Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy moge założyć takie Zimówki do mojej Asterki ??

Featured Replies

Napisano

Witam, okazyjnie moge zakupić 4 sztuki opon po jednym sezonie od przyjaciela za 150zl smile.gif ale nie jestem pewien czy będą pasowały

Wymiary:

185/70 R13 86T M+S Dębica Frigo

moge takie założyć ? będą dobre ? znacie te oponki ? jak sie sprawuja? prosze o doradztwo smile.gif Pozdrawiam !

Napisano
  • Autor

> jasne! mam miłe wspomnienia co do frigo

o to mnie cieszy.. smile.gif ale czy te wymiary spasuja pod c14nz ?:)

Napisano
  • Autor

> o to mnie cieszy.. ale czy te wymiary spasuja pod c14nz ?:)

nikt nic nie wie ? hmm.gif

Napisano

wejda bez problemu, a jesli chodzi o jakosc to nie moge powiedziec bo nigdy takich nie mialem, ale ceny moim zdaniem przystepna jesli sa w dobrym stanie, oczywiscie felgi 13" i szerokosc standardowa do tego wymagana grinser006.gif

Napisano

Jak ludzie maja Ci odpowiedzieć, skoro nie napisałeś, na co chcesz te opony założyć. Jakie masz felgi?

Napisano
  • Autor

> Jak ludzie maja Ci odpowiedzieć, skoro nie napisałeś, na co chcesz te

> opony założyć. Jakie masz felgi?

felgi kupie pod oponki czyli 13stki tylko chodzi mi o samo 185/70 czy to bedzie okej teraz mam 175/70 jezeli dobrze pamietam, jezeli chodzi o stan to bardzo dobry.. jezdizly krotko i byly kupione jako nowki... a mam taka niska cene za 4 sztuki bo to przyjaciel ktoremu tez sprzedaje po taniu wink.gif

Napisano

Info-Tech zaleca do twojego auta takie:

Wielkość opony155/80R13 

Opcjonalnie175/65R14.

Średnica zewnętrzna prawie taka sama. szerokości opony bardzo różne, więc raczej te 185/70 R13 nie będą pasowały na tę samą felgę... Ale mogę się mylić... najlepiej napisz jaką masz szeroką felgę, to doradzimy. A firma.... hmmm.... są lepsze, ale jak ci zależy na cenie, to kupuj.

Natomiast ostrzegam cię, że samochód na oponach bardzo szerokich źle się prowadzi, ucieka na boki, poczytaj na forum, niedawno było o tym.

Pozdr.

Napisano

niekupuj tego badziewia mam takie u siebie

i cena nie jest okazyjna bo one teraz tyle kosztuja nowe

.

edit: o sory za cztery to cena ok

Napisano

Możesz śmiało zakładać mam takie same zimówki, owszem nie jest to rozmiar typowy dla astry (to raczej poldek), ale jest to niewielka różnica i wszystko pasuje, w lecie jeżdżę na kapciach 175/70 R13. Co do jakości moje mają już 5 lat i nie narzekam nie jest to może rewelka ale naprawdę jest to dobra opona. Co do ceny fakt jak za 4 sztuki to tanio tylko sprawdź, z którego są rocznika bo jak są stare to ja bym nie brał.

Napisano
  • Autor

> Możesz śmiało zakładać mam takie same zimówki, owszem nie jest to

> rozmiar typowy dla astry (to raczej poldek), ale jest to

> niewielka różnica i wszystko pasuje, w lecie jeżdżę na kapciach

> 175/70 R13. Co do jakości moje mają już 5 lat i nie narzekam nie

> jest to może rewelka ale naprawdę jest to dobra opona. Co do

> ceny fakt jak za 4 sztuki to tanio tylko sprawdź, z którego są

> rocznika bo jak są stare to ja bym nie brał.

okej dzieki za opinie smile.gif musze kupic jeszcze 4 felgi bo nie bede zmienial po zimie znowu... smile.gif odnosnie roku to sa z 2004

Napisano
  • Autor

> niekupuj tego badziewia mam takie u siebie

> i cena nie jest okazyjna bo one teraz tyle kosztuja nowe

> .

> edit: o sory za cztery to cena ok

smile.gif a badziewie w sensie ? prowadzenia ? woda ? snieg ? jakosci ? trwałosci ? czego ?.. smile.gif

Napisano

>Wiesz rzonice zobaczysz dopiero jak porownaszzdobrymi zachodnimi. roznica jest i to spora w prowadzeniu szczegolnie na wodzie i suchym. ze sniegiem trudno powiedziez gdyz jezdzi sie wolniej i te roznice nie sa az tak zauwazalne.

sam jezdzilem na frigo a teraz przeszedlem na opony z gornej polki i roznica jest kolosalna ale czy warta tez roznicy w cenie na to sie nie podejme odpowiedziec

Napisano
  • Autor

> sam jezdzilem na frigo a teraz przeszedlem na opony z gornej polki

> i roznica jest kolosalna ale czy warta tez roznicy w cenie na

> to sie nie podejme odpowiedziec

rozumie smile.gif czyli kupic teraz felgi jeszcze 13stki jakies zwykle no i w droge, dziekuje

Napisano

> a badziewie w sensie ? prowadzenia ? woda ? snieg ? jakosci ?

> trwałosci ? czego ?..

sa bardzo głośne (szumia), co prawda w blocie posniegowym spisuja sie nieźle to na twardszym sniegu trzymaja jak chcą,

autko jest mułowate długo sie rozpedza i nietrzyma predkosci (wyrażnie zwalnia po wzuceniu na luz) moze to za sprawa miekkiej gumy zimowej,

auto niereaguje na drobne ruchy kierownica

najezdzam na te opony i zawsze odradzam ich kupno, ale lepsza najgorsza zimówka niz najlepsza letnia oponka a zimę 275123014-zielony.gif

Napisano

> sam jezdzilem na frigo a teraz przeszedlem na opony z gornej polki

> i roznica jest kolosalna ale czy warta tez roznicy w cenie na

> to sie nie podejme odpowiedziec

A można wiedzieć jakie, bo chce kupić coś lepszego na dniach. Szczególnie zależy mi na tym żeby jak najtrudniej było zerwać ich przyczepność przy ostrym ruszaniu.

Napisano

> A można wiedzieć jakie, bo chce kupić coś lepszego na dniach.

> Szczególnie zależy mi na tym żeby jak najtrudniej było zerwać

> ich przyczepność przy ostrym ruszaniu.

Ostatnio w mojej astrze od 2 sezonów jeżdze na zimowych bieżnikowanych-poprzednie auto też na takich jeździło-świetnie trzymają ale troszkę szumią.Porównywałem z nowymi i różnic nie widze-tylko niektóre z wyższej półki da się odróżnić na korzyść nówek z fabryki. W drugim aucie mam Goodyear ULTRA GRIP 7-naprawdę polecam- drogie ale warte ceny

Napisano

> Ostatnio w mojej astrze od 2 sezonów jeżdze na zimowych

> bieżnikowanych-poprzednie auto też na takich jeździło-świetnie

> trzymają ale troszkę szumią.Porównywałem z nowymi i różnic nie

> widze-tylko niektóre z wyższej półki da się odróżnić na korzyść

> nówek z fabryki. W drugim aucie mam Goodyear ULTRA GRIP

> 7-naprawdę polecam- drogie ale warte ceny

Dokładnie o nich myślałem.

Co do bieżnikowanych to wybiłem to sobie z głowy 6lat temu gdy na autostradzie przy 140km/h puścił bieżnik na jednej z tylnych opon i okręcił sie na ośce, przeleciałem bokiem ok 200metrów i gdy zobaczyłem co sie stało powiedziałem sobie nigdy więcej i słowa dotrzymuję jak na razie. Bieżnikowaną oponę to conajwyżej można wrzucać jako dojazdówkę na zapas - moja prywatna opinia.

• 2 tygodnie później...
Napisano

No i kupiłem Ultra Grip 7, nawet zafundowałem im od razu azot zamiast normalnego powietrza i w drogę.

Wrażenia- ........... dupa zbita, kasa wywalona w błoto, 550 poszło sie psu j......

To tak na początku, później sie już uspokoiłem, nie jest najgorzej, ale moje Frigo2, które powędrowały z przodu na tył w trakcie tej zmiany, wcześniej sprawiały sie o niebo lepiej. Teraz koła mielą mi na pierwszych 3ch biegach bez wcale nie przesadnego ciśnięcia na gaz, abs załącza sie zbyt często, mam tylko nadzieję że to tak tylko na początku aż sie nie dotrą (przejechałem na razie po mieście ze 20-30km), bo inaczej trzeba będzie z powrotem przekłądać frigo 2 na przód a nowe Ultra Gripy, choć prawie 2 razy droższe będą robiły tylko za utrzymanie tyłu.

Sprawdzę jeszcze ciśnienie jakie mi nabili, bo nawet nie wiem.

Napisano

Jak dla mnie za szeroka opona na zime do astry wink.gif Ja na lato mam 195 na zime 175 wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.