Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

FILTR KABINOWY

Featured Replies

Napisano

WITAM WSZYSTKICH

GDZIE W STILO ZNAJDUJE SIE FILTR KABINOWY ??

I CZY KTOS Z FORUMOWICZOW SPOTKAL SIE Z KSIAZKA O STILO Z CYKLU "SAM NAPRAWIAM ..." JEZELI TAK TO GDZIE TAKA MOZNA KUPIC ???

POZDRAWIAM

Napisano

> WITAM WSZYSTKICH

> GDZIE W STILO ZNAJDUJE SIE FILTR KABINOWY ??

> I CZY KTOS Z FORUMOWICZOW SPOTKAL SIE Z KSIAZKA O STILO Z CYKLU "SAM

> NAPRAWIAM ..." JEZELI TAK TO GDZIE TAKA MOZNA KUPIC ???

> POZDRAWIAM

Na początek użyj opcji szukaj w pasku na górze ok.gif inna nazwa filtr przeciwpyłkowy

A co Ty będziesz sam naprawiał w stilo hehe.gifhehe.gifhehe.gif

I wyłącz Caps Lock bo oczy bolą nono.gif

Napisano

1. wypadalo by sie przywitac ladnie

2. wypadalo by uzupelnic profil

3. wypadalo by przeczytac FAQ i w konsekwencji uzyc opcji szukaj

4. nie ma takiej ksiazki, sa za to opracowania plytowe autorstwa fiata

Napisano

Filtr kabinowy ( przeciwpyłkowy ) znajduje się na lewo od nóg pasażera. Aby tam się dostastać należy najpier wzdjąć osłonę plastikową tunelu środkowego na lewo od nóg (zaczepiona na zatrzaski ) .

jak ją zdejmiesz zobaczysz w głębi (trzeba się nagimnastykować) pionową klampę która jest wsuwana. odsuniesz ją i możesz wyszarpać stary filtr. Jeśli jednak chcesz go wymienić nie narażając się na jego uszkodzenie radzę wymontować schowek. Przygotuj sobie zestaw imbusów , torx'ów i śrubokręt(krzyżak i płaski) oraz nowy filtr.

Aby wyjąć schowek najpierw zdejmij osołonę plastikową nad nogami pasażera (na zatrzaski z wsuwanym trzpieniem który trzepa wysunąć, inaczej go rozwalisz). potem chyba z trzy imbusy pod osłoną.

następnie plastik od strony drzwi na którym jest przełącznik na kluczyk do wyłączania airbagu pasażera (tam trzeba użyć srubokręta aby wyciągnąć przełącznik) i odkręcić wkręta krzyżak.

dalej pozostanie ci klika wkrętów na torx, wysuniesz skrytkę, rozłączysz kable od światełka i jeden chyba od airbagu.

jak będziesz miał skrytkę na wierzchu to do filtra dostęp będzie bez gimnastyki.

Pozdrawiam i powodzenia

Napisano

> [...]

Lub mniej skomplikowanie hehe.gif w ASO (Siedlce) 20 zł. wymiana + swój filtr

Napisano

> jak ją zdejmiesz zobaczysz w głębi (trzeba się nagimnastykować)

> pionową klampę która jest wsuwana. odsuniesz ją i możesz

> wyszarpać stary filtr. Jeśli jednak chcesz go wymienić nie

> narażając się na jego uszkodzenie radzę wymontować schowek.

Wymieniałem filtr z 5 razy i nigdy nie wymontowywałem schowka, a jedynie plastik pod nim.

Napisano

> Wymieniałem filtr z 5 razy i nigdy nie wymontowywałem schowka, a

> jedynie plastik pod nim.

Wymieniajac filtr też demontowałem plastik pod schowkiem i osłonę tunelu od strony pasażera

Napisano

Witam !!!

Na lewo od nóg pasażera w tunelu środkowym. Demontaż i montaż jest prosty.

> I CZY KTOS Z FORUMOWICZOW SPOTKAL SIE Z KSIAZKA O STILO Z CYKLU "SAM

> NAPRAWIAM ..." JEZELI TAK TO GDZIE TAKA MOZNA KUPIC ???

Jeszcze nie ma takiej książki. Inne fiaty są np. w Tesco.

wymianafiltrappcz1gj3.jpg

wymianafiltrappcz2cp2.jpg

A może to będzie czytelniejsze. Bynajmniej dane dot. doboru filtra znajdziesz, np. TUTAJ

filtrpowietrzayq3.jpg

• 1 rok później...
Napisano

Jako ze zmienialem u siebie po kolejnych 10kkm zrobilem foto-relacjone dla potomych smile.gif Na foto miejsce i jak to wyglada z bliska. Tego elementu schowka nie trzeba demontowac - wystarczy złamac filtr w 2 miejsach - tak aby utworzyl on 3 równe czesci i wrzucic go w szczeline.

d696d07649320e41m.jpg 7571d98386ba1a82m.jpg 15e6f148b2eef1d3m.jpg 78664e190908cf5cm.jpg 01c3f729b8fbcfe7m.jpg

A tak wyglada filtr po 10kkm

451cbc253392e94em.jpg

Napisano

> Wymieniałem filtr z 5 razy i nigdy nie wymontowywałem schowka, a

> jedynie plastik pod nim.

Potwierdzam, robię to w ten sam sposób ! tuk.gif

Napisano

> Potwierdzam, robię to w ten sam sposób !

A ja nie demontuje nawet tego plastiku pod nim - da sie tylko trzeba zlamac filtr delikatnie (nagiąć) w 2 miejscach... Mniej grzebania.

Napisano

> A ja nie demontuje nawet tego plastiku pod nim - da sie tylko trzeba

> zlamac filtr delikatnie (nagiąć) w 2 miejscach... Mniej

> grzebania.

Przy okazji wymiany tego filtra warto zapodać jakiegos antygrzyba bo to najlepsze miejsce , żeby tam właśnie napsikać... Ja zastosowałem Wurtha i smrodu z klimy nie ma.

• 4 tygodnie później...
  • 3 lata później...
Napisano

Wszelkie informacje i zdjęcia bardzo mi pomogły no i pozostała satysfakcja, że zrobiło się coś samemu, chociażby wymieniło filtr.

Napisano

Witam!

Jakos to glupio rozwiazali, ja zawsze musze lamac ten fitr, nie chce wejsc caly.. mad.gif

Napisano

> Jakos to glupio rozwiazali [...]

no przecież to fiat...... hahaha.gif ja się już przyzwyczaiłem 270635636-JUMP2.gif

Napisano

> Witam!

> Jakos to glupio rozwiazali, ja zawsze musze lamac ten fitr, nie chce wejsc caly..

Zawsze możesz wykręcić dolny schowek zlosnik.gif

Napisano

schowka nie trzeba demontować tylko tę osłonę pod nim 3 kołki i montaż nowego filtra jest praktycznie bezproblemowy tuk.gif(doświadczenie) mikolaj.gif

Napisano

> Witam!

> Jakos to glupio rozwiazali, ja zawsze musze lamac ten fitr, nie chce wejsc caly..

Czesc wink.gif

Glupio? u rodzicow w Fieście trzeba pedal gazu odkrecac wink.gif. Polecam male zalamanie filtra bez zadnej dewastacji auta (nie liczac boczku tunelu).

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam jestem posiadaczem stilo w wersji(anglik, kierownica po prawej) zabralem sie za wymiane filtra i myslalem ze analogicznie do instrukcji filtr bedzie po lewej. A tu niespodzianka nic nie zgadza sie ze zdjeciami. Odkrecilem druga strone boczku tunelu i bingo. Tylko malo miejsca bo pedaly przeszkadzaja ale da sie wymienic bez lamania filtra.

Napisano

> Witam jestem posiadaczem stilo w wersji(anglik, kierownica po prawej) zabralem sie za wymiane

> filtra i myslalem ze analogicznie do instrukcji filtr bedzie po lewej. A tu niespodzianka nic

> nie zgadza sie ze zdjeciami. Odkrecilem druga strone boczku tunelu i bingo. Tylko malo miejsca

> bo pedaly przeszkadzaja ale da sie wymienic bez lamania filtra.

Bo wersja lewo czy prawo stronna to ma taką samą nagrzewnice grinser006.gif

Napisano

> Bo wersja lewo czy prawo stronna to ma taką samą nagrzewnice

Teraz juz to wiem i wymiana bez lamania filtra zajmnie kilka minut

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.