Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Niezawodność używanych w USA

Featured Replies

Napisano
12 godzin temu, format napisał(a):

W ciągu pierwszego pół roku użytkowania Mazdy zgłosiłem do serwisu 13 usterek. Z czego do dziś, 60 dni po opuszczeniu serwisu, usuniętych zostało zero. W tym samym czasie w Tesli zgłosiłem zero usterek.

Co tam się popsuło? Oni celują w premium :panic: 

Napisano
11 godzin temu, Chalek napisał(a):

Ale to są usterki typyu trzeszczy plastik czy bardziej stuka na zimnym?

Typu lusterko zewnętrzne po stronie kierowcy trzęsie się w trakcie jazdy.

Napisano
9 godzin temu, vanice77 napisał(a):

Tak trudno bo tu jeden napisal że tesla zero awati.

U mnie też tesla zero awarii przez prawie już 3 lata. A jak to jeździ, jak przyspiesza, jak działa system, KOSMOS :jem: To nie VW z mapami odplajacymi się tyle że już zdarzysz dojechać do celu.

Napisano
11 godzin temu, deszczowyRoman napisał(a):

To Ty pisałeś kiedys ze w do ASO tesli mozna zgłaszać wszystko a oni nie odpowiadaja?

To też nie ja pisałem ale słyszałem o czymś takim:

"Jest ciąg dalszy sprawy dotyczącej zawyżania zasięgów samochodów marki Tesla. Jak wynika z dochodzenia przeprowadzonego przez agencję Reutera, amerykańska firma miała nawet specjalny, tajny zespół, którego zadaniem było odrzucanie skarg klientów.
...

Agencja Reutera podaje, że wspomniany zespół został utworzony specjalnie w celu utrudnienia zgłaszania reklamacji przez klientów. Pracownicy zostali poinstruowani, by w momencie wystąpienia jakichkolwiek trudności przy próbie kontaktu z poszkodowanym właścicielem, z automatu uznawać skargę za "zamkniętą". 
...

Rzekomo zespół miał odpowiadać za zamykanie nawet kilkuset takich spraw w tygodniu, a każda "odrzucona" reklamacja miała być uczczona aplauzem współpracowników i uderzeniem w metalowy ksylofon. Menedżerowie mieli chwalić takie działania i podkreślać, że każda odrzucona skarga to oszczędność rzędu 1000 dolarów."

https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/producenci/news-tesla-oszukiwala-z-zasiegiem-mial-powstac-nawet-zespol-do-od,nId,6929872

Napisano
4 godziny temu, zenek111 napisał(a):

To też nie ja pisałem ale słyszałem o czymś takim:

"Jest ciąg dalszy sprawy dotyczącej zawyżania zasięgów samochodów marki Tesla. Jak wynika z dochodzenia przeprowadzonego przez agencję Reutera, amerykańska firma miała nawet specjalny, tajny zespół, którego zadaniem było odrzucanie skarg klientów.
...

Agencja Reutera podaje, że wspomniany zespół został utworzony specjalnie w celu utrudnienia zgłaszania reklamacji przez klientów. Pracownicy zostali poinstruowani, by w momencie wystąpienia jakichkolwiek trudności przy próbie kontaktu z poszkodowanym właścicielem, z automatu uznawać skargę za "zamkniętą". 
...

Rzekomo zespół miał odpowiadać za zamykanie nawet kilkuset takich spraw w tygodniu, a każda "odrzucona" reklamacja miała być uczczona aplauzem współpracowników i uderzeniem w metalowy ksylofon. Menedżerowie mieli chwalić takie działania i podkreślać, że każda odrzucona skarga to oszczędność rzędu 1000 dolarów."

https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/producenci/news-tesla-oszukiwala-z-zasiegiem-mial-powstac-nawet-zespol-do-od,nId,6929872

to chyba jakas bajka jest:

image.png.ea14338cbeaa5b5f1dbdb069334ffbb3.png

Napisano
Godzinę temu, PawelWaw napisał(a):

image.png.ea14338cbeaa5b5f1dbdb069334ffbb3.png

Nasi eksperci nie mają zielonego pojęcia, że istnieje taka rządowa organizacja The U.S. Environmental Protection Agency (EPA) która testuje niezależnie wszystkie dostępne na rynku samochody i to ona określa ile dane auto przejedzie, efektywność itd.  Producenci MUSZĄ się dostosować do wymagań EPA, bo jak nie to auto nie zostanie dopuszczone do ruchu.

Kolejną sprawą są wskazania Estimated range i Rated range. Trzeba rozumieć tekst który się czyta. 

Każdy kto kiedykolwiek jeździł Teslą wie, że z reguły szacowane przez planer zużycie jest mniejsze, a nie większe. Oczywiście w skrajnych przypadkach może tak być.

Największe problemy z zasięgiem w Tesli mają ci którzy czytali o tym na FB. :hehe:

Napisano
1 godzinę temu, PawelWaw napisał(a):

A czemu? To jest "amerykańska kultura" czyli ubaw z "dymania klienta":

"Ten list wywołał w Stanach Zjednoczonych burzę. Jeden z najważniejszych dyrektorów amerykańskiego banku Goldman Sachs, Greg Smith, postanowił odejść z pracy. W tym celu napisał gorzki list do dziennika "New York Times". Ujawnił w nim, że klientów nazywa się muppetami, a najważniejszym celem jest wyciągnięcie z nich pieniędzy.

...

Zarzucił szefom Goldman Sachs, że promują wśród pracowników chciwość i wyciąganie od klientów jak największych pieniędzy. Robi mi się niedobrze, gdy słyszę, jak bezdusznie mówi się o dojeniu klientów. W ciągu ostatnich 12 miesięcy słyszałem pięciu dyrektorów zarządzających, którzy nazywali swoich klientów muppetami, czasem nawet w służbowych mailach - napisał."

https://gospodarka.dziennik.pl/finanse/artykuly/383198,skandal-w-goldman-sachs-dyrektor-odchodzi-z-banku-i-zdradza-ze-pracownicy-nazywaja-klientow-muppetami.html

Dodam jeszcze ze jakiś amerykański bank (mozliwe ze też Goldman, nie pamietam) potrafił namawiac klientów na inwestowanie w srebro, po czym za pieniadze tych klientów obstawiał srebro na krótko, a wiec zajmował pozycje przeciwko swoim klientom :P

Info o Tesli wyszło od Agencji Reutera, a więc to nie zaden sensacyjny "noname", to po prostu ameryka.

Edytowane przez zenek111

Napisano

Pal licho statystyki niezawodności. Bardziej interesujące byłyby statystyki zadowolenia klientów bo wpływa na to więcej czynników. Poza tym statystyki niezawodności są ilościowe, a nie jakościowe i tu lepiej mieć 10 drobnych usterek niż 1 unieruchumiającą pojazd. 

Napisano
19 godzin temu, mPh napisał(a):

Pal licho statystyki niezawodności. Bardziej interesujące byłyby statystyki zadowolenia klientów bo wpływa na to więcej czynników. Poza tym statystyki niezawodności są ilościowe, a nie jakościowe i tu lepiej mieć 10 drobnych usterek niż 1 unieruchumiającą pojazd. 

Na przykład Audi jest na świetnej pozycji 😂 a tu takie kwiatki 👍🏻

https://www.cars.com/research/audi-e_tron_gt/recalls/

Napisano
W dniu 22.09.2024 o 07:00, format napisał(a):

Typu lusterko zewnętrzne po stronie kierowcy trzęsie się w trakcie jazdy.

pewnie mają tego samego dostawce lusterek co Nissan ;].

Fakt, że w Nissanie przynajmniej próbują usuwać usterki i czasem nawet im się udaje

Napisano

pewnie mają tego samego dostawce lusterek co Nissan ;].
Fakt, że w Nissanie przynajmniej próbują usuwać usterki i czasem nawet im się udaje

Toyota też [emoji1]

Ale z racji tego że zjawisko to występuje tylko powyżej 150-160 to kompletnie to ignoruje bo to elektryk [emoji28]

Poza tym dopiero 15kkm, ale absotonie nic - nie licząc akcji serwisowej ok 1m od kupna - nowy soft

Wysłane za pomocą Tapatalk