Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.2 puretech

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pytanie dotyczące świeżo wymienionego rozrządu. Wymieniłem rozrząd przy 72000 i ciekawi mnie czy dojeździ jeszcze raz tyle na nowym?

Napisano

Nie ma szans. Po 100tys. zaczną się takie jaja, że więcej będzie stał niż jeździł.

Napisano

Taaaa a na otomoto sporo PT które mają pod 300tyś km. Ile skręcone z licznika tego to już w ogóle nie wiadomo🤣

Napisano
15 godzin temu, Daniel 8 napisał:

Witam

Mam pytanie dotyczące świeżo wymienionego rozrządu. Wymieniłem rozrząd przy 72000 i ciekawi mnie czy dojeździ jeszcze raz tyle na nowym?

Przejedzie albo nie. Zmiennych po drodze jest tyle, że konkretna odpowiedź na tak zadane pytanie jest niemożliwa. Trzeba wziąć pod uwagę dotychczasowy sposób użytkowania auta, ile jest nagaru, jakie przebiegi robi lub jakie będzie robił, czy krótkie odcinki czy długie, co ile miał wymieniany olej i co ile będzie miał, czy brał olej, jaki rozrząd wrzucono i czy smok był już zapchany... etc...

• 2 tygodnie później...
Napisano

Kolejny poprawiony silnik. To jak z tymi 1.0 ecoboost, niby już dobre, ale tydzień temu znajomy handlowiec z salonu Forda mówi: nie bierz z tym gównem, to nadal się sypie, jak się sypało, chyba że chcesz przejechać 120-140 kkm i do ludzi. W PT będzie podobnie, poczekajmy tylko, jak te nowe z łańcuchem będą miały przejechane bliżej pierwszej setki.

Napisano

Najwiękzym problemem tego silnika jest sytuacja finansowa Stellantis. Kto pracował albo współpracował z firma jadaca na minusie to wie ze tam sie robi burdel. Ludzie są zwalaniani, albo odchodzą, wszedzie szuka sie oszczenosci, czasem z sensem, a czasem ktoś nie widzi ze oszczednosci spowoduja w efekcie jeszcze większe straty bo np. kontrola jakosci będzie słabsza itp.

Tak ze w takich firmach jak dzisiejszy Stellanstos ciezko wyjść z jakością na prostą, większa sznsa ze ta jakość dalej będzie leciała w dół bo on wciaz bardziej szukaja oszczednosci niż poprawy jakosci

Napisano
3 godziny temu, kaczorek79 napisał:

Kolejny poprawiony silnik. To jak z tymi 1.0 ecoboost, niby już dobre, ale tydzień temu znajomy handlowiec z salonu Forda mówi: nie bierz z tym gównem, to nadal się sypie, jak się sypało, chyba że chcesz przejechać 120-140 kkm i do ludzi.

Jakiś konkret co się sypie? Bo nawet na forum Focusa mk4 na FB nie widziałem płaczu na ten silnik. Oprócz na osiągi of course oki

Napisano
49 minut temu, PiotrekDCI napisał:

Jakiś konkret co się sypie? Bo nawet na forum Focusa mk4 na FB nie widziałem płaczu na ten silnik. Oprócz na osiągi of course oki

Jak to w 1.0 EB, panewki, pierścienie. Silnik jednorazówka na 5 wymian oleju i nowy słupek. Oczywiście dla dziadka, co na działkę jeździ styknie nawet na 10 lat bez zbytniego dolewania oleju między tankowaniem paliwa.