Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Warszawa-Słubice

Featured Replies

Napisano

Którędy żeby omijać płatne drogi nie wiem czy dobrze kombinuje Warszawa, Piła ,Wałcz Gorzów ,Słubice

Napisano

> Którędy żeby omijać płatne drogi nie wiem czy dobrze kombinuje

> Warszawa, Piła ,Wałcz Gorzów ,Słubice

Nie warto omijać nono.gif

Na autostradzie jedziesz 2x szybciej (mówię o realnym "mijania kilometrów" - żadnego wyprzedzania tirów), no i nie musisz obawiać się policji.

Jak rok temu tak oszczędzałem na wyprawie do Poznania, to udupili mnie dwa razy w środku nocy na trasie Poznań - Warszawa no.gif

Napisano
  • Autor

> Nie warto omijać

> Na autostradzie jedziesz 2x szybciej (mówię o realnym "mijania

> kilometrów" - żadnego wyprzedzania tirów), no i nie musisz

> obawiać się policji.

> Jak rok temu tak oszczędzałem na wyprawie do Poznania, to udupili

> mnie dwa razy w środku nocy na trasie Poznań - Warszawa

Tak tylko pewnie są ze 3 bramki w jedną stronę po 11 zł i spowrotem to koszt 1-go tankowania gazu

Napisano

no to jedziesz droga 92 czyli tzw stara dwojka

ale to zludna oszczednosc

Napisano

> Tak tylko pewnie są ze 3 bramki w jedną stronę po 11 zł i spowrotem

> to koszt 1-go tankowania gazu

Ja zapłaciłem 400 zeta w dwóch mandatach - powtarzam, to nieopłacalne. W życiu nie widziałem tyle policji ile na tej cholernej drodze 92.

Po A2 robisz 250 km w dwie godziny. Naprawdę warto.

Napisano

Z doświadczenia (przez ostanie pół roku zrobiłem trasą GORZÓW-LEGIONOWO ponad 10kkm zlosnik.gif) polecam całym sercem wersję: do strykowa, tam na autostradę, zjeżdzasz w Nowym Tomyślu na DK nr 2 i walisz prosto do Słubic. Oszczędność jakiś 2 godzin czasu !! W wersji ekonomicznej jeżdziliśmy trasą: Nowy Dwór Maz. - Płock - Włocławek - Kruszwica - Gniezno - Poznań - Gorzów (w Twoim wypadku za Skwierzyną - na Słubice lub w Pniewach - na Słubice) - moim i moich 5 kolegów z wypraw zdaniem ta trasa chcarakteryzuje się najmniejszym natężeniem ruchu z tras alternatywnych i jedzie się nią najszybciej. Ale zdecydowanie polecam A2, pozdrawiam ok.gif

Napisano

> Którędy żeby omijać płatne drogi nie wiem czy dobrze kombinuje

> Warszawa, Piła ,Wałcz Gorzów ,Słubice

Srednio raz w miesiacu robie ta trase ale tylko do Lodzi.

Dawniej jezdzilem wersja oszczedna (opisze od strony Swiecka):

od Swiecka DK2 do Swiebodzina, w Swiebodzinie DK3 w kierunku Zielonej Gory, po kilkunastu kilometrach na DK32 w Kierunku Poznania, dalej bezpltana obwodnica Poznania do DK5 (chyba... niech mnie ktos sprostuje) w kierunku na Kalisz od Kalisza DK12 i DK14 w kierunku Lodzi.

Tej trasy nie polecam, bo na odcinku od Swiecka do Lodzi wychodzi 2 godziny wiecej i spalanie srednio o ok. 1,5l/100km wieksze.

Od jakiegos czasu jezdze tak jak rozsadek nakazuje czyli DK2 i A2 az do Lodzi (wczesniej do Konina) i oszczedzam 2 godziny co na 12 godzinnej trasie ma znaczenie a doplacam na calosci tylko ok. 20zl. Moim (i nie tylko) zdaniem, to jest najrosadniejsze rozwiazanie.

Pozdrawiam

drive.gif

Napisano

> Ja zapłaciłem 400 zeta w dwóch mandatach

spraw sobie CB to w powazaniu bedziesz mial takie atrakcje 270751858-jezyk.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Od jakiegos czasu jezdze tak jak rozsadek nakazuje czyli DK2 i A2 az do Lodzi (wczesniej do Konina) i oszczedzam 2 godziny co na 12 godzinnej trasie ma znaczenie a doplacam na calosci tylko ok. 20zl. Moim (i nie tylko) zdaniem, to jest najrosadniejsze rozwiazanie.

Czyli z Warszawy do Strykowa wjazd na A2 i w Nowym Tomyślu skręt w prawo i w lewo na 2-ke przez Świebodzin , bo jeszcze nie ma tego odcinka autostrady Nowy Tomyśl- Rzepin ? jakaś szybka odpowieź bo ruszam w trase

Napisano

> Czyli z Warszawy do Strykowa wjazd na A2 i w Nowym Tomyślu skręt w

> prawo i w lewo na 2-ke przez Świebodzin , bo jeszcze nie ma tego

> odcinka autostrady Nowy Tomyśl- Rzepin ? jakaś szybka odpowieź

> bo ruszam w trase

Pod N. tomyslem jest koniec A2, z A2 skrecasz w prawo (w lewno N. Tomysl) dojezdzasz do ronda i na rondzie w lewo

Napisano

proponuję

warszawa - łowicz - łęczyca - wartkowice (tam wjazd na a2) - konin (powrót na starą drogę poznańską) - poznań - pniewy - skwierzyna - krzeszyce - ośno lubuskie - słubice

*łowicz-łęczyca-wartkowice to fajna droga, polecam!

Napisano

Sory... w weekendy mam urlop od sieci.

Tak jak pisales taka wlasnie trase proponuje.

Mam nadzieje, ze wszytsko bylo OK.

Pozdrawiam

drive.gif

Napisano

> Srednio raz w miesiacu robie ta trase ale tylko do Lodzi.

> Dawniej jezdzilem wersja oszczedna (opisze od strony Swiecka):

> od Swiecka DK2 do Swiebodzina, w Swiebodzinie DK3 w kierunku Zielonej

> Gory, po kilkunastu kilometrach na DK32 w Kierunku Poznania,

A po co do Sulechowa dojezdzales ? Nie lepiej jednak bylo jechac na Pniewy - potem do Poznania, ale nie obwodnica tylko prosto do centrum, kolo Mostu Teatralnego w lewo i potem na Warszawska... To tez wersja darmowa, zawsze sie mozna na A2 kolo Nowego Tomysla wbic... Bo od Swiebodzina do Poznania to prawie co wioska to fotoradar...

> dalej bezpltana obwodnica Poznania do DK5 (chyba... niech mnie

> ktos sprostuje) w kierunku na Kalisz od Kalisza DK12 i DK14 w

> kierunku Lodzi.

Acha, czyli przez Sieradz, droga ogolnie fajna, remontowana gesto...

> Tej trasy nie polecam, bo na odcinku od Swiecka do Lodzi wychodzi 2

> godziny wiecej i spalanie srednio o ok. 1,5l/100km wieksze.

> Od jakiegos czasu jezdze tak jak rozsadek nakazuje czyli DK2 i A2 az

> do Lodzi (wczesniej do Konina) i oszczedzam 2 godziny co na 12

> godzinnej trasie ma znaczenie a doplacam na calosci tylko ok.

> 20zl. Moim (i nie tylko) zdaniem, to jest najrosadniejsze

> rozwiazanie.

> Pozdrawiam

Mozna jechac stara DK2, ktora teraz ma numer DK 92... Ale co chwile fotoradary, gdzieniegdzie droga kiepawa, ale w wiekszosci wyremontowali juz...

pozdro!

Napisano

> proponuję

> warszawa - łowicz - łęczyca - wartkowice (tam wjazd na a2) - konin

> (powrót na starą drogę poznańską)

Rozumiem, ze odcinek A2 Wartkowice-Konin jest juz otwary i bezplatny?

Napisano

> A po co do Sulechowa dojezdzales ?

Bo wyczailem, ze tak wychodzi szybciej niz jazda DK2 w kolumnie ciezarowek.

> Nie lepiej jednak bylo jechac na

> Pniewy - potem do Poznania, ale nie obwodnica tylko prosto do

> centrum, kolo Mostu Teatralnego w lewo i potem na Warszawska...

Hahaha... Mow do mnie wiecej... jak ktos zna miasto, to moze tak sobie jezdzic... ja po 8 godzinach jazdy i to zwykle nad ranem preferuje proste rozwiazania.

> To tez wersja darmowa, zawsze sie mozna na A2 kolo Nowego

> Tomysla wbic... Bo od Swiebodzina do Poznania to prawie co

> wioska to fotoradar...

A no wlasnie... dlatego tez skrecalem w Swiebodzinie na Sulechow i dalej DK32 na Poznan.

> Acha, czyli przez Sieradz, droga ogolnie fajna, remontowana gesto...

Teraz to nie wiem, bo jezdze A2, dawniej jechalo sie wolno, ale w miare plynnie.

> Mozna jechac stara DK2, ktora teraz ma numer DK 92... Ale co chwile

> fotoradary, gdzieniegdzie droga kiepawa, ale w wiekszosci

> wyremontowali juz...

No wlasnie... droga kiepawa... ciezarowek pelno... obszarow zabudowanych... fotoradarow... odkad oddali do uzyktu A2 to korzystam z niej za kazdym razem.

> pozdro!

I rowniez... pozdrawiam drive.gif

Napisano

> Rozumiem, ze odcinek A2 Wartkowice-Konin jest juz otwary i bezplatny?

Oddany jest caly odcinek od Strykowa do Konina... Wartkowice sa jednym z wezlow na tej drodze. Niektorzy polecaja, zeby wlasnie tam wjezdzac na A2, aby uniknac kawalka Lowicz Strykow i korkow w samym Strykowie. Ja osobiscie jadac do Lodzi zjezdzam na DK1 w Emilii albo na trase Zgierz - Piatek na wezle Piatek (chyba).

Napisano
  • Autor

No i pojechałem do Strykowa i na autostradę ......wrażenia, jedzie się szybko i faktycznie nie ma co kluczyć po innych drogach lepiej zapłacić i mknąć, wyjechałem z Warszawy o 21.00 wjazd na autostradę i szok same tiry zero osobowych i oczywiście chamstwo kierowców tirów widzą że zmieniłem pas na lewy żeby wymijać je a tu jeden tir też zmienia pas ruchu wyprzedza innego tira dojeżdżam do tyłu ciężarówki oczywiście hamując i wytracając prędkość ze 140 do 90 km/h i wlekę się za tirem pewnie z parę kilometrów bo różnica tirów w prędkościach może jest z 5km/h i takich przygód miałem z 5 do Słubic , a z powrotem zanim dojeżdża się do autostrady radar na radarze jak ten był czynny to przyjdzie fotka było 50 a ja miałem 100 bo akurat skończyłem manewr wyprzedzania.

Napisano

Czy miedzy Swiebodzinem a Torzymiem jest jeszcze robiony remont drogi = ruch wahadlowy ?

Napisano

> Czy miedzy Swiebodzinem a Torzymiem jest jeszcze robiony remont drogi = ruch wahadlowy ?

Tak - tworzą się potężne korki szczególnie w kierunku od Słubic...

Napisano

> Tak - tworzą się potężne korki szczególnie w kierunku od Słubic...

Dzieki za odpowiedz.

Ostatnio jechalem do Slubic i nie bylem pewien tych remontow dlatego skrecilem w Trzcielu na Miedzyrzecz a dalej na Sulecin - droga calkiem OK, b. maly ruch. Jedyny minus to korek w Miedzyrzeczy - piatek ok 16 wiec pewnie standard.

Napisano

> Tak - tworzą się potężne korki szczególnie w kierunku od Słubic...

A kiedy go skoncza, bo bede jechal na swieta... jak go ewentualnie ominac??

dzieki za info

Napisano
  • Autor

do Słubić wjechałem co prawda nad ranem ale nie było remontów , powrót po południu i też nie było niewiem.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.