Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skoda Enyaq czyli bidny Vision

Featured Replies

Napisano
Godzinę temu, mrBEAN napisał:

To dopiero w wersji RS będzie dobrze wyglądało jak włożą tam konkretne koło i reszta outfitu dookoła bardziej agresywna się zrobi.

AFAIR do każdego można dołożyć te 21"

Napisano
37 minutes ago, format said:

AFAIR do każdego można dołożyć te 21"

A potem komplet opon 4 klocki ;]

Napisano
11 minut temu, Maciej__ napisał:

No trudno, co zrobić?!

Napisano

4 klocki to kosztuja 18/19....

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Napisano
39 minut temu, Maciej__ napisał:

18ki zimowe to 5k :facepalm: Slabo im to wyszlo chyba, ze chca naciagac na lepsze wersje z wiekszym kolem.

Napisano
26 minutes ago, wujek said:

18ki zimowe to 5k :facepalm: Slabo im to wyszlo chyba, ze chca naciagac na lepsze wersje z wiekszym kolem.

To chyba jakis mocno nietypowy rozmiar...

Za 17-ki do Mazdy zaplacilem 1,7k PLN (Uniroyal).

Napisano
9 godzin temu, Maciej__ napisał:

No tak ale doliczyc felgi na zime i juz sie z 5k zrobi.

Napisano
Just now, wujek said:

No tak ale doliczyc felgi na zime i juz sie z 5k zrobi.

A jak doliczysz cale auto to wyjdzie 150k :facepalm:

Napisano
13 minut temu, Maciej__ napisał:

A jak doliczysz cale auto to wyjdzie 150k :facepalm:

Wlasnie sprawdzilem koszt zimowek do moego nowego....dobrzez ze to firmowka;-)

image.png.35c346eb914cad4840d34d6e27811485.png

Napisano
10 godzin temu, Maciej__ napisał:

Chyba już coraz mniej nietypowych rozmiarów. Pamiętam w 2007 kupiłem Outbacka które miał 215/60R16 lub 215/55R17 w tamtych czasach praktycznie nie było SUVów na ulicach i te opony były bardzo drogie. Niektóre wyszukiwarki wywalały jako opony zwyczajne niektóre jak do aut dostawczych :).

2k to chyba normalna cena. Teraz szukam opon do klasyka i też koszt to prawie 4kzł za 15" a jakbym poszedł w 14" to jeszcze gorzej z wyborem.

Napisano
11 godzin temu, Kiwal napisał:

4 klocki to kosztuja 18/19....

Bez przesady. 225/40R18 Pilot Sport 4 mnie wyszły 445zł sztuka, Pilot Sport Cup2 550zł sztuka. Nawet R888 mam za 700zł.

Napisano
  • Autor
11 minut temu, format napisał:

Bez przesady. 225/40R18 Pilot Sport 4 mnie wyszły 445zł sztuka, Pilot Sport Cup2 550zł sztuka. Nawet R888 mam za 700zł.

Dlatego w tej kwestii lubię Ioniqa. 
205/55/16 150-250 szt. sztuka 😁

Ale jak go kiedyś zmienię to pewnie zaboli, bo opony to ja lubię zużywać 😅

Napisano
4 minuty temu, mrBEAN napisał:

Dolicz jeszcze hotdogi z Orlenu na rok 😁

Tak tak tu wszyscy bardzo bogaci.

Napisano
4 minuty temu, mrBEAN napisał:

205/55/16 150-250 szt. sztuka 😁

Ja niestety bardzo nie lubię takich balonów. Inna sprawa że za 250zł też da się znaleźć w rozmiarze 225/40R18 opony.

Napisano
  • Autor
55 minut temu, format napisał:

Ja niestety bardzo nie lubię takich balonów. Inna sprawa że za 250zł też da się znaleźć w rozmiarze 225/40R18 opony.

Jak się nie ma co się lubi, to się lubi...

Napisano
  • Autor
58 minut temu, wujek napisał:

Tak tak tu wszyscy bardzo bogaci.

Nie nie, raczej realiści. 

Możesz podać swoje zł/km w obecnym aucie? :)

Napisano
18 minut temu, mrBEAN napisał:

Nie nie, raczej realiści. 

Możesz podać swoje zł/km w obecnym aucie? :)

Nie prowadze statystyk nie sa mi potrzebne. Jak bede mial jakiegos HB/SUV na prad o osiagach Cupry i rozsadnym zasiegiem to kupie. :phi: Moze byc nawet troche drozszy od spalinowki. Odnosilem sie do jakiejs dziwnej mody, ze jak nie ma 21 cali to samochod wyglada jak kupa z tymi malymi kolami i niepotrzebnie generuje koszty.

Napisano
  • Autor
29 minut temu, wujek napisał:

Nie prowadze statystyk nie sa mi potrzebne. Jak bede mial jakiegos HB/SUV na prad o osiagach Cupry i rozsadnym zasiegiem to kupie. :phi: Moze byc nawet troche drozszy od spalinowki. Odnosilem sie do jakiejs dziwnej mody, ze jak nie ma 21 cali to samochod wyglada jak kupa z tymi malymi kolami i niepotrzebnie generuje koszty.

Czyli jak sam widzisz, to Ty jesteś bogaty :) 

Napisano
2 godziny temu, sherif napisał:

Chyba już coraz mniej nietypowych rozmiarów.

Szkoda, ze o tym zapomnieli skladajac nasze skody;)

Napisano
8 minut temu, mrBEAN napisał:

Czyli jak sam widzisz, to Ty jesteś bogaty :) 

Ja tu widze tylko slepa wiare w prad :phi: 

Napisano
3 godziny temu, zinger napisał:

Szkoda, ze o tym zapomnieli skladajac nasze skody;)

Na szybko zimówki z felgami kupiłem dwie ulice dalej za 2 czy 3 stówy :), zgodne z homologacją. Nowe kosztują też mało <500zł za oponę, ale te co kupiłem na rok -dwa stykną na miasto. Rozmiarów jest sporo dostępnych a felg (użwanych) zatrzęsienie do VAGów.

Napisano
4 godziny temu, wujek napisał:

Odnosilem sie do jakiejs dziwnej mody, ze jak nie ma 21 cali to samochod wyglada jak kupa z tymi malymi kolami i niepotrzebnie generuje koszty.

Z modą nie wygrasz, jak zamawiałem auto to jedno z pytań było jakie min felgi da się skonfigurować. W Volvo jeszcze jakoś normalnie zareagowali ale mina dealera BMW bezcenna, jak to .. bo przecież każdy nawet dopłaca aby jak największe były :).

Napisano
25 minut temu, sherif napisał:

Na szybko zimówki z felgami kupiłem dwie ulice dalej za 2 czy 3 stówy :), zgodne z homologacją. Nowe kosztują też mało <500zł za oponę, ale te co kupiłem na rok -dwa stykną na miasto. Rozmiarów jest sporo dostępnych a felg (użwanych) zatrzęsienie do VAGów.

Moze z jakimis mniejszymi felgami tak, ale do tych naszych alu 16, zimowek czy uniwersalnych opon jak na lekarstwo i kosztuja 400-500 za sztuke. Jak na 16 to bardzo duzo. Te popularniejsze 16 sa polowe tansze.

Napisano
3 minuty temu, zinger napisał:

Moze z jakimis mniejszymi felgami tak, ale do tych naszych alu 16, zimowek czy uniwersalnych opon jak na lekarstwo i kosztuja 400-500 za sztuke. Jak na 16 to bardzo duzo. Te popularniejsze 16 sa polowe tansze.

Szkoda tych felg na zimę. 15" kupisz za grosze a wybór opon i rozmiarów spory.

Napisano
5 minut temu, sherif napisał:

Szkoda tych felg na zimę. 15" kupisz za grosze a wybór opon i rozmiarów spory.

Kupilem tego zanzajera do felg co mi polecales, musze jeszcze nalozyc i bedzie git :)

Poza tym auto odbieralem w polowie listopada i chcialem juz na zimowkach wyjechac i nie mialem czasu na szukanie jakichs uzywek.

Poza tym plan jest taki, zebvy auto oddac po 3 latach, ale to sie jeszcze okaze.

Napisano

Srogą cenę to ma.. zwłaszcza, że jest goło i wesoło... a każda pierdoła kosztuje również srogo...

Krawiec

Napisano

Cennik dość śmieszny. Auto za 220 tysięcy nie ma nawet kessy, ACC czy grzanych foteli. Zresztą popatrzcie w załącznik.

cennik_enyaq_iv_rok_produkcji_2021.6230b9c6c12fb8d0c4c4517ebad1ca85.pdf

Napisano

250 trzeba liczyc z dodatkami. Sporo. Chyba bede wolal jednak Formentora.

Napisano

250 za auto 4.6m grubo.
Ale widzę tam.cos lepszego, RRSO 9.26% przy obecnych stopach procentowych. Niezły rozboj w bialy dzien macie w Polsce....

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Za wersje 4x4 pewnie wyjdzie 300k. A RS z 350..

Krawiec

Napisano
10 hours ago, Kiwal said:

250 za auto 4.6m grubo.
Ale widzę tam.cos lepszego, RRSO 9.26% przy obecnych stopach procentowych. Niezły rozboj w bialy dzien macie w Polsce....

Oni tam chyba wliczaja koszt ubezpieczenia komunikacyjnego za pierwszy rok.

Napisano
11 godzin temu, zinger napisał:

Super system maja wersja bida dla tych co chca byc trendi a jak juz zagonia do salonu to dolozysz 100k. Bez pompy ciepla, tempomatu i systemow wspomagajacych to nawet nie ma co do auta podchodzic... Czyli widac da sie, uparcie w kompaktach pchaja co sie da windujac cene a tu za wszystko im doplac :hehe: 

Napisano
12 godzin temu, format napisał:

Cennik dość śmieszny. Auto za 220 tysięcy nie ma nawet kessy, ACC czy grzanych foteli. Zresztą popatrzcie w załącznik.

Może znów baterii nie mają :phi:

12 godzin temu, zinger napisał:

a ile kosztuje Formentor EV ?

Napisano
4 minuty temu, sherif napisał:

Może znów baterii nie mają :phi:

EV to nie bedzie chiba :phi: Narazie wspominaja o Phev. Leon 150k to tu pewnie + 30k lekko.

Napisano
6 minut temu, sherif napisał:

EV nie ma i raczej nie bedzie. Mysle o plug-in ale tez jeszcze nie widzialem ceny. 

Napisano
1 minutę temu, wujek napisał:

EV to nie bedzie chiba :phi: Narazie wspominaja o Phev. Leon 150k to tu pewnie + 30k lekko.

Właśnie .. szukając PHEV trochę byłem zaskoczony, że cały VAG nie oferuje ani jednego kompaktowego SUVA z wtyczką :).

Formentor całkiem ładnie się prezentuje :ok:

Napisano
Teraz, zinger napisał:

EV nie ma i raczej nie bedzie. Mysle o plug-in ale tez jeszcze nie widzialem ceny. 

Czyli to takie porównanie gruszek z jabłkami :)

Napisano
Teraz, sherif napisał:

Właśnie .. szukając PHEV trochę byłem zaskoczony, że cały VAG nie oferuje ani jednego kompaktowego SUVA z wtyczką :).

Przegrupowują się jeszcze ;] 

Napisano
30 minut temu, wujek napisał:

Super system maja wersja bida dla tych co chca byc trendi a jak juz zagonia do salonu to dolozysz 100k. Bez pompy ciepla, tempomatu i systemow wspomagajacych to nawet nie ma co do auta podchodzic... Czyli widac da sie, uparcie w kompaktach pchaja co sie da windujac cene a tu za wszystko im doplac :hehe: 

No ponioslo ich troche, pewnie licza, ze ludzie i tak sie rzuca w amoku mody na ev.

Napisano
1 minutę temu, sherif napisał:

Czyli to takie porównanie gruszek z jabłkami :)

Nie porownuje. Pisalem ze swojego pkt widzenia, jako potencjalnego nastepcy Ateci.

Napisano
9 minut temu, zinger napisał:

Nie porownuje. Pisalem ze swojego pkt widzenia, jako potencjalnego nastepcy Ateci.

Ludzie na ta hybryde Leona narzekają, ze malo w nim sportu i jakis taki rozlazly jest. Czyli wszytsko w kierunku ekonomii... 

Napisano
46 minut temu, wujek napisał:

Ludzie na ta hybryde Leona narzekają, ze malo w nim sportu i jakis taki rozlazly jest. Czyli wszytsko w kierunku ekonomii... 

Jakbym szedl w strone sportu, to bym o 300KM wersji raczej myslal. Pozyjemy, zobaczymy, jeszcze mam sporo czasu i zapewne kilka innych opcji sie jeszcze na rynku do tego zcasu pojawi.

Napisano
48 minut temu, mrBEAN napisał:

Kawał klocka. Ale felga w końcu dobrze leży ;) 

IMHO na żywo może ciekawie wyglądać, jeszcze żeby nie ten wyświetlacz sterczący 😕.

Napisano
4 godziny temu, mrBEAN napisał:

Kawał klocka. Ale felga w końcu dobrze leży ;) 

Fajny EV dla rolnika ;]

Napisano
1 godzinę temu, tom111 napisał:

Fajny EV dla rolnika ;]

Taaa 4x2.... 

Krawiec

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.