Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak wyjąć te cholerne radio c300 ??

Featured Replies

Napisano

Próbowałem to zrobić zgodnie z instrukcją z naszej strony. i lipa tam gdzie miały być śrubki to ich nie ma. Próbowałem wsadzać gwoździe w te dziurki i po godzinie prób dałem spokój bo radio ani drgnie. Może ktoś wie jak to zrobić ??

Napisano

> Próbowałem to zrobić zgodnie z instrukcją z naszej strony. i lipa tam

> gdzie miały być śrubki to ich nie ma. Próbowałem wsadzać

> gwoździe w te dziurki i po godzinie prób dałem spokój bo radio

> ani drgnie. Może ktoś wie jak to zrobić ??

wyjmij schowek i sprawdź czy nie jest umocowane jakoś od tyłu

Napisano

> wyjmij schowek i sprawdź czy nie jest umocowane jakoś od tyłu

ja bym jeszcze spróbował z oryginalnym drutami - gwoździe, w mojej poprzedniej astrze, nic a nic nie pomogły...

fakt, że w następnych dwóch przypadkach zrobiłem gwoździami ale może warto powalczyć zlosnik.gif

Napisano

Te otwory w radiu sa nagwintowane.

Ja zrobiłem tak. kupiłem 4 szt srubek m4 długich około 50 mm i delikatnie wkręciłem i wyszło jak masełko.

A juz myslałem ze bede młotem walił.

Sprawdż ten patent . Trywialny ale skuteczny tongue.gif

zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Powiem tak nie będzie łatwo , miałem to samo, niestety ale ja zrobiłem inaczej gwoździe nie działały smile.gif. Ziołem 2 pręty od uniwersalnego zamka takie które dość mocno wypełniają otwory do wciskania klucza do wyjmowania radia wygiąłem je w kształt litery U i na końcach jakieś 3-4mm przed końcem naciąłem kombinerkami rowek. Bo konstrukcja zabezpieczenia jest taka że jak wciśniesz te bolce to odegną zabezpieczenie ale pozostaje kwestia wyciągnięcia radia wtedy odginasz te druciki delikatnie na zewnątrz i tu przydają się te nacięcia które zaczepiają się za ząbki na zabezpieczeniach umożliwiając ci wyciągnięcie radia. Możesz wspomóc się wkładając 2 palce w kieszeń na kasety smile.gif i równomiernie ciągnąc do siebie, powinno wyskoczyć. Zapewne trochę poleci Kur...... ale cóż tak to ktoś wymyślił. Rozbieranie schowka niewiele się zda wiem bo też próbowałem a dlatego że radio ma dość mocno obudowaną kieszeń i nie będzie jak wypchnąć go z niej.

pzdr.

Napisano
  • Autor

o bosze. będę zmuszony kupić cała zgrzewkę browara !!! 20.GIFsmile.gif

Napisano

Ryba napisz mi jak zdjęc panel (jesli to mozliwe) w c300 ?

post-75717-14352471450461_thumb.jpg

Napisano

U mnie tak się zakleszczyło że wyrwałem je z całą kieszenią mocującą. Okazało się że pierwsze ustąpiły zaczepy mocujące kieszeń do kokpitu...jak się potem okazało te od radia były jakoś dziwnie pogięte i wsadzenie druta nie powodowało ich chowania. Współczuję wszystkim mocującym się z firmowymi radiami. Ja męczyłem się dwa dni bokser.gif ale wkońcu dałem radę yay.gif

Napisano

jedna zgrzewka browara wystarczyla czy potrzeba wiecej ??http://autokacik.pl/images/icons/hehe.gif

hehe

Napisano
  • Autor

> Ryba napisz mi jak zdjęc panel (jesli to mozliwe) w c300 ?

Już Ci pisałem że się nie da. Daj linka na tą aukcje z allegro

Napisano

Miałem twój problem ,aż uszkodziłem zaczepy. Jeśli jeszcze nie wyjąłeś to spójrz na mój opis w kąciku. Jak zobaczysz jak te zaczepy działają to dasz radę. Tylko przejedź do końca stronki, tam są obrazki. a tu link

Napisano

Na pocieszenie powiem Ci, ze mi tez sie nie udalo sposobem ze stronki grinser006.gif

W koncu sie wnerwilem, rozkrecilem deske, wyjalem razem z kieszenia i... dalej nie umialem rozdzielic kieszeni od radia rotfl.gif

W koncu sie wkklnie.gif i zastosowalem jedyna sluszna metode - brutalna sila - okazalo sie, ze radio bylo przylepione do kieszeni na tasmie dwustronnej biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif

Napisano

Rozumiem że dałeś radę wyjąć ? brawo.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

Przeczytałem cały wątek i okazało się że robiłem wszystko tak jak koledzy radzili.

Niestety moje radio nadal tkwi w kieszeni. Zdemontowałem schowek i przy włożonych gwoździach próbowałem je wypchnąć ale trwado siedzi frown.gif.

Może rozklepanie gwoździ na końcach coś da. hmm.gif

pzdr

Napisano
  • Autor

trzeba próbować możesz rozklepać nagwintować każda metoda jest dobra, w końcu puści. usiądź sobie spokojnie wieczorem weź pare butelek bezalkoholowego i dasz rady smile.gif

Napisano

> trzeba próbować możesz rozklepać nagwintować każda metoda jest dobra,

> w końcu puści. usiądź sobie spokojnie wieczorem weź pare butelek

> bezalkoholowego i dasz rady

rotfl.gif

Wezmę ze 2 Gingersy i zacznę merdać na nowo smile.gif.

pzdr

Napisano

sprobuj spokojnie poprobowac z jednym zaczepem, nic na sile, musisz poczuc ze sie odblokowal. te zaczepy sa bardzo plytko, jesli mocno wpychasz gwozdz, to uzyskujesz odwrotny efekt i niszczysz blaszki. spojrz na link przejrzyj do konca strony i czekaj na wenę 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.