Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z Car300 i wyświetlaczem

Featured Replies

Napisano

Nie wiem o co chodzi, ale nie mam żadnych informacji wyświetlanych z radia. Cały czas tylko godz. data i temperatura. Co może być nie tak?

Napisano

> Nie wiem o co chodzi, ale nie mam żadnych informacji wyświetlanych z

> radia. Cały czas tylko godz. data i temperatura. Co może być nie

> tak?

Witam.Masz tak od samego poczatku jak tylko radio podłączyłes, czy udało Ci sie wbić kod i potem wszystko znikło?

Napisano

> Nie wiem o co chodzi, ale nie mam żadnych informacji wyświetlanych z

> radia. Cały czas tylko godz. data i temperatura. Co może być nie

> tak?

U mnie był identyczny objaw - w ASO trzeba było wgrać oprogramowanie wyświetlacza (i oczywiście zapłacić)

Napisano

> U mnie był identyczny objaw - w ASO trzeba było wgrać oprogramowanie

> wyświetlacza (i oczywiście zapłacić)

a może wystarczyło w CAR300 zmienić tryb wyświetlacza?

bo są dwa dla różnych wyświetlaczy - 8 lub 10 znaków

jeżeli takie radio jeździło wcześniej w innym aucie, to może

tak właśnie być...

wystarczy włączyć radio trzymając wciśnięte klawisze "4" i "6"

pozdr.

Azja

PS. chyba, że CAR300 nie współpracuje z wyśiwetlaczami w AII, ale o tym nic nie wiem wink.gif

Napisano
  • Autor

Kodu żadnego nie wpisywałem. Jak kupowałem auto radio było wymontowane - znalazłem je w bagażniku. grinser006.gif

Po podłączeniu radia wszystko było oki, oprócz tego nieszczęśliwego wyświetlacza.

Kombinacje klawiszy 3+5 lub 4+6 testowałem i żadnych rezeltatów nie uzyskałem.

Napisano
  • Autor

Czy ma ktoś jeszcze jakieś pomysły co zrobić, aby uruchomić ten wyświetlacz? Kombinacje z klawiszami wypróbowane już były wiele razy, wtyczke patrzyłem i wydaje się być oki. Jeśli ma mi zostać tylko wizyta w ASO (koszt tak myśle ~100 PLN), aby odpalić ten cholerny wyświetlacz to się zastanawiam nad kupnem nowego radia - dorzuce 200 i będę miał jakiegoś Pionka albo JVC. Co radzicie?

Napisano

Objaw masz taki jakby odłączony był przewód czerwono-szary (pin 8) wyświetlacza. Robi się to właśnie wtedy, gdy montuje się nieoryginalne radio i po włączeniu radia znika data z wyświetlacza. Może poprzedni właściciel miał nieryginalne radio, odciął/odłączył przewód, przed sprzedażą wsadził stare, oryginalne radio a przewodu już nie podłączył.

Napisano

> Objaw masz taki jakby odłączony był przewód czerwono-szary (pin 8)

> wyświetlacza.

Dobry trop - jeżeli tak jest, to włączenie radia przy wyłączonym zapłonie nie uaktywni wyświetlacza.

Napisano
  • Autor

Ale mówicie o przerwanym przewodzie, który powinien być podłączony do wyświetlacza czy do 3 kostki w car300 ?

Napisano

> Ale mówicie o przerwanym przewodzie, który powinien być podłączony do

> wyświetlacza czy do 3 kostki w car300 ?

Z radia (chyba z pinu nr 5) wychodzą 2 przewody: jeden do anteny automatycznej, drugi do pinu 8 wyświetlacza. Nie jestem w stanie powiedzieć w którym miejscu jest przerwany (o ile jest). To musisz sam sprawdzić. Podpowiem tylko, że w chwili włączenia radia, na tym przewodzie (czerwono-szary, pin 8 wyświetlacza) pojawia się napięcie 12V. Kiedy radio wyłączone - napięcie 0V

Napisano
  • Autor

Dzięki lelek, chyba naprowadziłeś mnie na właściwy trop. 20.GIF

Rzeczywiście mam przecięty przewód od pinu 5 kostki A. Przy okazji szukania tego przewodu przerwałem niechcąco inne połączenie - kabel od pinu 4 zaraz za radiem był połączony jakoś dziwnie i wypad z tego połączenia, także teraz mam podwójną robotę.

Nie wiem czy to normalne, ale te kostki ledwo wystają poza wnękę na radio, więc trudno cokolwiek tam porobić. Próbowałem wyciągnąć je trochę dalej, ale nie bardzo idzie. Jakieś propozycje żeby je wydłużyć?

Napisano

> Dzięki lelek, chyba naprowadziłeś mnie na właściwy trop. 20.GIF

No 20.GIFsmile.gif

> kabel od pinu 4 zaraz za radiem był połączony jakoś dziwnie i

Kabel 4 to zdaje się czarny - zasilanie niezależne od stacyjki

> Jakieś propozycje żeby je

> wydłużyć?

Mozna kupić przdłużkę/przelotkę w sklepie gdzie sprzedają radia samochodowe. Ale i tak musisz poprawić połączenie przy wtyczce, którą masz czyli musisz się nagimnastykować.

A tak przy okazji. ZAWSZE mówię, aby wsadzając nieoryginalne radio, przewód wyciągać ze złącza a nie obcinać. Twój przypadek potwierdza, że mam rację. Po co robić sobie kłopot z łączeniem, lutowaniem itp wink.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

Po dzisiejszych zmaganiach udało mi sie w końcu odpalić ten wyświetlacz. grinser006.gif

Nie obyło się bez lutownicy, ale akurat to nie jest mi obce.

Jeszcze tylko wyprowadze wejście AUX i będzie git - mam nadzieje. A jesli nie to nowe radyjko, choć troche nie chce mi się biegać z panelem, a zawsze to dodatkowa pokusa coby do auta włam zrobić. A tak na takie Car300 na pewno chętnych jest mniej (chyba?)

Jeszcze raz Wielkie dzięki za podpowiedzi. yay.gif

Napisano

> Jeszcze raz Wielkie dzięki za podpowiedzi.

Nie ma za co, to pewnie nasze ludziki z avatarów się dogadały... grinser006.gif

Pozdroofka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.