Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zanim kogos "strąbisz"... zastanów się...

Featured Replies

Napisano

Dziś przydarzylo mi sie cos, co sprawilo, ze chyba mniej chetnie bede siegal do klaksonu w sytuacjach, ktore tego bezwzglednie nie wymagaja.

Jade ja sobie wczesnym rankiem pustawymi ulicami Lodzi i nagle zblizajac sie do malego skrzyzowania z droga podporzadkowana widze, ze z owej drogi wyjezdza sobie Lada Samara z zamiarem przeciecia trajektorii mojego lotu zlosnik.gif Ocenilem, ze przejechac spokojnie zdazy wiec tylko zdjalem noge z gazu, ale pomyslalem sobie "co mi sie bedzie tu wcinal burak jeden, za mna nikt nie jedzie, mogl zaczekac te kilka sekund" i zatrabilem donosnie.

Po chwili mimo chlodnego poranka zrobilo mi sie goraco, bo gosc chyba dopiero po uslyszeniu sygnalu mnie zauwazyl albo z innego powodu spanikowal i... ZATRZYMAL SIE (!!!) w poprzek drogi skutecznie ja blokujac! No i zrobilo sie bardzo milo, bo teraz juz zostalo tylko testowanie hamulcow (na omijanie nie bylo miejsca). Udalo sie, gosc przeprosil mnie, wrzucil wsteczny i sie wycofal a ja pojechalem dalej z refleksja, ze gdybym go nie probowal pouczyc to calej sytuacji by nie bylo (bo niebezpiecznie zaczelo sie robic dopiero po moim klaksonie).

Poddaje to pod rozwage...

Napisano

> Poddaje to pod rozwage...

Możliwe, że ta sytuacja czegoś faceta nauczyła - bo może następnego dnia zrobiłby to samo, ale wyjeżdżając komuś znacznie bliżej, niż Tobie i doszłoby do nieszczęścia.

Napisano

Mogłeś trafić gorzej. Widziałem jak młody chłopak zatrąbił na dwóch byczków w Audicy, chociaż to on przekroczył przepisy. Nie opłaciło mu się, zajechali mu drogę, wyciągnęli i dali po bani. Jemu się akurat należało.

Napisano

Kilka lat temu kolega pokonywał dosyć energicznie prawie puste rondo gdy tuż przed nos wtarabanił się nieco ślamazarnie kierownik łady. Po klaksonie (miało to przyspieszyć reakcje rzeczonego kierownika) łada po prostu stanęła na jego pasie. Jako, że było miejsce po prawej stronie na ominięcie łady a na hamowanie za bardzo miejsca nie było, to kolega podjął taką próbę. Niestety kierownik łady postanowił naprawić swój błąd i wycofać się tyłem z ronda. W rezultacie kolega zaparkował przodem w samym środeczku lewego boku łady, a po chwili dostał w kufer od innego kierownika.

Potem kolega narzekał, że przez jeden klakson musiał kupic nowy samochód. zlosnik.gif

Napisano

Bo tąbić to trzeba umieć hehe.gif , u mnie najpierw długie potem klakson biglaugh.gif

Tak jak dzisiaj babka na mnie trąbiła , korek jak to zawsze we Wrocku ulica wąska , a że ja nie lubie ciągle hamować i przyspieszać postanowiłem udrożnic nieco ruch i dałem 1 i tak autko się toczyło potem 2 i sie toczy dalej , auta poprzedzające uciekły na odłegośc może z 50m i co chwile widze jak hamują i przyspieszają , ale Pani za mna w Pandzie bardzo sie chyba spieszyło bo zaczeła trąbić i coś tam pokazywać że przedemna jest tyle miejsca i się marnuje hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Pokazałem jej screwy.gif i tak w tym korku jechaliśmy jeszcze z 5 minut biglaugh.gif

Chyba jej przeszkadzało że wszyscy za mna jadą płynnie a nie co chwila - sotp - gaz - sopt - gaz sciana.gif .

Gratuluje tej Pani wyobraźni .

A może ja źle postąpiłem niewiem.gif

Napisano

> Chyba jej przeszkadzało że wszyscy za mna jadą płynnie a nie co

> chwila - sotp - gaz - sopt - gaz .

> Gratuluje tej Pani wyobraźni .

> A może ja źle postąpiłem

Weź jeszcze tylko pod uwagę, że ktoś przez Ciebie mógł zostać na środku skrzyzowania na przyklad... 270751858-jezyk.gif

Sam się spotykam codziennie z takimi sytuacjami w warszawskich Wlochach (notorycznie zakorkowane). Skrzyżowanie przy ciepłowni, auta praktycznie ze wszystkich stron, blokują się wzajemnie, bo brak miejsca do zjechania (dla wyjasnienia - na tym skrzyżowaniu w godz. szczytu NIE MA mozliwosci stosowania zasady o nie wjeżdżaniu na skrzyżowanie, jak nie ma mieksca do zjechania... crazy.gif), a kawałek dalej, gdzie z trzech pasów zrobi się już jeden, jedzie sobie taki "płynny" kierownik, przed nim kilkadziesiąt metrów nic. I pewnie równie zadowolony z siebie, co Ty... 270751858-jezyk.gif

Nie mam nic do płynnej jazdy, ale w porannych/popołudniowych korkach czasami pomyslmy też o innych użytkownikach... wink.gif

Pozdr. P.

Napisano

Panie a co mówią przepisy o wjazdach na skrzyżowanie nono.gif

Poza tym ona trąbiła w połowie długiej ulicy gdzie nie ma wyjazdów i wjazdów biglaugh.gif .

Myśle o innych użytkownikach dlatego "udrazniam" ruch biglaugh.gif i o swoim spalaniu palacz.gif

Napisano

Dla Ciebie "udroznienie" moze oznaczac 5 min niepotrzebnego czekania dla innych.

Ja myslac o innych uzytkownikach jade w korku zderzak w zderzak - zasada harmonijki i takie tam.. Wlasnie po to zeby skrocic korek.

Roznica w spalaniu bedzie nieznaczna (1 i 2 nie naleza do najoszczedniejszych biegow) a ogolny stopien zadowolenia kierownikow w korku - wiekszy bo nie beda sie na mnie wk.. jak ta pani na Ciebie.

Poza tym taka "plynnosc" ruchu jest wzgledna, szczegolnie w korkach ktorych przyczyny nie znasz...

Napisano

Przyczyny światła na skrzyżowanym na tej drodze sciana.gif

A czekania to max z 30s sick.gif , mi się nie spieszy i zawsze tak jade w korku .

Bez sensu gaz hamulec , gaz hamulec palacz.gif

Ale nie pisze że nie macie racji crazy.gif

Napisano

Jeśli mówisz o TEJ wąskiej ulicy.... to zaubserwowałem właśnie

bardzo nerwowe panie bardzo nerwowo naciskające na klakson.

Nie zdarzyło mi się żeby mnie facet strąbił. A jak pani trąbi, to

wychodzę i z usmiechem tłumaczę czemu nie powinna tego robić.

Ja zauważyłem że w naszym kraju zdecydowanie ZA RZADKO

używa się klaksonów, stąd panika gdy ktoś zatrąbi na mniej

doświadczonego kierowcę. Gdyby każdy z nas używał klasonu do

celów informacyjnych a nie tylko w extremalnie niebezpiecznych

sytuacjach, wówczas kierowcy by się nieco bardziej przyzwyczaili

i nie było by paniki zlosnik.gif

Napisano

A jak to tłumaczysz , to może ja też tak zaczne biglaugh.gif

Mi się wydaje że taka Pani może chciała się umalować albo coś jak sie czeka w korku a tu lipa trzeba uważać na auto przed nią hehe.gif

Napisano

Wolisz model wloski (czy w ogole poludniowy)?

Napisano

> Jeśli mówisz o TEJ wąskiej ulicy.... to zaubserwowałem właśnie

> bardzo nerwowe panie bardzo nerwowo naciskające na klakson.

> Nie zdarzyło mi się żeby mnie facet strąbił. A jak pani trąbi, to

> wychodzę i z usmiechem tłumaczę czemu nie powinna tego robić.

> Ja zauważyłem że w naszym kraju zdecydowanie ZA RZADKO

> używa się klaksonów,

za rzadko? screwy.gif W duzych miastach za czesto. Nie zycze Ci np sytuacji kiedy jestes w obcym miescie, jedziesz powoli bo szukasz ulicy, w ktora miales skrecic albo miejsca do zaparkowania a tu trabi na Ciebie jakis miejscowy burak, ktoremu akurat sie spieszy. Zeby nie bylo, ze to tylko my tacy jestesmy - w innych krajach niestety tez tak jest. Zdarzylo mi sie tez ze dwa razy w czasie ostatniego wyjazdu do Francji, ze ktos strabil mnie za to, ze za wolno jechalem...

Napisano

> Przyczyny światła na skrzyżowanym na tej drodze

> A czekania to max z 30s , mi się nie spieszy i zawsze tak jade w

> korku .

> Bez sensu gaz hamulec , gaz hamulec

> Ale nie pisze że nie macie racji

a ja Cię popieram, bo sama tak jeżdzę. Zresztą, nauczyłam się tego od innych kierowców. Sama jeździłam kiedyś zderzak w zderzak, ale wystarczy moment nieuwagi i już zderzaki sa do siebie przytulone. A tak - bezpieczenie, bez szarpania, cacy.

Poza tym, widziałam, ze bardzo wielu kierowców jeździ właśnie w taki sposób.

I bardzo mnie dziwi, jak widzę w lusterku za mną kolesia, który w kółko gaz i hamulec naciska. I ciagle zmienia biegi z 1 i 2 zlosnik.gif

a do skrzyżowania i tak dojeżdzamy w tym samym czasie.

pozdrawiam

PS. identyczny sposób jeżdzenia zaobserwowałam wczoraj na A4 u tirowców. Wg mnie ten styl się sprawdza.

Napisano

> za rzadko? W duzych miastach za czesto. Nie zycze Ci np sytuacji

> kiedy jestes w obcym miescie, jedziesz powoli bo szukasz ulicy,

> w ktora miales skrecic albo miejsca do zaparkowania a tu trabi

> na Ciebie jakis miejscowy burak, ktoremu akurat sie spieszy.

> Zeby nie bylo, ze to tylko my tacy jestesmy - w innych krajach

> niestety tez tak jest. Zdarzylo mi sie tez ze dwa razy w czasie

> ostatniego wyjazdu do Francji, ze ktos strabil mnie za to, ze za

> wolno jechalem...

Widzisz... jeździłem po nowym jorku. Często była sytuacja że

ktoś trąbił.

Amerykańce mi wyjaśnili:

To że ktoś trąbi jest dla ciebie tylko i wyłącznie informacją

że komuś się spieszy. Jeśli masz możliwość to przyśpieszasz, jeśli

nie masz to nie przyśpieszasz, a jedynie przyjmujesz informację

o fakcie i już.

Ja na ten przykład zupełnie nie rozumiem dlaczego polskich

kierowców tak boli fakt że ktoś mruga długimi lub trąbi z tyłu?

Przecież droga to nie własnośc tego z tyłu, też z niej korzystasz i

robisz to w wygodny dla ciebie sposób.

Napisano

> Ja na ten przykład zupełnie nie rozumiem dlaczego polskich

> kierowców tak boli fakt że ktoś mruga długimi lub trąbi z tyłu?

bo dekoncentruje, rozprasza, denerwuje...

Napisano

> bo dekoncentruje, rozprasza, denerwuje...

pablo ale to mówisz wyłącznie o swoich reakcjach.

Mnie dekoncentruje,rozprasza, denerwuje deszcz. I co?

Staram się skoncentrować bardziej wziąść pod uwagę inne warunki.

I na tej samej zasadzie podchodzę do klaksonów. Dostosowywuję się

i już

Napisano

A ja Tobie. Wyobraź sobie, że ten korek był 50 m dłuższy przez Ciebie. Dziwne nie?

Jedyne Twoje zdanie z którym się zgadzam.

Napisano

No i zniweluje się w ciągu 30s ta przerwa , zatem w czym problem niewiem.gif

Napisano

> No i zniweluje się w ciągu 30s ta przerwa , zatem w czym problem

Zakladajac ze jest w ciagu samochodow jest 1 taki kierowca, a to dosc optymistyczne zalozenie.

Nie znam tej drogi, ale:

z mojego doswiadczenia wynika ze w niedlugim czasie korkuje sie nastepne skrzyzowanie, potem nastepne...

Skutki sa wiadome.

Napisano

> pablo ale to mówisz wyłącznie o swoich reakcjach.

> Mnie dekoncentruje,rozprasza, denerwuje deszcz. I co?

> Staram się skoncentrować bardziej wziąść pod uwagę inne warunki.

> I na tej samej zasadzie podchodzę do klaksonów. Dostosowywuję się

> i już

ale nie porownuj deszczu do czesto przerazliwego klaksonu wink.gif

Problem w tym, ze czasem nagle uzyty klakson moze wystraszyc i spowodowac bardzo dziwna reakcje u obtrabionego. Poza tym jesli na skrzyzowaniu stoi (albo jedzie) wiele aut to uzycie klaksonu powoduje, ze wielu mysli, ze chodzi o niego, ze sam cos zle zrobil rozglada sie, dekoncentruje itp. Moze to powodowac czasem niebezpieczne sytuacje.

Napisano

> A ja Tobie. Wyobraź sobie, że ten korek był 50 m dłuższy przez

> Ciebie. Dziwne nie?

50m to faktycznie przesada, ale najwięcej czasu i paliwa zabiera ruszanie z miejsca. Nie mam nic przeciw "toczeniu się", ponieważ to przyspiesza, a nie opóźnia rozładowanie korka. Z zachowaniem jednak mniejszego niż 50m odstępu.

grinser006.gif

Napisano

> No i zniweluje się w ciągu 30s ta przerwa , zatem w czym problem

Problem w tym, że ktoś nie może się włączyć do ruchu, bo sztucznie wydłużasz korek. Rozumiem, że lepiej się toczyć, ale 5 - 6 metrów za innym autem, ale nie 50. Ja osobiście takich delikwentów wyprzedzam, jeśli są po temu warunki. I naprawdę rozbawiają mnie, kiedy po moim manewrze migają światłami, czy trąbią. zlosnik.gif

Napisano

qumpel kiedyś zatrąbił na 4 cyganów w bejcy, na domiar zległo pokazał im jeszcze faka.

Samobójca przez 2 tygodnie z domu nie wychodził tak na niego polowali, było to z 2 lata temu do dzisiaj jeszcze ma awersje do klaksonu tongue.gif

Napisano

> Problem w tym, że ktoś nie może się włączyć do ruchu, bo sztucznie

> wydłużasz korek. Rozumiem, że lepiej się toczyć, ale 5 - 6

> metrów za innym autem, ale nie 50. Ja osobiście takich

> delikwentów wyprzedzam, jeśli są po temu warunki. I naprawdę

> rozbawiają mnie, kiedy po moim manewrze migają światłami, czy

> trąbią.

lapami machaja, cos tam pod nosem paplaczą ogolnie totalna zlewka nie kazdy jest emerytem albo jezdzi na kropelce zlosnik.gif

Napisano

> lapami machaja, cos tam pod nosem paplaczą ogolnie totalna zlewka nie

> kazdy jest emerytem albo jezdzi na kropelce

Olewam ich. Jest kupa miejsca, prędkość minimalna i nie ma zakazu, więco co im chodzi? grinser006.gif Czyżby nagle zaczęli się spieszyć?

Napisano

Inteligentnych inaczej niestety jest pełno.

Szczególnie gratuluje pomysłów wszelkim usprawniaczom ruchu.

W sumie z pięć samochodów we wsi to też korek hahaha.gif

Zachowanie usprawniaczy najlepiej widać w miastach. Rusza taki majestatycznie, zachowuje odstęp 50 - 100m od poprzednika.

A wyniki takiego usprawnienia widać kilka, bądź kilkanaście samochodów za takim usprawniaczem!

IMHO czerwona.gif za chore pomysły

Napisano

> PS. identyczny sposób jeżdzenia zaobserwowałam wczoraj na A4 u

> tirowców. Wg mnie ten styl się sprawdza.

No to gratuluję!

W czasie, który potrzebuje jedna wielotonowa ciężarówka przez skrzyżowanie przejeżdza kilka osobowych samochodów.

Napisano

Powiem tak dynda mi to że ktoś jeździć nei umie i staje na skrzyżowaniu blokując je biglaugh.gif

To jego sparawa że wpierdziela się na siłe a może się uda sciana.gif i nic tu do tego czy przed nim jest 20 aut i 50m i znowu 20 aut czy nie .

Chore to jest myślenie a może się uda - dla mnie totalne dno no.gif

I nadal będe tak jeżdził , a jak komuś się spieszy i nie może przeboleć że między mną a autami w korku jest np. 50m odstepu to może :

- mnie wyprzedzić

- wyjechać wcześnie

- jeździć INTERCITY hehe.gif

A zresztą co mnie to obchodzi sick.gif

Napisano

> Powiem tak dynda mi to że ktoś jeździć nei umie i staje na

> skrzyżowaniu blokując je

No właśnie. Tacy mistrzowie kierownicy uważają podobnie:

> ...wpierdziela się na siłe a może się uda

i całkowicie im "dynda" jak napisałeś

> Chore to jest myślenie a może się uda - dla mnie totalne dno

Dokładnie!

> I nadal będe tak jeżdził

no i EOT

Napisano

Bardzo pomaga na drodze:

1. Kultura

2. Życzliwość dla innych

3. Sprawność poruszania się i nie blokowanie ruchu

Utrudnieniem są tacy kierowcy, który ledwo dostrzegają gdzie zaczyna się ich auto. A rozumek mają jeszcze krótszy niż "wzrok".

p.s.

to komentarz do wypowiedzi poniżej; szczególnie nt. "E tam"

Napisano

za taką jazde ( 50 m wolnego przed samochodem, a za nim cd korka ) możesz dostac mandat. cfaniaczek.gif Utrudniasz innym jazde.W korku powinno się zachowywać relatywnie najmniejszy odstęp nie powodujący niebezpieczeństwa kolizji podczas gwałtownego hamowania.W wielku krajach europejskich za samowolną regulacje ruchu drogowego TIRowcy płacą mandaty

Napisano

> Bo tąbić to trzeba umieć , u mnie najpierw długie potem klakson

> Tak jak dzisiaj babka na mnie trąbiła , korek jak to zawsze we

> Wrocku ulica wąska , a że ja nie lubie ciągle hamować i

> przyspieszać postanowiłem udrożnic nieco ruch i dałem 1 i tak

> autko się toczyło potem 2 i sie toczy dalej , auta poprzedzające

> uciekły na odłegośc może z 50m i co chwile widze jak hamują i

> przyspieszają , ale Pani za mna w Pandzie bardzo sie chyba

> spieszyło bo zaczeła trąbić i coś tam pokazywać że przedemna

> jest tyle miejsca i się marnuje

> Pokazałem jej i tak w tym korku jechaliśmy jeszcze z 5 minut

> Chyba jej przeszkadzało że wszyscy za mna jadą płynnie a nie co

> chwila - sotp - gaz - sopt - gaz .

hahaha.gif

dzisiaj miałem taką samą akcje

jestem jakieś 5-8 metrów za pojazdem przede mną, a

babsztyl na oko 55lat w czerwonej rolce daje po ciągłej i się wpitala przede mnie, długie, klakson, delikatnie pod krawężnik, z prawej ją i pod mache i tak stałem chwile, a ta zaczeła szybe otwierać spisywać moje nr itd. to ja jej grzecznie, że przekroczyła linie ciągłą, zablokowała 2 pasy (stanęła w poprzek prawie) stworzyła zagrożenie w bezpieczeństwie drogowy, za co jest jakieś 500zł i 10pkt, wyjąłem aparat i powiedziałem, że wszystko mam nagrane łącznie z jej nr rejestracyjnymi...

zrobiła tylko faint.gifrant.gifirked.gif

ja zrobiłem nono.gif

a jak się rozjechalismy to miałem niezłego z_lol1.gifz_lol1.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

>jestem jakieś 5-8 metrów za pojazdem przede mną, a

> babsztyl na oko 55lat w czerwonej rolce daje po ciągłej i się wpitala

> przede mnie, długie, klakson, delikatnie pod krawężnik, z prawej

> ją i pod mache i tak stałem chwile,

no tak; a co by sie stało jakbyś ją wpuścił po prostu; ot tak;

Napisano

> no tak; a co by sie stało jakbyś ją wpuścił po prostu; ot tak;

chamstwa i braku kultury na drodze nie zniese smirk.gificon_rolleyes.gif

Napisano

> Samozwanczy szeryf? Do Policji ludzi szukaja, moze tam sie spelnisz

Jestem zadowolony z obecnej pracy smirk.gif

Napisano

Ja mialem cos takiego przjezdzam przez skrzyzowanie na zielonym dosc szybko z gorki widze pajac skrecajacy w lewo z przeciwka w droge ktora miala czerwone swiatlo wymusza eweidentnie uzycie hamulca na mnie nie uzylem sygnalu ostrzegawczego puscilem hamulec w momencie kiedy sie zorientowalem ze przejedzie, az tu nagle za nim jak doczepiony wagonik w tramwaju ruszyla czarna honda civic masakra to odbilem brak klaksonu klakson i hamulec w jedym czasie poszedl:)ale rzeczywiscie dobrze ze napisales bo moglem nie wyhamowac gdyby on nie zjechal a naprzyklad stanal, i bym kolesia skasowal...

Napisano

> Moze kiedys bedzie okazja. Bo zdrowiej zmienic prace a nie

> wyladowywac frustracje na drodze

Nie wyładowywałem, poprostu spokojnie wyraziłem swoje emocje. smirk.gif

Napisano

Postąpiłeś i dobrze i źle.

Gość mógł Cie nie widzieć więc klakson ale delikatnie.

Powinieneś sie domyślać i przewidywać na drodze-ograniczone zaufanie do innych uzytkowników- zwłaszcza,że jak piszesz miałeś kontrolę nad sytuacją do momentu uzycia klaksonu.

Napisano

> Mowisz?

> Quote:

> (...) długie, klakson, delikatnie pod krawężnik, z prawej ją i pod

> mache i tak stałem chwile (...)

> .

> Oaza spokoju

Jakby Ci ktoś na centymetry przed mache wleciał też byś tak zrobił smirk.gif

Mój Ty mały psychologu...

Napisano

Powiadasz że jeśli ktoś sobie jedzie spokojnie w korku nie zmieniajac biegó co 5 sekung , przyspieszając i hamująć na zmiane - ma krótki rozum ??

Napisano

> Powiadasz że jeśli ktoś sobie jedzie spokojnie w korku nie zmieniajac

> biegó co 5 sekung , przyspieszając i hamująć na zmiane - ma

> krótki rozum ??

Powtórzę jeszcze raz bo chyba nie dotarło do Kolegi.

Bardzo pomaga na drodze:

1. Kultura

2. Życzliwość dla innych

3. Sprawność poruszania się i nie blokowanie ruchu

Napisano

> chamstwa i braku kultury na drodze nie zniese

Dokładnie. Tylko czemu sam się kulturą nie wykazałeś?

Napisano

Podczepie się ...

Wczoraj radośnie jadę sobie w centrum na starym mieście w Opolu, przeciskam się miedzy autami przy parkingu a tu nagle Pani w wieku ok. 45 lat wychodzi sobie na droge nie patrząc nic i zaczyna sobie iść, nawet nie poptrzyła czy coś za nią jedzie, więc delikatnie trąbnąłem żeby łaskawie weszła sobie na chodnik który miała krok od siebie, pani zatrzymała się na środku i patrzy jakby Boga zobaczyła, po czym łaskawie zeszła patrząc się na mnie jakbym nie wiadomo kto był, ja chcialem tylko deliktnie dać jej do zrozumienia że idzie po jezdni i zaraz ktoś ja deliktanie potrąci, ale widać Pani jest pancerna i bez namowy z drogi nie zejdzie ....

Pozdrawiam Bezmózgą Panią smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.