Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakupy świąteczne nowy 100kpln, czy używany do 50?

Featured Replies

Napisano

Witajcie, 

Taka rozkmina, szukam czegoś do garażu.

Wymagania do nowego i używanego:

Grzane fotele przód, szyby i lusterka elektryczne, prześwit minimum 16cm, czyli coś podniesionego. Lekko działające sprzęgło w manualu lub jeszcze lepiej automat, dobre światła mijania, nowe LED, w używanym raczej Xenon/bi xenon, tempomat.

Fabrycznie nowe:

Grupa vag 1.0tsi lub 1.5tsi? Jakie modele?

Renault/dacia 1.0 tce z LPG, tu nie ma automatu.

Jakieś hybrydy? Inni producenci?

Rozmiar od dużego segmentu b podniesionego w nowych, używane nie dłuższe niż 5m, napęd na 4 koła, diesel lub benzyna ewentualnie pod lpg;)

Budżet nowego do 100-110k, używany od 2006 roku, do 50k chętnie coś od Volvo lub Hondy, tu mam doświadczenie w garażu na co dzień.

Co możecie doradzić? 

Zakup na osobę fizyczną.

Używane na wsi z kiepskimi drogami, więc profil opony wysoki, zawieszenie raczej z tych komfortowych. Range L322 odpada :phi:

Napisano
16 minut temu, Pipper napisał(a):

Witajcie, 

Taka rozkmina, szukam czegoś do garażu.

Wymagania do nowego i używanego:

Grzane fotele przód, szyby i lusterka elektryczne, prześwit minimum 16cm, czyli coś podniesionego. Lekko działające sprzęgło w manualu lub jeszcze lepiej automat, dobre światła mijania, nowe LED, w używanym raczej Xenon/bi xenon, tempomat.

Fabrycznie nowe:

Grupa vag 1.0tsi lub 1.5tsi? Jakie modele?

Renault/dacia 1.0 tce z LPG, tu nie ma automatu.

Jakieś hybrydy? Inni producenci?

Rozmiar od dużego segmentu b podniesionego w nowych, używane nie dłuższe niż 5m, napęd na 4 koła, diesel lub benzyna ewentualnie pod lpg;)

Budżet nowego do 100-110k, używany od 2006 roku, do 50k chętnie coś od Volvo lub Hondy, tu mam doświadczenie w garażu na co dzień.

Co możecie doradzić? 

Zakup na osobę fizyczną.

Używane na wsi z kiepskimi drogami, więc profil opony wysoki, zawieszenie raczej z tych komfortowych. Range L322 odpada :phi:

Z nowych zerknij na Seata Arone, Suzuki Vitare, ewentualnie Dustera 3.

Arone powinno sie znalezc z DSG w tym budzecie.

Ewentualnie zostaja jakies Chinczyki, jesli akcpetujesz.

Napisano
  • Autor
23 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

Z nowych zerknij na Seata Arone, Suzuki Vitare, ewentualnie Dustera 3.

Arone powinno sie znalezc z DSG w tym budzecie.

Ewentualnie zostaja jakies Chinczyki, jesli akcpetujesz.

Witaj, Chińczyki jeszcze nie... Tak jak kiedyś w Dacii, zapach w pojeździe nowym mi nie pasuje ;)

Co do Arony, dziś jadę sobie obejrzeć, czy się zmieszczę i jak się w tym siedzi.

Chwilowo pomykam V60 z tych szybszych i pojazd bajka, tylko to wsiadanie...

Z XC90 Igen tego nie miałem, bo wyższe...

Z CR-V 2,3,4,5 też nie mam kłopotu, nawet Captur 1 gen spoko. 

Vitary w nie znam, ciekawe jak siedzenie...

Duster 3 i Captur obecny po lifcie są na ostatnim miejscu w klasyfikacji.

Jakieś Tcross jest, Kamiq, ale to bliźniaki Arony? Obejrzę również Atece w salonie dzisiaj. Czy masz doświadczenie z którymś z tych, które wymieniłeś? Chodzi mi również o głośność na trasie, przepisowo do 140? 

Napisano

W tym budzecie  do 100 rodziców namówiłem na Arone FR, 1.0 tsi w namualu, wysoko zawieszona żeby łatwo było wsiadać, kamera cofania, full led z przodu, klima 2 strefowa z grzanymi siedzeniami, większe multimedia i duży wirtualny kokpit, sub w bagażniku i siedzenia a'la skóra/nubuk. jakieś tam stylistyczne dodatki. Klimatyzacja z fizycznymi przyciskami !

Gwarancja 5 lat. Nie wiem czy cena dobra ale za 97k nówka z lipca 2024. 

Kamiq wizualnie wg mnie brzydszy i gwarancja 2 lata. może i większy ale dla dwóch osób z przodu to bez znaczenia.

VW tcross  - tablet do obsługi klimy, gwarancja 2 lata i za 100 bieda wersja.

Edytowane przez woksio2

Napisano
Teraz, Pipper napisał(a):

Witaj, Chińczyki jeszcze nie... Tak jak kiedyś w Dacii, zapach w pojeździe nowym mi nie pasuje ;)

Co do Arony, dziś jadę sobie obejrzeć, czy się zmieszczę i jak się w tym siedzi.

Chwilowo pomykam V60 z tych szybszych i pojazd bajka, tylko to wsiadanie...

Z XC90 Igen tego nie miałem, bo wyższe...

Z CR-V 2,3,4,5 też nie mam kłopotu, nawet Captur 1 gen spoko. 

Vitary w nie znam, ciekawe jak siedzenie...

Duster 3 i Captur obecny po lifcie są na ostatnim miejscu w klasyfikacji.

Jakieś Tcross jest, Kamiq, ale to bliźniaki Arony? Obejrzę również Atece w salonie dzisiaj. Czy masz doświadczenie z którymś z tych, które wymieniłeś? Chodzi mi również o głośność na trasie, przepisowo do 140? 

Jezdzilem jedynie Vitara i auto jest niestety bardzo slabo wyciszone przy wyzszych predkosciach.

Najwieksza zaleta jest sam silnik 1,4T ale niestety dostepny tylko z manulem.

Kamiq, T-cross, Arona to blizniaki, w Skodzie bedzie pewnie najwiecej miejsca.

Napisano

Z ciekawostek

Możesz sobie oblukać Ssangyoung Korando

Prawie nowy za 108.

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/ssangyong-korando-1-5-t-gdi-at-quartz-ID6GDPsq.html

Całkiem spore auto, z hydrauliczną skrzynią. Główne minusy to że pali więcej niż konkurencja oraz specyficzny koreański wygląd, chociaż w tym modelu tak nie straszy... aha aso dokładają też gaz, mają go rozkminionego i nie ma za dużo reklamacji z tego powodu.

Ciekawy teścik

Duster w środku jest dosyć odpychający 😕 ja bym się nie mógł przemóc. Dodatkowo ma dosyć wysokie sprzęgło jak się przymierzałem.  Już lepiej sandero stepway.

Napisano
  • Autor
37 minut temu, woksio2 napisał(a):

W tym budzecie  do 100 rodziców namówiłem na Arone FR, 1.0 tsi w namualu, wysoko zawieszona żeby łatwo było wsiadać, kamera cofania, full led z przodu, klima 2 strefowa z grzanymi siedzeniami, większe multimedia i duży wirtualny kokpit, sub w bagażniku i siedzenia a'la skóra/nubuk. jakieś tam stylistyczne dodatki. Klimatyzacja z fizycznymi przyciskami !

Gwarancja 5 lat. Nie wiem czy cena dobra ale za 97k nówka z lipca 2024. 

Kamiq wizualnie wg mnie brzydszy i gwarancja 2 lata. może i większy ale dla dwóch osób z przodu to bez znaczenia.

VW tcross  - tablet do obsługi klimy, gwarancja 2 lata i za 100 bieda wersja.

Właśnie Arona ma u mnie punkty za prześwit i klimę fizyczna, tablety w zegarach mi w ogóle nie leżą;)

jeszcze Atece obejrzymy. Skoda mi nie leży wizualnie, VW zawsze drogo, ale z ceny możemy zdjąć za grupę zawodową...

5 lat gwarancji spoko, o ile wyłączeń nie ma.

Napisano
  • Autor
40 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Jezdzilem jedynie Vitara i auto jest niestety bardzo slabo wyciszone przy wyzszych predkosciach.

Najwieksza zaleta jest sam silnik 1,4T ale niestety dostepny tylko z manulem.

Kamiq, T-cross, Arona to blizniaki, w Skodzie bedzie pewnie najwiecej miejsca.

Pojeździmy dziś 1.0tsi i 1.5tsi w Aronię i Atece z manualem i DSG.... Zobaczymy czy Seat to dobry kierunek. Miałem kiedyś Ibizę, salonowa ćwierć wieku temu, była u nas 6 lat i pojechała dalej. 

Jak się nie polubimy z Vag, Renault i Suzuki, to używane zostają.

Napisano
45 minut temu, Pipper napisał(a):

Witaj, Chińczyki jeszcze nie...

Siedzialem w obu modelach Omoda - Jajcoo. Najbardziej nie odpowiadały mi absolutnie za miękkie i odkształcające się fotele - choć w tym to akurat Każdy ma swoje preferencje

Napisano
  • Autor
17 minut temu, bielaPL napisał(a):

Z ciekawostek

Możesz sobie oblukać Ssangyoung Korando

Prawie nowy za 108.

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/ssangyong-korando-1-5-t-gdi-at-quartz-ID6GDPsq.html

Całkiem spore auto, z hydrauliczną skrzynią. Główne minusy to że pali więcej niż konkurencja oraz specyficzny koreański wygląd, chociaż w tym modelu tak nie straszy... aha aso dokładają też gaz, mają go rozkminionego i nie ma za dużo reklamacji z tego powodu.

Ciekawy teścik

Duster w środku jest dosyć odpychający 😕 ja bym się nie mógł przemóc. Dodatkowo ma dosyć wysokie sprzęgło jak się przymierzałem.  Już lepiej sandero stepway.

Duster wiem, Ssyong odpada, materiały Jacka znam na skroś , Sandero stepway ciasne za kierownicą dla mnie ;)

Napisano
  • Autor
Teraz, delco napisał(a):

Siedzialem w obu modelach Omoda - Jajcoo. Najbardziej nie odpowiadały mi absolutnie za miękkie i odkształcające się fotele - choć w tym to akurat Każdy ma swoje preferencje

U mnie przy masie 125kg mogłyby się odkształcić w sposób trwały...

Napisano
1 godzinę temu, Pipper napisał(a):

Właśnie Arona ma u mnie punkty za prześwit i klimę fizyczna, tablety w zegarach mi w ogóle nie leżą;)

jeszcze Atece obejrzymy. Skoda mi nie leży wizualnie, VW zawsze drogo, ale z ceny możemy zdjąć za grupę zawodową...

5 lat gwarancji spoko, o ile wyłączeń nie ma.

Arona to taki bidny krewny Kamiqa. Oglądałem na początku roku. Ani wygłuszenia maski, ani rączek dla pasażerów, ani regulacji wysokości pasów.

Podwójna podłoga ale tylko wirtualnie, bo jak podniesiesz wyżej to pod spodem dalej jest gołe koło zapasowe.

Arona i Kamiq to niby auta wyższe, ale jak wsiadasz to wpadasz, zwłaszcza z tyłu, w dól i jakbyś siedział w zwykłym aucie.

Napisano
39 minut temu, lukaszek1207 napisał(a):

Arona to taki bidny krewny Kamiqa. Oglądałem na początku roku. Ani wygłuszenia maski, ani rączek dla pasażerów, ani regulacji wysokości pasów.

Podwójna podłoga ale tylko wirtualnie, bo jak podniesiesz wyżej to pod spodem dalej jest gołe koło zapasowe.

Arona i Kamiq to niby auta wyższe, ale jak wsiadasz to wpadasz, zwłaszcza z tyłu, w dól i jakbyś siedział w zwykłym aucie.

wygluszenie mozna samodzielnie dolozyc,

rączek faktycznie nie ma - pytanie kto potrzebuje

regulacji wysokosci nie ma - fakt, nie ma.

Napisano
7 minut temu, woksio2 napisał(a):

wygluszenie mozna samodzielnie dolozyc,

To nie jest takie proste. Raz że to droga zabawa, dwa że do porządnego wygłuszenia (a inne nie ma sensu) trzeba demontować wszystkie plastiki (w tym w drzwiach), fotele, wszystko z podłogi, boczki i tak dalej. Szansa, że przy składaniu coś pójdzie nie tak (a to zaczep się urwie, a to plastik pęknie, a to ruszone kostki wiązek nie będą łączyć) jest spora. To poważna ingerencja w samochód. 

Napisano
3 minuty temu, wladmar napisał(a):

To nie jest takie proste. Raz że to droga zabawa, dwa że do porządnego wygłuszenia (a inne nie ma sensu) trzeba demontować wszystkie plastiki (w tym w drzwiach), fotele, wszystko z podłogi, boczki i tak dalej. Szansa, że przy składaniu coś pójdzie nie tak (a to zaczep się urwie, a to plastik pęknie, a to ruszone kostki wiązek nie będą łączyć) jest spora. To poważna ingerencja w samochód. 

Zarzut był że nie ma wygłuszenia maski. To można łatwo i szybko założyć. 

co innego wyłguszenie a'la car-audio - to inna bajka, tam zakładam że wszędzie jest bieda. Fabia 2 i O3 pod tym względem wygłądały równie ubogo.

Napisano
3 minuty temu, woksio2 napisał(a):

Zarzut był że nie ma wygłuszenia maski. To można łatwo i szybko założyć. 

A, tu pełna zgoda :ok:

3 minuty temu, woksio2 napisał(a):

co innego wyłguszenie a'la car-audio - to inna bajka, tam zakładam że wszędzie jest bieda. Fabia 2 i O3 pod tym względem wygłądały równie ubogo.

W popularnych autach można powiedzieć, że wygłuszenia nie ma w ogóle tak naprawdę. Jako takie występuje dopiero na poziomie BMW/Mercedes, a i to często właściciele wygłuszają, bo fabrycznie nadal jest słabo. Tylko że tam się da zrobić to porządnie, w przypadku takiej Fabii nadal będzie głośno. 

Napisano
1 minutę temu, wladmar napisał(a):

W popularnych autach można powiedzieć, że wygłuszenia nie ma w ogóle tak naprawdę. Jako takie występuje dopiero na poziomie BMW/Mercedes, a i to często właściciele wygłuszają, bo fabrycznie nadal jest słabo. Tylko że tam się da zrobić to porządnie, w przypadku takiej Fabii nadal będzie głośno. 

Pełna zgoda, ale nadal autor wątku szuka w obrębie Skoda/VW/Seat - tu jest równie słabo i porównywalnie.

Sam robiłem dla siebie Fabie 2 i O3 - zabieg się udał pacjent nie zmarł.

Napisano
2 godziny temu, wladmar napisał(a):

Nie przesadzajmy, to nie jest jakieś skomplikowane.

A nowe plastiki nie pękają po jednorazowym demontażu.

Rozbierałem bagażniki, drzwi w nowych Toyotach, Dusterach i nic nie pękło i się nie zniszczyło. Nawet nie jest to trudne

Edytowane przez ghost2255

Napisano
6 godzin temu, Pipper napisał(a):

Co możecie doradzić? 

Coś pomiędzy :) Mało używane za 80-90k

Na początku roku kupiłem Ateca z 2020 (2.0 dsg 4drive full-wszystko ~55k km) za 90k …i coś takiego mogę z czystym sercem polecić. Auto tak poprawne, że aż trudno w to uwierzyć. Ostatnio nawet komuś wspomniałem w rozmowie, że bycie wiernym fanem japończyków doprowadziło mnie do zakupu dwóch niemieckich samochodów.

Przykładowo - otwierasz otomoto (możesz zmienić parametry) - wybierasz co się podoba i piszesz kulturalnie do ludzi, że proponujesz 90k (czy ile tam chcesz). Nie ma co się cykać, że zaproponujesz 15-20k mniej. W najgorszym przypadku nie odpiszą.

Problem z kwotą którą podałeś jest taki, że za 50k kupisz albo coś nudnego albo ruletkę bezawaryjności a za 100k nie ma nic choćby marginalnie fajnego. Jak nie zależy ci na napędzie a chcesz nowe, to Ateca/Formentor 1.5 dsg bywają w promocjach za niewiele ponad stówkę.

Niekoniecznie musi to być Seat/Cupra (chociaż mają dobry stosunek ceny do tego co oferują), ale generalnie poleciłbym coś względnie świeżego, z fajnym wyposażeniem i małym przebiegiem.

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, lukaszek1207 napisał(a):

Witaj, Skoda odpadła, nie podoba się przyszłej użytkowniczek, o dziwo Ateka z DSG i 1.5 też odpadła, wstępnie wygrała 1.0 z DSG Arona z fotelami dynamica, albo 1.5 z DSG fr... Czekamy na finansowanie na odpowiednim poziomie. ;) 1.5 w Atece dał fajne wrażenia, 1.0 115KM z DSG w Aronie równie spoko, a nawet bardziej, więc 1.5 z DSG będzie spoko. Captur i duster odpadły ze względu na brak automatu i fotele. 

Co do regulacji pasów, w XC90 też nie miałem, tu pasowało wszystkim jeżdżącym. 

Co do wygłuszenia do 130 nam nie przeszkadzało, w razie czego poprawki sam ogarnę, wskazówki z serwisu dostałem, do którego momentu nie tracę gwarancji. Co do siedzenia, nam pasuje Arona, wystarczy 👍

Fajne małe wozidło. 

Napisano
Napisano
32 minuty temu, Pipper napisał(a):

" do którego momentu nie tracę gwarancji" 

Podpowiedz co powiedzieli 

Mam 1.0tsi w aucie wielkosci O3 więc w takim gokarcie jak Arona to w zupełnosci powinno wystarczyć.

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, woksio2 napisał(a):

Podpowiedz co powiedzieli 

Mam 1.0tsi w aucie wielkosci O3 więc w takim gokarcie jak Arona to w zupełnosci powinno wystarczyć.

Pytałem stricte o wygłuszenie. Jeśli nie idzie trwale w konstrukcję, to wyklejać mogę sufit i podłogę i nadkola też... Demontować mogę, byle instalacji nie ciąć 👍

Napisano
  • Autor
15 godzin temu, ppmarian napisał(a):

Witaj, Jogger również odpadł, tak jak Duster i Sandero stepway, profilowanie foteli, po 20 minutach jazdy bolał mnie kręgosłup...

Napisano
  • Autor
15 godzin temu, camel00 napisał(a):

Coś pomiędzy :) Mało używane za 80-90k

Na początku roku kupiłem Ateca z 2020 (2.0 dsg 4drive full-wszystko ~55k km) za 90k …i coś takiego mogę z czystym sercem polecić. Auto tak poprawne, że aż trudno w to uwierzyć. Ostatnio nawet komuś wspomniałem w rozmowie, że bycie wiernym fanem japończyków doprowadziło mnie do zakupu dwóch niemieckich samochodów.

Przykładowo - otwierasz otomoto (możesz zmienić parametry) - wybierasz co się podoba i piszesz kulturalnie do ludzi, że proponujesz 90k (czy ile tam chcesz). Nie ma co się cykać, że zaproponujesz 15-20k mniej. W najgorszym przypadku nie odpiszą.

Problem z kwotą którą podałeś jest taki, że za 50k kupisz albo coś nudnego albo ruletkę bezawaryjności a za 100k nie ma nic choćby marginalnie fajnego. Jak nie zależy ci na napędzie a chcesz nowe, to Ateca/Formentor 1.5 dsg bywają w promocjach za niewiele ponad stówkę.

Niekoniecznie musi to być Seat/Cupra (chociaż mają dobry stosunek ceny do tego co oferują), ale generalnie poleciłbym coś względnie świeżego, z fajnym wyposażeniem i małym przebiegiem.

Dobry pomysł, ale potrzebuję czegoś z w miarę długą gwarancją, a nie chcę napinać aż tak budżetu. Choć po wczorajszym dniu jestem skłonny wyłożyć 120k za nowy, Arona z 1.0 115 i Ateca z 1.5 150 i DSG dostarczyła użytkowniczce wystarczająco pozytywnych wrażeń, mnie również. Przy czym Arona w wersji fr z fikuśnymi fotelami i tapicerką zdecydowanie skłoniły ruch nasz w tym kierunku. Skoda odpadła jeszcze z jednego powodu, jest niższa niż założone 16cm ;)

Co do używek i zabawek z większą mocą i 4wd, to za pół roku w używanych przy budżecie wyższym niż te 50kpln będę szukał do garażu, jako opcja do przyczepki lekkiej dmc750kg 😁 bo słabeusz tego nie ciągnie przepisowo, a płaskich kombi nie chcę 🙃

• 5 tygodni później...
Napisano
  • Autor
W dniu 21.12.2024 o 09:24, Pipper napisał(a):

Dobry pomysł, ale potrzebuję czegoś z w miarę długą gwarancją, a nie chcę napinać aż tak budżetu. Choć po wczorajszym dniu jestem skłonny wyłożyć 120k za nowy, Arona z 1.0 115 i Ateca z 1.5 150 i DSG dostarczyła użytkowniczce wystarczająco pozytywnych wrażeń, mnie również. Przy czym Arona w wersji fr z fikuśnymi fotelami i tapicerką zdecydowanie skłoniły ruch nasz w tym kierunku. Skoda odpadła jeszcze z jednego powodu, jest niższa niż założone 16cm ;)

Co do używek i zabawek z większą mocą i 4wd, to za pół roku w używanych przy budżecie wyższym niż te 50kpln będę szukał do garażu, jako opcja do przyczepki lekkiej dmc750kg 😁 bo słabeusz tego nie ciągnie przepisowo, a płaskich kombi nie chcę 🙃

Jako że wstępnie zaliczkowany, to padło, o zgrozo na VW 🙃, najmniejszy Tcross , ale rline plus z 1.5 i DSG produkcja grudzień 24. Bardzo wygodne fotele, wyciszenie i ogólne wrażenie lepsze niż Arona. Seat przegrał z VW jeszcze finansowaniem na fizola i podejściem handlowca... W Seacie czułem się jak na tureckim bazarze i przy zabawie w 3 kubki. Skoda lepiej, ale finansowaniem wychodzili drożej. VW, konkret, bez kręcenia. 

:piwko:

Napisano
6 minut temu, Pipper napisał(a):

Jako że wstępnie zaliczkowany, to padło, o zgrozo na VW 🙃, najmniejszy Tcross , ale rline plus z 1.5 i DSG produkcja grudzień 24. Bardzo wygodne fotele, wyciszenie i ogólne wrażenie lepsze niż Arona. Seat przegrał z VW jeszcze finansowaniem na fizola i podejściem handlowca... W Seacie czułem się jak na tureckim bazarze i przy zabawie w 3 kubki. Skoda lepiej, ale finansowaniem wychodzili drożej. VW, konkret, bez kręcenia. 

Zrobili już w Aronie lampkę w tylnim rzędzie ?

Napisano
  • Autor
5 minut temu, sdss napisał(a):

A nie wiem, nie zwróciłem nawet uwagi 🤣

Tcross chyba miał :phi:

Napisano
4 minuty temu, Pipper napisał(a):

A nie wiem, nie zwróciłem nawet uwagi 🤣

Tcross chyba miał :phi:

Ma, całkie jasne.

Napisano
  • Autor
30 minut temu, sdss napisał(a):

Ma, całkie jasne.

Jak odbiorę, będziemy testować :oki:

Napisano
1 godzinę temu, Pipper napisał(a):

Jak odbiorę, będziemy testować :oki:

Ciekaw jak to będzie jeździć, w 1.0 116KM są problemy z trakcją. 

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, sdss napisał(a):

Ciekaw jak to będzie jeździć, w 1.0 116KM są problemy z trakcją. 

Po przesiadce z XC90 z podlubanym na 391KM 4.4 V8 i prawie seryjnym V60 z 2.4 D5 stage 2, 310KM i 575Nm, 1.0 115 z manualem i DSG dawały radę, 1.5 z DSG było bardziej aksamitne i rwało do przodu zdecydowanie mocniej niż 1.0. Małe pchełki dają inne wrażenia z jazdy 🍻

Btw, Czy wiesz jak monitoring ciśnienia się odbywa w tych pojazdach? 

Napisano
27 minut temu, Pipper napisał(a):

Po przesiadce z XC90 z podlubanym na 391KM 4.4 V8 i prawie seryjnym V60 z 2.4 D5 stage 2, 310KM i 575Nm, 1.0 115 z manualem i DSG dawały radę, 1.5 z DSG było bardziej aksamitne i rwało do przodu zdecydowanie mocniej niż 1.0. Małe pchełki dają inne wrażenia z jazdy 🍻

Btw, Czy wiesz jak monitoring ciśnienia się odbywa w tych pojazdach? 

ABS.

Napisano
3 godziny temu, sdss napisał(a):

w wersji FR jest lamka z tyłu. :)

Napisano
3 godziny temu, Pipper napisał(a):

regulacja klimy gładzikiem ? :)

Napisano
15 minut temu, woksio2 napisał(a):

Tak, ale działa to całkiem spoko.

Edytowane przez sdss

Napisano
  • Autor
28 minut temu, woksio2 napisał(a):

Tak, nie odrzuciło mnie to :oki: