Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ktoś się ostatnio doktoryzował w polerkach?

Featured Replies

Napisano

Potrzebuje polerki do sporadycznego domowego użytku. Mam do przepolerowania np parapety lub szkło. Brać byle co czy ktoś może coś bardziej zgłębił temat i poleci coś bardziej sprawdzonego?

Napisano
3 godziny temu, bielaPL napisał(a):

Potrzebuje polerki do sporadycznego domowego użytku. Mam do przepolerowania np parapety lub szkło. Brać byle co czy ktoś może coś bardziej zgłębił temat i poleci coś bardziej sprawdzonego?

Sadzac po nazwie kacika to tutaj raczej o silikon mozesz zapytac, nie wiem czy polerki tez sa w kregu zainteresowan :)

image.png

Napisano
  • Autor
36 minut temu, komandos80 napisał(a):

Sadzac po nazwie kacika to tutaj raczej o silikon mozesz zapytac, nie wiem czy polerki tez sa w kregu zainteresowan :)

kurde miało iść na zrób to sam :sciana:

Napisano

Mam Yato mimośrodową. Polerowalem czarne auto i wszyszlo bardzo ładnie. Niestety dość hałaśliwa. Ostatnio byłem i lakiernika i używał zwykłej polerki, jak trzymasz kierunki i użyjesz na końcu delikatnej pasty to hologramów nie będzie. Generalnie do sporadycznego użytku to raczej nie ma co się doktoryzowac.

Napisano
20 godzin temu, bielaPL napisał(a):

Łatwiej nie zepsuć z maszyna dual action

Wspomniane tu yato lub polerka DA z Juli na takie zadania wystarczy.

Edytowane przez Chalek

Napisano
W dniu 29.11.2024 o 11:16, bielaPL napisał(a):

Jak nie masz wprawy i umiejętności wyłącznie oscylacyjna, podkreślam wyłącznie

Napisano
W dniu 29.11.2024 o 11:16, bielaPL napisał(a):

Brać byle co czy ktoś może coś bardziej zgłębił temat i poleci coś bardziej sprawdzonego?

dla profesjonalistów, czyli kogoś kto pracuje tym kilka godzin dziennie bardzo ważna jest waga, halas, trwałość, łatwość napraw i serwisu itp

dla kogoś kto używa to kilka razy w roku to nie powinno mieć znaczenia

więc przeplacanie nie ma większego sensu

edit ważne żeby miala regulacje obrotów

Edytowane przez Jerzyk_

Napisano

W zeszlym roku kupilem bez mimosrodu. Wielkosc duzej katowej (  1500 W ) na tarcze wieksze niz 125 mm. Regulacja do 3 000 rpm.

Zadaniem bylo spolerowac dwa auta. Sprawa nie wyszla tak prosto jak by sie wydawalo. Troche czasu tezrba jednak aby dojsc do wprawy. Polecam od razu zakup kilku tarcz z gabki + jednej lub dwoch z welny ( te ciezej uszkodzic ).

Po polerce pownno sie uzyc kolejnej " pasty " po polerowaniuo ktorej wspomnial jeden z przedmowcow.

Na poczatku nidpolerowal bym tej rzeczy ktora ma byc spolerowana tylko troche pocwiczyl bym na czyms innym, Radze uwazac z obrotami bo mpzna  " spalic " objekt polerowany. Zdociskiem rowniez.

.

Napisano
3 godziny temu, andy7 napisał(a):

W zeszlym roku kupilem bez mimosrodu. Wielkosc duzej katowej (  1500 W ) na tarcze wieksze niz 125 mm. Regulacja do 3 000 rpm.

Zadaniem bylo spolerowac dwa auta. Sprawa nie wyszla tak prosto jak by sie wydawalo. Troche czasu tezrba jednak aby dojsc do wprawy. Polecam od razu zakup kilku tarcz z gabki + jednej lub dwoch z welny ( te ciezej uszkodzic ).

Po polerce pownno sie uzyc kolejnej " pasty " po polerowaniuo ktorej wspomnial jeden z przedmowcow.

Na poczatku nidpolerowal bym tej rzeczy ktora ma byc spolerowana tylko troche pocwiczyl bym na czyms innym, Radze uwazac z obrotami bo mpzna  " spalic " objekt polerowany. Zdociskiem rowniez.

.

Dlatego zamiast rotacji kupuje się DA.

Dużo trudniej tym lakier ugotowac

Napisano
2 minuty temu, Chalek napisał(a):

Dlatego zamiast rotacji kupuje się DA.

Dużo trudniej tym lakier ugotowac

Was ist DA ? Mimosrod ? :]

Wez pod uwage, ile kosztuje z mimosrodem a iel bez. Moj kumpel ma firme zajmujaca sie m/i polerka Yachtow, samolotow i wszelakich pojazdow i namawial mnie do kupienia profesjonalnej -650 €

.

.

Edytowane przez andy7

Napisano
3 minuty temu, andy7 napisał(a):

Was ist DA ? Mimosrod ? :]

Wez pod uwage, ile kosztuje z mimosrodem a iel bez. Moj kumpel ma firme zajmujaca sie m/i polerka Yachtow, samolotow i wszelakich pojazdow i namawial mnie do kupienia profesjonalnej -650 €

.

.

Tak mimośród.

Amatorski mimośród to ok 350-400 zł.

Podobna rotacja jakieś 200.

Dla jednego auta nie ma sensu kupować polerski za 3k zł.

Napisano
Teraz, Chalek napisał(a):

Tak mimośród.

Amatorski mimośród to ok 350-400 zł.

Podobna rotacja jakieś 200.

Dla jednego auta nie ma sensu kupować polerski za 3k zł.

Bylem dokladnie tego samego zdania co Ty, choc zawsze kupuje towar z gornej polki.  

.

Napisano

Tym Yato poleciałem czarny dość zmęczony lakier pasta menzerna all in one. Pasta delikatna ale głębsze ryski też dała radę zminimalizować na tyle, że przestały rzucać się w oczy i są widoczne tylko pod słońcem.takie ryski wymagają  ta pasta i poletka sporo więcej czasu ale ryzyko też mniejsze. Nic nie zepsulem, zero hologramów. Całe kombi poszło w kilka godzin z przerwami. Z tego co pamiętam pracowałem z nausznikami bo mnie męczył ten hałas.

Edytowane przez irishpiter