Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odbieramy nowe auto - poradnik....

Featured Replies

Napisano
2 minuty temu, Truecolor napisał(a):

Mialem tez kumpla który odbierał Skodę i poszedł do salonu z wydrukową checklistą na kilka stron A4 i odhaczał to tam jedno po drugim. Podobno 3h mu zeszło i kazał sobie nawet auto na podnosnik dać. Ale zawsze mieliśmy z tym gościem ubaw w robocie :)

Ojciec Zeba Kesona i @fred77:totalszok:

Napisano
32 minuty temu, Ariibyd napisał(a):

No co macie.... w sumie to nic, tylko sporo kasy człowiek płaci i chciał by mieć pewność, że wszystko jest ok.

Wyluzuj, to nie komis, z prawdopodobieństwem 99 procent wszystko będzie ok.

32 minuty temu, Ariibyd napisał(a):

Raczej letać z miernikiem nie będę bo auto kosztuje mniej niż 200tyś więc taki budżetowy bączek, zatrudniać do oglądania też nie mam zamiaru nikogo....

Na chłodno i spokojnie chcę to zrobić.... dopytuję Was jak to widzicie - tak po prostu:skromny:.

Kupiłem sporo nowych aut i właśnie na chłodno i spokojnie robię tak jak opisałem, nigdy żadnej wtopy nie było :oki:

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, wladmar napisał(a):

Na te 99% liczę ;]

3 minuty temu, wladmar napisał(a):

Kupiłem sporo nowych aut i właśnie na chłodno i spokojnie robię tak jak opisałem, nigdy żadnej wtopy nie było :oki:

I oby tak było w moim przypadku :skromny:

Napisano
9 godzin temu, Ariibyd napisał(a):

podsufitka jest czarna/ciemna ;]

A niektóre plamy są białe :smirk:

Napisano
5 godzin temu, Artur_W_wa napisał(a):

I jak to odkręcali  :hmm:

Kluczem, dynamometrycznym. Jaki klimat, taka odpowiedź.

Napisano
3 godziny temu, wladmar napisał(a):

Z tym komisem to wiesz - w swoim czasie w takim komisie przysalonowym pewnej zacnej marki, pewni ludzie związani ze mną tak +- rodzinnie raczyli nabyć pojazd. Jak go zobaczyłem to od razu powiedziałem, by to oddali. Za nic nie chcieli, bo to taki super samochód. No nie był, jak dla mnie to odwijany po niezłym dzwonie na autostradzie. Perełka. 

PS - zdarzenie miałem miejsce u naszych sąsiadów za zachodnia granicą i tak naprawdę ze zwrotem nie było specjalnych problemów, bo jednak prawo jest  lepiej przestrzegane i jak tylko temat zaczął sie robić drażliwy to przyjęli samochód i oddali pieniądze. Od razu zaznaczę, że szczegółów nie będzie, ze względów wiadomych. 

Napisano
3 minuty temu, futrzak napisał(a):

Z tym komisem to wiesz - w swoim czasie w takim komisie przysalonowym pewnej zacnej marki, pewni ludzie związani ze mną tak +- rodzinnie raczyli nabyć pojazd. Jak go zobaczyłem to od razu powiedziałem, by to oddali. Za nic nie chcieli, bo to taki super samochód. No nie był, jak dla mnie to odwijany po niezłym dzwonie na autostradzie. Perełka. 

PS - zdarzenie miałem miejsce u naszych sąsiadów za zachodnia granicą i tak naprawdę ze zwrotem nie było specjalnych problemów, bo jednak prawo jest  lepiej przestrzegane i jak tylko temat zaczął sie robić drażliwy to przyjęli samochód i oddali pieniądze. Od razu zaznaczę, że szczegółów nie będzie, ze względów wiadomych. 

Po to właśnie kupujemy nowe samochody, żeby takich akcji nie robić, tylko cieszyć się zakupem, mając świadomość, że wszystko jest nowe i poskładane jak trzeba. Wyjątki sa na tyle rzadkie, że pomijalne. 

Napisano
2 minuty temu, wladmar napisał(a):

Po to właśnie kupujemy nowe samochody, żeby takich akcji nie robić, tylko cieszyć się zakupem, mając świadomość, że wszystko jest nowe i poskładane jak trzeba. Wyjątki sa na tyle rzadkie, że pomijalne. 

Wiesz, nowy jak kupuję to zależy od wielu różnych czynników, generalnie po to, by było to coś nowego i miało w cenie pełną ochronę producenta/sprzedawcy. Na bezawaryjność nie liczę, bo zmieniły się czasy. Lakier/rysy? To jest ładne do pierwszego wyjazdu do marketu. Używkę też można kupić bardzo przyzwoitą, ale trzeba trochę więcej zweryfikować i nie napalać sie na wygląd. Oczywistym jest, że kupno używki jest obarczone większym ryzykiem. 

Napisano
19 godzin temu, Danielpoz. napisał(a):

Poważnie chcesz to słyszeć?😉

18 godzin temu, kaczorek79 napisał(a):

Normalnie :hehe:

images.jpeg.5b5196791fc6d02a35fc92e272f826f9.jpeg

To żeście mnie załatwili :buu:

13 godzin temu, futrzak napisał(a):

Kluczem, dynamometrycznym. Jaki klimat, taka odpowiedź.