Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A to skur...............

Featured Replies

Napisano

> Chociaż jest malutka nadzieja że to taki wcześniejszy Prima

> Aprilis.......

Albo że rząd się zmieni wink.gif

Pozdroofka

Napisano

stawki podnoszą , ale jak muszą coś wypłacić to problem, bo swoje taryfikatory maja.

Ciekawe czy też przejdzie podatek od samochodów ten roczny.....

frown.gif

Napisano

Faktycznie można stracić humor.

I jak zwykle bije to najbardziej w osoby posiadające samochody czysto prywatnie.

PS: Obyś Lelek miał rację bo coś mi się wydaje ze jeszcze nie jedno "zdrożeje i wzrośnie" w ramach "taniego państwa". frown.gif

Napisano

> Albo że rząd się zmieni

> Pozdroofka

Akurat nie masz racji.

Rząd - mimo, że pośrednio to jego sprawka - nie podnosi stawki za OC. Podnoszą ją (z fałszywym użalaniem się nad losem kierowców) złodzieje z ubezpieczalni. Dla ubezpieczalni taka decyzja rządu to miód na serce. Będą zgarniać nieuczciwie kasę, a wina spadnie na rząd. Moim zdaniem winą rządu jest to, że nie będzie oddzielnej puli na leczenie ofiar wypadków, tylko wszystko pójdzie do jednego worka (czyt. rozpłynie się).

Przypominam, że wcześniej złodzieje ubezpieczeniowi tłumaczyli podwyższanie OC tym, że dużo osób jeździ po europie, a od momentu wstąpienia do UE, ubezp. OC też tam obowiązuje. A co mnie to obchodzi. Ja nie jeżdżę i dlaczego mam płacić. Tak jak piszę - każdy pretekst dobry.

Pozdrówki

Napisano

> Faktycznie można stracić humor.

> I jak zwykle bije to najbardziej w osoby posiadające samochody czysto

> prywatnie.

> PS: Obyś Lelek miał rację bo coś mi się wydaje ze jeszcze nie jedno

> "zdrożeje i wzrośnie" w ramach "taniego państwa".

Miałem to skomentować ale za bardzo sie zdenerwowałem, a nie będę klął na forum.

Napisano

> Akurat nie masz racji.

> Rząd - mimo, że pośrednio to jego sprawka - nie podnosi stawki za OC.

Tak... Święty Mikołaj to robi.... Póki co to rząd wydaje ustawy i przesyła je do kancelarii Sejmu. A z tego co mozna wyczytać, to projekt ustawy już zostal wysłany. Nie interesuje mnie kto się z kim dogadał, fakt jest faktem, że to Ministerstwo Zdrowia wyszło z takim projektem.

Napisano

> Miałem to skomentować ale za bardzo sie zdenerwowałem, a nie będę klął na forum.

To teraz jak złapałeś oddech możesz już skomentować na spokojnie.

PS: Z tym prywatnie trochę przesadziłem i wyraziłem się nieprecyzyjnie. Oczywiście przedsiębiorcy też stracą mimo, iż wrzucą OC w koszty.

Napisano

>

>

to nie rzad to jego ministrofie szukaja pieniazków na obiecanki bez pokrycia..pielegniarki lekarze ,nawet stypendia kroją.Mam trzy samochody od kazdego zapłace na pijaczka wpadajacego pod auto.

Napisano

> Witam

> I tak z samego rana popsułem sobie troszke humor.............

> Od 1 kwietnia o 20 proc. więcej za polisę OC

> Chociaż jest malutka nadzieja że to taki wcześniejszy Prima

> Aprilis.......

Mamy zapłacić za większe koszty leczenia ofiar wypadków drogowych. PARANOJA. A gdzie moje zdrowotne odprowadzane co miesiąc z wynagrodzenia ????

mlotek.gif

Napisano

To jeszcze dodam że rząd planuje w zamian za akcyze za sprowadzane auta od przyszłego roku wprowadzić obowiązkowy podatek od KAŻDEGO posiadanego samochodu w wysokości 200 ZŁ !!!!!!!!!!! wrrr.gifwrrr.gifwrrr.gifwrrr.gifangryfire.gif

Reasaumując:

1. Jeżdząc 14 lat jako kierowca nigdy nie spodowałem wypadku a mam płacić dodatkowo 20% OC na leczenie ofiar wypadków.

2. Nie sprowadzałem nigdy auta a mam płacić w zamian za zniesioną akcyze co roku 200 zł podatku.

3. Nie jeżdzę po europie ale mam płacić wyższe OC bo inni jeźdzą po europie.

To jeszcze proponuje podatek 300 zł rocznie na fundusz odszkodować dla rodzin ofiar które zgineły w wypadkach spowodowanych przez pijanych kierowców.

Dodam że też nie jeżdzę po alkoholu. angryfire.gif

Napisano

> Tak... Święty Mikołaj to robi.... Póki co to rząd wydaje ustawy i

> przesyła je do kancelarii Sejmu. A z tego co mozna wyczytać, to

> projekt ustawy już zostal wysłany. Nie interesuje mnie kto się z

> kim dogadał, fakt jest faktem, że to Ministerstwo Zdrowia wyszło

> z takim projektem.

Drogi Lelku.

Ministerstwo Zdrowia wyszło z projektem aby ubezpieczyciele przekazywali 12% składki OC (początkowo miało być 20%) na leczenie ofiar wypadków. Oczywiście złodzieje od razu zapowiedzieli, że składka wzrośnie o 20% (lepiej zaokrąglić w górę prawda?). Jeśli weszłoby 20% to złodzieje zapowiadali 30% zwyżki.

Nie bronię rządu bo jak pisałem, kasa ta się rozpłynie, ale nie zachowujmy się tak, że rząd jest winien, a złodzieje pokrzywdzeni. Jestem przekonany, że ubepieczycielom jest "strasznie" przykro podnosić stawkę OC. A już brednie o stratach jakich rzekomo doznają..... szkoda słów.

PS. Nie uważam swojego zdania jako jedynie słusznego, ale staram się patrzeć trzeźwo i nie krytykować wszystkiego od tak dla zasady.

Pozdrówki waytogo.gif

Napisano

> To teraz jak złapałeś oddech możesz już skomentować na spokojnie.

A pocieszyłem sie że mi OC kończy sie w marcu to jeszcze zdąże przed podwyżką (ma być od kwietnia). A co do płacenia składki na ubezpieczenie zdrowotne to i tak płacę dwa razy, pracuje na etacie i prowadzę własną praktykę.

Napisano

> To jeszcze proponuje podatek 300 zł rocznie na fundusz odszkodować

> dla rodzin ofiar które zgineły w wypadkach spowodowanych przez

> pijanych kierowców.

> Dodam że też nie jeżdzę po alkoholu.

Teraz to już przesadziłeś. Ja nie jestem taki złośliwy, ja proponuję tylko żeby każdy kierowca płacił po 200 zł na koszty leczenia posłów poszkodowanych w wypadkach. Dodam że jeszcze nie przejechałem żadnego polityka zeby.GIF

Napisano

> Tak... Święty Mikołaj to robi.... Póki co to rząd wydaje ustawy i

> przesyła je do kancelarii Sejmu. A z tego co mozna wyczytać, to

> projekt ustawy już zostal wysłany. Nie interesuje mnie kto się z

> kim dogadał, fakt jest faktem, że to Ministerstwo Zdrowia wyszło

> z takim projektem.

Nie no, Panowie, kaczory, leppery i giertychy muszą jednak odejsc, nie ma o czym mowic, jest duzo wiecej spraw, ktore spierniczyli do tej pory oslabiony.gif, ach szkoda gadac irked.gif.

Napisano

Z drugiej strony gdyby podnieść o 1000%... przecież rozwiązałoby to większość problemów z wypadkami drogowymi oraz dostosowywaniem dróg do większego ruchu itp....

Napisano

> Nie no, Panowie, kaczory, leppery i giertychy muszą jednak odejsc,

> nie ma o czym mowic, jest duzo wiecej spraw, ktore spierniczyli

> do tej pory , ach szkoda gadac .

tak tak. OC w górę, benzyna w górę, jeszcze jakieś inne śmieszne opłaty wprowadzają. TYLKO NIECH MI KTOŚ POWIE GDZIE TE PIENIĄDZE IDĄ ?????? Na pewno nie na drogi bo dalej są dziurawe jak cholera... W ministerstwie kasa leży do końca roku ponad 2 mld zostało do wydania to po jaką cholerę oni tam siedzą jak nic nie robią ???

Obiecywali tanie państwo!!

A jeszcze ta banda skur(^%&^%$&$%#^#^*%)^)^ (&^$*^$#^*% )_^(*%&^$*&^)%($&^($( kasę ze stypendiów przesunęli na administrację. I po to ja tak zapier(*^*&% jak dziki osioł, żeby mieć wysoką średnią, żeby móc sobie pozwolić na autko, a ci debile mi jeszcze umilają życie.

To już nie scyzoryk się w kieszeni otwiera tylko jakaś bomba atomowa!!!

Jak spotkam to natłukę!! uzbroj_zlo.gif

Napisano

> Z drugiej strony gdyby podnieść o 1000%... przecież rozwiązałoby to

> większość problemów z wypadkami drogowymi oraz dostosowywaniem

> dróg do większego ruchu itp....

Podnoszenie nic nie da. Bo to nie chodzi o to, że pieniędzy mało tylko o to, że są źle dysponowane. Ale najdziwniejsze jest, że wszyscy o tym mówią i nikt nic nie robi.

yikes.gif

Napisano

> Ministerstwo Zdrowia wyszło z projektem aby ubezpieczyciele

> przekazywali 12% składki OC (początkowo miało być 20%) na

> leczenie ofiar wypadków. Oczywiście złodzieje od razu

> zapowiedzieli, że składka wzrośnie o 20% (lepiej zaokrąglić w

> górę prawda?).

Tak, ale gdyby rząd nie wpadł na genialny pomysł, że mamy płacić wszyscy to złodzieje nie mieliby czego zaokrąglać do 20% smile.gif

Pozdroofka

Napisano

> Tak, ale gdyby rząd nie wpadł na genialny pomysł, że mamy płacić

> wszyscy to złodzieje nie mieliby czego zaokrąglać do 20%

> Pozdroofka

Zgadzam się.

Ale niestety gdyby sama zmiana rządów (obiecanki tych co mają ich niby zastąpić u władzy) pomagała na nasze bolączki to byśmy już byli co najmniej Japonią.

Pozdrówki serdeczne i mam prośbę, zerknij na wątek spryskiwacze, może coś pomożesz? 20.GIF

Napisano

> zerknij na wątek spryskiwacze, może

> coś pomożesz?

No właśnie przed chwilą napisałem smile.gif

Pozdroofka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.