Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kombi do 25-30tysiecy -lpg

Featured Replies

Napisano

Witam.

Tata szuka samochodu do 25-30 tys z ,lub pod LPG.

Obecne auto Octavia 1 2.0 z LPG , chce zamienić na coś nowszego.

Wymagania - kombi , nowsze , wielkość jak Octavia mniej więcej, osiągi mogły byc lepsze, na pewno nie słabszy od octavi. I koszty utrzymania żeby nie były na podobnym poziomie. Jak popatrzyłem po ogłoszeniach to największy wybór jest Astry J z 1.4 Turbo z 2013-2015 r . Bać się Astry z tym silnikiem ? Wyczytałem że ma jakieś problemy z odma , skrzynia biegów m32 i zmniejszaja temperaturę załączania się wentylatora ( albo wymiana termostatu, nie zagłębiałem się dokładnie ) polecacie Astrę z tym silnikiem czy szukać czegoś innego ?

Pozdro

Napisano

Szukać astry J z konca produkcji, Skrzynia M32 juz po lekkiej poprawce jak dobrze pamietam.

Najdrozszy elemtn to skrzynia., co do układu chłodzenia to był problem z wyniennikiem ciepła.

szukac z małym przebiegiem  najlpeiej unikać fabrycznego LPG bo przy tym przebiegu bedzie drogi w serwisie

Napisano

Najmłodsza to będzie Dacia Logan MCV 0,9 Turbo 2 generacji.  LPG też lepiej samemu zamontować bo nie wiem czy gaziarze już soft obsługują.

Napisano
  • Autor
W dniu 28.06.2025 o 22:19, Tre-Bor napisał(a):

Najmłodsza to będzie Dacia Logan MCV 0,9 Turbo 2 generacji.  LPG też lepiej samemu zamontować bo nie wiem czy gaziarze już soft obsługują.

Logan będzie miał sporo mniejsze osiągi od Octavii 

Napisano

A z któego roku octavia? Jedynkę trochę tłukli.

Może mondeo?

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, fosfor napisał(a):

A z któego roku octavia? Jedynkę trochę tłukli.

Może mondeo?

Octavia 2003, po przejrzeniu aut w internecie , nie wiem czy nie skupić się nad Insignia A po lifcie 1.4T

Napisano
W dniu 1.07.2025 o 00:36, Cezarek napisał(a):

Octavia 2003, po przejrzeniu aut w internecie , nie wiem czy nie skupić się nad Insignia A po lifcie 1.4T

Tylko czy skorzysta z Insignia? Lepsza Astra, bo będzie taniej z tylnym zawieszeniem i do tego mniej trochę palić, Insignia ciężka.

Napisano
  • Autor

Insignia bardziej mu się podoba, szczególnie środek Insignii bardziej mu się podoba. Jeżdzi w trasy dłuższe 3-4 razy do roku. Auto jak kupuje to na lata , Octavia jeździ 12 lat. Czy Insignia będzie sporo droższa w utrzymaniu na przestrzeni tylu lat użytkowania?

Napisano

Megane 2.0 Tce 180 albo 220. Fajnie się tym jeździ. Zabezpieczenie antykorozyjne dużo lepsze niż w Oplu. Silnik trwaly, zwawy i nie pije oleju [emoji846]. Ja mam wresje GT, twardszą i niższą i bardzo sobie chwale jazde tym autem. Nie wiem ile lat ma Twoj ojciec, ja 58.

Wysłane z mojego SM-A566B przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, resmiki napisał(a):

Megane 2.0 Tce 180 albo 220. Fajnie się tym jeździ. Zabezpieczenie antykorozyjne dużo lepsze niż w Oplu. Silnik trwaly, zwawy i nie pije oleju emoji846.png. Ja mam wresje GT, twardszą i niższą i bardzo sobie chwale jazde tym autem. Nie wiem ile lat ma Twoj ojciec, ja 58.

Wysłane z mojego SM-A566B przy użyciu Tapatalka

Po 60 , wersja 180 konna by nie była zła .. ale roczniki to przeważnie 2010, a on wolał by coś nowszego (wiadomo że na ile budżet  pozwala)

Edytowane przez Cezarek

Napisano
W dniu 3.07.2025 o 06:36, Cezarek napisał(a):

Insignia bardziej mu się podoba, szczególnie środek Insignii bardziej mu się podoba. Jeżdzi w trasy dłuższe 3-4 razy do roku. Auto jak kupuje to na lata , Octavia jeździ 12 lat. Czy Insignia będzie sporo droższa w utrzymaniu na przestrzeni tylu lat użytkowania?

Astra 1,4T nie była żwawym autem, więc Insignia z tym silnikiem będzie mułem. Może Laguna? Za 30 koła to już Talismana idzie wyrwać.

Napisano
Godzinę temu, spad napisał(a):

Astra 1,4T nie była żwawym autem, więc Insignia z tym silnikiem będzie mułem. Może Laguna? Za 30 koła to już Talismana idzie wyrwać.

z talibem to imo lekkie nadużycie, raczej w 30k bedzie naprawde ciezko.

Napisano
Godzinę temu, fosfor napisał(a):

z talibem to imo lekkie nadużycie, raczej w 30k bedzie naprawde ciezko.

Faktycznie, sprawdziłem, 35 to miniumum. 

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, spad napisał(a):

Faktycznie, sprawdziłem, 35 to miniumum. 

Talisman za 35 tyś w benzynie... Przecież one koło 50 tyś kosztują ...

Napisano
3 godziny temu, Cezarek napisał(a):

Talisman za 35 tyś w benzynie... Przecież one koło 50 tyś kosztują ...

Pierwsze ogłoszenia z całymi autami zaczynają się za 35 koła. A jak nie to, to Laguna 3 lub Mondeo. 

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, spad napisał(a):

Pierwsze ogłoszenia z całymi autami zaczynają się za 35 koła. A jak nie to, to Laguna 3 lub Mondeo. 

Gdzie jak .. mam chyba jakiś inny Internet..

Jedna sztuka jest ..https://www.olx.pl/d/oferta/renault-talisman-polecam-1-6-benzyna-150km-2016r-automat-CID5-ID16tvK3.html

Kolejna jest za ...https://www.olx.pl/d/oferta/renault-talisman-1-6-tce-salon-polska-bezwypadkowy-CID5-ID152ATA.html

Więc jak masz parę sztuk do wyboru za 35 tyś zł to podlinkuj sam chętnie kupię 

Napisano
  • Autor
48 minut temu, mrBEAN napisał(a):

Dłuższa trasa to ile km? 

400-600 km w jedną stronę