Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ocena ogłoszenia Kia Ceed

Featured Replies

Napisano

Cześć,

Szukam auta do ok.60k, najchetniej jakis kompakt kombi w benzynie, ktory nie bedzie specjalnie drogi w utrzymaniu...

W oko wpadla mi taka sztuka - troche przekracza budzet, ale moze warto sie zainteresowac.. Co sadzicie?

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/kia-ceed-ID6HxWAT.html?_gl=1*405ucn*_gcl_au*MTI0NDEzMDgxMC4xNzUwMDk0MjQ1LjEwMDMyODY3NjEuMTc1MDQyMzEyNS4xNzUwNDIzMTI1*_ga*NTA1NjEyODY3LjE3NTAwOTQyNDU.*_ga_1MNBX75RRH*czE3NTM3ODU1ODgkbzgkZzEkdDE3NTM3ODU2MjQkajI0JGwwJGgw

Napisano
6 minut temu, drygi napisał(a):

Cześć,

Szukam auta do ok.60k, najchetniej jakis kompakt kombi w benzynie, ktory nie bedzie specjalnie drogi w utrzymaniu...

W oko wpadla mi taka sztuka - troche przekracza budzet, ale moze warto sie zainteresowac.. Co sadzicie?

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/kia-ceed-ID6HxWAT.html?_gl=1*405ucn*_gcl_au*MTI0NDEzMDgxMC4xNzUwMDk0MjQ1LjEwMDMyODY3NjEuMTc1MDQyMzEyNS4xNzUwNDIzMTI1*_ga*NTA1NjEyODY3LjE3NTAwOTQyNDU.*_ga_1MNBX75RRH*czE3NTM3ODU1ODgkbzgkZzEkdDE3NTM3ODU2MjQkajI0JGwwJGgw

IMHO prawie 70kPLN za 4 letniego Ceeda w bazowej wersji z manualem i przebiegiem prawie 100kkm, to duzo za duzo.

Juz lepiej chyba skredytowac roznice i wziac nowe auto za +/-20kPLN wiecej:

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/kia-ceed-ID6HymM2.html

Napisano
  • Autor
1 hour ago, Maciej__ said:

IMHO prawie 70kPLN za 4 letniego Ceeda w bazowej wersji z manualem i przebiegiem prawie 100kkm, to duzo za duzo.

Dzięki za opinie! Rozumiem i ... pewnie masz racje. Tyle, ze juz to 70k to mega naciagany budzet..
Wiec pewnie jedyne co mi pozostaje to znalezc cos tanszego w takim ukladzie. Jaka cena byłaby akceptowalna za taki egzemplarz, ok. 60k?

EDIT: dodatkowo przy aucie widnieje informacja, że ta cena jest dostepna tylko dla firm w ich finansowaniu.. ciekawe ile wiecej byloby na osobne prywatne i za gotowke :)

Edytowane przez drygi

Napisano
5 godzin temu, drygi napisał(a):

Przede wszystkim (wg CEPIKu) rok produkcji to 2021. Do listopada 2022 (czyli w 10 mies) przejechane 26 tyś km. Potem mniej jeżdżony? Być może. Żeby nie powyższe to cena mogłaby być ok. 

O silniku trzeba poczytać w necie co warta ta jednostka. 

Napisano
5 godzin temu, Maciej__ napisał(a):

Nowego Ceeda za 9 dych? 

Napisano
  • Autor
23 hours ago, ochkarol said:

Nowego Ceeda za 9 dych? 

W sensie, że nie warto?

Napisano

W sensie, czy w ogóle da się... :O

Napisano
  • Autor
3 hours ago, ochkarol said:

W sensie, czy w ogóle da się... :O

Kolega wrzucił link, ale nie wydaje mi się, żeby można było ja kupic tak jak napisałem.

Napisano
  • Autor
On 7/29/2025 at 12:55 PM, Maciej__ said:

Porozglądałem się jeszcze i niestety wygląda na to, że takie są ceny tych samochodow.... a tamto za 89k to nie do kupienianniestety.

Napisano

To ona jeszcze się nie sprzedała? :totalszok:

Napisano
  • Autor
13 hours ago, mati_lecha said:

A Scali z naszej autokącikowej giełdy nie chcesz?

Potrzebuję czegoś z większym bagażnikiem, szukam raczej kombi ;)

Edytowane przez drygi

Napisano
  • Autor
35 minutes ago, szandrzej said:

Myślę, że mój egzemplarz zmieści się w budżecie :)

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/kia-ceed-ID6HwbOU.html?isPreview=1

W budżecie jest, ale moim zdaniem cena jest zbyt wysoka.. za podobna kasę mogę mieć 3-4lata młodsze auto z podobnym przebiegiem i wyposażeniem.. co prawda w manualu, ale patrząc na trwałość dct to raczej i tak bym celował w manual..

Napisano
31 minut temu, drygi napisał(a):

W budżecie jest, ale moim zdaniem cena jest zbyt wysoka.. za podobna kasę mogę mieć 3-4lata młodsze auto z podobnym przebiegiem i wyposażeniem.. co prawda w manualu, ale patrząc na trwałość dct to raczej i tak bym celował w manual..

Dziękuję za opinię👍

Co do DCT, miałem podobne obawy, ale nie sprawdziły się.

Właśnie mam problem z poprawną wyceną, moje auto już jest jedną z tańszych ofert automatów z tego rocznika. A widzę, że wersje ze skrzynią manualną w podobnej cenie są 2-3 lata młodsze. 

Nie mniej jednak, to, co mogę Ci doradzić, to patrz na historię serwisową. Większość egzemplarzy pochodzi z firm CFM (po kontraktach długoterminowych), gdzie część z nich nie serwisuje aut w ASO. Może mieć to wpływ na dochodzenie swoich praw w ramach gwarancji (wiem, że zakres jest, jaki jest, oraz, że mamy dyrektywę GVO. Nerwów to może kosztować).

Napisano
1 godzinę temu, szandrzej napisał(a):

Dziękuję za opinię👍

Co do DCT, miałem podobne obawy, ale nie sprawdziły się.

Właśnie mam problem z poprawną wyceną, moje auto już jest jedną z tańszych ofert automatów z tego rocznika. A widzę, że wersje ze skrzynią manualną w podobnej cenie są 2-3 lata młodsze. 

Nie mniej jednak, to, co mogę Ci doradzić, to patrz na historię serwisową. Większość egzemplarzy pochodzi z firm CFM (po kontraktach długoterminowych), gdzie część z nich nie serwisuje aut w ASO. Może mieć to wpływ na dochodzenie swoich praw w ramach gwarancji (wiem, że zakres jest, jaki jest, oraz, że mamy dyrektywę GVO. Nerwów to może kosztować).

Ja bez problemy sprzedałem auto z DCT. Ale serwisowaniem 5 lat w ASO. Cena średnia na OtoMoto.