Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wizyta w warsztacie!

Featured Replies

Napisano

Wymiana świec i przewodów NGK, linki ręcznego, cylinderków hamulce tył, płyn hamulcowy, filtr paliwa i tu pojawił się problem, mechanik nie mógł ściągnać starego (strasznie zardzewiały) i jakoś urwał końcówkę od pompy paliwa (załączam zdjęcie). Niestety przy okazji wymiany linki poniszczył obudowę na ręczny (zaślepka na śrubę). Całkowity koszt 360 zeta (7 h im zeszło), za robociznę policzyli mi 140 zeta . Oj trochę poczułem po kieszeni :-)

post-87667-14352481412333_thumb.jpg

Napisano

> Wymiana świec i przewodów NGK, linki ręcznego, cylinderków hamulce

> tył, płyn hamulcowy, filtr paliwa i tu pojawił się problem,

> mechanik nie mógł ściągnać starego (strasznie zardzewiały) i

> jakoś urwał końcówkę od pompy paliwa (załączam zdjęcie).

> Niestety przy okazji wymiany linki poniszczył obudowę na ręczny

> (zaślepka na śrubę). Całkowity koszt 360 zeta (7 h im zeszło),

> za robociznę policzyli mi 140 zeta . Oj trochę poczułem po

> kieszeni :-)

To niech odkupia nowa jak połamali cfaniak.gif

Napisano

To ONI naprawiali czy NISZCZYLI confused.gif

Ja bym im jeszcze kazał dopłacic bo jak nie wiedzą co robic to niech sie nie zabierają do "psucia"-partacze tuk.gif

Napisano
  • Autor

Jakoś to zrobili widać na zdjęciu, na razie nic nie cieknie, ale za jakiś czas muszę tam zerknąć czy jest wszystko ok. Kurcze najbardziej mnie wkurza ,że zawsze coś narobią, chyba nigdy nie oddałem nic do naprawy żeby jeszcze coś przy tym nie zrobili, tym razem pompa i poniszczona obudowa, kurcze wydaje mi się ,że chyba bardziej powinni uważać.

Napisano

Kategorycznie !!! żądaj obudowy nowej pompy lub oddania 170zł

Za przeproszeniem to jest ciu. nie mechanik, prawdziwy mechanik który umie wymienić filtr powinien najpierw odłączyć przewody od pompy.

W większości użytkowników wymieniająca samemu filtr zrywa, ale robią to sami i nie mają wiedzy na ten temat więc są usprawiedliwieni. wink.gif

Jestem zdziwiony że nie dali ci żadnej zniżki za usługę w ramach rekompensaty

co to za serwis podaj jakieś dane

Napisano
  • Autor

Centrum Obsługi Klienta -Stacja Serwisowa przy Firmie Oponiarsiej Dębica.

Napisano
  • Autor

Koleś pojechał szukać jakiejś używanej, niestety wrócił po godzinie z pustymi rękoma, więć zrobili to jak widać na zdjęciu, jedynie to mam nadzieję ,że nic się z tym nie będzie dziać.

Napisano
  • Autor

Ale jedno jest pewne, samochód zupełnie inaczej jeździ, nie spada na niskie obroty, kultura pracy silnika znacznie się poprawiła i co najdziwniejsze (nie wiem jaki ma to związek) biegi wchodzą (a wcześniej nie) jak nóź w masło, chociaż nic przy nim nie było robione.

Napisano

Witam, u mnie miałem taka sam sytuacje w Punciaku w czasie wymiany filtra paliwa. Urwali mi ten sam element i jeszcze wmawiali że był wcześniej uszkodzony. Zespawali mi i jak dotąd jest ok, dla pewności zajrzę tam niedługo smile.gif Za robotę wzięli tyle co normalnie a za naprawę/zespawanie zapłacili/załatwili sami. Pewnie jak bym tego nie zauważył to bym nigdy się o tym nie dowiedział. Niestety tak jest że jak sam nie robisz to trzeba patrzeć na ręce. Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Tu się zgodzę, koleś chciał żebym siedział w biurze obsługi klienta, no ale nie wytrzymałem i dobrze bo nawet bym nie wiedział, że coś takiego miało miejsce. Ale o jakości również świadczy poniszczenie tej zaślepki przy ręcznym, koleś niemógł ściągnać to powyginał śrubokrętem chyba w 5 miejscach. Sory wiem ,że to nie BMW ale głupią zaślepkę można bezinwazyjnie ściągnąć, ciekawe czy jak by wymieniali żarówkę kierunku to też pogieliby nadkole :-)

Napisano

> fachowcy

Raczej "flachowcy" smile.gif

Napisano

zmień warsztat i fachowców na mechanika

Napisano

ZMIEN TYCH PARTACZY, piszesz ze zawsze cos im nie wyjdzie i zawsze jest jakis problem i dalej do nich jezdzisz? co ci to autko winno?

pozdro

Napisano
  • Autor

Nie u nich byłem pierwszy raz, miałem na myśli wszystkie przygody z "warsztatami" (nie tylko samochodowymi, ostatnio wymiana panelu przedniego w SE K750i koleś potrafił przy tym powyginać boki telu), tak to jest jeśli samemu się nie zrobi.

Napisano

co do pompy to ten kley (chyba poksipol) po prau tyg. się rozpusci... ja mysle że nawet nie tygodni ale zobaczymy....

podstawowa rzecz ja tez sobe urwyłem to samo,ale wyjąłem popme podjechałem do gościa co naprawia zderzaki plastikowe i mi to posklejał tak ładnie że było miodzo a nie odpierd.... na sztukę

Ja bym kazał to wymienić, a jak sie będzie z toba kłócił albo powiem żebyś spadał to powiedź że zadzwonisz na policję i podasz go do US. Zobaczymy czy będzie taki twardy, a jak się będzie nadal stawiał to 997 i niech przyjedzie dzielnicowy, powiesz że nic nie wiedziałes że popsuł ci rzecz która w serwisie z 500zł kosztuje i zobaczymy czy nadal będzie taki twardy...

ja już jednego tak nauczyłem pokory... przywiózł częsci i to NOWE nie używki z allegro i przepraszał...

Napisano

Nie jesteś sam, ostatnio mnie też podkusiło aby oddać kropka do "specjalisty" który na wizytówce tytułuje się jako inż.

Zakończyło się tak, że oprócz tego co miał zrobić, to urwał mi przy cewce zapłonowej kabelek od LPG. I teraz weź człowieku dojdź sam, dlaczego LPG nie działa. Dodatkowo coś zrobił, że mi brzęczy pod biegami a prosiłem tylko nasmarować. Dzięki chłopakom z forum już wiem co mam poprawić. To zdarzenie utwierdziło mnie tylko w tym, że najlepiej robić wszystko sam.

Napisano
  • Autor

Poczekam co się będzie działo, jeśli zacznie cieknąć to ich odwiedzę z reklamacją, jeśli nie to dam sobie spokój. Zatankowałem wczoraj na fulla sprawdzę jeszcze czy będzie miało to wpływ na spalanie. Zobaczymy frown.gif

Napisano

trzeba bylo od razu zarzadac wymiany uszkodzonych elementow albo odmowic zaplaty za robocizne... nono.gif

Najbardziej nie zrozumiale jest dla mnie .... nic nie zrobic a narzekac ... wink.gif haka na takich fachmanów znaleźć jest zawsze łatwo ;p jak kolega wczesniej juz powiedzial co by ich przestraszylo wink.gifbananaevil.gif

Napisano
  • Autor

Tu się zgodzę mądry Polak po szkodzie, zobaczymy jeśli pompa zacznie przepuszczać to ja nie przepuszczę, fakt mogłem nie płacić za robociznę ale nie policzyli mi za robotę przy tej pompie a ją zrobili (przynajmniej na razie), kasę wzioł za wymianę świec, kabli WN, linki hamulca ręcznego, oraz za hamulce tył z wyminą cylinderków oraz wymiana filtra paliwa która się właśnie skończyła zerwaniem tej rurki. Wiesz koleś nie wzioł niby kasy za robotę przy tej pompie (a dłubali przy tym ze 4 godziny), na razie chodzi ok.

Napisano
  • Autor

Mam pytanie odnośnie zmiany biegów, po tej wizycie biegi wchodzą bardzo dobrze (wcześniej 2 wchodziła na 2 razy, i przy redukcji z 2 na 1 też były problemy), co mogło mieć na to wpływ.

Napisano

no wez wybacz ale laski nie robia ze nie biora kasy za naprawe tego co sami popsuli, i tak maja szczescie ze nie trafili na klienta ktoremu trzebaby bylo nowa pompe fundnac...

pozdro

Napisano

> Jakoś to zrobili widać na zdjęciu, na razie nic nie cieknie, ale za

> jakiś czas muszę tam zerknąć czy jest wszystko ok. Kurcze

> najbardziej mnie wkurza ,że zawsze coś narobią, chyba nigdy nie

> oddałem nic do naprawy żeby jeszcze coś przy tym nie zrobili,

> tym razem pompa i poniszczona obudowa, kurcze wydaje mi się ,że

> chyba bardziej powinni uważać.

chlopie to ty zmień zakład w którym naprawiasz auto, oddajac auto na uusluge musza zrobic to dobrze, a nie jeszcze popsuc kilka innych rzeczy, wnioskuje ze sa to jacyś "mechanicy" do d....y

Napisano
  • Autor

Byłem tam pierwszy raz bo znajomi chwalili, niestety skończyło się jak zawsze. Następnym razem myśle ,że już kumpel będzie mi grzebał w czterech kółkach (niestety teraz nie miał zupełnie czasu, a hamulce były na wczoraj, więc przy okazji chciałem zrobić parę innych rzeczy...) beksa.gif

Napisano

> Mam pytanie odnośnie zmiany biegów, po tej wizycie biegi wchodzą

> bardzo dobrze (wcześniej 2 wchodziła na 2 razy, i przy redukcji

> z 2 na 1 też były problemy), co mogło mieć na to wpływ.

podciagneli linke sprzegla!

Napisano

> Byłem tam pierwszy raz bo znajomi chwalili, niestety skończyło się

> jak zawsze. Następnym razem myśle ,że już kumpel będzie mi

> grzebał w czterech kółkach (niestety teraz nie miał zupełnie

> czasu, a hamulce były na wczoraj, więc przy okazji chciałem

> zrobić parę innych rzeczy...)

spox, ja kiedys przechodzilem rozne cyrki z mechanikami, a dokladnie z 2 serwisami, po ich uslugach znalazłem zaufanego mechanika i jak narazie robi wszystko ok, badz co badz i tak patrze mu na rece biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Hm możliwe w końcu coś grzebał z przodu (świece,kable) to mu przypadkiem wyszło :-) a może się mylę? :-)

Napisano

> Hm możliwe w końcu coś grzebał z przodu (świece,kable) to mu

> przypadkiem wyszło :-) a może się mylę? :-)

na bank podciągnoł linke sprzegła.

Napisano
  • Autor

To dobrze, wizyta w warsztacie trochę mnie zdenerwowała (ponad 7 a może i 8 godzin, nieprzewidziane naprawy...) ale szok jak to teraz jeździ, kurcze jakbym wsiadł do innego samochodu, mogłem wcześniej zdecydować się na wymianę paru rzeczy. Ostatnio to nawet wybrałem się na małą wycieczkę tylko po to żeby pojeździć smile.gif

Napisano

Ja jak mam coś większego do roboty to jadę aż 250 km do warsztatu znajomych. Nie dość że fachowcy to realnie liczą za naprawę. Wolę zapłacić za wahe i tak tam jechać.

teraz wyjątkowo na szybko miałem do wymiany sprzęgło to zrobiłem w Warszawie. Ale u gościa, u którego robi kilku znajomych więc wała nie zrobił - bo tylko to chciałem.

Dam Wam przykład.

Miałem zły klucz do ściec – prosty ale żeby wymienić świece w Punto musi być zginany. Zatem mówię podjadę gdzieś na szybko do warsztatu w Warszawie. Z wielką łahą wyszedł wąsaty cwaniak z papierochem w ryju - wielkie panicho i stęka że chcę od razu wymienić kable i świece, 10 min jak nie krócej mu to zajęło. „Nie przeszkadzać, zostawić samochód, dać się ojebać”. Wziął 30 zł….

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.