Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Podlewanie pompą, ciągnie wodę że studni. Jakie zraszacze polecacie? Gardena, Cellfast po sezonie padły. Nie kołyszą "grzebieniem". 

Napisano
26 minut temu, Set napisał(a):

Podlewanie pompą, ciągnie wodę że studni. Jakie zraszacze polecacie? Gardena, Cellfast po sezonie padły. Nie kołyszą "grzebieniem". 

Mam gardeny ale nie ten najtańszy, aqua zoom s. Śmiga ze 3 lata już woda dosyć zażelaziona. Raz był problem z kołysaniem grzebienia ale można tam rozebrać i przeczyścić sitko. Celfasty do takiej wody się nie nadają. Generalnie szukaj coś rozbieralnego co można obczyścić z osadów. Możesz spróbować też zamontować jakiś filterek na wyjściu ogrodowym żeby łapało większe syfy (jakiś sznurkowy np)

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, bielaPL napisał(a):

Mam gardeny ale nie ten najtańszy, aqua zoom s. Śmiga ze 3 lata już woda dosyć zażelaziona. Raz był problem z kołysaniem grzebienia ale można tam rozebrać i przeczyścić sitko. Celfasty do takiej wody się nie nadają. Generalnie szukaj coś rozbieralnego co można obczyścić z osadów. Możesz spróbować też zamontować jakiś filterek na wyjściu ogrodowym żeby łapało większe syfy (jakiś sznurkowy np)

Filtry są pomontowane, modeli kołysek nie pamiętam, ale następnym razem zwrócę uwagę na ich rozbieralność 

Napisano
41 minut temu, Set napisał(a):

Ja używam tandemu Rainbird + Toro. Kręcą dobrze, aczkolwiek też raz do roku wymagają drobnego serwisu typu przeczyszczenie filtrów itd.

Napisano
  • Autor
12 minut temu, format napisał(a):

Ja używam tandemu Rainbird + Toro. Kręcą dobrze, aczkolwiek też raz do roku wymagają drobnego serwisu typu przeczyszczenie filtrów itd.

Ale to chyba system zraszaczy, u mnie wolno stojące 

Napisano

Odpuść lidlowe , badziew. Używam celfasta i jest ok.

Gardena tanio na amazonie. 

Napisano
21 godzin temu, Set napisał(a):

Filtry są pomontowane, modeli kołysek nie pamiętam, ale następnym razem zwrócę uwagę na ich rozbieralność 

Jakie masz te filtry ?

Jak mówisz o siatkowym a masz twardą wodę lub zażelazioną to nic to nie da. Prędzej czy później zabije dysze.

Napisano
  • Autor
6 minut temu, sherif napisał(a):

Jakie masz te filtry ?

Jak mówisz o siatkowym a masz twardą wodę lub zażelazioną to nic to nie da. Prędzej czy później zabije dysze.

Właśnie takie mam 

Napisano
4 minuty temu, rwIcIk napisał(a):

U mnie ogrodnik wywalił filterki z dysz zraszaczy już przy ich montażu ;]

U mnie wiele z nich wymaga przeczyszczenia filterka przynajmniej raz w sezonie, bez nich nie próbowałem na dłużej bo jednak piasku mam morze w studni.

22 godziny temu, Set napisał(a):

Hunter MP Rotator. Mam cały ogród na nich, poza jednym, którego wertykulatorem potraktowałem i jednego, któremu zerwałem przypadkiem gwint podczas czyszczenia filterka nic się z nimi od 6 lat nie dzieje. Leją sporo.

Napisano
5 godzin temu, rwIcIk napisał(a):

U mnie ogrodnik wywalił filterki z dysz zraszaczy już przy ich montażu ;]

Wywalił, żeby mu d.. nie zawracał jak sie zapcha ;).

Od tego one są, żeby choć trochę syfu zatrzymać.

Jestem właśnie po wymianie linii kroplujących, po 7 latach większość praktycznie już nie lała. Nawet rośniałęm pole kroplujące, niby czyste a nie przepuszcza. Kompresor też nic nie dał.

5 godzin temu, komor napisał(a):

Hunter MP Rotator. Mam cały ogród na nich, poza jednym, którego wertykulatorem potraktowałem i jednego, któremu zerwałem przypadkiem gwint podczas czyszczenia filterka nic się z nimi od 6 lat nie dzieje. Leją sporo.

U siebie już dwa wymieniałem. Przestają się obracać po jakimś czasie i leją w jednym kierunku. Niestety są nierozbieralne (przekładnia).

Wertykulator oczywiście niszczy dysze, dlatego warto samemu je instalować to się długo pamięta gdzie są ;).

Aha bez sensu jest to, że zmieniają co kilka lat gamę produktów. Jak mi padł rotator i poszedłem z nim do sklepu to dostałem inny/nowszy .. oczywiście nie pasował w obudowę, więc trzeba było rozkopywać ;(. Model sprzed 6lat .. niedostępny na rynku.