Napisano 1 godzinę temu1 godzina 15 minut temu, Filipfm napisał:To doczytaj jak działają hybrydy w japoncach a potem generalizuj No przecież tam jest zupełnie inna przekładnia, do tego silnik spalinowy szybciej sie angazuje w napędzanie kół.DHT ma byc ledwie z jednym przełożeniem - co jest wadą jeśli ktoś chce pomykać na autostradach
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 1 minutę temu, zenek111 napisał:Moze Cie teraz zaskoczę, ale w takim razie nie uwazasz ze Toyota tez powinna przyciąć bo ona tez traci osiagi i wcale nie są stabilne?O, to ciekawe.Opowiedz mi o tym więcej. Co prawda jeżdżę hybrydowymi Toyotami od 2018r. i nic takiego nie zaobserwowałem, ale pewnie wiesz na ten temat dużo więcej ode mnie.Poproszę o szczegóły.
Napisano 55 minut temu55 min 10 minut temu, zenek111 napisał:Moze Cie teraz zaskoczę, ale w takim razie nie uwazasz ze Toyota tez powinna przyciąć bo ona tez traci osiagi i wcale nie są stabilne?Nie gadaj, Toyota Prius też potrafi 400 koni nagle zgubić? Edytowane 55 minut temu55 min przez Ryb
Napisano 47 minut temu47 min 12 minut temu, ghost2255 napisał:O, to ciekawe.Opowiedz mi o tym więcej. Co prawda jeżdżę hybrydowymi Toyotami od 2018r. i nic takiego nie zaobserwowałem, ale pewnie wiesz na ten temat dużo więcej ode mnie.Za to zaobserwowałeś w chińczykach?12 minut temu, ghost2255 napisał:Poproszę o szczegóły.Ciesze sie ze mogę Cie czegoś o Twoim samochodzie nauczyćPrzkładowy Yaris - moc silnika spalinowego 92KMMoc całego układu hybrydowego - 130KMJeśłi wieć gazujesz takiej Yarisce na maksa to ona ciągnie 92KM z benzynki i 38KM z baterii, a ze bateria to ledwie 0,7kWh to jak sie ta batryjka próżni to Twoje gazowanie spadnie ze 130KM mocy na 92KM mocy, znaczy nie spadnie nagle, będzie sobie płynnie spadac z tych 130KM na 92KM bo tak mówi fizyka i nigdy nie powie inaczej.Zeby nie było utraty mocy wraz z opóżnianiem sie baterii silnik spalinowy musiałby miec taka moc jak łaczna moc układu hybrydowego, ale żadna Toyota tak nie ma, wiec kazdy musi stracic osiagi jak jej na maksa długo przygazujeszTo samo jest z chińczykami, ten sam efekt, dziwne tylko ze przez wiele lat tego problemu nie znaleziono w Toyotach, a magicznie odnaleziono jak sie chińczyki pojawiły: