Napisano 3 godziny temu3 godziny Hyundai Tucson Smart 1,6 GDI Mild Hybrid 2x4 AT 150KM czy Nissan Qashqai N-Connecta 1,3 DIG-T MHEV Mild Hybrid 2x4 AT 158KM. Muszę zmienić auto służbowe i mam taką opcję. Jeździłem kiedyś Q2 4x4 i to było świetne auto, a o Hultaju nie mam pojęcia.
Napisano 3 godziny temu3 godziny Teraz, Mayo napisał:Hyundai Tucson Smart 1,6 GDI Mild Hybrid 2x4 AT 150KM czy Nissan Qashqai N-Connecta 1,3 DIG-T MHEV Mild Hybrid 2x4 AT 158KM.Muszę zmienić auto służbowe i mam taką opcję. Jeździłem kiedyś Q2 4x4 i to było świetne auto, a o Hultaju nie mam pojęcia.Przejedz sie jednym i drugim i wybierz to, ktore Ci lepiej pasuje...Wersja Smart w Tucsonie niestety jest dosc biedna, wiec warto porownac tez wyposazenie. Edytowane 3 godziny temu3 godziny przez Maciej__
Napisano 3 godziny temu3 godziny Autor Teraz, Maciej__ napisał:Przejedz sie jednym i drugim i wybierz to, ktore Ci lepiej pasuje...Nie mam czasu, muszę dać info do korpo. W pierwszym odruchu powiedziałem żeby dawali Nissana, ale może jednak czas wypróbować Tuscona.
Napisano 3 godziny temu3 godziny 3 minuty temu, Mayo napisał:Nie mam czasu, muszę dać info do korpo. W pierwszym odruchu powiedziałem żeby dawali Nissana, ale może jednak czas wypróbować Tuscona.Jak jeździsz, używasz tego auta, gdzie, w ile osób i czy załadowany.
Napisano 3 godziny temu3 godziny Autor Teraz, bielaPL napisał:Jak jeździsz, używasz tego auta, gdzie, w ile osób i czy załadowany.Zazwyczaj jeżdżę sam, ok. 5000 km miesięcznie, nie załadowany. Czasem muszę wjechać na budowę, dlatego SUV, a do tej pory miałem 4x4. Ale bardziej mnie interesuje podróżowanie na ekspresówkach i po po prostu który fajniejszy ;)
Napisano 3 godziny temu3 godziny 6 minut temu, Mayo napisał:Hyundai Tucson Smart 1,6 GDI Mild Hybrid 2x4 AT 150KM czy Nissan Qashqai N-Connecta 1,3 DIG-T MHEV Mild Hybrid 2x4 AT 158KM.Muszę zmienić auto służbowe i mam taką opcję. Jeździłem kiedyś Q2 4x4 i to było świetne auto, a o Hultaju nie mam pojęcia.A dokładnie, to 1,6 T-GDI. Z pakietem LED? W Hyundai skrzynia dwusprzęgłowa.W Qashqai CVT - co kto lubi.Ja czuję sentyment do Tucsona
Napisano 3 godziny temu3 godziny 5 minut temu, iwik napisał:QQ, tylko ePower, a nie 1.3.Pewnie nie tez budzet, poza tym to sluzbowka.
Napisano 3 godziny temu3 godziny 3 minuty temu, Mayo napisał:Zazwyczaj jeżdżę sam, ok. 5000 km miesięcznie, nie załadowany. Czasem muszę wjechać na budowę, dlatego SUV, a do tej pory miałem 4x4. Ale bardziej mnie interesuje podróżowanie na ekspresówkach i po po prostu który fajniejszy ;)Nie masz czasu, zeby porownac auta, w ktorych spedzasz kilka godzin dziennie? To moze czas zmienic priorytety, bo to normalne nie jest ;)I
Napisano 3 godziny temu3 godziny ja bym wzial Tucsona bo ladniejszy, ale jeden i drugi to kasztannie da sie wziac ekwiwalentu i wziac cos normalnego?
Napisano 3 godziny temu3 godziny 6 minut temu, Mayo napisał:Zazwyczaj jeżdżę sam, ok. 5000 km miesięcznie, nie załadowany. Czasem muszę wjechać na budowę, dlatego SUV, a do tej pory miałem 4x4. Ale bardziej mnie interesuje podróżowanie na ekspresówkach i po po prostu który fajniejszy ;)Ja bym się skłonił na kaszkajaW tej wersji ma propilot co umili Ci jazdę, będziesz mniej zmęczony https://www.nissan.pl/dla-wlasciciela/instrukcje-obslugi/instruktionsboger/iom/qashqai/0j12/e1/2024/obsuga-systemu-propilot-assist-1.shtml .Hyundai niby ma dsg a nissan cvt ale z tego co piszą te CVT nie jest jakies wyjące na trasach a przy aktywny tempomacie płynnie hamuje i przyśpiesza.