Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Corsa dla mojej luby ????

Featured Replies

Napisano

Witam mam juz asteroida tak ja w podpisie, no i teraz poszukiwania sie zaczely za autkiem dla mojej zonki serce.gif chcielibysmy corse (co by zostac wiernym marce) wiec pytanie do Was szanownych kolegow czego szukac w tych pojazdach silnik jakie wchodza w rachubę to 1.2 i 1.0 naturalnie blaszki standard tongue.gif, chodzi mi o mechaniczne rzeczy czy moze sa te same bolaczki co w astekach cfaniaczek.gif

wiadomo duzej kasiorki nie ma i raczej corse pierwszej generacj bedziemy poszukiwac no chyba ze trafi sie B w dostepnej dla nas cenie.

prosze o porady i dzieki z gory

Napisano
  • Autor

> 1.0 nie powiinny wchodzić w rachubę

a to niby dlaczego ?? toc to oszczedny silnik (chyba) hmm.gif

a pozatym samochod nie bedzie robil wiecej niz 15km dziennie

Napisano

ja sie zgodze to nie jezdzi tylko sie toczy nawet dla kobiety za slaby a jesli chodzi o spalanie to niewiele mniej niz asterka c14nz

ja juz bym wolal fajnego kadeta jak pierwsza corse bo wygodniejsze i wieksze naftko 270751858-jezyk.gif

a tak wogole to nie lepiej astre 1.4 sa w tej samej cenie albo tansze niz corsa b 1.2

Napisano

> Witam mam juz asteroida tak ja w podpisie, no i teraz poszukiwania

> sie zaczely za autkiem dla mojej zonki chcielibysmy corse (co

> by zostac wiernym marce) wiec pytanie do Was szanownych kolegow

> czego szukac w tych pojazdach silnik jakie wchodza w rachubę to

> 1.2 i 1.0 naturalnie blaszki standard , chodzi mi o mechaniczne

> rzeczy czy moze sa te same bolaczki co w astekach

> wiadomo duzej kasiorki nie ma i raczej corse pierwszej generacj

> bedziemy poszukiwac no chyba ze trafi sie B w dostepnej dla nas

> cenie.

> prosze o porady i dzieki z gory

JEŚLI JĄ MIŁUJESZ SZCZERZE KUP JEJ CZARNĄ ASTRĘ G OGIERZE yay.gif

Napisano

> Witam mam juz asteroida tak ja w podpisie, no i teraz poszukiwania

> sie zaczely za autkiem dla mojej zonki chcielibysmy corse

od dłuższego czasu rozglądam się za autem dla żony, w rachubę wchodzi corsa lub astra i powiem tak: jak już znajdziesz dobrą corsę w dobrej cenie, to i tak będzie więcej niż zapłacisz za asterkę w porównywalnym stanie

ostatnio wypatrzyłem corsę B '97 ABS, el.szyby, 2xAIRbag, silnik 1.6 ecotec, zegary z obrotomierzem, halogeny - bardzo ładna - za ok. 8tys. w tej cenie bez problemu znajdziesz porządną astrę

a jeżeli coś tańszego, to tak jak kolega wyżej polecam kadeta smile.gif

konstrukcyjnie ta sama generacja, co corsa A (czyli trzeszczy i rdzewieje)

silniki takie, jak w astrze (czyli nie do zajechania)

moja żonka bardzo sobie chwaliła, ale brak wspomagania (oraz coraz częstsze problemy z elektryką) spowodowały, że pozbyliśmy się kadecika

powodzenia w poszukiwaniach

pozdro

Napisano

> a to niby dlaczego ?? toc to oszczedny silnik (chyba)

> a pozatym samochod nie bedzie robil wiecej niz 15km dziennie

1.0 ledwo styknie, ale bierz ze wspomaganiem

ja szukałem Corsy dla zony, ale wiekszość 1.0 to golasy bez żadnego wyposazenia i w cenie wysokiej

taniej kupiłem Clio, a ma wszystko opócz klimy (wspomaganie, ABS, 4 pp, c.z., el. szyby, radioCD)

więc moja rada - nie szukaj konkretnej marki, ale auta w dobrym stanie technicznym, w przyzwoitej cenie

omijaj szerokim łukiem pośredników

Napisano
  • Autor

no dobrze dobrze tylko ,ze kadet to juz staruszek, trzoszeczke za duzy jak dla mojej zony i powoli zaczyna czesci brakowac frown.gif wiec pozostaniemy przy coresie tylko prosze powiedzcie mi czego mam sie w nich spodziewac czego szukac ??

Napisano

Jeżeli 1.0 to 12V Ecotec (chyba pojawił się w Corsie B po liftingu?). Ma 55KM. Rakieta to nie jest, ale nie sądzę, żeby był bardziej mułowaty niż Astra z 60KM, a niektórzy tutaj takimi smigają i nie marudzą za bardzo. Silnik jest trochę dziwny, bo 3-cylindrowy. Częsty problem to hałasujący łańcuch (!) rozrządu, ale jego stan łatwo ocenić na słuch. Poza tym standardowe usterki typu przepływomierz i EGR. Wspomaganie kierownicy w tej wielkości ciężarówce nie wydaje mi się niezbędne, chyba że kobieta wyjątkowo zwiewna ;-)

k.

Napisano

Mama ma 1.0 12V ecoteca i nie narzeka. Nie wiem skad Ci sie wziely te usterki, od 2000 roku w jej corsie byla wymieniana tylko sonda lambda (nei liczac klockow i plynow). Jak dla kobiety to moim zdaniem spokojnie starczy takie autko. Aha, wspomagania nie ma, a kreci sie kierownica leciutko, duzo lzej niz w astrze bez wspomagania.

Napisano

> Mama ma 1.0 12V ecoteca i nie narzeka. Nie wiem skad Ci sie wziely te usterki

Też nie mam pojęcia skąd przylazły hehe.gif Jest jeszcze kwestia przebiegu i wieku samochodu - ten o którym wiem, ma ponad 100kkm i '98. A że usterki o których piszę sa typowe można się przekonac np. na corsa.ja.pl/forum

k.

Napisano

zakup swojej serce.gif asterkę kabrio ,a na pewno nie pożałujesz

szczególnie jak sam będziesz nią jeździł zeby.GIF

Napisano

> JEŚLI JĄ MIŁUJESZ SZCZERZE KUP JEJ CZARNĄ ASTRĘ G OGIERZE

Sorry, bo trochę offtopic.gif ale chciałem sobie pooglądać a tu ZONK - ogłoszenie nieaktywne no.gif

Napisano

a moz e lepiej sie wypowiedziec jakim budżetem kolega dysponuje to bedzie lepiej i lżej polemizowac jakie autko i z którego roku cool.gif

Napisano

Teższukałem corsy dla żony ale jak obejrzałem kilka sztuk to dałem sobie spokój. Ceny kosmiczne a jakość marna. Kupiłem jej Micrę - silnik o lata świetlne wyprzedza c12nz, jest żwawy, zero wycieków, zero brania oleju. Ponadto wspomaganie i ABS.

Napisano

> w granicach 3000 pln

Też tak myślałem, ze da radę zlosnik.gif

W tej cenie są tylko SWSy zlosnik.gif czyli

Same Walone Strucle rotfl.gif

Napisano

Witam

Ja znowu słyszałem że jakaś wersja silnikowa corsy ma problemy ze smarowaniem wałka rozrządu i jedna z krzywek jest mało wystarczająco smarowana, co za tym idzie szybko się wyciera.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.