Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

opony do asterki :)

Featured Replies

Napisano

Jakie polecacie opony do astry w rozmiarze 195/50/15. Bo niestety tak się złożyło ze mi się jedna pękła a ze zostało naprawde mało mm bierznika to chce kupić nowe... Miałem Continentala PremiumContakt

Napisano

>to miales dobre opony, teraz sa promocje i mozna je kupic za dobre pieniadze ( weszly conti premium contact 2) nie kupj tanich i nie znanych , w oponach nie ma kompromisu, poczytaj sobie testy www.adac.de/tests

i zobacz co dobre a co zle

porownaj z cena na co cie stac i kupuj

Napisano

na lato mam Pirelli P5000 i jestem z nich zadowolony

na zime mam Dębica Frigo kaszana trzyma drogi kiedy jej sie chce

Napisano

> na lato mam Pirelli P5000 i jestem z nich zadowolony

> na zime mam Dębica Frigo kaszana trzyma drogi kiedy jej sie chce

Albo kiedy nie jest ślisko ?

Napisano

> Miałem Continentala PremiumContakt

No to ciężko ci będzie znaleźć coś lepszego w rozsądnej cenie ... jak przyzwyczaiłeś się do PremiumContact to wszystkim z niższej półki będziesz rozczarowany frown.gif

Sam je mam i na twoim miejscu szukałbym (tak jak napisał kolega powyżej), tych samych opon w promocji, gdyż weszły PremiumContact 2 .... może jeszcze gdzieś dostaniesz ok.gif

Napisano
  • Autor

Myślałem o takiej oponce Goodyear Eagle F1 GSD3 znajomy ma w astrze nawet troche zjechane i naprawde sporo lepiej się trzymają na wodzie od premiumContakt nawet jak moje były nowe to tak nie trzymały... ale słyszałem tesz ze na sucho to nie są już takie najlepsze... Cena jaką znalazłem to 219 zł za sztuke... Myślałem tesz o pirelli p500 Drago są teraz kołomnie w promocji po 169 zł ale znów czytałem troche testów i oponki toyo sobie nieźle radzą a takie z tym bierznikiem v zapomniałem jak sie zwą kosztują 190 zł za sztuke...

i cholerka nie wiem co wybrać slinka.gif

A tak apropo przy 120 km/h strzeliła mi oponka przednia prawa... stan drogi średni... Asterka zachowała się wyśmienicie czułem się tak jak bym wjechał w koleine a nie miał przebitą oponke smile.gif no z hamowaniem troszke gorzej ale w nic nie przywaliłem i nie było strachu!!!!! Astra bezpieczniejsza od mazdy 323 znajomy miał i ta sama sytuacja tylko 80km i poszedł w drzewo.... Za to ze Asterka nie wpędziła mnie do rowu zmieniłem jej wczoraj olej smile.gif

Napisano

Ja też musze wymienić i zastanawiam sie mocno nad tymi:

http://ssl.delti.com/cgi-bin/reifenbestellen.pl?typ=R-106090&dsco=32

Tutaj jest test tych oponek:

http://www.testopon.com/pkw_sommerreifen/nankang/ns_2/index.html

I mam pytanie. ty piszesz o rozmiaże 195/50/15 a moja przyjechała na 195/55/15 i taki rozmiar jako zastępczy widnieje w brifie. więc się mocno zastanawiam jakie sobie kupić.

Na nasze drogi lepsze bedą 195/55/15 bo sa wyższe ale 195/50/15 na aluskach wygladają lepiej.

Jeśli chodzi o przeklamanie na liczniku to 195/55/15 przeklamują wiecej niż 195/50/15.

Napisano

> Jakie polecacie opony do astry w rozmiarze 195/50/15. Bo niestety tak

> się złożyło ze mi się jedna pękła a ze zostało naprawde mało mm

> bierznika to chce kupić nowe... Miałem Continentala

> PremiumContakt

Ja mam założone Michelin Pilot Primacy i jestem bardzo zadowolony. slinka.gif

Zmieniłem z Firestonów faint.gif

Napisano
  • Autor

No i stało się... kupiłem oponki Goodyare F1 chciałem toyo ale cieżko było dostac od ręki więc zakupiłem F1 przejechałem już na nich 200km i polecam dużo bardziej niż Continentale PremiumContact

Napisano

Polecam Dunlopy SP Sport 01. Bardzo fajne oponki.

Napisano

> No i stało się... kupiłem oponki Goodyare F1 chciałem toyo ale cieżko

> było dostac od ręki więc zakupiłem F1 przejechałem już na nich

> 200km i polecam dużo bardziej niż Continentale PremiumContact

a moze gdybyś po zjechanych F1 zakładał Conti to bardziej byś polecał Conti ?

Trudno w ten sposób porównac opony, po tych zjechanych nawet nowe Barumy pewnie by Cię pozytywnie zaskoczyły.

Ja zmieniłem Klebery Viaxer na Conti i też mogę powiedzieć, ze polecam je bardziej, tyle, że już nie pamiętam jak się jeździło na nowych Kleberach, a wybór swój kierowałem na podstawie opinii z opony.com.pl no i oczywiscie ceny

Napisano
  • Autor

> a moze gdybyś po zjechanych F1 zakładał Conti to bardziej byś polecał

> Conti ?

> Trudno w ten sposób porównac opony, po tych zjechanych nawet nowe

> Barumy pewnie by Cię pozytywnie zaskoczyły.

> Ja zmieniłem Klebery Viaxer na Conti i też mogę powiedzieć, ze

> polecam je bardziej, tyle, że już nie pamiętam jak się jeździło

> na nowych Kleberach, a wybór swój kierowałem na podstawie opinii

> z opony.com.pl no i oczywiscie ceny

Ja pamiętam jak się jeźdiło na nowych Conti i stwierdzam ze na tym samym zakręcie dwie różne opony i conti się ślizga i piszczy a te trzymają... Zacoś wkońcu F1 musiała być tak najlepsza w swoich latach

Napisano

> Ja pamiętam jak się jeźdiło na nowych Conti i stwierdzam ze na tym

> samym zakręcie dwie różne opony i conti się ślizga i piszczy a

> te trzymają... Zacoś wkońcu F1 musiała być tak najlepsza w

> swoich latach

właśnie, w swoich latach,

zresztą, Twój wybór

poza tym nie ma opony najlepszej, albo jest dobra na suchym albo na mokrym, albo cicha i paliwooszczędna albo trwała itp itd

im więcej kompromisów tym opona staje się po prostu średnia i ja mam właśnie chyba średnie Conti ale na mój styl jazdy wystarczą

Napisano

A ja mam panowie Nokian NRVi i wasze wszystkie Goodyear'y, Conti, Dunlopy itd mogą się tylko ukłonić.

Napisano

> A ja mam panowie Nokian NRVi i wasze wszystkie Goodyear'y, Conti,

> Dunlopy itd mogą się tylko ukłonić.

jasne hehe.gif

Napisano

> To na początek!!!

no pięknie, widzę, ze moje Conti EcoContact 3 , które to niby miały się kłaniać Nokianom wypadły równie dobrze

Napisano

Ja mam Dunlop'y SP SPORT 01, zmieniłem z firestone'ow i jestem bardzo zadowolony. ok.gif

A aporopo wyników pokazanych tu testów, to dana opona w konkretnym rozmiarze może być the best, a oczko szersza już lipa...

Napisano
  • Autor

No i przetostowałem stwierdzam ze opona jest dobra na suchym i na mokrym trzyma się dobrze bo wkońcu nowa jest ;>

Napisano

> no pięknie, widzę, ze moje Conti EcoContact 3 , które to niby miały

> się kłaniać Nokianom wypadły równie dobrze

Inna sprawa, że Conti EcoContact, a PremiumContact to nieco inna półka ... te drugie są z wyższej biglaugh.gif

Napisano

Ale Panowie w tescie niemieckiego ADAC Nokian NRHi wyprzedza i Conti i Dunlopa cool.gif

adac_2006_d.jpg

Napisano

A poza tym jestem wkur.... po meczu z Ekwadorem. wrrr.gif

Zamiast grać testuja jakieś systemy 4-5-1 co to ma być. nono.gif

Napisano

> Ale Panowie w tescie niemieckiego ADAC Nokian NRHi wyprzedza i Conti

> i Dunlopa

Fajnie, ale jakie Conti, Eco Contact (tak wynika z tabeli) czy PremiumContact (ich tam nie ma) hmm.gif

Napisano
  • Autor

A jak kolega dorywa takie testy łądnie przedstawione graficznie to moze znajdzie coś o Goodyare F1 albo conti premiumContakt Pirelli P zero i Dunlop sp9000

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.