Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oprysk na komary

Featured Replies

Napisano

Nie używałem ale wyglada mi to na (prawie) to samo - permetryna jest w obu substancją czynną. Podobno skuteczna.

Napisano

Ja mam cos w plynie co sie bezposrednio do weza podpina i lejesz po krzakach itp. Imho dziala.

Napisano

Pryskałem Draker 10.2. Nie eliminuje tego tałatajstwa całkowicie, ale jest ich zauważalnie mniej. 

Napisano

Od trzech lat pryskam aspermet 200EC... Oprysk robię w zależności od opadów... Jak nie pada to i miesiąc jest spokój. Osobiście mogę polecić 

IMAG1741.jpg

Napisano
Od trzech lat pryskam aspermet 200EC...

Działa fajnie.

A z naturalnych wynalazków polecam "pożegnanie z komarem" [emoji106]
Napisano

Rok temu pryskałem Afanisep-em. Substancja czynna to permetryna. Było skuteczne tak do 2 tygodni.

W tym roku powtórka, ale skuteczność na te łajzy praktycznie zerowa. Po 21:00 macham łapami jakbym makarene tańczył.

Napisano

Mój brat używa tego:  https://allegro.pl/oferta/hard-killer-preparat-na-komary-kleszcze-1litr-utr-7244849100 

Skuteczne bardzo do pierwszych wiekszych opadów. Z tym że wybija nie tylko komary ale też pszczoły, pająki, mrówki i ogolnie większość owadów. Jak masz pszczoły w okolicy to chyba lepiej wytrzymać te ugryzienia niż wybijać całe ule.

Napisano

A propos tych oprysków, opryskuje się tym krzaki, drzewa, tuje i inne zarośla czy tylko elementy stałe (ściany, altany, chodniki, etc) ?

Napisano

to sie podlacze co na muszki owocowki zeby przylkecialy i sie utopily w tym ?

ocet jablkowy nie dziala skutecznie

Napisano
13 godzin temu, Majkiel napisał:

A propos tych oprysków, opryskuje się tym krzaki, drzewa, tuje i inne zarośla czy tylko elementy stałe (ściany, altany, chodniki, etc) ?

Ja psikam po wszystkim zielonym, niczym w tym kawale Tarantino w Desperado ;)

• 1 rok później...
Napisano
1 minutę temu, sanders napisał:

Jedyne, co faktycznie działa i daje święty spokój - https://krakowrolety.pl/moskitiery-ramowe.html U nas się sprawdziło, więc obstawiam, że u innych będzie to samo. Tylko przez drzwi wejściowe coś może się prześlizgnąć. Poza tym ilość robali o 99 proc. w dół. 

Dopoki nie chcesz na taras/do ogrodu wyjsc...

Napisano

Na zewnątrz zawsze można zapalić ogniosko bo robale boją się panicznie dymu. Co innego w mieszkaniu... Mosktiera i tyle.

Napisano
1 minutę temu, inturuti napisał:

Na zewnątrz zawsze można zapalić ogniosko bo robale boją się panicznie dymu. Co innego w mieszkaniu... Mosktiera i tyle.

No tak, nie ma to jak rozpalac ogniska za kazdym razem jak sie chce chwile na tarasie spedzic :hehe:

Napisano

Afanisep używam od 3 lat, głównie na mrówki i działa rewelacyjnie. Opryskuję raz na miesiąc opaskę wokół domu i z zewnątrz piaskownicę - mrówek nie ma w ogóle, pająki sporadycznie się pojawiają. Całkowicie wybiło natomiast karaczany, które pojawiły się zaraz po zamieszkaniu. Na komary polecam nietoperze :) W zeszłym roku zamieszkały, gdzieś nad tarasem i nie widziałem u siebie komarów :) ich zresztą praktycznie też. Mam nadzieję, że w tym roku też będą.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Jak macie coś takiego w PL to polecam:

73D0EFD4-29AD-43BA-AD88-804566BC9FD1.jpeg.b03cb6b1e00e87adf5562c2a2aa694cc.jpeg

IGR - lejesz raz i masz cały sezon spokój. Efekt zdumiewający. Nie działa od razu ale można go wymieszać z jakimś konwencjonalnym środkiem owadobójczym i osiągnąć oba cele za jednym zamachem.