Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odzyskanie odszkodowanie z OC sprawcy ze sprzedanego auta

Featured Replies

Napisano

Zadano mi w pracy taki temat.

Koleżanka w pracy miała auto. W auto cofnęła jej inna pani wgniatając zderzak lekko [oprócz tego poszedł jeden spryskiwacz, lekko belka pod, jedno światło dzienne].

Dało się z tym jeździć. Auto kilka m-cy później z racji awarii silnika sprzedano.

Dziewczyna zaszła w ciąże a jej konkubent za jej zgodą [oboje mają nikłe pojecie o moto] sprzedał zwłoki samochodu.

Pani która cofła jej w przód chciała się dogadać.

Jest spisane oświadczenie, nr polisy, zdjęcia itp.

Nie było policji.

Sprawa miała miejsce w październiku 2018

Czy da się wyciągnąć jakoś kasę za to zdarzenie? Cenę sprzedaży obniżono o około 3 tys zł. Nie było to opisane na umowie sprzedaży [jeżeli dobrze kojarzę].

Czy oddanie sprawy do jakieś firmy co wyciąga kasę z odszkodowań ma sens?

Napisano
Zadano mi w pracy taki temat.
Koleżanka w pracy miała auto. W auto cofnęła jej inna pani wgniatając zderzak lekko [oprócz tego poszedł jeden spryskiwacz, lekko belka pod, jedno światło dzienne].
Dało się z tym jeździć. Auto kilka m-cy później z racji awarii silnika sprzedano.
Dziewczyna zaszła w ciąże a jej konkubent za jej zgodą [oboje mają nikłe pojecie o moto] sprzedał zwłoki samochodu.

Pani która cofła jej w przód chciała się dogadać.
Jest spisane oświadczenie, nr polisy, zdjęcia itp.
Nie było policji.
Sprawa miała miejsce w październiku 2018

Czy da się wyciągnąć jakoś kasę za to zdarzenie? Cenę sprzedaży obniżono o około 3 tys zł. Nie było to opisane na umowie sprzedaży [jeżeli dobrze kojarzę].

Na zgłoszenie szkody z OC sprawcy jest z tego co pamiętam 3lata.
Nie wiem tylko czy to prawo nie przechodzi na nowego właściciela auta.

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Napisano
1 godzinę temu, TWENTIS napisał:

Wg mnie nie ma, bo oni zyja glownie z prowizji i tu za wiele do ugrania nie ma...

Inna kwestia, to jak koleznka zamierza przedstwic auto rzeczoznawcy w celu ogledzin ? ;]

Sam pomysl na likwidacje szkodoy po sprzedazy auta pozwole sobie skomentowac tak :facepalm:

Napisano

Wg mnie nie ma, bo oni zyja glownie z prowizji i tu za wiele do ugrania nie ma...
Inna kwestia, to jak koleznka zamierza przedstwic auto rzeczoznawcy w celu ogledzin ? ;]
Sam pomysl na likwidacje szkodoy po sprzedazy auta pozwole sobie skomentowac tak :facepalm:
Dlaczego nie ma emotikonki z cebulą? [emoji23]

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Niechce zapędzać ale . . .jeżeli poszkodowana zrobiła by zdjęcia z dnia szkody w takim świetle jakim chce ubezpieczyciel czyli z kilku profili żeby było widać auto przebieg itp dołączyła.niezbedne dokumenty może by załatwiła sprawę... 

Napisano

Jak ma dokładne zdjęcia uszkodzenia, zdjęcia całęgo samochodu z każdej strony, zdjęcie numeru VIN, tabliczki znamionowej i stanu licznika, to może zgłosić przez internet i próbować załatwić całą sprawę "online" w trybie uproszczonym bez wizyty rzeczoznawcy.

Roszczenie nie przechodzi na nowego właściciela, są 3 lata na zgłoszenie szkody.

Napisano
10 godzin temu, ghost2255 napisał:

Jak ma dokładne zdjęcia uszkodzenia, zdjęcia całęgo samochodu z każdej strony, zdjęcie numeru VIN, tabliczki znamionowej i stanu licznika, to może zgłosić przez internet i próbować załatwić całą sprawę "online" w trybie uproszczonym bez wizyty rzeczoznawcy.

Roszczenie nie przechodzi na nowego właściciela, są 3 lata na zgłoszenie szkody.

jak zglaszalem sprawę przez internet, to zdjęcia musiały być z exifem z dnia zgłoszenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.