Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wgniecione drzwi - co z nimi zrobic?

Featured Replies

Napisano

Witam

Przed swietami ( listopad) mialem male bum no i od tego czasu moja asterka nie jest taka piekna. Zastanawiam sie co zrobic teraz... Poki co sam lekko wyklepałem drzwi no ale lekkie fale są ... uszkodzone zostały tylko drzwi.. jeszcze nie bylem u lakiermajstro-blacharza ale sie zastanawiam czy warto ... ile za to mniejwiecej weźmie i czy nie lepiej znaleźć takie same drzwi (np z jakiegos Anglika)

dodam ze Asterka moja ma 1 lakier i bylo to jej 1 bum sciana.gif

PS. tak jak na zdjęciu - drzwi pasazera tylko lekko opadly ale juz zamykaja sie w miare ok (niestety nie mam innego zdjecia)

czolem

Oberon

post-58851-14352477242552_thumb.jpg

Napisano

Tragiczna ta fota. Może gdybyś z drugiej strony odbił to by odskoczyło. ciężko powiedzieć bo na zdięciu słabo widać.

Napisano
  • Autor

wiem niestety lepszą niedysponuje jutro zrobie ujecie bo na parking nie chce mi sie teraz leciec ...

Co do drzwi to walor jedynie estetyczny - bo jako tako drzwi domykaja sie i nic nie leci, szyba sie otwiera bez problemow itp.

Probowalem odbijac na wszelkie sposoby... ale tam jest cieżki dostęp bo i belki wzmacniajace (nie są ruszone raczej) i takze blacha na drzwiach wiec ciezko bylo reke wlozyc aco dopiero odginac tongue.gif

blotnik nie jest ruszony same drzwi tylko przy mocowaniu ... tu zaznaczyłem na zalaczniku

chodzi mi o to co blacharz robi w takiej sytuacji ... bo wacham sie czy jezdzic z takimi drzwiami czy tez zrobic je (i miec 2 lakier na drzwiach clown.gif) i ile mniej wiecej za to wezmie bo waham sie nad jak wczesniej pisalem 1lakierowanymi drzwiami z angola o takim samym kolorze ehh confused.gif

czolem

Oberon

post-58851-14352477243264_thumb.jpg

Napisano

> wiem niestety lepszą niedysponuje jutro zrobie ujecie bo na parking

> nie chce mi sie teraz leciec ...

> Co do drzwi to walor jedynie estetyczny - bo jako tako drzwi domykaja

> sie i nic nie leci, szyba sie otwiera bez problemow itp.

> Probowalem odbijac na wszelkie sposoby... ale tam jest cieżki dostęp

> bo i belki wzmacniajace (nie są ruszone raczej) i takze blacha

> na drzwiach wiec ciezko bylo reke wlozyc aco dopiero odginac

> blotnik nie jest ruszony same drzwi tylko przy mocowaniu ... tu

> zaznaczyłem na zalaczniku

> chodzi mi o to co blacharz robi w takiej sytuacji ... bo wacham sie

> czy jezdzic z takimi drzwiami czy tez zrobic je (i miec 2 lakier

> na drzwiach ) i ile mniej wiecej za to wezmie bo waham sie nad

> jak wczesniej pisalem 1lakierowanymi drzwiami z angola o takim

> samym kolorze ehh

> czolem

> Oberon

===============================

Moja rada.Nie pokazuj numerów tablicy rejestracyjnej , jak pokazujesz zdjęcia swojego asteriksa.

Napisano

Dowiedz się ile blacharz zechce za robotę i poszukaj w takim samym kolorze z demontażu, cena Ci sama odpowie.

Tak poza tematem, to pomarańczowe kierunki sam jej założyłeś?

> wiem niestety lepszą niedysponuje jutro zrobie ujecie bo na parking

> nie chce mi sie teraz leciec ...

> Co do drzwi to walor jedynie estetyczny - bo jako tako drzwi domykaja

> sie i nic nie leci, szyba sie otwiera bez problemow itp.

> Probowalem odbijac na wszelkie sposoby... ale tam jest cieżki dostęp

> bo i belki wzmacniajace (nie są ruszone raczej) i takze blacha

> na drzwiach wiec ciezko bylo reke wlozyc aco dopiero odginac

> blotnik nie jest ruszony same drzwi tylko przy mocowaniu ... tu

> zaznaczyłem na zalaczniku

> chodzi mi o to co blacharz robi w takiej sytuacji ... bo wacham sie

> czy jezdzic z takimi drzwiami czy tez zrobic je (i miec 2 lakier

> na drzwiach ) i ile mniej wiecej za to wezmie bo waham sie nad

> jak wczesniej pisalem 1lakierowanymi drzwiami z angola o takim

> samym kolorze ehh

> czolem

> Oberon

Napisano
  • Autor

> Dowiedz się ile blacharz zechce za robotę i poszukaj w takim samym

> kolorze z demontażu, cena Ci sama odpowie.

na drzwi juz sie przygladałem minimum 250 zł ale stan trzeba by bylo zobaczyc na wlasne oczy ... a ze ja chce takie ze prawie niedrasniete to pewnie cena okolo 400-500zl mnie nie zaskoczy sick.gif no ale jeszcze trzeba znalezc w swoim rejonie identyczny kolor i 1 lakier ...co nie bedzie takie chop-siup icon_eek.gif

> Tak poza tematem, to pomarańczowe kierunki sam jej założyłeś?

nie były cały czas od kiedy mam Astre. Zastanawialem sie nad zmianą na biale ale te jednak mi sie podobają i je zostawie 893goodvibes.gif

PS. jaki ja mam kolor samochodu(bo chyba samo granatowy-metalik nie wystarczy 893goodvibes.gif) są jakies symbole czy cos takiego. Bylbym wdzieczny gdyby ktos okreslił moją astrunię893goodvibes.gif?

czolem

Oberon

Napisano

nr lakieru masz we wlewie paliwa oraz powinienes miec pod maska na tabliczce smile.gif

Napisano

a na kolor obicia tapicerki będziesz zwracałuwagę czy przełożysz poprostu ze starych?

Ja bym jednak wolał poszukać dobrego i niedrogiego blaharza niż szukać drzwi.

Napisano
  • Autor

> a na kolor obicia tapicerki będziesz zwracałuwagę czy przełożysz

> poprostu ze starych?

Chce doprowadzic do stanu conajmniej takiego jaki byl przed... tapicerka przeszła szyba itp przeszła by na "nowe" drzwi

> Ja bym jednak wolał poszukać dobrego i niedrogiego blaharza niż

> szukać drzwi.

Hmm tez sie ku temu chyba skłonie choc boje sie ze zarzuci tone szpachl. Piwersza moja usterka lakiernicza wiec zbytnio nie wiem co i jak... on to by wyprostował jakos czy raczej bardziej w takich sytuacjach szpachla nadganiaja?? bo zbytnio nie mam pojecia jak fachowcy od blach to robia blush.gif

czolem

Oberon

Napisano

> Hmm tez sie ku temu chyba skłonie choc boje sie ze zarzuci tone szpachl.

Nakładanie szpachlówki na elementy ruchome (drzwi, maska, pokrywa bagażnika) jest nieco ryzykowne, może pękać, a nawet odpadać. Moim zdaniem zawsze lepiej, a często i taniej jest wstawić porządne drzwi ze szrotu. Pozdrawiam.

Napisano

> nie były cały czas od kiedy mam Astre. Zastanawialem sie nad zmianą

> na biale ale te jednak mi sie podobają i je zostawie

właśnie, powinieneś mieć białe fabrycznie w tym roczniku hmm.gif

Napisano

> Nakładanie szpachlówki na elementy ruchome (drzwi, maska, pokrywa

> bagażnika) jest nieco ryzykowne, może pękać, a nawet odpadać.

> Moim zdaniem zawsze lepiej, a często i taniej jest wstawić

> porządne drzwi ze szrotu. Pozdrawiam.

dobry blacharz zrobi to tak ze bedzie malo szpachli, pekac moze dopiero przy ponownym uderzeniu. i nie ma sie co przejmowac tym ze bedzie 2 lakier smile.gif

Napisano

Też mnie to zaintrygowało...

> właśnie, powinieneś mieć białe fabrycznie w tym roczniku

Napisano

> Witam

> Przed swietami ( listopad) mialem male bum no i od tego czasu moja

> asterka nie jest taka piekna. Zastanawiam sie co zrobic teraz...

> Poki co sam lekko wyklepałem drzwi no ale lekkie fale są ...

> uszkodzone zostały tylko drzwi.. jeszcze nie bylem u

> lakiermajstro-blacharza ale sie zastanawiam czy warto ... ile za

> to mniejwiecej weźmie i czy nie lepiej znaleźć takie same drzwi

> (np z jakiegos Anglika)

> dodam ze Asterka moja ma 1 lakier i bylo to jej 1 bum

> PS. tak jak na zdjęciu - drzwi pasazera tylko lekko opadly ale juz

> zamykaja sie w miare ok (niestety nie mam innego zdjecia)

> czolem

> Oberon

No to tak ja prowadze warsztat w czestochowie i tutaj zaplacilbys jakies 350-400 zl za dobra robote, co do lakieru to masz go na tabliczce pod maska jest to jedna literka i trzy cyfry np: E270 spotkalem sie ze astra miala tabliczke w postaci naklejki na slupku z prawej strony ale w kazdym razie w lewym dolnym rogu jest numer problem w tym ze sam numer moze nie wystarczyc bo pod tym kolorem moze byc z 10 odcieni,

Zalozmy ze kupisz drzwi w takim kolorze a za jakis czas okarze sie ze jest inny odcien np. jak slonce przyswieci pod jakims katem.

ja bym drzwi nie kupil bo nawet lakiernik bez sprzetu nie jest czesto w stanie powiedziec czy lakier jest oryginal bo ktos mogl to wczesniej robic i ladnie wyszlo i nie do poznania to jest.

poszukaj u siebie dobrego warsztatu nie jakiegos kowala co wszystko jednym mlotkiem klepie i maluje w stodole a nie porzalujesz wydanych pieniedzy.

Co do pekania szpachli to sie nie masz czego bac bo jak jest dobrze podloze przygotowane i dobra szpachla to nawet jak jej z pol cemtymetra komus by wpadlo do glowy nalozyc to nic nie peknie.

A jesli boisz sie tego ze ci nawala szpachle bez klepania to umow sie z majstrem tak ze ty bedziesz chcial zobaczyc po klepaniu i jesli bedzie gosc OK to sie zgodzi.

pozdro

Napisano
  • Autor

> właśnie, powinieneś mieć białe fabrycznie w tym roczniku

hmm wszystko wyglada na bezwypadek(tym sie głównie kierowałem przy kupnie samochodu bo szukałem sporo i sporo giełd zjeździłem i ten mnie przekonał )... jest dosc mocno porysowany (maska itp) wiec raczej nic wiekszego nie miał bo raczej byłoby widać ... mozliwe ze ktos wymienił na takie albo były juz takie ,,,, choc tak jak cugiel mowi (dzieki za odpowiedz waytogo.gif ) jak dobry magik to zrobi ze trudno poznac...

czolem

Oberon

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.