Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kto wie coś na nemat tego silnika ? 1,8, 16v 94r astra caraw

Featured Replies

Napisano

Mam do was astromaniacy małe pytanko czy wie ktos cos na temat tego silnika interesuje mnie wszystko na jego temat z góry dzieki za pomoc .

Napisano

ja mam silniczek 1.8(C18NZ) 8V z 91r w hatchbacku i powiem tylko tyle.. dobry silnik, żwawy(do setki ok 10s) tylko że lubi dużo "wypić" clown.gif20.GIF w mieście pali ok 10,5 a na trasie średnio to 7,5l - wszytko z doświadczenia smile.gif

Napisano

OK, ale koledze kowal2 chodzi o inny silnik i inny typ budy...

Napisano

To duzo ci żłapie moja dwulitrówka po mieście w 9 sie miesci a na trasie schodzi spokojnie do 7-7,5

smile.gif

Napisano

trochę źle napisałem wink.gif 10,5 to pali jak się w korku stoi...a tak w normalnej jeździe po miescie(bez korków wink.gif ) to pali mi tez ok 9l...a na trasie to tak jak napisałem mieści się w 7,5l smile.gif

Napisano

teoretycznie silnik 2.0 powinien palić trochę więcej niż 1.8...ale dlatego że masz nowszy typ silniczka pali tak samo grinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

Dodałbym tu jeszcze to ze oba silniczki nie wysilaja sie tak przy takiej budzie jak np. 1.4

grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

który pali podobnie zapomniałem dodac bo mam sluzbowke 1.4 i ten smok pali 9 jak nic

biglaugh.gifbiglaugh.gif

Napisano

Nie to zwykla wersja skladane w Polsce rok 97 remont silnika przy 230 tys teraz ma okolo 248 tys silnik troche slabawy jak na ta kaste. norme mam na niego 9 litrów i zeby sie w niej wyrobić jazda w miescie sie trzeba niezle napocic jeszcze jak sa trasy to sie troche zaoszczedzi. Jezdze ja oszczednie bo inaczej dokladalbym z wlasnej kieszeni

cool.gif Poza tym zeby ja rozbujac to huhuu jak sie rozbuja to juz idzie smile.gif

Napisano

> który pali podobnie zapomniałem dodac bo mam sluzbowke 1.4 i ten smok

> pali 9 jak nic

Witam!

A ile na konikow??

Gdyby moja palila 9litrow w miescie to przesiadlbym sie na gaz. Od razu zaznaczam ze nie licze korkow, tylko plynna jazda.

Napisano

> Mam do was astromaniacy małe pytanko czy wie ktos cos na temat tego

> silnika interesuje mnie wszystko na jego temat z góry dzieki za

> pomoc .

c18xe czy x18xel?

Napisano

> trochę źle napisałem 10,5 to pali jak się w korku stoi...a tak w

> normalnej jeździe po miescie(bez korków ) to pali mi tez ok

> 9l...a na trasie to tak jak napisałem mieści się w 7,5l

to podziwiam, moje 1.8 16v bralo standardowo w Wawie w granicach 10,5-11,5

Napisano

> Mam do was astromaniacy małe pytanko czy wie ktos cos na temat tego

> silnika interesuje mnie wszystko na jego temat z góry dzieki za

> pomoc .

Wydaje mi sie że w '94 to pewnie tylko C18XE (125KM) ja mam '96 i X18XE a te silniki były montowane przez GM od X 95

Napisano

To moze ja cos napisze. Silnik moim zdaniem bardzo fajny, kupilem niedawno z malym przebiegiem. Oprocz dziwnego dzziweku o ktorym pisalem na forum nie mam z nim zadnego problemu. Ja mam wersje GSI w pelnej praktycznie opcji (oprocz skory) Jest czym juz pojezdzic dynamika na wysokim poziomie napewno lepsza niz c20ne (Sprawdzane) Spalanie w trasie przy dobrym humorze 7-8l. Przy naprawde oszczednej jezdzie mozna zejsc ponizej 6L (sprawdzane) Miasto trzeba liczyc 9-10l, a jak masz ciezka noge to i 13l...

Napisano

oj piekna taka GT moglem kupic czarna kiedys wlasnie rocznik 94 i wygladala jak GSi i co najwazniejesze 125 konikow grinser006.gif jak nas koles przewiozl to bylem naprawde pod wrazeniem boje_sie.gif

• 2 miesiące później...
Napisano

Ja mam Astrixa z 94 z silniczkiem X18XE więc chiba robili- dla uściślenia buda kombi wersja sportive

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.