Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kółka do walizki tworzywowej Puccini

Featured Replies

Napisano

Czy można wymienić same kółka w walizce plastikowej? Pod podszewką od środka jest opcja ich odkręcenia.

Czy można to gdzieś kupić, dopasować?

Wiem że powinienem kupić nową, ale skorupa całą wiec może trochę udałoby się ochronić środowiska przez naprawę.

9L32WRhMzBtS1xwZ.png.5f607cabc275a81ada2098c0becb4731.png

WTS0Yv43SvsUI0xG.png.b696a20b35888b1bf248e34b56dde4c6.png

fGGyyVUmBTAePQzk.png.6ef939204adef104aaf348cf13a535db.png

Napisano

Teraz zdradzę Ci wiedzę tajemną, spróbuj w internetach wpisać ^kółka do walizki puccini^. Nie ma za co...

Napisano
  • Autor
12 minut temu, zzzz napisał(a):

Teraz zdradzę Ci wiedzę tajemną, spróbuj w internetach wpisać ^kółka do walizki puccini^. Nie ma za co...

Wbrew pozorom nie jest to takie proste. Wykaż się....

Napisano
11 godzin temu, Elephant napisał(a):

Czy można wymienić same kółka w walizce plastikowej? Pod podszewką od środka jest opcja ich odkręcenia.

Czy można to gdzieś kupić, dopasować?

Wiem że powinienem kupić nową, ale skorupa całą wiec może trochę udałoby się ochronić środowiska przez naprawę.

Probowales juz bezposrednio w Puccini? W FAQ maja info odnosnie czesc zamiennych: 

https://puccini.pl/najczestsze-pytania

"Czy mogę kupić zapasowe części do walizek (np. kółka)?
W sprawie dostępności części prosimy wysłać e-mail na adres [email protected]. Prosimy o dołączenie do niego zdjęcia uszkodzonej walizki oraz uszkodzonego miejsca, aby serwis był w stanie zidentyfikować model walizki oraz odpowiednią część. W przypadku kółek ważne jest m.in. to, czy są on prawe czy lewe, przednie czy tylne."

Napisano
  • Autor
6 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Probowales juz bezposrednio w Puccini? W FAQ maja info odnosnie czesc zamiennych: 

https://puccini.pl/najczestsze-pytania

"Czy mogę kupić zapasowe części do walizek (np. kółka)?
W sprawie dostępności części prosimy wysłać e-mail na adres [email protected]. Prosimy o dołączenie do niego zdjęcia uszkodzonej walizki oraz uszkodzonego miejsca, aby serwis był w stanie zidentyfikować model walizki oraz odpowiednią część. W przypadku kółek ważne jest m.in. to, czy są on prawe czy lewe, przednie czy tylne."

Tak, pierwsze co to napisałem do ich serwisu.

Screenshot_20240411_065206_Outlook Lite.jpg

Napisano
1 minutę temu, Elephant napisał(a):

Tak, pierwsze co to napisałem do ich serwisu.

Troche slabo 😕 Ile lat ma ta walizka?

Mozesz sprobowac jeszcze tutaj dopytac, opinie maja bardzo dobre ale nie korzystalem.

https://ewalizki.pl/kategoria-produktu/czesci-do-walizek/

Napisano
  • Autor
12 minut temu, Artur_W_wa napisał(a):

Zacząłbym od zdjecia samego kółka Screenshot_20240411-061706_Gallery.jpg.c1cddc8f92c1cc009c568f0afdce6da4.jpg

I szukania jego po wymiarach

Hmmm, że niby pod tą zaślepka jest mocowanie samego kółka? Może i masz rację. Po pracy sprawdzę. Bo same koła faktycznie łatwiej znaleźć, ale do tej pory myślałem że cały ten moduł koła z mocowaniem trzeba wymienić 👍

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Maciej__ napisał(a):

Troche slabo 😕 Ile lat ma ta walizka?

Mozesz sprobowac jeszcze tutaj dopytac, opinie maja bardzo dobre ale nie korzystalem.

https://ewalizki.pl/kategoria-produktu/czesci-do-walizek/

Wydaje mi się że koło 7-8 lat.

Dzięki,.zaraz wyśle zapytanie 👍

Napisano
1 godzinę temu, Elephant napisał(a):

Hmmm, że niby pod tą zaślepka jest mocowanie samego kółka? Może i masz rację. Po pracy sprawdzę. Bo same koła faktycznie łatwiej znaleźć, ale do tej pory myślałem że cały ten moduł koła z mocowaniem trzeba wymienić 👍

Zdecydowanie od tego bym zaczynał 

👍

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, Artur_W_wa napisał(a):

Zdecydowanie od tego bym zaczynał 

👍

Da się to otworzyć i widać mocowanie. Niestety to jakaś zanitowana chyba tulejka, wygląda jakby nierozbieralna :no:

To tyle w temacie chęci bycia eko.

obraz.png.45f8aeea286d3be5b57c5a50ba1d7975.png

obraz.png.ff22642c2647da3040e6b884346918e2.png

Napisano
8 minut temu, Elephant napisał(a):

obraz.png.ff22642c2647da3040e6b884346918e2.png

Wiertarka w rękę i od tej strony rozwiercasz. W zestawie z nowymi będą odpowiednie śrubki.

Napisano

Przerabiałem temat z walizką miękką Wittchen. Cena 4 kółek, wyszukanych po ciężkich bojach, przekroczyła wartość połowy walizki. Po 10 latach stwierdziłem, że trzeba wymienić całą walizkę

Napisano

Do walizki *no name* znalazlem kółka na Aliexpress, ale to trzeba anielskiej cierpliwości.

Napisano

Ja kiedyś z rolek przełożyłem.

• 7 miesięcy później...
Napisano

Nie wiem czy temat jest jeszcze aktualny .

Otóż mam ten sam problem, z taką  samą walizką Puccini .   Pisałam również  do serwisu.  Dostałam taką samą odpowiedź  , niestety.... 

Czy udało się Panu zdobyć nowe kółka? 

Napisano

Otóż mam ten sam problem, z taką  samą walizką Puccini .   Pisałam również  do serwisu.  Dostałam taką samą odpowiedź  , niestety.... 

Napisano
  • Autor

Problemu już nie ma, walizka wylądowała na śmieciach i kupiłem nową. Niestety taka to ekologia.

Znalazłem jakąś firmę która mogła mi wymienić te kilka ale bodajże 55 zł za sztukę + wysyłka w dwie strony. Bez sensu, bo nowa walizka kosztowała 270 zł bodajże.

Napisano
W dniu 28.11.2024 o 22:44, Pelasia napisał(a):

Szukaj na aliexpress, oczywiście nie po nazwie puccini. 

Ja wymieniałem w jakiś Wingsach uchwyty (rączki) i kółka - udało się dobrać :ok:

Napisano

Szukac trzeba po wielkości kółka a nie marce walizki. Jak szukasz po marce to chore pieniądze za kółka każą płacić. 

Ja znalazłem na Aliexpress kółka. Nie widziałem problemu by znaleźć. ..przykładowo 

https://a.aliexpress.com/_EIPj43e

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, wojteq85 napisał(a):

Szukac trzeba po wielkości kółka a nie marce walizki. Jak szukasz po marce to chore pieniądze za kółka każą płacić. 

Ja znalazłem na Aliexpress kółka. Nie widziałem problemu by znaleźć. ..przykładowo 

https://a.aliexpress.com/_EIPj43e

Tylko że te kilka są zanitowane, nie jest prosto aby dostać się do nich.

Napisano

Rozwiercasz i robisz na śrubkę;) dwie tak uratowałem bo najczęściej kółka się niszczy od długich podróży.