Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

STILO ABARTH

Featured Replies

Napisano

Czy warto kupić ten model? Interesuje mnie rocznik 01, 02 ewentualnie 03.

Jakie są usterki, spalanie (realne), podatność na zagazowanie, koszt serwisu i części, typowe bolączki tej wersji ideia.gif No i jakie są wrażenia z jazdy (zakręty, przyspieszenie, Vmax). Dzięki za odpowiedzi smile.gif

Napisano

> Czy warto kupić ten model? Interesuje mnie rocznik 01, 02 ewentualnie

> 03.

> Jakie są usterki, spalanie (realne), podatność na zagazowanie, koszt

> serwisu i części, typowe bolączki tej wersji No i jakie są

> wrażenia z jazdy (zakręty, przyspieszenie, Vmax). Dzięki za

> odpowiedzi

warto biglaugh.gif

spalanie: ciezka stopa = ~13,5L/100

bez problemow na gaziku IV gen.

Napisano
  • Autor

Jak się sprawuje silnik, posiada typowe usterki jak ten z HGT (wariator). No i ta skrzynia automatyczna mnie martwi jak jest z jej wytrzymałością, serwisem. Nie chciałbym zostać zjedzony przez ABARTH'a food.gif

Napisano

> 03.

> odpowiedzi

Hehe, miałem ten sam dylemat 2 miesiące temu...Kupiłem, nie żałuję!!!

Żyleta, wyposażenie maksymalne, silnik wprost idealny do ścigania, przyspieszenie piorunujące (w granicach 8s) i prędkość max jaką osiągnąłem to 210km/h, ale jeszcze mógł więcej!

Spalanie jakie osiągnąłem, to max 12L, ale 200km trasy przejechałem na najwyższych obrotach silnika (Warszawa - Olsztyn) - nie spalanie w tym silniku jest najwazniejsze, takie auto kupuje się nie, aby spalać jak najmniej, ale aby cieszyć się jazdą!

Trzymanie drogi poprawne, tzn dużo lepsze niż w standardowych furach, auto sztywniejsze od "normalnych" aut.

Zwróć uwagę na przekładnie kierowniczą, ja miałem z nią problem, ale porządne ASO wymieniło mi w ramach bezpłatnej wymiany Fiata (furka moja sprowadzona ze Szwajcarii, rok rpdukcji 2001).

W najbliższy Piątek wymieniam Rozrząd, zdam realcję.

Wariator jest problematyczny (tak czytałem), jeśli ktoś nie dba o wysoki stan oleju, więc trzeba go wymieniać niby za każdym razem, gdy wymienia się rozrząd. Ja nie wymieniam, ponieważ mój nie zdradza oznak zuzycia.

Nie wiem jak auto sprawuje się zimą, ale koledzy z forum przekonywali, że skrzynia i całe auto nie odbiega od standardów, czyli skrzynia nie sprawia kłopotów, auto czasami pali a czasami nie smile.gif

Jestem zakochany i hiper zadowolony...

Napisano

> warto

> spalanie: ciezka stopa = ~13,5L/100

> bez problemow na gaziku IV gen.

Oj tak, kolega someONE też mi doradzał przed kupnem. Przekonał mnie i kupiłem!

Napisano

> Oj tak, kolega someONE też mi doradzał przed kupnem. Przekonał mnie i

> kupiłem!

mnie nie trzeba by było przekonywać jump.giffood.gifdrive.gif

Napisano

> Czy warto kupić ten model?

Wyszukiwarka i 2 słowa wytrychy: abarth oraz selespeed. 270751858-jezyk.gif

Napisano

pewnie mnie zlinczujecie, ale moim zdaniem są lepsze samochody w tym przedziale klasowym.

moim zdaniem skrzynia jest, delikatnie mówiąc, niedopracowana- dlatego fiat wprowadził w późniejszym okresie manualną, elektronika jak w każdym Stilo to nieporozumienie, fabryczne zawieszenie jest zbyt miękkie, całość zbyt ciężka. Przyśpieszenie nie zachwyca.

nie zmienia to faktu, że generalnie autem jeździ się przyjemnie, ale na pewno nie sportowo

podobają mi się fotele i ergonomia wnętrza - to już bardziej niemiec niż włoch, ale i tak jest spoko. Spalanie jak na taką pojemność jest bardziej niż zadowalające

Napisano

Jak chcesz tanio jeździć to kup stilo JTD Multi JET i zrób chipa! Też będziesz miał ok 170 PSów, a spalanie w okolicach 7 litrów.... tyle że to traktor i chyba troche wyższy przedział cenowy... smile.gif

Napisano
  • Autor

> Wyszukiwarka i 2 słowa wytrychy: abarth oraz selespeed.

Wiem, używałem ale interesuje mnie opinia całościowa bo inaczej nie kupiłbym wogóle FIAT'a jakbym chciał szukać awaryjności każdego podzespołu bo psuje się wszystko.

Napisano
  • Autor

> Jak chcesz tanio jeździć to kup stilo JTD Multi JET i zrób chipa! Też

> będziesz miał ok 170 PSów, a spalanie w okolicach 7 litrów....

> tyle że to traktor i chyba troche wyższy przedział cenowy...

Nie o to chodzi, że tanio tylko odpowiednio do osiągów. Np. BMW E-46 328 pali podobnie a przyspieszenie krótsze. Jak wiadomo FIAT'y nie są oszczędne, chce wiedzieć jak bardzo w tym przypadku smile.gif

Napisano

> pewnie mnie zlinczujecie, ale moim zdaniem są lepsze samochody w tym

> przedziale klasowym.

Co ty pleciesz? Podaj mi auto w tej klasie z takim silnikiem, takim wyposażeniem i rocznikiem? - i znajdź mi lepszy odpowiednik. Wątpię abyś coś znalazł...

> moim zdaniem skrzynia jest, delikatnie mówiąc, niedopracowana-

> dlatego fiat wprowadził w późniejszym okresie manualną,

Proszę w tym miejscu o podanie przyczyn takiego stwierdzenia. Pod jakim względem jest niedopracowana??

> elektronika jak w każdym Stilo to nieporozumienie, fabryczne

> zawieszenie jest zbyt miękkie, całość zbyt ciężka.

Fabryczne zawieszenie ABARTH'a nie jest zbyt miękkie, w żadnym wypadku. Porównaj inne auta tej klasy (lub klasa wyżej, lub niżej) -

jak chcesz auto z zawieszeniem twardym, to sobie spar sportowe/twarde zawieszenie. Człowiek musi przecież też jeżdzić czasami do pracy i po zakupy, nie tylko ścigać się po super płaskich drogach.

> Przyśpieszenie nie zachwyca.

No tak, przyspieszenie w granicach 8s jest niezachwycające... a jakie przyspieszenie kolegę zachwyciłoby?

> nie zmienia to faktu, że generalnie autem jeździ się przyjemnie, ale

> na pewno nie sportowo

> podobają mi się fotele i ergonomia wnętrza - to już bardziej niemiec

> niż włoch, ale i tak jest spoko. Spalanie jak na taką pojemność

> jest bardziej niż zadowalające

Reasumując, wnioskuję, że celuje kolega w jakieś Ferrari, BMW M3/M5, Merca SLK?

Cos chyba nie tak...

Napisano

> Jak się sprawuje silnik, posiada typowe usterki jak ten z HGT

> (wariator). No i ta skrzynia automatyczna mnie martwi jak jest z

> jej wytrzymałością, serwisem. Nie chciałbym zostać zjedzony

> przez ABARTH'a

Witam

Ta skrzynia nie jest skrzynią automatyczna , to zwykła skrzynia , tylko sterowanie sprzeglem i wybieranie biegow jest hydrauliczno-elektryczne .

Moje autko przejechało od nowości 40.000 km i poza klockami z przodu i wymiana na gwarancji przekladni kierowniczej cisza i spokój .Pierwszą rzeczą po wyjezdzie z salonu była zmiana oleju z Seleni na Valvoline Racing i wariator milczy(wymieniam olej co 10.000 km) .

Samochodzik z tym wyposażeniem w tej cenie godny polecenia , koszty eksploatacji znosne bez szaleństw przy normalnej jezdzie srednie zużycie paliwa 9,7 L .

A co do skrzyni , innej juz nie chce , chyba się rozleniwiłem .

Pozdrawiam

Napisano

> Witam

> Ta skrzynia nie jest skrzynią automatyczna , to zwykła skrzynia ,

> tylko sterowanie sprzeglem i wybieranie biegow jest

> hydrauliczno-elektryczne .

> Moje autko przejechało od nowości 40.000 km i poza klockami z przodu

> i wymiana na gwarancji przekladni kierowniczej cisza i spokój

> .Pierwszą rzeczą po wyjezdzie z salonu była zmiana oleju z

> Seleni na Valvoline Racing i wariator milczy(wymieniam olej co

> 10.000 km) .

> Samochodzik z tym wyposażeniem w tej cenie godny polecenia , koszty

> eksploatacji znosne bez szaleństw przy normalnej jezdzie srednie

> zużycie paliwa 9,7 L .

> A co do skrzyni , innej juz nie chce , chyba się rozleniwiłem .

> Pozdrawiam

Dokładnie, przyłączam się do kolegi wink.gif

Napisano

> 03.

> odpowiedzi

Widze, że krope powozisz smile.gif

Ja wolę kropę, ojciec woli stilo smile.gif

Kropa jest szybsza na starcie (selespeed robi swoje), od ok. 140kmh Stilo pokazuje wyższość. W ogóle, jeśli chcesz duużo jeździć po autostradach, dwupasach, to Stilo jest bardzo dobre (komfort, wyposażenie) i bardzo szybkie, jak na swoją moc (oczywiście, jak się już rozpędzi).

Spalanie 13l, z tego co widzę po komputrze to MINIMUM, ale kropa wcale nie pali dużo mniej.

Zawieszenie to kanapa na maxa.

ESP nie daje się wyłączyć, ale nie przeszkadza strasznie smile.gif

Padają cewki zapłonowe (w Abarthach nie wymieniają w ramach kampanii - płacisz sam)

Gaz IV gen. hula aż miło.

Jeśli chcesz szybkiego przemieszczacza dwupasowego, weź Stilo,

jeśli niewygodnego zbuja, zostań przy kropie wink.gif

PS:

Wariator się nie psuje smile.gif

Lubi olej smile.gif

Napisano
  • Autor

> Widze, że krope powozisz

> Ja wolę kropę, ojciec woli stilo

> Kropa jest szybsza na starcie (selespeed robi swoje), od ok. 140kmh

> Stilo pokazuje wyższość. W ogóle, jeśli chcesz duużo jeździć po

> autostradach, dwupasach, to Stilo jest bardzo dobre (komfort,

> wyposażenie) i bardzo szybkie, jak na swoją moc (oczywiście, jak

> się już rozpędzi).

> Spalanie 13l, z tego co widzę po komputrze to MINIMUM, ale kropa

> wcale nie pali dużo mniej.

> Zawieszenie to kanapa na maxa.

> ESP nie daje się wyłączyć, ale nie przeszkadza strasznie

> Padają cewki zapłonowe (w Abarthach nie wymieniają w ramach kampanii

> - płacisz sam)

> Gaz IV gen. hula aż miło.

> Jeśli chcesz szybkiego przemieszczacza dwupasowego, weź Stilo,

> jeśli niewygodnego zbuja, zostań przy kropie

> PS:

> Wariator się nie psuje

> Lubi olej

No właśnie kropkiem jeździ mi się bardzo dobrze ale kiedyś trzeba go będzie zmienić i szukam godnego następcy palacz.gif

Punciak jest miejskim autkiem i tu sprawdza się znakomicie na autostradzie troszke gorzej ze względu na małą pojemność i przełożenia skrzyni ale jak dla mnie i tak rewela sporo większe auta zjeżdżają na prawy i ta mina zjeżdżającego jak kropa wyprzedza przy 200km/h yay.gif

Na hamowni wyszło 149KM (DIN) Stilo ma 170KM i sporo większą masę do tego ten automat stąd moje wątpliwości...

Jeśli chodzi o spalanie to się zgadza różnica pomiędzy HGT i ABARTH'em mała - moje osiągnięcie kropkiem to ok. 16 litrów na 100 km wg. komputera 270635636-JUMP2.gif

Nie da się wyłączyć ESP mlot.gif szkoda bo już ABS w punciaku bardzo mnie drażni ale pewnie bezpiecznik rozwiąże sprawe cfaniak.gif Grande Punto chyba jak na razie nie występuje w wersji HGT więc pozostaje STILO smile.gif

Napisano

> Co ty pleciesz? Podaj mi auto w tej klasie z takim silnikiem, takim

> wyposażeniem i rocznikiem? - i znajdź mi lepszy odpowiednik.

> Wątpię abyś coś znalazł...

Np. Golf V GTI - nowy ma cenę w zasadzie podobną do ceny Stilo Abarth, gdy jeszcze Stilo było dostępne w polskich salonach. Porównanie wypada druzgocąco dla Stilo.

Focus ST170 - następny przykład z tej samej półki cenowej.

Civic Type-R to kolejny przykład.

> Proszę w tym miejscu o podanie przyczyn takiego stwierdzenia. Pod

> jakim względem jest niedopracowana??

Zapewne pod względem szeroko rozumianej niezawodności i szybkości działania. biglaugh.gif

[...]

> Reasumując, wnioskuję, że celuje kolega w jakieś Ferrari, BMW M3/M5,

> Merca SLK?

> Cos chyba nie tak...

"Chyba nie tak" to jest to, że Fiat do ciężkiego, nieruchawego i kiepsko się prowadzącego kloca przyczepił znaczek "Abarth". icon_rolleyes.gif Ta wersja powinna się nazywać po prostu Stilo 2.4 i już - nie byłoby nieporozumień: po prostu kompakt bez jakichkolwiek cech "sportowych" z przydużawym, nieco przestarzałym silnikiem, idealny do jazdy po autostradach - a przynajmniej po takich drogach, gdzie nie ma za dużo zakrętów.

Napisano

> Np. Golf V GTI - nowy ma cenę w zasadzie podobną do ceny Stilo

> Abarth, gdy jeszcze Stilo było dostępne w polskich salonach.

> Porównanie wypada druzgocąco dla Stilo.

Nie mówimy tu o autach nowych - po pierwsze, ale porównujemy roczniki, w których Stilo było produkowane - a to jest 2001 i 2002 z tego co pamiętam, więc obecnie porównujemy auta, które już mają 4 - 5 lat.

> Focus ST170 - następny przykład z tej samej półki cenowej.

Zgadza się, półka cenowa podobna, sam zastanawiałem się nad ST170, ale odpadł ze względnu na marne wyposażenie - a to również jest brane pod uwagę.

> Civic Type-R to kolejny przykład.

Type R z 2001 - 2002 ma niestety wyższą cenę niż Stilo, poza tym znowu wyposażenie - Type R w porównaniu ze Stilo wypada mizernie. Oczywiście silnik jest zaletą Type R.

> Zapewne pod względem szeroko rozumianej niezawodności i szybkości

> działania.

Niezawodności? Przed kupnem Stilo przewałkowałem Forum to i inne dosyć dokładnie. Procent awarii Salespeeda był na prawdę znikomy.

A co do szybkości - ludzie, czy ktoś mierzył szybkość zmiany Salespeeda i normalnej? Jeśli ostro przyspieszamy z wciśniętym gazem w podłogę, zmiana biegów jest błyskawiczna, nie sądzę, aby była wolniejsza od zmiany w wersji ręcznej, poza tym, kto chce bić rekordy lub kto mierzy czas w jak najkrótszym czasie zmiany biegów? Nie sądzę, aby aby parametr szybkości zmiany był aż tak istotny, aby zwracac na to uwagę - ale wciąż obstaję przy swoim, czyli zmiana Salespeedem nie jest wolniejsza.

> "Chyba nie tak" to jest to, że Fiat do ciężkiego, nieruchawego i

> kiepsko się prowadzącego kloca przyczepił znaczek "Abarth". Ta

> wersja powinna się nazywać po prostu Stilo 2.4 i już - nie

> byłoby nieporozumień: po prostu kompakt bez jakichkolwiek cech

> "sportowych" z przydużawym, nieco przestarzałym silnikiem,

> idealny do jazdy po autostradach - a przynajmniej po takich

> drogach, gdzie nie ma za dużo zakrętów.

Kolego, już pisałem, że jak chcesz auto twarde, które wchodzi w zakręty jak gokart, kup sobie twarde/sportowe zawieszenie.

Stilo nie jest miękkie, może byłoby to zauważalne na płaskich jak deska drogach. Pamiętajmy również, że auto trzeba użytkować na codzień. To nie jest Ferrari! Czyżby kolega zazdrościł tym, którzy mają taki znaczek na tylnej klapie? Bo widzę, że posiadany przez kolegę samochód to:...czerwony. Wstydzimy się swojego auta?

Zbyt dużo gazet motoryzacyjnych się chyba naczytałeś, widać że tak jak one oceniasz auto, którego po prostu nie znasz.

Napisano

> Nie mówimy tu o autach nowych - po pierwsze, ale porównujemy

> roczniki, w których Stilo było produkowane - a to jest 2001 i

> 2002 z tego co pamiętam

Stilo Abarth jest produkowane do dzisiaj - z oferty Fiat Auto Poland zniknęło gdzieś na początku 2005 roku (mowa o wersji 3D).

> Zgadza się, półka cenowa podobna, sam zastanawiałem się nad ST170,

> ale odpadł ze względnu na marne wyposażenie - a to również jest

> brane pod uwagę.

A jakież to szczególnie bogate wyposażenie miało Stilo Abarth w standardzie? Porównujemy ceny aut w wersjach podstawowych - akurat Stilo Abarth, zwłaszcza pod koniec dostępności w Polsce, niczym szczególnym nie zachwycało jeśli idzie o wyposażenie, a kosztowało sporo ponad 90 tysięcy złotych. Po doposażeniu o kilka mniej czy bardziej przydatnych akcesorów cena wzrastała do sporo ponad 130 tysięcy. screwy.gif

> Niezawodności? Przed kupnem Stilo przewałkowałem Forum to i inne

> dosyć dokładnie. Procent awarii Salespeeda był na prawdę

> znikomy.

Bo Selespeedów na kąciku jest tyle, że archiwum będzie tu niewątpliwie źródłem licznych informacji hahaha.gif Bądźmy poważni - proponuję pokopać trochę na różnych forach poświęconych AR, sytuacja się nieco rozjaśni. biglaugh.gif Prawda jest taka, że jeśli auto z Selespeedem kupowane było świadomie, to zwykle kupowane było przy założeniu, że z całą premedytacją zostanie sprzedane przed lub zaraz po zakończeniu gwarancji. Mniejsze bądź większe kłopoty z selespeedem (a konkretnie ze sterowaniem) nie są niczym niezwykłym, a wręcz odwrotnie - co jeszcze nie byłoby takim problemem, gdyby można było liczyć na kompetentny serwis. no.gif I tu znowu trzeba wybierać raczej z tych serwisów Fiata, które mają autoryzację również na AR - w innym przypadku nie sposób spodziewać się niczego więcej niż działanie zupełnie po omacku sick.gif

> A co do szybkości - ludzie, czy ktoś mierzył szybkość zmiany

> Salespeeda i normalnej? Jeśli ostro przyspieszamy z wciśniętym

> gazem w podłogę, zmiana biegów jest błyskawiczna

Proponuję umówić się w jakimś salonie VAG na jazdę próbną autem ze skrzynią DSG - tak żeby był jakiś punkt odniesienia - a potem możemy podyskutować o "błyskawicznej" hahaha.gif pracy selespeeda. biglaugh.gif

> Kolego, już pisałem, że jak chcesz auto twarde,

Nikt tu nie mówi o aucie twardym. Mały skok zawieszenia nie oznacza automatycznie świetnej trakcji, tak samo jak spore przechyły na zakrętach nie świadczą o tym, że auto prowadzi się źle - nie ma tu reguły. Stilo Abarth - jak na kompakta mającego kwalifikować się do klasy GTI - prowadzi się fatalnie.

Zawód jest tym większy, że koncern Fiata akurat w tej dziedzinie ma na prawdę spore kompetencje i znaczące osiągnięcia ok.gif

> Zbyt dużo gazet motoryzacyjnych się chyba naczytałeś, widać że

tak

> jak one oceniasz auto, którego po prostu nie znasz.

Cóż - zaliczyłem dwie jazdy próbne Stilo Abarth (w tym jedną całoweekendową biglaugh.gif) i jakieś tam zdanie zdołałem sobie na jego temat wyrobić. Na pewno nie jest to auto, które miałoby (poza na wyrost doczepionym przez producenta znaczkiem "Abarth") jakiekolwiek cechy auta o zacięciu sportowym - po prostu dość miękki samochód o takiej sobie precyzji prowadzenia, z relatywnie dużym, niewysilonym silnikiem. Do dynamicznej jazdy nie nadaje się ani trochę - do wygodnego przemieszczania na większe odległości może być znakomitym wyborem. Rozumiem też, że jeśli ktoś niedawno wszedł w posiadanie takiego "niezwykle szybkiego, supersportowego" pojazdu, to ciągle jest jeszcze w szoku pozakupowym, co nie pozwala obiektywnym okiem spojrzeć na swojego pupila hehe.gif.

Napisano

> Stilo Abarth jest produkowane do dzisiaj - z oferty Fiat Auto Poland

> zniknęło gdzieś na początku 2005 roku (mowa o wersji 3D).

> A jakież to szczególnie bogate wyposażenie miało Stilo Abarth w

> standardzie? Porównujemy ceny aut w wersjach podstawowych -

> akurat Stilo Abarth, zwłaszcza pod koniec dostępności w Polsce,

> niczym szczególnym nie zachwycało jeśli idzie o wyposażenie, a

> kosztowało sporo ponad 90 tysięcy złotych. Po doposażeniu o

> kilka mniej czy bardziej przydatnych akcesorów cena wzrastała do

> sporo ponad 130 tysięcy.

> Bo Selespeedów na kąciku jest tyle, że archiwum będzie tu

> niewątpliwie źródłem licznych informacji Bądźmy poważni -

> proponuję pokopać trochę na różnych forach poświęconych AR,

> sytuacja się nieco rozjaśni. Prawda jest taka, że jeśli auto z

> Selespeedem kupowane było świadomie, to zwykle kupowane było

> przy założeniu, że z całą premedytacją zostanie sprzedane przed

> lub zaraz po zakończeniu gwarancji. Mniejsze bądź większe

> kłopoty z selespeedem (a konkretnie ze sterowaniem) nie są

> niczym niezwykłym, a wręcz odwrotnie - co jeszcze nie byłoby

> takim problemem, gdyby można było liczyć na kompetentny serwis.

> I tu znowu trzeba wybierać raczej z tych serwisów Fiata, które

> mają autoryzację również na AR - w innym przypadku nie sposób

> spodziewać się niczego więcej niż działanie zupełnie po omacku

> Proponuję umówić się w jakimś salonie VAG na jazdę próbną autem ze

> skrzynią DSG - tak żeby był jakiś punkt odniesienia - a potem

> możemy podyskutować o "błyskawicznej" pracy selespeeda.

> Nikt tu nie mówi o aucie twardym. Mały skok zawieszenia nie oznacza

> automatycznie świetnej trakcji, tak samo jak spore przechyły na

> zakrętach nie świadczą o tym, że auto prowadzi się źle - nie ma

> tu reguły. Stilo Abarth - jak na kompakta mającego kwalifikować

> się do klasy GTI - prowadzi się fatalnie.

> Zawód jest tym większy, że koncern Fiata akurat w tej dziedzinie ma

> na prawdę spore kompetencje i znaczące osiągnięcia

> tak

> Cóż - zaliczyłem dwie jazdy próbne Stilo Abarth (w tym jedną

> całoweekendową ) i jakieś tam zdanie zdołałem sobie na jego

> temat wyrobić. Na pewno nie jest to auto, które miałoby (poza na

> wyrost doczepionym przez producenta znaczkiem "Abarth")

> jakiekolwiek cechy auta o zacięciu sportowym - po prostu dość

> miękki samochód o takiej sobie precyzji prowadzenia, z

> relatywnie dużym, niewysilonym silnikiem. Do dynamicznej jazdy

> nie nadaje się ani trochę - do wygodnego przemieszczania na

> większe odległości może być znakomitym wyborem. Rozumiem też,

> że jeśli ktoś niedawno wszedł w posiadanie takiego "niezwykle

> szybkiego, supersportowego" pojazdu, to ciągle jest jeszcze w

> szoku pozakupowym, co nie pozwala obiektywnym okiem spojrzeć na

> swojego pupila .

No więc widać, że już z góry założenie do ABATRH'a masz negatywne. Nic to, ja natomiast będę trzymał się swojego:

Auto niezwykle dynamiczne, z rewelacyjną skrzynią (i nie porównujmy tu DSG, ponieważ jest to skrzynia dużo nowsza i bardziej zaawansowana, dodatkowo: jaka jest przepraszam różnica w szybkości zmiany?? 0,01s; 0,02s; 0,03s...?? Nie popadajmy w paranoję...), z dobrym trzymaniem w polskich zakrętach, z wyśmienitym wyposażeniem.

Moim zdaniem jest to mała "wyścigówka", która może na drodze całkiem zamieszać!

A to, że wszedłem w posiadanie auta niedawno - racja, jestem cały czas pod wrażeniem, natomiast mam porównanie z takimi autami jak: BMW 325 (2001), Volvo S60 2.4 D (2004), Mondeo 2.2 D (2006), Mondeo ST220 (2004) P206 2.0 (2002) - i uważam, że ABARCIK wypada bardzo dobrze z porównaniu z powyższymi. Bardzo dobrze nie oznacz najlepiej (biorąc pod uwagę przyspieszenie, prowadzenie).

To jest moje zdania, którego nie zmienię jeszcze przez długi czas smile.gif

Napisano

Witam .

> Stilo Abarth jest produkowane do dzisiaj - z oferty Fiat Auto Poland

> zniknęło gdzieś na początku 2005 roku (mowa o wersji 3D).

> A jakież to szczególnie bogate wyposażenie miało Stilo Abarth w

> standardzie? Porównujemy ceny aut w wersjach podstawowych -

Tu kolega nie ma racji : standart na poczatku produkcji : navi , czujniki parkowania , światel , klima dwustrefowa- auto , w tym okresie mało która firma oferowała to w standardzie w tej klasie pojazdów .

> akurat Stilo Abarth, zwłaszcza pod koniec dostępności w Polsce,

> niczym szczególnym nie zachwycało jeśli idzie o wyposażenie, a

> kosztowało sporo ponad 90 tysięcy złotych. Po doposażeniu o

> kilka mniej czy bardziej przydatnych akcesorów cena wzrastała do

> sporo ponad 130 tysięcy.

Mój z pełnym wypasem rocznik 2003 ( dach , xenon , i reszta , brak tylko skóry ) 119.000 pln , gdyby dodać skóre + 7000 pln to jest 126.000 pln a nie ponad 130.000 pln ,

tu też sie z kolegą nie zgodze , ponieważ cena ostatnich egzemplarzy które były bez selspeeda i navi była grubo ponizej 90.000 pln

> Bo Selespeedów na kąciku jest tyle, że archiwum będzie tu

> niewątpliwie źródłem licznych informacji Bądźmy poważni -

> proponuję pokopać trochę na różnych forach poświęconych AR,

to jest troszeczke zmienione sterowanie niz w AR .

> sytuacja się nieco rozjaśni. Prawda jest taka, że jeśli auto z

> Selespeedem kupowane było świadomie, to zwykle kupowane było

> przy założeniu, że z całą premedytacją zostanie sprzedane przed

> lub zaraz po zakończeniu gwarancji. Mniejsze bądź większe

> kłopoty z selespeedem (a konkretnie ze sterowaniem) nie są

> niczym niezwykłym, a wręcz odwrotnie - co jeszcze nie byłoby

> takim problemem, gdyby można było liczyć na kompetentny serwis.

> I tu znowu trzeba wybierać raczej z tych serwisów Fiata, które

> mają autoryzację również na AR - w innym przypadku nie sposób

> spodziewać się niczego więcej niż działanie zupełnie po omacku

> Proponuję umówić się w jakimś salonie VAG na jazdę próbną autem ze

> skrzynią DSG - tak żeby był jakiś punkt odniesienia - a potem

> możemy podyskutować o "błyskawicznej" pracy selespeeda.

> Nikt tu nie mówi o aucie twardym. Mały skok zawieszenia nie oznacza

> automatycznie świetnej trakcji, tak samo jak spore przechyły na

> zakrętach nie świadczą o tym, że auto prowadzi się źle - nie ma

> tu reguły. Stilo Abarth - jak na kompakta mającego kwalifikować

> się do klasy GTI - prowadzi się fatalnie.

Tu sie z kolega zgadzam seryjne zawieszenie nie robi z tego autka rasowego GTI , ale wystarczy zmienić spręzyny na eibacha + bardziej twardy amor i sytuacja zmienia sie na plus .

> Zawód jest tym większy, że koncern Fiata akurat w tej dziedzinie ma

> na prawdę spore kompetencje i znaczące osiągnięcia

> tak

> Cóż - zaliczyłem dwie jazdy próbne Stilo Abarth (w tym jedną

> całoweekendową ) i jakieś tam zdanie zdołałem sobie na jego

> temat wyrobić. Na pewno nie jest to auto, które miałoby (poza na

> wyrost doczepionym przez producenta znaczkiem "Abarth")

> jakiekolwiek cechy auta o zacięciu sportowym - po prostu dość

> miękki samochód o takiej sobie precyzji prowadzenia, z

> relatywnie dużym, niewysilonym silnikiem. Do dynamicznej jazdy

> nie nadaje się ani trochę -do wygodnego przemieszczania na

> większe odległości może być znakomitym wyborem. Rozumiem też,

> że jeśli ktoś niedawno wszedł w posiadanie takiego "niezwykle

> szybkiego, supersportowego" pojazdu, to ciągle jest jeszcze w

> szoku pozakupowym, co nie pozwala obiektywnym okiem spojrzeć na

> swojego pupila .

Z podsumowanie też sie zgadzam , nie jest to rasowe GTI typu Civic R,Focus ST, ale dynamicznie da sie nim jezdzic wszystko w rekach kierowcy .Krótko jest to compakcik o bogatym wyposazeniu i dobrych osiagach .

Pozdrawiam

Napisano

> Mój z pełnym wypasem rocznik 2003 ( dach , xenon , i reszta , brak

> tylko skóry ) 119.000 pln , gdyby dodać skóre + 7000 pln to jest

> 126.000 pln a nie ponad 130.000 pln ,

Standardów z początku produkcji nie pamiętam, ale pamiętam ceny z przełomu lat 2004/2005 - bo wtedy się interesowałem dość intensywnie cenikiem Stilo biglaugh.gif Skonfigurowanie Abartha tak, żeby miał to wszystko, na czym mi zależało, (a bynajmniej nie mieściła się w tym ani tapicerka skórzana ani ConnectNav+) dało wynik 132 tysiące zł - to oczywiście bez żadnych upustów, ale nie da się ukryć, że tyle wyszło. Wersja bazowa kosztowała wtedy bodajże 93 tysiące (na pewno powyżej 90) - i żadnych szczególnych ekstrasów w standardzie nie oferowała, stąd taka cena po doposażeniu.

Czasu do namysłu miałem sporo, bo akurat byłem w sytuacji, w której poprzednie moje auto zostało skasowane, a dealer zgodził się wziąć te pozostałości w rozliczeniu za Stilo, natomiast ciągle nie było wyceny z TU, więc cała sprawa stała w miejscu. Bywalcy kącika Stilo pamiętają pewnie moje pytania i ogólne smęcenie. grinser006.gif Całość tak się ślimaczyła, że w końcu z ofery zniknęły silniki benzynowe w lepiej wyposażopnych wersjach, więc niejako z konieczności musiałem kupić diesla. I pamiętam dokładnie, że na początku stycznia 2005 skonfigurowałem sobie Stilo MW JTD, które też w końcu kupiłem i cena cennikowa (bez żadnych upustów - to co z konfiguratora) wyszła dokładnie 102800, a identycznie skonfigurowany Abarth (różnice: silnik i skrzynia Selespeed - reszta praktycznie 1:1 to samo w obu autach) nieznacznie przekraczał cenę 132 tysięcy - więc trudno tu mówić o "okazji". biglaugh.gif

> R,Focus ST, ale dynamicznie da sie nim jezdzic wszystko w rekach

> kierowcy .Krótko jest to compakcik o bogatym wyposazeniu i

> dobrych osiagach .

Dokładnie to mam na myśli - silnik jest dość przyjemny, w zasadzie - jeśli pominąć kwestie spalania - o lata świetlne lepszy od wszystkiego innego, co fiat montował pod maską Stilo. Mimo że nie jest bardzo nowoczesny (a może właśnie dzięki temu) spora pojemność robi swoje - kultura pracy może być wzorem jeśli idzie o tę klasę aut. Do tego dochodzi relatywnie dobre przyspieszanie od praktycznie każdych obrotów. ok.gif Podsumowując - do szaleństw może nie za bardzo, ale do codziennej jazdy ideał. biglaugh.gif Szkoda, że fiat nie sprzedawał MW z tym silnikiem zlosnik.gif

Napisano

> Grande Punto

> chyba jak na razie nie występuje w wersji HGT więc pozostaje

> STILO

Grande jest w wersji Sport i ma 130KM.........niestety z 8-mio zaworowego diesla oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> Grande jest w wersji Sport i ma 130KM.........niestety z 8-mio

> zaworowego diesla

Wiem no ale ten diesel tongue.gif nie za bardzo mi leży może ktoś to ujeżdża i się wypowie czy to "sport". Widziałem we włoskich cennikach wersje Grande z silnikiem 1,8 może z czasem i w kraju się pojawi chociaż nie sądze. Jest diesel 130KM ze względu na ceny paliw pewnie.

Napisano

> Wiem no ale ten diesel

No wlasnie, nie dosc ze diesel, to jeszcze wydumka 8V, a nie 16V oslabiony.gif

Ten silnik chyba tylko do Grande Sport jest wsadzany niewiem.gif

Nie wiem czemu nie wsadzili tam 16V 150KM icon_rolleyes.gif

Napisano

> Z podsumowanie też sie zgadzam , nie jest to rasowe GTI typu Civic

> R,Focus ST, ale dynamicznie da sie nim jezdzic wszystko w rekach

> kierowcy .Krótko jest to compakcik o bogatym wyposazeniu i

> dobrych osiagach .

> Pozdrawiam

ok.gif

Napisano

> Dokładnie to mam na myśli - silnik jest dość przyjemny, w zasadzie -

> jeśli pominąć kwestie spalania - o lata świetlne lepszy od

> wszystkiego innego, co fiat montował pod maską Stilo. Mimo że

> nie jest bardzo nowoczesny (a może właśnie dzięki temu) spora

> pojemność robi swoje - kultura pracy może być wzorem jeśli idzie

> o tę klasę aut. Do tego dochodzi relatywnie dobre przyspieszanie

> od praktycznie każdych obrotów. Podsumowując - do szaleństw

> może nie za bardzo, ale do codziennej jazdy ideał. Szkoda, że

> fiat nie sprzedawał MW z tym silnikiem

ok.gif

Napisano

> Wiem no ale ten diesel nie za bardzo mi leży może ktoś to ujeżdża i

> się wypowie czy to "sport". Widziałem we włoskich cennikach

> wersje Grande z silnikiem 1,8 może z czasem i w kraju się pojawi

> chociaż nie sądze. Jest diesel 130KM ze względu na ceny paliw

> pewnie.

Witam

Coś kolega sciemnia z tym 1.8 we włoskich cennikach , jezeli juz to ma to byc według fiata 1,6 turbo .

Oferta fiata na włochy :

Motore e modello Prezzo Euro Seleziona

1.2 65CV ACTIVE 11.111,00

1.4 77CV ACTIVE 11.550,00

1.2 65CV DYNAMIC 12.700,00

1.3 MJT 16V 75CV ACTIVE 12.950,00

1.4 77CV DYNAMIC 13.150,00

1.4 STARJET 16V 95CV 6M DYNAMIC 13.850,00

1.3 MJT 16V 75CV DYNAMIC 14.550,00

1.4 STARJET 16V 95CV 6M FREERIDE 14.550,00

1.4 STARJET 16V 95CV 6M SPORT 14.700,00

1.4 STARJET 16V 95CV 6M EMOTION 15.050,00

1.3 MJT 16V 90CV 6M DYNAMIC 15.700,00

1.3 MJT 16V 90CV 6M FREERIDE 16.400,00

1.3 MJT 16V 90CV 6M EMOTION 16.900,00

1.9 MJT 130CV 6M SPORT 17.700,00

1.9 MJT 120CV 6M EMOTION 18.050,00

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Rzeczywiście, oferują krope z 1,8 i równolegle Grande jak kolega wylistował stąd pomyłka mlot.gif

Napisano

to ja napiszę jeszcze raz: autem jeździ się przyjemnie, ale na pewno nie sportowo. Są elementy które mi się podobają i takie które można by poprawić.

ktoś tam pisał że zapłacił za swoje stilo 126.000. Za tą kwotę wolałbym Type-R z dodatkami: szpera + wydech (1000zł) + układ dolotowy (1000zł) i jeszcze by zostało żeby zaprsić dziewczynę do kina wink.gif. Silnik 2.0 kręcący się do 9.000 obrotów i około 220KM (fabrycznie 200KM) które za sprawą prostego chipa można podnieść do 240KM.

Tego Stilo nie przebije, jakkolwiek by się nie starało smirk.gif

co tu dużo mówić. wydaje mi się, że Stilo nie przebije nawet VTi (1.6, 1.8 o 2.4 nawet nie wspomnę)

a żeby nie było że zachwycam się japończykami: mam w domu trzy fiaty. I o ile zastanawiałem się nad zmianą brava 1.4 na bravo 2.0 to za Stilo już raczej podziękuję. Winowajcą jest w 100% elektronika.

jeśli chodzi o przyspieszenie: 8 sekund we flagowym modelu sportowym marki. Dajcie spokój. Cienki z motorem od Punto 1.2 + turbina przyśpiesza w 6.5. Civic Type-R z wymienionym modyfikacjami przyśpiesza w 6 sekund (fabrycznie 6.8s.)

na koniec: piszecie, że zawieszenie można przecież wymienić.... icon_rolleyes.gif jasne, że można.... podobnie jak całą resztę, od lusterek do silnika. Ale wtedy Stilo będzie miało to tyle wspólnego ze ...Stilo , co auta wrc ze swoimi odpowiednikami.

generalnie: Stilo Abarth jest fajnym samochodem z kilkoma bajerami do jazdy na codzień, można czasem podpuścić kogoś na skrzyżowaniu i dość szybko zostawić go w tyle.... ale ja bym go nie kupił niewiem.gif być może to kwestia uprzedzeń nabranych po użytkowaniu obecnego moelu (elektronika), być może inne konkurencyjne propozycje dostępne na rynku.

odpowiadając na pytania; tak, jeździłem Abarth'em, i to dosyć długo (a raczej: daleko) zlosnik.gif

pozdrawiam i ...nie bijcie 20.GIF

to tylko moje zdanie a ja się przecież nie znam zeby.GIF

Napisano

> to ja napiszę jeszcze raz: autem jeździ się przyjemnie, ale na pewno

> nie sportowo. Są elementy które mi się podobają i takie które

> można by poprawić.

> ktoś tam pisał że zapłacił za swoje stilo 126.000. Za tą kwotę

> wolałbym Type-R z dodatkami: szpera + wydech (1000zł) + układ

> dolotowy (1000zł) i jeszcze by zostało żeby zaprsić dziewczynę

> do kina . Silnik 2.0 kręcący się do 9.000 obrotów i około 220KM

> (fabrycznie 200KM) które za sprawą prostego chipa można podnieść

> do 240KM.

Zgoda, kupując nową furkę w życiu nie wydałbym tyle kasy na Stilo. Za taką kasę jest wiele innych/lepszych/bardziej sportowych aut - jak np Civic. Natomiast sprawa cały czas dotyczy aut używanych (kilkuletnich)

> jeśli chodzi o przyspieszenie: 8 sekund we flagowym modelu sportowym

> marki. Dajcie spokój. Cienki z motorem od Punto 1.2 + turbina

> przyśpiesza w 6.5. Civic Type-R z wymienionym modyfikacjami

> przyśpiesza w 6 sekund (fabrycznie 6.8s.)

> na koniec: piszecie, że zawieszenie można przecież wymienić....

> jasne, że można.... podobnie jak całą resztę, od lusterek do

> silnika. Ale wtedy Stilo będzie miało to tyle wspólnego ze

> ...Stilo , co auta wrc ze swoimi odpowiednikami.

I tutaj chyba sam się zakręciłeś: CC z silnikiem 1.2 T od Punto lub Civic po modyfikacjach...Abartha można też zmodyfikować i wtedy porównywać ze zmodyfikowanymi. Dokładamy Turbo, kompletny dolot i wydech. Ile robi się kucyków? mniej więcej 240 + potężny moment, co daje już ~ 6 s do 100km/h (przymierzam się do takich modyfikacjo, więc już języka zasięgnąłem jakiś czas temu) - teraz możemy prównać zmodyfikowane CC, TypeR oraz Abarth'a.

> generalnie: Stilo Abarth jest fajnym samochodem z kilkoma bajerami do

> jazdy na codzień, można czasem podpuścić kogoś na skrzyżowaniu i

> dość szybko zostawić go w tyle.... ale ja bym go nie kupił być

> może to kwestia uprzedzeń nabranych po użytkowaniu obecnego

> moelu (elektronika), być może inne konkurencyjne propozycje

> dostępne na rynku.

> odpowiadając na pytania; tak, jeździłem Abarth'em, i to dosyć długo

> (a raczej: daleko)

> pozdrawiam i ...nie bijcie

> to tylko moje zdanie a ja się przecież nie znam

Zgadza się, tu już jest kwestia gustu, wymagań/upodobań.

Ja wybrałem, kupiłem, jeżdżę i cieszę się każdym przejechanym kilometrem wink.gifwink.gifwink.gif

Napisano
  • Autor

No właśnie dlatego pytam jaki jest ABARTH bo w tej cenie można spotkać ładną Celice 1,8 - 192KM przy tej pojemności i spokojnej jeździe spalanie jest poniżej 10L a jak się pokręci do 8000rpm to pewnie zabawy też jest troche palacz.gif

Napisano

> No właśnie dlatego pytam jaki jest ABARTH bo w tej cenie można

> spotkać ładną Celice 1,8 - 192KM przy tej pojemności i spokojnej

> jeździe spalanie jest poniżej 10L a jak się pokręci do 8000rpm

> to pewnie zabawy też jest troche

Wiadomo, że japoniec jest japoniec - teoretycznie mniej awaryjny, silniki bardziej zaawansowane, itp.

Ja kupując Stilo brałem również pod uwagę wyposażenie: cel, jaki sobie stawiałem, to auto z żyłką sportową z maksymalnym wyposażeniem.

Abarth jest mocny i ma super wyposażenie. Celica być może jest jeszcze bardziej sportowa, natomiast w porównaniu z Abarth'em ma cieniitkie wyposażenie.

Reasumując (nie wiem który już raz): jestem zadowolony, gdybym jeszcze raz miał wybierać, wybrałbym ...Abarcika wink.gif

Napisano

> teraz możemy prównać zmodyfikowane CC, TypeR oraz Abarth'a.

no to odwrotnie: dane fabryczne:

Stilo:

Moc maksymalna - 170 KM przy 6000 obr./min no.gif

Maksymalny moment obrotowy - 221 Nm przy 3500 obr./min ok.gif

Przyspieszenie 0-100 km/h - 8,5 s no.gif

Prędkość maksymalna - 215 km/h no.gif

Civic:

moc maksymalna: 200 KM przy 7400 obr./min. ok.gif

maksymalny moment obrotowy: 196 Nm przy 5900 obr./min. no.gif

przyspieszenie 0-100 km/h: 6,8 s. ok.gif

prędkość maksymalna: 235 km/h ok.gif

> Ja wybrałem, kupiłem, jeżdżę i cieszę się każdym przejechanym

> kilometrem

i to jest najważniejsze waytogo.gifzeby.GIF

Napisano

> Wiadomo, że japoniec jest japoniec - teoretycznie mniej awaryjny,

> silniki bardziej zaawansowane, itp.

> Ja kupując Stilo brałem również pod uwagę wyposażenie: cel, jaki

> sobie stawiałem, to auto z żyłką sportową z maksymalnym

> wyposażeniem.

> Abarth jest mocny i ma super wyposażenie. Celica być może jest

> jeszcze bardziej sportowa, natomiast w porównaniu z Abarth'em ma

> cieniitkie wyposażenie.

> Reasumując (nie wiem który już raz): jestem zadowolony, gdybym

> jeszcze raz miał wybierać, wybrałbym ...Abarcika

dokładnie waytogo.gif

chcesz salon na kółkach - kup Stilo

szukasz wiertarki udarowej - kup japończyka

Napisano

słusznie zwróciłeś uwagę zę "teoretycznie" mniej awaryjne, dzisiejsze japończyki mają dopracowaną elektronikę, ale na tym poletku to już od dłuższego czasu są nieźli. Co do mechaniki to niestety ale na podstawie swoich przejść z Toyotą i z opinii innych użytkowników szczególnie Avensisów, to zachwyty nad japończykami bledną.

Napisano
  • Autor

> słusznie zwróciłeś uwagę zę "teoretycznie" mniej awaryjne, dzisiejsze

> japończyki mają dopracowaną elektronikę, ale na tym poletku to

> już od dłuższego czasu są nieźli. Co do mechaniki to niestety

> ale na podstawie swoich przejść z Toyotą i z opinii innych

> użytkowników szczególnie Avensisów, to zachwyty nad

> japończykami bledną.

Hmm a to dziwne w dodatku Toyota, ciekawe jak sie ma do tego ta reklama jak koleś jedzie Corollą i mija zepsute auta na poboczu albo ostatnia - gwarancja na milion kilometrów cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> Ja kupując Stilo brałem również pod uwagę wyposażenie: cel, jaki

> sobie stawiałem, to auto z żyłką sportową z maksymalnym

> wyposażeniem.

> Abarth jest mocny i ma super wyposażenie. Celica być może jest

> jeszcze bardziej sportowa, natomiast w porównaniu z Abarth'em ma

> cieniitkie wyposażenie.

> Reasumując (nie wiem który już raz): jestem zadowolony, gdybym

> jeszcze raz miał wybierać, wybrałbym ...Abarcika

Racja smile.gif nie ma co nawet porównywać tych samochodów zupełnie inny charakter, przeznaczenie. W sumie z tych samych powodów wybrałem mojego kropka.

W Stilo mamy:

- stosunkowo wysoki i wygodny zawias ale spełniający swoje zadanie to oczywiście plus smile.gif

- bogaty wypas palacz.gif

- silnik prawie sportowy ale potrafiący namieszać na drodze cfaniaczek.gif

- nie rzucający się za bardzo w oczy design w przeciwieństwie np. do Celicy

Jednak co mnie najbardziej odstrasza to:

- skrzynia biegów, możliwość bardzo kosztownej awarii

- elektronika/elektryka ta u włochów nigdy nie była dobra

Napisano

> Jednak co mnie najbardziej odstrasza to:

> - skrzynia biegów, możliwość bardzo kosztownej awarii

> - elektronika/elektryka ta u włochów nigdy nie była dobra

Stilo szybko traci na wartości, więc poszukaj w miarę młodego egzemplarza ze skrzynią manualną biglaugh.gif

Ja miałem Stilo z 2005 (co prawda nie Abarth, ale w kwestii elektroniki to bez znaczenia) i na prawdę z elektroniką jako taką problemów nie miałem absolutnie żadnych - jeśli chodzi o opisywane na forum jakieś dziwne komunikaty, problemy z ABS/ASR/ESP, itp., to mnie to absolutnie nie dotyczyło (za to wszystko inne co się tylko mogło popsuć, to się popsuło hehe.gifhahaha.gif).

Napisano

> Racja nie ma co nawet porównywać tych samochodów zupełnie inny

> charakter, przeznaczenie. W sumie z tych samych powodów wybrałem

> mojego kropka.

> W Stilo mamy:

> - stosunkowo wysoki i wygodny zawias ale spełniający swoje zadanie to

> oczywiście plus

> - bogaty wypas

> - silnik prawie sportowy ale potrafiący namieszać na drodze

> - nie rzucający się za bardzo w oczy design w przeciwieństwie np. do

> Celicy

> Jednak co mnie najbardziej odstrasza to:

> - skrzynia biegów, możliwość bardzo kosztownej awarii

> - elektronika/elektryka ta u włochów nigdy nie była dobra

Fakt, czytając wypowiedzi z forum, strach może być o elektronikę. Fachowcy z ASO mówili, że elektronika nie lubi wahań napięć, dlatego należy dbać o akumulator, szczególnie w okresach "wilgotnych", czyli wymiana akumulatora przed jego całkowitym zdechnięciem, dbanie o klemy).

A jeśli chodzi o silnik Celici - chcąc jeżdzić dynamicznie, będziesz musiał kręcić na wysokie obroty, wahlować często lewarkiem. To jest minus silników wysokoobrotowych...

Napisano

> Hmm a to dziwne w dodatku Toyota, ciekawe jak sie ma do tego ta

> reklama jak koleś jedzie Corollą i mija zepsute auta na poboczu

> albo ostatnia - gwarancja na milion kilometrów

zeby.GIF raklama dzwignią handlu, ja też nie widziałem Toyoty która "zasypia " na trasie, ale porównując Stilo nikt nie narzekał że nie mógł dojechać do domu bo Stilo poległ za wyjątiem ostatnio opisanego strzału z paska.co do gwarancji na 1mkm to trzeba się dokładniej wczytac w warunki, gdzieś na pewno jest jakieś "ale". Kiedyś jakaś firma oponiarska dawała dożywotnią gwarancję na opony,ale pod warunkiem że 2 x rocznie robiło się przegląd we wskazanych przez nią warsztatach. Koszt 4-ro krotnego przeglądu równał się cenie 2 opon zeby.GIF. Oczywiście, jeśli coś było nie halo, luzy itp eksploatacyjne przypadłości zawieszenia , gwarancja była anulowana smile.gif

Napisano

Ten milion ma być zaskarżony przez inne firmy, ale co

i jak nie wiem dokładnie. Pewnie są jakieś niejasności niewiem.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Były wersje ABARTH 5-cio drzwiowe? Znalazłem takie ogłoszenie troche to dziwne confused.gif

Napisano

> Były wersje ABARTH 5-cio drzwiowe? Znalazłem takie ogłoszenie troche

> to dziwne

byly...

55894.jpg

55892.jpg

55893.jpg

Napisano

> 03.

> odpowiedzi

krotko i zwiezle - nie warto clown.gif

Napisano

> krotko i zwiezle - nie warto

nie wiem, czy jakikolwiek wlasciciel Abarth'a tak odpowie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> nie wiem, czy jakikolwiek wlasciciel Abarth'a tak odpowie

Krótko i zwięźle: warto smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.