Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Honda FRV Opinie

Featured Replies

Napisano

Witam

Brat poszukuje "autobusu" i jednym z obiektów stała się Honda FRV. Co szanowne grono powie o tym samochodzie?

Chodzi mi głowinie o silnik 1.7 bo pozostałe dwa to nawet znam. I jak z dostępnością cześć typu zawieszenia ITD?

Roczniki około 2007

Napisano
Witam
Brat poszukuje "autobusu" i jednym z obiektów stała się Honda FRV. Co szanowne grono powie o tym samochodzie?
Chodzi mi głowinie o silnik 1.7 bo pozostałe dwa to nawet znam. I jak z dostępnością cześć typu zawieszenia ITD?
Roczniki około 2007

Super auto do kręcenia się po mieście. Niestety są szanse, że będzie już powoli chrupać blachy ruda. Ceny o dostępności części nie znam, bo... nigdy awarii nie miałem :)

tapatalked

Napisano
53 minuty temu, AxiT napisał:

Witam

Roczniki około 2007

Ten 1.7 to jest silnik Isuzu, dość powszechnie stosowany w Oplach...

Napisano
2 godziny temu, Maciej__ napisał:

Ten 1.7 to jest silnik Isuzu, dość powszechnie stosowany w Oplach...

yyy wrong :)

to jest benzyniak :) hondowy. D seria. D17A2 dokładniej 

Napisano
1 minutę temu, Filipfm napisał:

yyy wrong :)

to jest benzyniak :) hondowy. D seria. D17A2 dokładniej 

Upss, myslalem ze chodzi o ten 1.7 co był montowany w Civicu ;]

Napisano

Miałem 6 lat temu wersję 2.0. Mogę pisać (co wielokrotne robiłem) w samych superlatywach :ok:

Ciekawostka - gdybym trzymał ten samochód do dzisiaj, sprzedałbym go teraz za więcej niż w 2014 :bzik:

Minusy na siłę:

Ze słyszenia - podobno grubasy się nie mieszczą w fotel kierowcy - jest przesunięty na drzwi, żeby zmieścić środkowy.

Z autopsji - kiepsko radzi sobie w błocie (np. wyjazd z pola w deszczu, pod górę ;] ale mam umiarkowane doświadczenie w fwd, może wszystkie są kiepskie) i niektóre elementy wnętrza, niedostępne poza aso i występujące tylko w tym modelu, były drogie (ale wówczas to było egzotyczne auto, teraz może spowszedniało).

Generalnie - nie wiem jak 1.7, ale ogólnie to brać 👌

Napisano
4 godziny temu, AxiT napisał:

Witam

Roczniki około 2007

Jest pare na Civicklubie.

Troche rude chrupie. 1.7 montowane w coupe lubiły się bawić w puk puk.  kto tam? Panewka. Tylko nie pamietam jaki tam był dokładnie silnik, ale z tabelek na wiki wychodzi, ze jednak inny. 

Co do eksploatacji - silnikowo - podejrzewam ze filtry itp to to samo co w Civicu. Z zawiasem moze byc drozej i mniejsza dostepnosc. Hamulce pewnie jak w Civicu. 

Trzeba sie przejechac bo sie dziwnie siedzi - tak mocno na drzwiach :) 

Edytowane przez Filipfm

Napisano
44 minuty temu, Maciej__ napisał:

Upss, myslalem ze chodzi o ten 1.7 co był montowany w Civicu ;]

Był montowany ;) np w Coupe. 

Ale wiem, chodzi o gruźlika 1.7 z 7generacji. I tu tez poprawka - on sie mocno rozni od Oplowskich. Honda kupiła od Isuzu większość ale sama też tam coś pomodziła w osprzęcie.

Napisano

Przesunięty w stronę drzwi fotel kierowcy, natomiast kierownica nie aż tak bardzo, położenie trochę takie, jakby fotel kierowcy miał być nieco bardziej w prawo. Ja kiedyś na etapie poszukiwania autobusu siadłem, i nie dość że siedziałem na drzwiach, to to przesunięcie osi fotela kierowcy względem osi kierownicy i pedałów oraz osi jezdni jakiś dyskomfort mi sprawiało, może da się przywyknąć, ale ja odpuściłem.

Napisano
Przesunięty w stronę drzwi fotel kierowcy, natomiast kierownica nie aż tak bardzo, położenie trochę takie, jakby fotel kierowcy miał być nieco bardziej w prawo. Ja kiedyś na etapie poszukiwania autobusu siadłem, i nie dość że siedziałem na drzwiach, to to przesunięcie osi fotela kierowcy względem osi kierownicy i pedałów oraz osi jezdni jakiś dyskomfort mi sprawiało, może da się przywyknąć, ale ja odpuściłem.
Dokładnie miałem takie same wrażenia, czar fajnego auta z zewnątrz prysł jak bańka mydlana po przyklejeniu się do drzwi. To już siedząc w Multipli jest bardziej normalnie.
Napisano
  • Autor

O i to są opinie na jakie czekałem. Bede wiedział na co faktycznie zwracać uwagę jak będziemy oglądać. Co do rudej cóż której Hondy nie zjada - albo innej marki. Co do silników 2.0 to znam bo dopiero co rozstałem się  CRV.

Są tam jeszcze 1.8 ponoć najlepsze.

Napisano

Generalnie te 1.7 benzynowe nie są dobre, bo często lubiły olej brać i panewki siadały.

W przypadku zakupu 1.7 i jego późniejszego remontu, lepiej zmienić ten silnik na D16V1 i tylko wałek podmienić.

Najlepszym wyborem jest jednak K20 i diesel 2.2.

Napisano
Dokładnie miałem takie same wrażenia, czar fajnego auta z zewnątrz prysł jak bańka mydlana po przyklejeniu się do drzwi. To już siedząc w Multipli jest bardziej normalnie.
Mnie to nie przeszkadzało, ale ja z tych szczupłych jestem. Mogę sobie wyobrazić, że szersze osoby ode mnie odczuwają dyskomfort.

tapatalked

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.