Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

WSK niepłacone OC

Featured Replies

Napisano

Jest sobie motocykl WSK która stoi sobie od kilkunastu lat, i ma niepłacone OC. Czy jak właściciel postanowi ją legalnie sprzedać na umowę, czekają na niego jakieś kary z tytułu niepłacenia OC

Napisano
16 minut temu, jahooo napisał(a):

Jest sobie motocykl WSK która stoi sobie od kilkunastu lat, i ma niepłacone OC. Czy jak właściciel postanowi ją legalnie sprzedać na umowę, czekają na niego jakieś kary z tytułu niepłacenia OC

Max to 1410 pln ale skoro jest "martwa" od kilkunastu lat to pewnie mu się upiecze.

Napisano
Godzinę temu, jahooo napisał(a):

Dowód rejestracyjny jest? 

Jak ma powyżej 40 lat to już nie musi mieć ciągłości OC:)

Napisano
10 godzin temu, Piotrus napisał(a):

Max to 1410 pln ale skoro jest "martwa" od kilkunastu lat to pewnie mu się upiecze.

1430 ale to szczegół...

11 godzin temu, jahooo napisał(a):

Czy jak właściciel postanowi ją legalnie sprzedać na umowę, czekają na niego jakieś kary z tytułu niepłacenia OC

Może mu się udać i nie zapłaci kary bo UFG może nie wyłapać takiej sytuacji.

Najważniejsze, żeby nowy właściciel najpóźniej w dniu nabycia wykupił OC na ten pojazd a w przypadku motocykla są to groszowe sprawy.

Chyba, że tak jak pisał kolega @volf6 pojazd jest więcej niż 40 letni i nie będzie się poruszał po drogach publicznych wtedy nie ma konieczności posiadania OC.

Edytowane przez Rudobrody

Napisano
5 godzin temu, Rudobrody napisał(a):

Chyba, że tak jak pisał kolega @volf6 pojazd jest więcej niż 40 letni i nie będzie się poruszał po drogach publicznych wtedy nie ma konieczności posiadania OC.

jeżeli jest to taka czarna WSK a nie jakiś nowszy (kolorowy) to IMO musi miec ponad 40 lat...

edit przynajmniej 39 lat ;)

"Ostatni egzemplarz WSK zjechał z taśmy 31 października 1985 roku i był to ostatni motocykl wyprodukowany w Polsce." - za wikipedią

Edytowane przez delco

Napisano

O co wtedy gdy jest WSK ,po dziadku ,i nie wiadomo gdzie sa papiery .Motor bedzie miał ponad 40 lat bo ja mam 44 ,a juz jako 3 latek jeżdziłem z dziadkami nim.Kolor bordowy..

Napisano
13 godzin temu, arek_m napisał(a):

O co wtedy gdy jest WSK ,po dziadku ,i nie wiadomo gdzie sa papiery .Motor bedzie miał ponad 40 lat bo ja mam 44 ,a juz jako 3 latek jeżdziłem z dziadkami nim.Kolor bordowy..

Rejestrujesz na zółte tablice.