Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[buraki] oraz trochę OT

Featured Replies

Napisano

Witam,

czy tylko ja jestem zboczony na punkcie swojego samochodu? Czy tylko mi zależy na tym, aby 13-letni "złom" (jak niektórzy pewnie twierdzą), wyglądał zupełnie nieźle? Zdaje się, że tak! Myję własnymi "ręcami", jeżdżę do mechanika, który przykłada się do swojej pracy lepiej pewnie jak niejeden do swojej żony...A tu jakiś burak z Pierdziszewa Górnego (bo zdaje się, że tylko tacy w moim mieście mieszkają) zakotwiczył w lewym błotniku mojego auta. Niby nic, bo tylko przetarty (prawie do "kości"), ale ciśnienie od razu miałem 200 na 300! Jak tu nie rzucać mięchem, jak taki ćwok, co kupił sobie jakieś jeżdżące Gie, rocznik '82 (nówka panie, za 750zł, nigdy nie bity i z 34800 tys. oryginalnego przebiegu), przeszlifował za free boczek i sobie pojechał zdjąć swe sterane walonki i odświeżyć onuce??? Ręce, skarpetki i rajtuzy opadają! Wnoszę o urzędowe zezwolenie na kopanie, smarkanie oraz inne tuningi w stosunku do takich burali! Dziękuję!

Druga sprawa:

jak pewnie niektórzy z astrowiczów wiedzą, rozpoczął się rok szkolny. A Ci co jeszcze nie wiedzą, niech sprawdzą stan konta!!! Zostawiłem sobie parę złotych na zakup książek dla pierwszo- i trzecioklasisty. Ludzie, to "trochę", to jest 10 razy za mało! Książki dla pierwszaka-130PLN, dla trzeciaka-140PLN. I sprzedają je tylko i wyłącznie w jednym segregatorze, jako nierozdzielny komplet! Co z tego, że druga i trzecia książka z jednego i drugiego kompletu będzie potrzebna dopiero za minimum 6 miesięcy-nieważne! Musisz, durny rodzicu, kupić wyszystkie!!! I tak oto prawie 500PLN (jeszcze jakieś farby, bloki i inne pierdoły) poszło się jeb..., chciałem napisać: wydałem.

Amen

PS

Idę na piwo, na jedno piwo, bo tylko tyle mam forsy

cANDg

Napisano

Zawsze mówiłem, że bliźniaki są tańsze w utrzymaniu wink.gif Jeden komplet książek, Jedne spodnie, koszula i buty...Na dwór chodzą na zmianę wink.gif Tylko cholender te słynne bliźniaki jakoś tanio nie wychodzą smile.gifsmile.gifsmile.gif

Jeśli chodzi o kopanie takich co narozrabiają i uciekając robią ze strachu w gacie, to masz moje pozwoleństwo smile.gif Kop z tyłu kolana. Nie będzie śladu wink.gif

Napisano

> Witam,

> czy tylko ja jestem zboczony na punkcie swojego samochodu? Czy tylko

> mi zależy na tym, aby 13-letni "złom" (jak niektórzy pewnie

> twierdzą), wyglądał zupełnie nieźle? Zdaje się, że tak! Myję

> własnymi "ręcami", jeżdżę do mechanika, który przykłada się do

> swojej pracy lepiej pewnie jak niejeden do swojej żony...A tu

> jakiś burak z Pierdziszewa Górnego (bo zdaje się, że tylko tacy

> w moim mieście mieszkają) zakotwiczył w lewym błotniku mojego

> auta. Niby nic, bo tylko przetarty (prawie do "kości"), ale

> ciśnienie od razu miałem 200 na 300! Jak tu nie rzucać mięchem,

> jak taki ćwok, co kupił sobie jakieś jeżdżące Gie, rocznik '82

> (nówka panie, za 750zł, nigdy nie bity i z 34800 tys.

> oryginalnego przebiegu), przeszlifował za free boczek i sobie

> pojechał zdjąć swe sterane walonki i odświeżyć onuce??? Ręce,

> skarpetki i rajtuzy opadają! Wnoszę o urzędowe zezwolenie na

> kopanie, smarkanie oraz inne tuningi w stosunku do takich

> burali! Dziękuję!

> Druga sprawa:

> jak pewnie niektórzy z astrowiczów wiedzą, rozpoczął się rok szkolny.

> A Ci co jeszcze nie wiedzą, niech sprawdzą stan konta!!!

> Zostawiłem sobie parę złotych na zakup książek dla pierwszo- i

> trzecioklasisty. Ludzie, to "trochę", to jest 10 razy za mało!

> Książki dla pierwszaka-130PLN, dla trzeciaka-140PLN. I sprzedają

> je tylko i wyłącznie w jednym segregatorze, jako nierozdzielny

> komplet! Co z tego, że druga i trzecia książka z jednego i

> drugiego kompletu będzie potrzebna dopiero za minimum 6

> miesięcy-nieważne! Musisz, durny rodzicu, kupić wyszystkie!!! I

> tak oto prawie 500PLN (jeszcze jakieś farby, bloki i inne

> pierdoły) poszło się jeb..., chciałem napisać: wydałem.

> Amen

> PS

> Idę na piwo, na jedno piwo, bo tylko tyle mam forsy

> cANDg

=====================

Dorób jeszcze jedno ,to dostaniesz becikowe wink.gif a tak na poważnie , to każdy dba o swój samochodzik .Jakieś hobby trzeba mieć ,a autokącik bardzo pomaga ,aby było lepiej i dopinguje w "modyfikacji" samochodu.Gdyby nie kącik to w życiu nie zamontował bym MIDa itp. itd.

Napisano
  • Autor

> Zawsze mówiłem, że bliźniaki są tańsze w utrzymaniu

Czasami nie wychodzi tak, jak się chce, szczególnie jeśli chodzi o temat związany z reprodukcją wink.gif

> Kop z tyłu kolana.

Dzięki za radę-tego nie wiedziałem, ale spodziewam się, że boli porządnie???Przy najbliższej sposobności, sprawdzę

Pozdrawiam

cANDg

Napisano

Na smarkanie i kopanie "buraków" osobiście wyrażam zgodę. (w zeszłym roku dokładnie 1 września jakiś "jełop" zrobił mi podobny "tuning" przedniego lewego błotnika). tuk.gifwaytogo.gif

Co do książeki i innych takich, to mi lepiej nie przypominaj. W zeszłym tygodniu "osuszyło" mi portfel. irked.gifsciana.gif

Napisano
  • Autor

> Dorób jeszcze jedno ,to dostaniesz becikowe

Nie, dzięki, postoję! Tych zielonych produktów spalania matczynego mleka oraz innych nocnych niespodziewanek (kolki, brak tego zielonego pod postacią płynną lub mniej płynną oraz inne sprawy trawienne) mam serdecznie dosyć.

cANDg

Napisano

> Nie, dzięki, postoję! Tych zielonych produktów spalania matczynego

> mleka oraz innych nocnych niespodziewanek (kolki, brak tego

> zielonego pod postacią płynną lub mniej płynną oraz inne sprawy

> trawienne) mam serdecznie dosyć.

> cANDg

Po twojej minie (awatar) widać że masz dość cool.gif

Napisano

> Nie, dzięki, postoję! Tych zielonych produktów spalania matczynego

> mleka oraz innych nocnych niespodziewanek (kolki, brak tego

> zielonego pod postacią płynną lub mniej płynną oraz inne sprawy

> trawienne) mam serdecznie dosyć.

> cANDg

Pocieszę Cię - im starsze dzieci tym większe kłopoty.

A jeśli obecnie masz inne odczucia to tylko tak Ci się zdaje.

Napisano
  • Autor

> Po twojej minie (awatar) widać że masz dość

Jak jeszcze nie masz spadkobiercy, to .... sam zobaczysz, wszystko przed Tobą. Ale nie żałuję ani chwili!!! Nie wyobrażam sobie, abym mógł żyć bez moich dzieci i żony!

cANDg

Napisano
  • Autor

> Pocieszę Cię - im starsze dzieci tym większe kłopoty.

> A jeśli obecnie masz inne odczucia to tylko tak Ci się zdaje.

Hehehe, wątpliwe pocieszenie...ale dzięki! Może nie będzie tak źle....?

cANDg

Napisano

> Jak jeszcze nie masz spadkobiercy, to .... sam zobaczysz, wszystko

> przed Tobą. Ale nie żałuję ani chwili!!! Nie wyobrażam sobie,

> abym mógł żyć bez moich dzieci i żony!

> cANDg

Termin na spatkobiercę mam na koniec stycznia

smile.gif

Napisano

> Witam,

> czy tylko ja jestem zboczony na punkcie swojego samochodu? Czy tylko

> mi zależy na tym, aby 13-letni "złom" (jak niektórzy pewnie

> twierdzą), wyglądał zupełnie nieźle?

Nie jesteś ok.gif mój furak ma 15 lat ale nie uważam żeby to był złom a co inni myślą to mam w pewnej części ciała. Jak to mówią jak się dba to się ma, a że dostałeś ciśnienia po tym jak go ktoś zaorał to normalka... to minie zlosnik.gif

Co do książek - bo robię w tej branży - książki jako takie nie są stosunkowo drogie same w sobie ale niestety łańcuszek od wydawcy do sprzedawcy jest dużo za długi a jak wiadomo każdy narzuca sobie swoją marżę. Jednak nie są to też jakieś oszałamiające sumy jak to mówią niektórzy. Następną kwestią są nasze zarobki, które są jakie są.

A reformy naszego rządu pt "tanie podręczniki" to mżonka i bajki dla grzecznych dzieci na dobranoc. Zresztą samo ministerstwo oświaty powiedziało, że to kwestia kilkunastu miesięcy... a za kilkanaście miesięcy już będzie kto inny na stanowisku RG i tyle będzie z tego icon_rolleyes.gif

Napisano

> Termin na spatkobiercę mam na koniec stycznia

==================

To gratulacje .Korzystaj z życia i wyśpij się dobrze smile.gif

Moja starsza cora ma 5,5 roku , a młodszy syn ma 2 miesiące.Najfajniejsze jest to ,że syn nie śpi kilka godzin dziennie ,a ja śpie kilka godzin dziennie .

Napisano

> syn nie śpi kilka godzin

> dziennie ,a ja śpie kilka godzin dziennie .

Jeśli godziny się zgadzają, to wystarczy wam jedno łózeczko - możecie spać na zmianę grinser006.gif

Napisano

No to gratulacje!!! Szczere z całego serca!!! Trza wypić za to!!! pub2.gifboozing.gifboozing.gifboozing.gifwinner.gifwinner.gifwinner.gif

Napisano
  • Autor

Gratuluję!

I jak sugeruje art2, wyśpij się porządnie! Szkoda, że nie można tego zrobić na zapas...w każdym razie, mi się to nie udało.

cANDg

Napisano

> Jeśli godziny się zgadzają, to wystarczy wam jedno łózeczko - możecie

> spać na zmianę

====================

Napiszesz mi manuala jak to zrobić ? cfaniaczek.gif

Napisano

> ====================

> Napiszesz mi manuala jak to zrobić ?

grinser006.gifzlosnik2.gif

Pozdroofka

Napisano

> Pocieszę Cię - im starsze dzieci tym większe kłopoty.

Potwierdzam waytogo.gif .

Mój ma 15 lat. Małemu dasz klapsa i koniec sprawy a taki prawie dorosły zlosnik.gif to za duży aby lać

i za mały aby zrozumieć.

Eeeeeeeehhhh a tu już następne w drodze smile.gif

Napisano

Test Dla Przyszłych Rodziców

Opracowany przez Ministerstwo Zdrowia i Opieki Społecznej

Dla tych potencjalnych ku przestrodze, a dla faktycznych w celu weryfikacji rzeczywistości. Zapomnij o poradnikach na temat wychowania dzieci i przestań bujać w obłokach! Oto dziesięć sposobów na sprawdzenie, czy jesteś już gotowy, by zostać dobrym rodzicem.

1.

Kobiety: aby przygotować się do macierzyństwa: włóż szlafrok i przymocuj sobie na brzuchu worek z grochem. Noś go przez 9 miesięcy. Po tym czasie wyjmij z worka 10% grochu.

Mężczyźni: aby przygotować się do ojcostwa, pójdź do najbliższej apteki, wyłóż całą zawartość portfela na ladę i oddaj aptekarzowi. Następnie pójdź do supermarketu i załatw, by cała Twoja pensja była co miesiąc przelewana bezpośrednio na konto sklepu.

2.

Aby przekonać się, jak będą wyglądały Twoje noce: chodź po pokoju od 17:00 do 22:00 nosząc mokry tobołek o wadze ok. 5 kg. O 22:00 odłóż tobołek, nastaw budzik na północ i idź spać. O północy wstań i chodź po pokoju z tobołkiem na rękach do godziny pierwszej. Nastaw budzik na 3:00 rano. Ponieważ nie możesz zasnąć, wstań o drugiej i weź coś do picia. Wróć do łóżka o 2:45. Wstań o trzeciej, gdy zadzwoni budzik. Przy zgaszonym świetle śpiewaj piosenki do godz. 4:00. Ustaw budzik na 5:00. Wstań. Zrób śniadanie. Postępuj tak przez pięć lat i sprawiaj wrażenie zadowolonego z życia.

3.

Wydrąż melon, robiąc mu z boku mały otwór o średnicy piłeczki pingpongowej. Zawieś go na sznurku u sufitu i rozbujaj. Weź miseczkę wodnistej papki i za pomocą łyżeczki spróbuj przełożyć jej połowę do wnętrza bujającego się melona, udając przy tym, że jesteś samolotem. Drugą połowę papki wylej sobie na kolana. Jesteś już gotów karmić roczne niemowlę. Aby przygotować się na karmienie raczkującego dziecka, rozsmaruj dżem na kanapie i wszystkich zasłonach. Ukryj paluszek rybny za szafą i zostaw go tam na parę miesięcy.

4.

Ubieranie maluchów nie jest wcale takie trudne. Kup ośmiornicę i siatkową torbę. Spróbuj włożyć ośmiornicę do torby tak, by żadne jej ramię nie wystawało. Czas przeznaczony na to zadanie: całe przedpołudnie.

5.

Przygotuj się do wyjścia rano z domu. Czekaj pół godziny przed drzwiami do ubikacji. Wyjdź z domu. Wróć. Wyjdź ponownie. Wróć. Wyjdź i odejdź kilkanaście metrów. Wróć. Wyjdź i oddalaj się bardzo powoli. Po drodze zatrzymuj się, by dokładnie obejrzeć każdy niedopałek na chodniku, każdą gumę do żucia, każdy papierek i każdego martwego owada. Wróć pod dom. Krzycz głośno, że masz już tego dosyć, aż sąsiedzi staną w oknach i z zaciekawieniem zaczną się na Ciebie gapić. Teraz jesteś już gotów, by zabrać swojego malucha na spacer.

6.

Pójdź do supermarketu, zabierając ze sobą cokolwiek, co przypomina dziecko w wieku przedszkolnym. Najlepiej nadaje się do tego celu dorosły kozioł. Jeśli chciałbyś mieć więcej niż jedno dziecko, weź ze sobą kilka kozłów. Nie spuszczając ich z oczu ani na chwilę, zrób zakupy na cały tydzień. Zapłać za wszystko, co kozły zjadły lub zniszczyły.

7.

Naucz się na pamięć imion bohaterów dobranocek. Kiedy zorientujesz się, że podczas kąpieli śpiewasz „Ja jestem pan Tik-Tak”, jesteś już gotów, by zostać rodzicem.

8.

Pamiętaj, aby wszystko to, co mówisz, powtarzać przynajmniej pięć razy.

9.

Pamiętaj, że Twoje dziecko najchętniej „robi” podczas zmiany pieluch, a już wprost pasjami, gdy jest całkowicie niezabezpieczone, a Ty właśnie stoisz na trasie „strzału”.

10.

Zanim dorobisz się potomstwa, poszukaj ludzi, którzy mają już dzieci. Krytykuj ich bezustannie za brak konsekwencji i cierpliwości, za to, że nie uczą swoich pociech dyscypliny i pozwalają im na wszystko. Doradzaj im bez przerwy, co powinni zrobić, by dzieci wcześniej szły spać, jak mają nauczyć je dobrych manier i zachowania przy stole. Naciesz się tym okresem. Nigdy później nie będziesz już takim ekspertem w wychowywaniu dzieci.

G R A T U L A C J E ! ! !

Właśnie ukończyłeś multimedialny Test Dla Przyszłych Rodziców!!!

Życzymy Tobie jak najwięcej zadowolenia ze swoich pociech i jak najmniejszego stresu związanego z wychowaniem ich.

Ministerstwo Zdrowia i Opieki Społecznej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.