Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zostanę wieśtunnerem - H7 LED

Featured Replies

Napisano
6 minut temu, marcindzieg napisał:

Norma ECE R37. A skąd Ty czerpiesz swoją wiedzę?

Np. stąd-https://forum.norcom.pl/index.php?/topic/1243-żarówki-samochdowe/

Napięcie znamionowe - Napięcie, na jakie została zaprojektowana żarówka. Dla żarówek reflektorowych przeznaczonych do samochodów osobowych wynosi ono 13,2 V

Daj coś o napięciu zasilania według tej ECE R37, bo nie mogę znaleźć:)

Napisano
5 minut temu, volf6 napisał:

Np. stąd-https://forum.norcom.pl/index.php?/topic/1243-żarówki-samochdowe/

Daj coś o napięciu zasilania według tej ECE R37, bo nie mogę znaleźć:)

link

wybierz sobie język i format. Acha - i gdzie to 14 o którym pisałeś wyżej?

A to 13.2 to max na którym może ciągle pracować. A znamionowe jest 12.

Edytowane przez marcindzieg

Napisano
3 minuty temu, marcindzieg napisał:

link

wybierz sobie język i format. Acha - i gdzie to 14 o którym pisałeś wyżej?

Dobrze przeczytaj/przestudiuj to na co się powołujesz-podpowiadam-''właściwości elektryczne i fotometryczne-napięcie próbne i strumień świetlny''

A skąd 14-proste trzeba doliczyć spadek napięcia na przekaźniku a zwłaszcza kabelkach przekaźnik-żarówka wiec przy napieciu 14 V na akumulatorze mozna przyjąć te 13,2V na reflektorze:)

Oczywiście w Subaru czy Toyocie bez przekaźników spadek będzie sporo większy...

Napisano
11 minut temu, volf6 napisał:

Oczywiście w Subaru czy Toyocie bez przekaźników spadek będzie sporo większy...

Niech będzie. Ja jednak wolę działające rozwiązania. Nawet jak inżynierowie to projektujący zupełnie się na tym nie znają. Choć może trochę się znają ale na pewno mniej od ekspertów z AK :ok:

Edytowane przez marcindzieg

Napisano
1 minutę temu, marcindzieg napisał:

Niech będzie. Ja jednak wolę działające rozwiązania. Nawet jak inżynierowie to projektujący zupełnie się na tym nie znają. Choć może trochę się znają na pewno mniej od ekspertów z AK :ok:

Tu nie chodzi o znanie się a o skąpstwo skośnokich, szkoda im kilka jenów na przekaźnik:phi:

Napisano
Teraz, volf6 napisał:

Tu nie chodzi o znanie się a o skąpstwo skośnokich, szkoda im kilka jenów na przekaźnik:phi:

We francuzach jest tak samo. Tyle że tam to się psuje. Przynajmniej w niektórych bo w Lagunie działało bez zarzutu. Przynajmniej u mnie.

Abstrahując od wszystkiego - skoro działa to w czym problem?

Napisano
Dnia 11.06.2020 o 07:31, Lupus napisał:

Pojeżdziłem trochę wczoraj w nocy. Na zasięg dużo lepiej nie jest. Zdecydowana porpawa w doświetleniu pobocza. Barwa światła też oczywiscie duzo lepsza, natomiast nie wiem czy jest to warte takich pieniędzy...

Teraz zwykłe LED'y (nie matrixy) do astry są opcją za 1000PLN, pewnie bym dopłacił, albo wziął auto z placu już z LEDami.

Z ciekawości: radiatory wchodzą pod dekiel reflektora w astrze, czy kombinowałeś coś z docinaniem?

Napisano
  • Autor
Teraz, iwik napisał:

Teraz zwykłe LED'y (nie matrixy) do astry są opcją za 1000PLN, pewnie bym dopłacił, albo wziął auto z placu już z LEDami.

Z ciekawości: radiatory wchodzą pod dekiel reflektora w astrze, czy kombinowałeś coś z docinaniem?

Wchodzi bez problemu. Tzn trzeba się trochę nagimnastykować żeby dekiel założyć ale da radę bez cięcia.

Napisano
6 minut temu, Lupus napisał:

Wchodzi bez problemu. Tzn trzeba się trochę nagimnastykować żeby dekiel założyć ale da radę bez cięcia.

Wrzuciłbyś kiedyś jak to świeci.

Napisano
7 godzin temu, Lupus napisał:

Dasz foto jak świeci?

Napisano
  • Autor
7 godzin temu, marcindzieg napisał:

Wrzuciłbyś kiedyś jak to świeci.

11 minut temu, AstraC napisał:

Dasz foto jak świeci?

Spróbuje coś zorganizować 

Napisano
Dnia 10.06.2020 o 11:11, rwIcIk napisał:

Dobrze świecą, jeśli kupisz markowe o zwiększonym świetle o ileś tam % i żyją wystarczająco długo, jeśli masz dzienne.

Wiesz, w porównaniu do tych LED to świecą tak sobie, ale to dziwne nie jest. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy. 

Napisano
Dnia 16.06.2020 o 07:17, Mike_wwl napisał:

Miałem H7 przez 12 lat w Avensisie, żarówki zmieniłem raz, i to tylko dlatego,  że jedna się spaliła,  to wymieniłem drugą,  bo naczytałem się,  jakie to H7 są "krótkoterminowe". 

Nie wiem jak w Avensisie (i którym), ale patrząc po wielu innych samochodach to tak dobrze nie ma. Stosując żarówki H7 +++ (markowe, homologowane) to mało które wytrzymają rok, no chyba, że się nie jeździ. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.