Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silnik 1.5 136KM ze stajni BMW

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś ujeżdża taki silnik? Jakieś opinie? Ma to bolączki? Sugerowana obudowa to Mini. 

Napisano

Mam to w X1 z 2019r. Pisz co chcesz wiedzieć 🙂 Awarii nie miałem, spalanie takie średnie - około 8l/100km. 3 cylindry słychać tylko na zimnym silniku.

Napisano
  • Autor
36 minut temu, pejus1982 napisał(a):

Mam to w X1 z 2019r. Pisz co chcesz wiedzieć 🙂 Awarii nie miałem, spalanie takie średnie - około 8l/100km. 3 cylindry słychać tylko na zimnym silniku.

generalnie wrażenia z jazdy. Spalanie w mniejszej budzie powinno być mniejsze. Jakoś to się odpycha? Ty masz chyba moc większą bo 136 KM na X1 to ciut mało. 

Napisano
19 godzin temu, lucash napisał(a):

Czy ktoś ujeżdża taki silnik? Jakieś opinie? Ma to bolączki? Sugerowana obudowa to Mini. 

Pierwsze wypusty tego silnika mialy wade konstrukcyjna w postaci wadliwych panewek oporowych.

Potem to poprawili i nie slychac o problemach. W Mini jezdzi to bardzo fajnie :ok:

Bylismy na jazdach testowych, ale finalnie wychodzilo za drogo przy zakupie na fizola.

Napisano
2 godziny temu, lucash napisał(a):

generalnie wrażenia z jazdy. Spalanie w mniejszej budzie powinno być mniejsze. Jakoś to się odpycha? Ty masz chyba moc większą bo 136 KM na X1 to ciut mało. 

Tak troszkę więcej mam KM, ale silnik ten sam. Generalnie ten silnik plus automat służy do takiej emeryckiej jazdy. W mniejszym i lżejszym aucie powinno być troszkę lepiej. Ostatnio zrobiłem trasę Częstochowa- Sopot - Częstochowa i spalanie średnie 9.3l/100km. 

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, pejus1982 napisał(a):

Tak troszkę więcej mam KM, ale silnik ten sam. Generalnie ten silnik plus automat służy do takiej emeryckiej jazdy. W mniejszym i lżejszym aucie powinno być troszkę lepiej. Ostatnio zrobiłem trasę Częstochowa- Sopot - Częstochowa i spalanie średnie 9.3l/100km. 

ogień z rury był? :phi: Przecież to antyreklama. 

Napisano
3 minuty temu, lucash napisał(a):

ogień z rury był? :phi: Przecież to antyreklama. 

Jedyny ogień z majówki to ten na grillu 🙂 Ogólnie ta skrzynia nie zachęca do szybkiej jazdy, wrażenia takie jak w tramwaju. Ja mam to auto po tacie więc nie miałem wyboru.

Napisano
15 minut temu, pejus1982 napisał(a):

Jaka miales predkosc przelotowa? Przepisowe 140km/h czy szybciej?

Napisano
  • Autor
23 minuty temu, pejus1982 napisał(a):

Jedyny ogień z majówki to ten na grillu 🙂 Ogólnie ta skrzynia nie zachęca do szybkiej jazdy, wrażenia takie jak w tramwaju. Ja mam to auto po tacie więc nie miałem wyboru.

Coś kręcisz. Widziałeś wolno jadące BMW? Ja ze 2 razy z kobietami za kierownicą i aż się przypatrywałem czy wszystko w porządku ;) Obstawiam że musiałeś z 1 zł 50 lecieć :P

Napisano
4 godziny temu, lucash napisał(a):

Coś kręcisz. Widziałeś wolno jadące BMW? Ja ze 2 razy z kobietami za kierownicą i aż się przypatrywałem czy wszystko w porządku ;) Obstawiam że musiałeś z 1 zł 50 lecieć :P

to nie jest mega wielkie auto ale bryła lekko zaokrąglonej cegły przy masie 1.5T i silniku mającym raptem 220Nm swoje spali bo trzeba już deptać przy takich prędkościach . Pewnie większy mocniejszy spalił by nie więcej 

Napisano
4 godziny temu, Maciej__ napisał(a):

Jaka miales predkosc przelotowa? Przepisowe 140km/h czy szybciej?

Dokładnie tak, 140 na tempomacie.

Napisano
6 godzin temu, pejus1982 napisał(a):

To sporo spaliła ta X1 jak na 140km/h na tempomacie, ja podobnym wielkościowo autem (z podpisu) wykręciłem takie spalanie na trasie Kołobrzeg - Wrocław.

20240428_215423.jpg

Edytowane przez pakuu1

• 1 rok później...
Napisano
W dniu 6.05.2024 o 13:04, Maciej__ napisał:

Pierwsze wypusty tego silnika mialy wade konstrukcyjna w postaci wadliwych panewek oporowych.

Potem to poprawili i nie slychac o problemach. W Mini jezdzi to bardzo fajnie :ok:

Bylismy na jazdach testowych, ale finalnie wychodzilo za drogo przy zakupie na fizola.

Które roczniki miały wadę?