Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupno Astry do 10 tyś zł - Na co zwracać uwage?

Featured Replies

Napisano

Cześć:)

Znajomy chce kupic astre do 10 max 11 tys zł. Na co zwracać uwage kupując auto. Z własnego doswiadczenia wiem ze trzeba sprawdzić numery na szybkach, stan napinaczy itp.

Co jeszcze proponujecie sprawdzic przed zakupem? Od kiedy były migacze w błotnikach?

Z tego co widziałem na allegro to roznie bywa, ludizska napiszą ze bezwypadkowe a napinacze wywalone na fotkach albo, napisy na klapie nie po tej stronie angryfire.gif

Jaki silnik proponujecie?

WIec jak macie jakies propozycje to pisac:)

Napisano

> Jaki silnik proponujecie?

tylko diesel

Napisano

> tylko diesel

dlaczego tylko DIESEL (choc sam jezdze Dislem smile.gif ) przecierz w ASterkach silniki benzywnoe (moze oprcz 1.8) sa bardzo ekonomiczne i swietnie nadaja sie pod gaz. Kierunkowskazy w blotnikach slzy od 96 roku wraz z nowa galka zmiany biegow, napis na tylnej klapie - OPEL po lewej stornie, a ASTRA po prawej chpoc zdarzlay sie autka miedzy 95/96 gdzie oryginalnie wychodzily bez napisow na tylnej klapie (zmieniali wtedy znaczki z grybych na cienkie)

Napisano

Progi, nadkola, poduszki powietrzne (bacznie obserwowac kontrolke, choc i tak nie jest to w 100% pewne).

Migacze na blotnikach z tego co wiem to wystepowaly w Astrach z polskich linii montazowych.

Napisano

> Migacze na blotnikach z tego co wiem to wystepowaly w Astrach z

> polskich linii montazowych.

Nie, wystepowaly od 96 roku, w Astrach z polskich lini montazowych byl napis CLASICC trzymaj sie od nich z daleka (takie jest moje zdanie nie obrazjac posiadaczy)

Napisano

> Nie, wystepowaly od 96 roku, w Astrach z polskich lini montazowych

> byl napis CLASICC trzymaj sie od nich z daleka (takie jest moje

> zdanie nie obrazjac posiadaczy)

Napis classic wprowadzono dopiero w Gliwicach, gdy zaczeto produkowac tam Astry G, dla odroznienia modeli F-ka dostala miano Classic.

A kierunki jak mowilem, przyklad astra '97 http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=122567260

Napisano

> Napis classic wprowadzono dopiero w Gliwicach, gdy zaczeto produkowac

> tam Astry G, dla odroznienia modeli F-ka dostala miano Classic.

Coś się chyba kolega zamotał w tym wyjaśnieniu spineyes.gif

Napisano

> Napis classic wprowadzono dopiero w Gliwicach, gdy zaczeto produkowac

> tam Astry G, dla odroznienia modeli F-ka dostala miano Classic.

No tak z tym sie zgodze Clasiscy to zonacznei Astr wyprodukowanych w Polsce w Gliwicach,ALe kirunkowskazy juz w 96 byly na blotnikach moze to byl akoncowka 96 ale napewno juz byly.

Napisano

> Coś się chyba kolega zamotał w tym wyjaśnieniu

dobrze mówi ok.gif z tym, ze:

jak weszły astry G to produkowali je także jeszcze na zachodzie i nie były one Classikami, rozpoczeto produkować eFki w Gliwicach to te były Classikami.

Jak weszły H to równolegle na zachodzie robili jeszcze G i one też nie były Classikami. Zaczęli je robić w Gliwicach i wtedy nazwano je Classik.

Poza tym montowano też astry F w Polsce bez nazwy classic na Żeraniu. Ja mam taką z 96 roku.

Napisano

> Polsce w Gliwicach,ALe kirunkowskazy juz w 96 byly na blotnikach

> moze to byl akoncowka 96 ale napewno juz byly.

w astrze ze stycznia 96 z Żerania też są te kierunkowskazy

Napisano

> dobrze mówi

"Napis classic wprowadzono dopiero w Gliwicach, gdy zaczeto produkowac tam Astry G" - z tym to się do końca nie zgodzę nono.gif

Napisano

> "Napis classic wprowadzono dopiero w Gliwicach, gdy zaczeto

> produkowac tam Astry G" - z tym to się do końca nie zgodzę

to kiedy wg Ciebie ?

Napisano

> "Napis classic wprowadzono dopiero w Gliwicach, gdy zaczeto

> produkowac tam Astry G" - z tym to się do końca nie zgodzę

Classic'a zaczęli dopisywać (do F-ek) tak jak pisałeś, kiedy montaż F-ki przenieśli do PLa, ale nie "gdy zaczeto produkowac tam (w Gliwicach) Astry G"

Analogicznie było z dopiskiem do AII.

Kolega rostex może zamysł miał dobry ale formę wypowiedzi już zamotaną.

Napisano

> Classic'a zaczęli dopisywać (do F-ek) tak jak pisałeś, kiedy montaż

> F-ki przenieśli do PLa, ale nie "gdy zaczeto produkowac tam (w

> Gliwicach) Astry G"

nie miałem na myśli tam ale wogóle,

jednym słowem sprawa jasna ok.gif

Napisano

> jednym słowem sprawa jasna

Dokładnie tak smile.gif

Napisano

Jak chce astre to przede wszystkim blachy by wypadalo sprawdzic zlosnik.gif

Spore szanse, ze tylne blotniki i progi beda juz zgnite / robione.

Spod drzwi tez wypadaloby sprawdzic.

Jak chce benzyniaka to niech lepiej od razu kupuje z LPG - zakladanie po zakupie niespecjalnie sie oplaca.

Podobnie - niech bierze auto z jak najlepszym wypasikiem - roznice w cenie sa niewielkie, a ewentuanle pozniejsze dokladanie specjalnie nieoplacalne.

Niestety - sam w tej chwili szukam jakiegos nowego autka i naprawde trudno znalesc cos dobrego w dobrej cenie blush.gif

Aha tradycyjnie juz od siebie dodam zlosnik.gif - w tej cenie to kupilby juz fajnego Lanosa zlosnik.gif

Napisano

> Aha tradycyjnie juz od siebie dodam - w tej cenie to kupilby juz

> fajnego Lanosa

Nie mozna kupic fajnego Lanosa ze wzgledu ze Lanos nie jest fajny i nie bedzie nigdy fajny zlosnik.gif

Napisano

Moja Astra jest z '96 roku.Skladana na Zeraniu.Mam migacze na blotnikach.Z tylu mam tylko napisy OPEL ASTRA,bez zadnych classicow czy jak im tam 270751858-jezyk.gif No i co bardzo mi sie podoba blende na tylnej klapie.Widzialem Astry z napisem Classic,bez tego dodatku,wyglada to bezplciowo...

A co do kupna Astry,jesli chodzi o rdze.Szczerze powiedziawszy szukaj taka z mala iloscia rdzy...Najlepsi kupujacy sa tacy,ktorzy doczepaiaja sie w Asterkach,do wykwitow rdzy.To jest praktycznie nierealne,zeby jej nie bylo!! sick.gifbiglaugh.gif

A reszta,silniki benzynowe 8v sa wytrzymale i lubia gaz wink.gifNo i uwazaj na taka po porzadnym dzwonie,wtedy to ruda calkiem ma sielanke.

Napisano

> Nie mozna kupic fajnego Lanosa ze wzgledu ze Lanos nie jest fajny i

> nie bedzie nigdy fajny

Eee dupa tam zlosnik.gif

Lanos jest fajny, a nawet fajniejszy od asterki o czym juz nie raz tutaj pisalem zlosnik.gif

Asterka - jedynie GSI jest fajniejsza od Lanosa tyle tylko ze w tej cenie bylaby z 5 lat starsza.

Napisano

> Eee dupa tam

> Lanos jest fajny, a nawet fajniejszy od asterki o czym juz nie raz

> tutaj pisalem

> Asterka - jedynie GSI jest fajniejsza od Lanosa tyle tylko ze w tej

> cenie bylaby z 5 lat starsza.

Ja i tak zamiast ryzu wole bratwursty smile.gif

Napisano
  • Autor

No to o oznaczeniu classic juz wiem wszystko, no i o przewadze lanosow nad astra tez biglaugh.gif

A moze macie jakac astre fajna na oku? Znajomemu podobaja sie HB?

Napisano

> Kierunkowskazy w blotnikach slzy od 96 roku wraz z nowa galka zmiany biegow

A ja mam rocznik '97 i nie mam kierunków 033102bebe_1_prv.gif - chyba raczej nie rocznik decyduje a rocznik I pochodzenie hmm.gif

Napisano

> A ja mam rocznik '97 i nie mam kierunków - chyba raczej nie rocznik

> decyduje a rocznik I pochodzenie

nie wiem jzu sam wszystkei asterki ktore mialem z niemiec mialy kierunki w 96 r

Napisano

> Lanos jest fajny, a nawet fajniejszy od asterki o czym juz nie raz

Zalezy dla kogo mnie znak Daewoo odstrasza zlosnik.gif Juz wolabym kupic Hyduaia czy Kia

> Asterka - jedynie GSI jest fajniejsza od Lanosa tyle tylko ze w tej

To prawda nie dość ze ladniejsza to duzo szybsza hahaha.gif

> cenie bylaby z 5 lat starsza.

to jedyny plus Lanosa wink.gif

Napisano

> Zalezy dla kogo mnie znak Daewoo odstrasza Juz wolabym kupic

> Hyduaia czy Kia

> To prawda nie dość ze ladniejsza to duzo szybsza

> to jedyny plus Lanosa

Nie jedyny plus. Jest jeszcze wyposazenie !!!

Mam lanosa ladnie wypasionego a teraz szukam astry kombi (nawet tu pytalem o silniki ) z dobrym wyposazeniem i ................. nie moge znalezc !!!

Jak ktos ma namiary na kombi z silnikem 2.0 ( wersja silnika obojetna ) i takimi dodatkami jak moj lanos to bede wdzieczny za linka !!!

Napisano

Z tego co widze to bardzo Duzo Asterek po 95roku maja full wypasik. Pare Asterek widzalem w 5 dzwi 2.0 16v Ecotec 136koni wersja CDX czyli full wypas zlosnik.gif. Ale strasznie trudno o taka wersje z tym silnikiem. wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.