Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skoda Elroq

Featured Replies

Napisano
W dniu 14.11.2024 o 12:09, Filipfm napisał(a):

to tylko dowodzi tezy, ze to zalezne od auta i eGolf nie jest szczytem inzynierii 😄 

W sumie mam hybrydę i ludzie (szczególnie Ci co jej nie mieli) straszyli że w zimie nie ruszysz bo hybryda do S-Max'a dołożona jest minimalnym wysiłkiem - np. bateria wisi od spodu w miejscu ma most z tyłu toteż jest FWD, miał mieć ciężki tyłem i mielić. Nic takiego nie mam miejsca, w zimie na śniegu itp. radzi sobie bardzo dobrze.

Napisano

Nie doczytałem dobrze, każdy następny pakiet zawiera wszystkie wcześniej wymienione, tak więc pakiet Maxx zawiera wszystkie wcześniejsze a to troche zmienia sytuację

Napisano
W dniu 21.11.2024 o 20:41, zenek111 napisał(a):

Nie doczytałem dobrze, każdy następny pakiet zawiera wszystkie wcześniej wymienione, tak więc pakiet Maxx zawiera wszystkie wcześniejsze a to troche zmienia sytuację

Skoda musi popracować nad tymi materiałami, bo nie Ty pierwszy... 

Edytowane przez grogi

Napisano

Chyba cos nie pykło. Przed ujawnieniem cenników pismaki zachwycaly się nad nową, TANIĄ Skodą dla ludu. A co tu mamy , no to co zwykle;l

Napisano
10 minut temu, Rado_ napisał(a):

Chyba cos nie pykło. Przed ujawnieniem cenników pismaki zachwycaly się nad nową, TANIĄ Skodą dla ludu. A co tu mamy , no to co zwykle;l

Pismaki pisza glownie po to, zeby ludzie klikali ;]

Napisano
Teraz, Maciej__ napisał(a):

Pismaki pisza glownie po to, zeby ludzie klikali ;]

Sami robią z siebie idiotów. Nie wiem, czy tak było zawsze, czy tak wszystko schodzi na psy. Ciezko trafic na cos rzetelnego. Właściwie wszystkie te znane portale od lat to takie g...ze czytac się nie da.

Napisano
11 minut temu, Rado_ napisał(a):

Sami robią z siebie idiotów. Nie wiem, czy tak było zawsze, czy tak wszystko schodzi na psy. Ciezko trafic na cos rzetelnego. Właściwie wszystkie te znane portale od lat to takie g...ze czytac się nie da.

Niestety zostały tylko płatne treści. Całej reszty nie da się czytać. A będzie gorzej bo tym karmią sztuczna inteligencję i ona tworzy jeszcze większe kupska. Wracając do tematu nikt tej skody nie kupi obstawiam totalną klapę. Btw w tej samej cenie jest 600 Abarth. 

Napisano
7 minut temu, wujek napisał(a):

Niestety zostały tylko płatne treści. Całej reszty nie da się czytać. A będzie gorzej bo tym karmią sztuczna inteligencję i ona tworzy jeszcze większe kupska. Wracając do tematu nikt tej skody nie kupi obstawiam totalną klapę. Btw w tej samej cenie jest 600 Abarth. 

Nie wiem, po co oni to wypuszczają na rynek, jeżeli tak slabo sie to w tych pieniądzach sprzedaje? Rozumiem, jak wejdzie zakaz sprzedazy spalinowych, to moga wypuszczać cokolwiek EV, a teraz to jaki sens?

Napisano
24 minuty temu, Rado_ napisał(a):

Niestety, tak to wlasnie wyglada :chory: 

Jak w tytule nie ma: SZOK, SENSACJA, ROZBIL BANK, TO KONIEC, to tluszcza widac nie klika ;]

Napisano
11 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Niestety, tak to wlasnie wyglada :chory: 

Jak w tytule nie ma: SZOK, SENSACJA, ROZBIL BANK, TO KONIEC, to tluszcza widac nie klika ;]

;l

IMG_1683.jpeg

Napisano
22 minuty temu, Rado_ napisał(a):

Nie wiem, po co oni to wypuszczają na rynek, jeżeli tak slabo sie to w tych pieniądzach sprzedaje? Rozumiem, jak wejdzie zakaz sprzedazy spalinowych, to moga wypuszczać cokolwiek EV, a teraz to jaki sens?

Stare dziadki w koncernach nie ogarniają. Np GM zablokuje Apple. Car play i android auto. W XxI wieku gdzie wszyscy mają smartfony. 

Napisano
10 godzin temu, Rado_ napisał(a):

W porównaniu do Enyaqa to jest sporo taniej. 

Napisano
9 godzin temu, Rado_ napisał(a):

Ale co się słabo sprzedaje? Enyaq to najlepiej sprzedające się EV w Niemczech. Przed Teslą, przed wszystkimi Kia, Hyundaiami czy VW ID... Erloq będzie sprzedawał się jeszcze lepiej. Myśle że do ~50.000 sztuk rocznie w samych Niemczech dobiją. 

Edytowane przez grogi

Napisano
4 minuty temu, grogi napisał(a):

W porównaniu do Enyaqa to jest sporo taniej. 

No a w porownaniu do Kutrona to juz masakruje;l

Napisano
2 minuty temu, grogi napisał(a):

Ale co się słabo sprzedaje?

EV w porownaniu do spalinowych.

Napisano
1 minutę temu, Rado_ napisał(a):

EV w porownaniu do spalinowych.

EV to ponad 10% sprzedanych aut Skoda, a w ostatnich miesiącach, po FL enyaqa, nawet i 20%. Czy to tak słabo na jeden model?!

Skoda Erloq podwoi, jeśli nie potroi ten udział.  

Dlatego.

Napisano
1 minutę temu, grogi napisał(a):

EV to ponad 10% sprzedanych aut Skoda, a w ostatnich miesiącach, po FL enyaqa, nawet i 20%. Czy to tak słabo na jeden model?!

Skoda Erloq podwoi, jeśli nie potroi ten udział.  

Dlatego.

Pisalem ogolnie o EV, nie o konkretnych modelach. W Niemczech przeciez sprzedaz mocno spadła po likwidacji dopłat?

Napisano
10 minut temu, Rado_ napisał(a):

Pisalem ogolnie o EV, nie o konkretnych modelach. W Niemczech przeciez sprzedaz mocno spadła po likwidacji dopłat?

Sprzedaż była mocno napompowana pod koniec zeszłego roku, i spadła na początku 2024. Teraz wszystko wróciło.

Ludzie masowo inwestują w fotowoltaike, a najłatwiej prąd wykorzystać autem. Sprzedaż będzie rosła.

Napisano
18 godzin temu, Rado_ napisał(a):

No a w porownaniu do Kutrona to juz masakruje;l

Elroq jest większy od Karoq-a i jak porównany napędy o takiej samej mocy to w sumie jest w podobnej cenie