Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dwa pytania o OC

Featured Replies

Napisano

Jest samochód, który sobie stoi, kupiony kilka miesięcy temu, w maju będzie się kończyć OC w PZU. Polisa przeszła od poprzedniego właściciela. Muszę kupić kolejny rok ubezpieczenia a nie pamiętam kiedy dokładnie kończy się ta obecna i mam bardzo utrudnione aby to sprawdzić. Próbowałem sprawdzić przez strone UFG i pokazuje, że na 10.V OC ważne a na 11.V brak danych. Czy to oznacza, że mam kupić od 11.V? Trzeba wypowiadać obecną polisę w PZU czy nabyta wraz z pojazdem nie przedłuża się automatycznie?

Napisano

Nabyta polisa nie przedłuża się.

Jako nowy właściciel idź do PZU, albo zadzwoń  i się dowiesz do kiedy jest polisa.

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, ghost2255 napisał:

Nabyta polisa nie przedłuża się.

Jako nowy właściciel idź do PZU, albo zadzwoń  i się dowiesz do kiedy jest polisa.

Mieszkam w UK, samochód stoi w Polsce, dzwoniąc do PZU nie chcą powiedzieć do kiedy jest polisa. Potwierdzenie polisy zagubione. 

Napisano

Jak jesteś właścicielem, to zgłoś zakup do PZU mailem,  potem zarejestruj się na ich stronie-złóż sobie konto klienta i będziesz miał wszystko podane.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, ghost2255 napisał:

Jak jesteś właścicielem, to zgłoś zakup do PZU mailem,  potem zarejestruj się na ich stronie-złóż sobie konto klienta i będziesz miał wszystko podane.

I nie ja jestem właścicielem. Samochód jest mój ale zakupiony na członka rodziny, który z racji wieku nie ogarnie tematu. 

Napisano

Ale procedura jak wyżej zadziała, jak masz dokumenty-DR i umowę

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, ghost2255 napisał:

Ale procedura jak wyżej zadziała, jak masz dokumenty-DR i umowę

papiery leżą u dziadków, a oni obecnie siedzą na wsi, nie kontaktują się z nikim z uwagi na obecną sytuację. Skaner, robienie zdjęć, wysyłanie tego mi, wszystko odpada

Napisano
1 minutę temu, Igorek napisał:

Skaner, robienie zdjęć, wysyłanie tego mi, wszystko odpada

No to dupa.

Pozostaje kupić polisę z datą, kiedy jeszcze na pewno jest ważne OC, bo te kilka dni na zakładkę jest dużo tańsze, niż dziura w ciągłości i korespondencja z UFG

Napisano

może w apce mobywatel będzie wiadomo coś więcej?

Napisano
może w apce mobywatel będzie wiadomo coś więcej?
Pod warunkiem, że dziadek ogarnia apke i podpis kwalifikowany.

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

Napisano

Proste rozwiązania są najlepsze.

Skontaktuj się z jakimś agentem ubezpieczeniowym w celu zawarcia polisy. Pewnie ogarnie sprawę bez problemu.

Napisano

20 godzin temu, Igorek napisał:

Potwierdzenie polisy zagubione. 

Może kolega @AkuQ będzie w stanie pomóc?

Edytowane przez shapyr

Napisano
21 godzin temu, Igorek napisał:

Trzeba wypowiadać obecną polisę w PZU czy nabyta wraz z pojazdem nie przedłuża się automatycznie?

Jeśli kupione z polisą to się nie wznowi, więc wypowiadać nie trzeba. Mogę Ci sprawdzić, ale potrzebowałbym po prostu dane.

Napisano
21 godzin temu, Igorek napisał:

Jest samochód, który sobie stoi, kupiony kilka miesięcy temu, w maju będzie się kończyć OC w PZU. Polisa przeszła od poprzedniego właściciela. Muszę kupić kolejny rok ubezpieczenia a nie pamiętam kiedy dokładnie kończy się ta obecna i mam bardzo utrudnione aby to sprawdzić. Próbowałem sprawdzić przez strone UFG i pokazuje, że na 10.V OC ważne a na 11.V brak danych. Czy to oznacza, że mam kupić od 11.V? Trzeba wypowiadać obecną polisę w PZU czy nabyta wraz z pojazdem nie przedłuża się automatycznie?

Prześlij na pw tę polisę, zerknę jutro.

Edytowane przez analyzer64

Napisano
  • Autor

Dziękuję wszystkim za pomoc, zwłaszcza koledze, który już wcześniej rozwiał moje wątpliwości na privie :piwko:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.