Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Winieta Czechy

Featured Replies

Napisano

Witam,
pomyliłem zjazd i jechałem 7km płatną autostradą w Czechach bez wykupionej winiety (mniej wiecej odcinek Žukov - Dobrá). Czy orientuje się ktoś jaki jest sposób egzekwowania braku winiety? Czy mogą przysłać mandat listem? Jeśli tak to jakie kwoty, są za takie mandaty?

Napisano

Im więcej razy zapytasz, tym większa szansa że mandat przyjdzie!

Przyjedzie, to przyjdzie. Wtedy zapłacisz. 

Napisano
Godzinę temu, VDL napisał(a):

Witam,
pomyliłem zjazd i jechałem 7km płatną autostradą w Czechach bez wykupionej winiety (mniej wiecej odcinek Žukov - Dobrá). Czy orientuje się ktoś jaki jest sposób egzekwowania braku winiety? Czy mogą przysłać mandat listem? Jeśli tak to jakie kwoty, są za takie mandaty?

Google wyłączyli?

Cytat

Brak ważnej winiety może skutkować wysokim mandatem. Kontrola ważności winiety jest przeprowadzana przez kamery oraz patrole. Brak winiety to koszt sięgający nawet 20.000 CZK (ok. 3.500 PLN), dlatego wykupienie winiety elektronicznej jest niezbędne.

A ile to się dowiesz jak przyjdzie.

Napisano

Pociesze cie. Nie mialem winiety na slowacji i nic nie placilem :jem:

Napisano
  • Autor
W dniu 4.02.2025 o 12:42, grogi napisał(a):

Im więcej razy zapytasz, tym większa szansa że mandat przyjdzie!

Przyjedzie, to przyjdzie. Wtedy zapłacisz. 

Chyba warto wrócić do podstawówki i nauczyć się czytania ze zrozumieniem. Bo nie odpowiedziałeś na zadane pytanie. Nie masz pojęcia na dany temat to się nie odzywaj. Widać, po ilości Twoich komentarzy, że nie masz co w życiu robić i się nudzisz. Podkreślę, że tylko inteligentni ludzie się nie nudzą.

Napisano
9 minut temu, VDL napisał(a):

Chyba warto wrócić do podstawówki i nauczyć się czytania ze zrozumieniem. Bo nie odpowiedziałeś na zadane pytanie. Nie masz pojęcia na dany temat to się nie odzywaj. Widać, po ilości Twoich komentarzy, że nie masz co w życiu robić i się nudzisz. Podkreślę, że tylko inteligentni ludzie się nie nudzą.

Jakbyś sam był taki światły, to jak ostatnia sierota nie przegapił zjazdu... 😄

Napisano
  • Autor
37 minut temu, grogi napisał(a):

Jakbyś sam był taki światły, to jak ostatnia sierota nie przegapił zjazdu... 😄

Widzisz i dalej się pogrążasz. Wyraźnie napisałem, że się pomyliłem. A ten kto nic nie robi się nie myli. Po drugie, nawet nie znasz znaczenia słowa 'sierota' -  ni jak ma się w Twojej wypowiedzi. Wciąż pokazujesz brak inteligencji i jak Twoje życie jest nudne i smutne. Mała rada - weź się w garść bo nigdy na nic nie jest za późno. Nie dziękuj.

Napisano
3 minuty temu, VDL napisał(a):

Widzisz i dalej się pogrążasz. Wyraźnie napisałem, że się pomyliłem. A ten kto nic nie robi się nie myli. Po drugie, nawet nie znasz znaczenia słowa 'sierota' -  ni jak ma się w Twojej wypowiedzi. Wciąż pokazujesz brak inteligencji i jak Twoje życie jest nudne i smutne. Mała rada - weź się w garść bo nigdy na nic nie jest za późno. Nie dziękuj.

A Ty zmien forum, bo z takim podejsciem to nikt ci tu nie pomoze...

I nie jecz jak baba, bo juz nie zmienisz :facepalm: Przyjdzie mandat to zaplacisz i po temacie :ok:

Napisano
9 minut temu, VDL napisał(a):

Z jakim podejściem leśny prz********? Zadałem normalne pytanie. Zmieniam bo jak tu takie same ba***** to nie ma co tu szukać. 72tys komenatrzy i to pewnie własnie same takie beznadziejne - sam sobie odpowiedz jakie masz beznadziejne życie.

:bananpapa:

Napisano
W dniu 4.02.2025 o 11:29, VDL napisał(a):

Witam,

Prawda jest taka że na 99.99% nic nie przyjdzie.

Nie mamy systemu jak w AT do,egzekucji niepłatnych winiet.

Napisano
1 godzinę temu, VDL napisał(a):

Z jakim podejściem leśny prz********? Zadałem normalne pytanie. Zmieniam bo jak tu takie same ba***** to nie ma co tu szukać. 72tys komenatrzy i to pewnie własnie same takie beznadziejne - sam sobie odpowiedz jakie masz beznadziejne życie.

Ech... Dobrze, że nie wiesz, że spamowanie na HP licznika postów nie nabija... Epitety by Ci się chyba skończyły 😄

Napisano
4 godziny temu, VDL napisał(a):

Inteligentni ludzie dyskutują nie urządzając sobie osobistych wycieczek w kierunku pozostałych uczestników dyskusji. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.