Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szlifierka kątowa

Featured Replies

Napisano

Bosch gws-7 125, niebieski. Za dwie stówy nie kupisz nic lepszego.

Napisano

Mam Graphit od wielu lat. Gość jak robił mi taras też miał identycznego, pracuje prawie codziennie.

Napisano
  • Autor
43 minuty temu, amazaque napisał(a):

Bosch gws-7 125, niebieski. Za dwie stówy nie kupisz nic lepszego.

Ale to 700w.

Myslalem o makita, dewalt

Napisano
  • Autor
26 minut temu, sherif napisał(a):

Mam Graphit od wielu lat. Gość jak robił mi taras też miał identycznego, pracuje prawie codziennie.

Jaki model?

Napisano
Godzinę temu, deszczowyRoman napisał(a):

Ale to 700w.

Myslalem o makita, dewalt

Te 700W daje radę. Drze podobnie do Hikoki 1100W, a jest poręczna,  mała i lekka.

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, amazaque napisał(a):

Te 700W daje radę. Drze podobnie do Hikoki 1100W, a jest poręczna,  mała i lekka.

Ale do tarczy garnkowej to troche mało

Napisano
4 godziny temu, deszczowyRoman napisał(a):

Jaki model?

59G 900W. Ma regulację obrotów co czasem się przydaje.

Napisano
1 godzinę temu, deszczowyRoman napisał(a):

No jak chcesz :phi:. Ale uważaj na wszelkie marketowe tanie wynalazki, bo na przykład taka szlifierka w sumie też fajna do amatorskich zastosowań ma 1300W :hehe:, a zwalnia przy cięciu pręta fi8 tarczą 1mm :old:.

Napisano
1 godzinę temu, deszczowyRoman napisał(a):

Metabo albo Dewalt  1500w

Napisano
4 minuty temu, cumel napisał(a):

Metabo albo Dewalt  1500w

Czekaj, bo zaraz dojdziemy do Hilti :phi:. Podstawowe pytanie czy autor chce sobie podłubać w garażu i w domu, czy zakłada profi firmę? Zakłada, bo jak by miał to by już nie pytał ;].

Napisano

Mam Yato 1100 w , z regulacją obrotów i wraca już trzeci raz na reklamacje. Pierwsze dwa to trochę moja wina bo założyłem do niej przystawkę do bruzodownicy i zatarły się lozyska. Teraz zepsuł się wyłącznik. Generalnie polecam regulacje obrotow, bardzo przydatna np jeśli chcesz używać właśnie z tarczą garnkową lub np tniesz betonni chcesz mniej kurzu. Tak na marginesie, to taka tarcze męczy szlifierkę solidnie. Do dłuższych prac to musi być mocniejsza maszyna.

Edytowane przez irishpiter

Napisano
1 godzinę temu, amazaque napisał(a):

Czekaj, bo zaraz dojdziemy do Hilti :phi:. Podstawowe pytanie czy autor chce sobie podłubać w garażu i w domu, czy zakłada profi firmę? Zakłada, bo jak by miał to by już nie pytał ;].

Jakieś 600zł na AK nie rób scen ;] 

Ile razy mam Wam tłumaczyć że praca marketowym sprzętem jest mozolna i obarczona częstymi wizytami w serwisie. ;]  

Potrzebowałem pilarkę spalinową, ot coś raz, dwa w roku przeciąć ;]  Tak wybierałem że skończyło się na profesjonalnym Sthilu 261 za 4k ;] 

I tym można pracować ;]

Napisano
20 godzin temu, bergerac napisał(a):

Robiłem kiedyś w formie w której szlifierka kątowa to było podstawowe narzędzie pracy. Używali festoola i innych marek premium. Wszystkie siadały, a często bywało że tania marketowka kupiona na szybko gdzieś w trasie służyła tyle samo co te w sumie 10 razy droższe. Szlifierki kątowe zwykle mają ciężkie życie przez zapylenie.

Napisano
40 minut temu, irishpiter napisał(a):

Robiłem kiedyś w formie w której szlifierka kątowa to było podstawowe narzędzie pracy. Używali festoola i innych marek premium. Wszystkie siadały, a często bywało że tania marketowka kupiona na szybko gdzieś w trasie służyła tyle samo co te w sumie 10 razy droższe. Szlifierki kątowe zwykle mają ciężkie życie przez zapylenie.

Podstawą użytkowania takich szlifierek jest ich serwis. Brzmi poważnie, ale głównie chodzi o ich przedmuchaniu sprężonym powietrzem po zakończonej pracy. Tak jak kolega wcześniej napisał najgorsze jest zapylenie. 
Osobiście używam szlifierek marketowych, mam ich sześć i na każdej mam założoną inną tarczę. Dzięki temu w zależności czy szlifuje czy tnę lub czyszczę materiał nie musze co chwilę zmieniać tarczy. 

Napisano

Oralem ostro Einhella ze dwajscia lat, w koncu padl (zapewne szczotki sie skonczyly, ale za glupi bylem, by naprawic), kupilem uzywke, a przyslali mnie nowkie z lombardu, identyczny model (taka cala zolta) i dziala jak pieron, ino soft startu nie ma

Napisano

Kupiłem 2szt Skil 115mm 1200W i 230mm

Ta większa już 2 razy była reklamowana.

Mała działa bez zarzutu.

Może taką?

https://allegro.pl/oferta/szlifierka-katowa-125mm-850w-9132-skil-9462710106

Lub Einhell

https://allegro.pl/oferta/szlifierka-katowa-einhell-te-ag-125-ce-1100w-10868655779

Z einhella mam wiertarkę z udarem i młotowiertarkę.  Obydwie używam cały czas na budowie, dają radę.

Napisano
  • Autor
23 godziny temu, Tre-Bor napisał(a):

Kupiłem 2szt Skil 115mm 1200W i 230mm

Ta większa już 2 razy była reklamowana.

Mała działa bez zarzutu.

Może taką?

https://allegro.pl/oferta/szlifierka-katowa-125mm-850w-9132-skil-9462710106

Lub Einhell

https://allegro.pl/oferta/szlifierka-katowa-einhell-te-ag-125-ce-1100w-10868655779

Z einhella mam wiertarkę z udarem i młotowiertarkę.  Obydwie używam cały czas na budowie, dają radę.

Ten einhell to ten sam typ co psrkside lidla. Siada wlacznik

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 30.03.2025 o 11:36, deszczowyRoman napisał(a):

Cos trwalego i w miarę taniego.

loteria

Bierz coś popularnego a głównym wyborem niech będzie cena i waga urządzenia