Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rejestrator 70mai dash CAM

Featured Replies

Napisano

Witam, mam ja sobie w samochodzie kamerę jak w tytule. Od pewnego czasu zauważyłem pewien problem mianowicie kamer nagrywa ale nie wszystko.

kiedys ja na tym złapałem jak chciałem zgrać jedno nagranie o akurat go nie było.

sytuacja z piątku trasa 650km kamera nagrywa pierwsze 1,5h jazdy ciągle świeci na zielono dioda. Później jest przerwa i nagrywa ostatnie 20minut trasy.

po pierwszym incydencie zresetowałem kamerę i zrobiłem format karty ale jak widać nie pomogło.

jakies pomysły co może być przyczyną? Czy rozglądać się za nową kamerką?

IMG_3486.jpeg

Napisano
Teraz, _jedrek_ napisał(a):

Witam, mam ja sobie w samochodzie kamerę jak w tytule. Od pewnego czasu zauważyłem pewien problem mianowicie kamer nagrywa ale nie wszystko.

kiedys ja na tym złapałem jak chciałem zgrać jedno nagranie o akurat go nie było.

sytuacja z piątku trasa 650km kamera nagrywa pierwsze 1,5h jazdy ciągle świeci na zielono dioda. Później jest przerwa i nagrywa ostatnie 20minut trasy.

po pierwszym incydencie zresetowałem kamerę i zrobiłem format karty ale jak widać nie pomogło.

IMG_3486.jpeg

Te kamery 70mai tak niestety często robią. Też kupiłem taką do Żony auta, ale nonstop krzyczy, że karta pełna, wymieniałem kartę, formatuję itp, ale nic nie daje. Jak chcę podejrzeć nagranie, to albo nie ma, albo jest tylko z ostatnich 3 minut, plus oczywiście dziesiątki losowych filmów sprzed tygodnia, miesiąca.

Napisano
  • Autor
5 minut temu, kaczorek79 napisał(a):

Te kamery 70mai tak niestety często robią. Też kupiłem taką do Żony auta, ale nonstop krzyczy, że karta pełna, wymieniałem kartę, formatuję itp, ale nic nie daje. Jak chcę podejrzeć nagranie, to albo nie ma, albo jest tylko z ostatnich 3 minut, plus oczywiście dziesiątki losowych filmów sprzed tygodnia, miesiąca.

Wcześniej nie miałem żadnych problemów

Napisano
5 minut temu, kaczorek79 napisał(a):

Na pewno krzyczy, że pełna? A może, że zbyt wolna? Ja zmienilem u siebie na Samsunga Ultra i krzyczeć przestała ;]

Napisano
5 minut temu, _jedrek_ napisał(a):

Wcześniej nie miałem żadnych problemów

Moja też na początku chodziła dobrze, po ok 1,5 roku zaczęła się kasztanić. 

4 minuty temu, Jan Winnicki napisał(a):

Na pewno krzyczy, że pełna? A może, że zbyt wolna? Ja zmienilem u siebie na Samsunga Ultra i krzyczeć przestała ;]

Na pewno. Też mam szybką kartę, już drugą zresztą. 

Tu na AK kiedyś był temat rejestratorów i chyba nawet kilka osób pisało o tym samym problemie 70mai.

Napisano
50 minut temu, kaczorek79 napisał(a):

Tu na AK kiedyś był temat rejestratorów i chyba nawet kilka osób pisało o tym samym problemie 70mai.

Cóż, osobiście używam chyba 4 70mai (różnych) i jak są problemy to jest to kwestia karty, a nie rejestratora. Z rejestratorów to miałem problemy z Mio MiVue i tam nic nie mówiły o problemach z nagrywaniem, za to nagrania były np. sprzed pół roku.

Napisano

Mam 70mai A800s ponad 2 lata. Kilka softów było skopanych i były komunikaty o zbyt wolnej karcie. Ostatnie dwa softy z wersji 1.* są ok. 

Uwaga na soft z wersji 2. Pozbawia urządzenie funkcji ręcznego przełączenia w pasywny tryb parkingowy przez przytrzymanie przycisku zasilania. 

Jakby co, mogę podrzucić ostatni soft z wersji 1.0. 24ww. Wystarczy wrzucić na kartę i uruchomić sprzęt. Będzie reset ustawień. 

Napisano

Jak dla mnie obraz z tej kamery idealny, przód 4K tył FHD,

Zero problemów z nagraniami, ładnie wszystko w pętli.

Mam natomiast dwa problemy z tą kamerą.

Problem 1) Aplikację do kamery mam na telefonie (i tak być powinno), zdalny dotęp do kamery działa. Problem pojawia się jak chcę zrobić aktualizację albo jeżeli bym chciał podłączyć telefon bezpośrednio do kamery. Żeby połączyć się z nią totelefon trzeba połączyć z HotSpotem kamery. Włączam zapłon łączę się z kamerą a telefon wrzeszczy że sieć nie ma połączenia internetowego i sam przełącza się na bezprzewodowy Android Auto. Nawet jak ręcznie przełączę i w telefonie wybiorę ręczne wybieranie sieci to po zapłonie bluetooth i tak mi wymusza połączenie z samochodem po WiFi. Nie mam możliwości połączenia się bezpośrednio z kamerą tak na codzień. Znalazłęm natomiast 3 rozwiązania:

-aktualizację robię jak kamerę odpinam, zabieram do domu i podłączam pod ładowarkę do telefonu

lub

-kamerę podłączam w samochodzie pod PowerBank, włączam ją ręcznie i aktualizuję

lub najlepszy sposób

-mam zapasowy telefon, z aplikacją ale urządzenie nie jest powiązane z samochodem, włączam zapłon i wtedy na innym telefonie robię aktualizację (jako plus to w pierwszym i drugim przypadku nie mogę zaktualizować oprogramowania do modułu LTE a w tej metodzie aktualizuję zarówno kamerę jak i LTE)

Problem 2)

W trybie parkingowym, i przy włączonym LTE kamera potrafi zabić nowy akumulator w tydzień. Żeby nie było to od nowości tak zawsze miałem. Akumulator jeszcze fabryczny - roczny ale od zawsze tak było. Już teraz włączam przyciskiem LTE i parking tylko jak zostawiam samochód w miejscu gdzie mam obawy. Ta kamera zabija akumulator jak szalona.

Screenshot_20250527_081415_70mai.jpg

Screenshot_20250527_081422_70mai.jpg

Screenshot_20250527_081512_70mai.jpg

Screenshot_20250527_081519_70mai.jpg

Napisano
9 godzin temu, bengamin napisał(a):

W trybie parkingowym, i przy włączonym LTE kamera potrafi zabić nowy akumulator w tydzień.

Piszesz o zwykłym trybie parkingowym (tryb pasywny) czy o nagrywaniu poklatkowym (aktywny)? 

Wyłącz połączenie z internetem. 

Nie wiem jaki masz model kamerki, ale do zabezpieczenia aku stosuje się moduły zasilania współpracujące z kamerką. Odcinają one zasilanie, gdy napięcie spadnie poniżej określonego poziomu. W starszych modelach jest to 11,8 V a w nowszych można skonfigurować od 11,8 V do 12,2 V. 

Napisano
W dniu 26.05.2025 o 20:40, _jedrek_ napisał(a):

IMG_3486.jpeg

Karta pamięci do wymiany