Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kryteria wyboru samochodu

Featured Replies

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał(a):

Cena wg mnie absurdalna za takiego starocia...

ano, tyle co za Rke, taka magia sufów ;] 

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, bielaPL napisał(a):

, taka magia sufów ;] 

To nie magia ,tylko... stary kręgosłup :old:.

Napisano
2 godziny temu, stalan napisał(a):

A to nie jest przypadkiem plug-in ? , ze względów logistyczno/mieszkaniowych  takich rozwiązań nie biorę pod uwagę .Choć Kuga to naprawdę ładny samochód i obecnie w super promocyjnych cenach .Brałbym po uwagę jedynie 1,5 z automatem ,ale ten silnik ma średnie opinie a gwarancja Forda jest mało atrakcyjna.

Są oba, 2.5 FHEV zmieści się w budżecie, jak wspomniałem Titanium + Pakiet Driver Assistance, I tam sporo ciekawych dodatków.

2 godziny temu, stalan napisał(a):

Kupując nowy samochód chciało by się aby był to w miarę świeży model ,a co by nie mówić Karoq jest na rynku już 8 lat. 

Nie żeby coś, ale znam tych co kupowali nowości, zwykle wspominają je przeciętnie. ;]

Dodatkowo nowy vs stary to często nie wielkie różnice techniczne, ale za to wyposażenie na wyprzedaży starego zwykle nie do pokonania.

No i ja zawsze brałem schodzący model (Almera N16 FL w 2007 po zakończeniu produkcji w 2006, Astra III w 2009, od 2010 Astra J i Classic, Grand C-Max 2018 do 2019 produkowany, S-Max 2022, produkcja do 2023) i nigdy nie byłem nie zadowolony z samochodów, a często wpadał dobry pakiet wyposażenia za stosunkowo małe pieniądze. 👌

Napisano

Dzisiaj z budżetem w okolicy 130 kPLN chyba poszedłbym po używanego Dodge'a Durango 5,7l  + lpg. Wydasz na paliwo tyle samo licząc na złotówki a nie słyszałem żeby komuś silnik i osprzęt padł. 

Napisano
Wszystko się zgadza ,ale już pisałem wyżej że chcąc mieć wszystko na pokładzie  o czym pisałem ,to budżet się nie spina .A poza tym o ile Tuscon dalej mi się podoba to przodu Sportage po liftingu zupełnie nie trawię ,"bumerangi" bardzo mi się podobały , a jednak samochód powinien się podobać.
Idź do kia . Mają z bumerangami, wyprzedają to i jak szukałem w sierpniu auta to miałem ofertę na Sportage w wersji L 210KM hybrydę z 6b automatem za 159kpln brutto na fizola, a ptaszki cwierkaja że można taniej...
Pozdrawiam

Wysłane z mojego RMX3242 przy użyciu Tapatalka

Napisano
2 godziny temu, BOGUS napisał(a):

Idź do kia . Mają z bumerangami, wyprzedają to i jak szukałem w sierpniu auta to miałem ofertę na Sportage w wersji L 210KM hybrydę z 6b automatem za 159kpln brutto na fizola, a ptaszki cwierkaja że można taniej...
Pozdrawiam

Na Kia z bumerangami hybrydę wersja L 210 hev zarejestrowany na dilera bez przebiegu mam ofertę za 147200.

Napisano
I właśnie tego się obawiam, Peugeot zawsze mi się podobał ale to co zrobili z silnikiem nto jest dramat.
Kupno nowego trochę uspokaja bo gwarancja jest ale weź to później sprzedaj po paru latach.
Potwierdzam. Nie sprzedawalne w jakiś sensownych dla roczników innych marek pieniadzach
Napisano
W dniu 15.10.2025 o 18:59, stalan napisał(a):

Oczywiście masz rację ,ale to 15-18 latki  jeśli są benzynowe z reguły nie mają wtrysku bezpośredniego ,zaawansowanego  układy recyrkulacji spalin ,filtra GPF i całego mnóstwa elektroniki  "dbającej o ekologię ", dającej komfort i bezpieczeństwo ,nienaprawialnych silników i skrzyń biegów .

Jaki masz przebieg w tym Renault? Chyba za dużo się naczytałeś jakie to te nowe auta złe. Do 200 000 km większość nowych aut jest raczej bezproblemowa.

Napisano
1 minutę temu, kadu napisał(a):

Jaki masz przebieg w tym Renault? Chyba za dużo się naczytałeś jakie to te nowe auta złe. Do 200 000 km większość nowych aut jest raczej bezproblemowa.

Tez tak to widze, ludzie sie naczytaja forow czy grup na fejsie i potem zaczynaja myslec, ze kazdy jeden egzemplarz sie tak sypie, jak suma indywidualnych przypadkow.

Napisano
25 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Tez tak to widze, ludzie sie naczytaja forow czy grup na fejsie i potem zaczynaja myslec, ze kazdy jeden egzemplarz sie tak sypie, jak suma indywidualnych przypadkow.

Zawsze można mieć pecha i dostać egzemplarz z problemami, ale raczej 100 tys, bym zakładał bez większych wydatków. 

Napisano
Teraz, sdss napisał(a):

Zawsze można mieć pecha i dostać egzemplarz z problemami, ale raczej 100 tys, bym zakładał bez większych wydatków. 

Jak bedziesz mial pecha to nawet Lexus czy Toyota moze sie sypac ponad norme ;)

Napisano
Na Kia z bumerangami hybrydę wersja L 210 hev zarejestrowany na dilera bez przebiegu mam ofertę za 147200.
To dobra cena jak nie przeszkadza schodzący model. W hev nie było też podobno problemu z gpf
Pozdrawiam