Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Radio osłabło...

Featured Replies

Napisano

Moje fabryczne radio nagle przestało grać.

To znaczy CD gra, natomiast sygnał radiowy odbierany jest jakby wielokrotnie słabszy - najmocniejsze stacje ledwo odbierają, pozostałe w ogóle nie.

Spotkał się ktoś z Was z takim problemem?

I gdzie to naprawiać? Boję się, że w ASO pewnie będą chcieli wymienić całość za jakąś astronomiczną kwotę...

Napisano

> Moje fabryczne radio nagle przestało grać.

> To znaczy CD gra, natomiast sygnał radiowy odbierany jest jakby

> wielokrotnie słabszy - najmocniejsze stacje ledwo odbierają,

> pozostałe w ogóle nie.

> Spotkał się ktoś z Was z takim problemem?

> I gdzie to naprawiać? Boję się, że w ASO pewnie będą chcieli wymienić

> całość za jakąś astronomiczną kwotę...

Możę to się wydać śmieszne ale sprawdź czy antenki z dachu Tobie nikt nie zap.... wpysk.gif Jeżeli jest tam gdzie była to może na wejściu do radia kabel antenowy się poluzował (trza radio wyjąc).

Napisano

jak tam wszystko jest dobrze to trzeba sprawdzic polaczenie kabla antenowego; zlacze jest pod obudowa gniazda stacyjki odlaczajacej poduszke pasazera (po otwarciu prawych drzwi widac). Moze tam sie cos rozlaczylo?

Napisano

U mnie blednie wyświetlacz w radiu.

Na razie pomaga standardowa metoda mlot.gif

Napisano
  • Autor

> Możę to się wydać śmieszne ale sprawdź czy antenki z dachu Tobie nikt

> nie zap.... Jeżeli jest tam gdzie była to może na wejściu do

> radia kabel antenowy się poluzował (trza radio wyjąc).

Antena jest, podłączenie anteny za radiem też ok (poprosiłem w serwisie, żeby mi wyjęli radio - bo samemu się chyba nie da)

Napisano
  • Autor

> jak tam wszystko jest dobrze to trzeba sprawdzic polaczenie kabla

> antenowego; zlacze jest pod obudowa gniazda stacyjki

> odlaczajacej poduszke pasazera (po otwarciu prawych drzwi

> widac). Moze tam sie cos rozlaczylo?

sprawdzę to (jak znajdę ;-))

Napisano

> Antena jest, podłączenie anteny za radiem też ok (poprosiłem w

> serwisie, żeby mi wyjęli radio - bo samemu się chyba nie da)

da się da... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> jak tam wszystko jest dobrze to trzeba sprawdzic polaczenie kabla

> antenowego; zlacze jest pod obudowa gniazda stacyjki

> odlaczajacej poduszke pasazera (po otwarciu prawych drzwi

> widac). Moze tam sie cos rozlaczylo?

No i wygląda na to że z anteną i połączeniami wszystko ok, a radio dalej nie działa.

Natomiast dziwna sprawa - radio sporadycznie odzyskuje sprawność, po czym po paru minutach znów ją traci.

Zdaje mi się, że może to być po prostu jakiś zimny lut wewnątrz radia.

Zastanawiam się czy szukać jakiejś złotej rączki od radioodbiorników czy jechać z tym do serwisu?

Napisano

a zrob jeszcze jeden tani manewr... odkrec antene i popiskaj gwint contaktem; oczysc najpierw... moze tam sie po prostu spatynowalo polaczenie?

Napisano

> No i wygląda na to że z anteną i połączeniami wszystko ok, a radio

> dalej nie działa.

> Natomiast dziwna sprawa - radio sporadycznie odzyskuje sprawność, po

> czym po paru minutach znów ją traci.

> Zdaje mi się, że może to być po prostu jakiś zimny lut wewnątrz

> radia.

> Zastanawiam się czy szukać jakiejś złotej rączki od radioodbiorników

> czy jechać z tym do serwisu?

DUKE może mieć rację, ja miałem u siebie dokładnie to samo.

Przyznam szczerz że nie wiem co pomogło bo w jednym czasie oczyściłem gwint anteny i gniazda anteny na dachu oraz dodałem tam trochę smaru i odłączyłem akumulator na dwie godziny. Jak na razie od 1 miesiąca jest dobrze.

Moje problemy pojawiły się w momencie kiedy samochód stał w garażu zamiast być normalnie eksploatowany - żona po urodzeniu dziecka nie jeździła do pracy i akumulator był bardzo słaby.

Pozdrawiam

• 1 rok później...
Napisano

> Moje fabryczne radio nagle przestało grać...

Mam podobny problem od wczoraj, tylko że u mnie nie gra żadna stacja FM, natomiast AM odbiera dobrze. Miał ktoś coś takiego?

Napisano

> Mam podobny problem od wczoraj, tylko że u mnie nie gra żadna stacja

> FM, natomiast AM odbiera dobrze. Miał ktoś coś takiego?

Jezeli tak jest sprawdz antenę FM ! ok.gifMoże wtyk antenowy się wysunął ? 20.GIF

Napisano

> Mam podobny problem od wczoraj, tylko że u mnie nie gra żadna stacja

> FM, natomiast AM odbiera dobrze. Miał ktoś coś takiego?

Niestety te radia padają, a z speców od naprawy nie ma. Moje już rok leży w garażu. Próbowałem szukać zimnych lutów, wymieniłem wszystkie elektrolity i lipa. Mam teraz JVC z wejściem USB, lecz jeśli idzie o jakość dźwięku to fabryczne brzmiało lepiej.

Napisano

To znaczy CD gra, natomiast sygnał radiowy odbierany jest jakby

> wielokrotnie słabszy - najmocniejsze stacje ledwo odbierają,

Ja mam to samo; Kasety ok, antena ok, a radio słabe, że poza miastem sygnał gubi i czasami w mieście też. buu.gif

Napisano

> Jezeli tak jest sprawdz antenę FM ! Może wtyk antenowy się wysunął ?

Ale tam jest tylko jeden kabel antenowy, gdy go rozłączam to nie chodzi i AM i FM.

Sprawdziłem wtyczkę, złączkę obok stacyjki poduch i przeczyściłem gwint anteny na dachu. I dalej lipa.

Radio jak jest włączone na FM to sporadycznie na parę sekund odzyskuje prawie pełną sprawność, ale po chwili znowu szumi. Z czego szumi 99,9 % czasu. frown.gif

Napisano

Witam,

Mając miernik uniwersalny, np. taki za "5 zł" możemy dokładnie sprawdzić instalację antenową:

1) ustawiamy pomiar rezystancji i mierzymy "przejście" między gwintem na dachu a bolcem we wtyczce - jezeli miernik wskazuje 0 to jest OK. inne wskazania - uszkodzenie. Należy przy pomiarze poruszać w paru miejscach kablem antenowym.

2) mierzymy przejście we wtyczce antenowej miedzy bolcem a jej metalową częścią obudowy - miernik powiniem wskazać przerwę, jeżeli wskaże 0 to jest zwarcie w instalacji antenowej.

Oczywiście pomiary wykonujemy przy odłączonym radiu.

Inny sposób sprawdzenia instalacji antenowej:

- odłączamy wtyk antenowy od radia i w to miejsce podłączany pojedynczy przewód ( dł 1-2m) jeżeli radio gra poprawnie to ewidentnie uszkodzona jest instalacja antenowa.

Jeżeli dokładnie sprawdzimy instalację antenowa a radio dalej nie odbiera UKF-u to niestety uszkodzone są obwody wejściowe wewnątrz radia - bez serwisu się nie obędzie. W dzisiejszych radiach technika jest bardzo zaawansowana dlatego jeżeli komuś zależy na naprawie radia to należy je oddac do autoryzowanego serwisu. Sami w domu możemy jedynie je rozebrać i sprawdzić poprawność lutów gniazda antenowego.

Napisano

to ja mam inny problem z moim grinser006.gif czasami nie gra lewy głosnik, czasami prawy grinser006.gif po chwili wszystko wraca do normy. zdarza sie to bardzo rzadko:)

Napisano

> to ja mam inny problem ..........<

Tu akurat sprawa jest prosta grinser006.gif, zapewne działa zabezpieczenie termiczne końcówki mocy (wzmacniacza) ok.gif.

Napisano

> Mając miernik uniwersalny, np. taki za "5 zł" możemy dokładnie

> sprawdzić instalację antenową...

Ja póki co może spróbuję poniższą procedurkę na sprawdzenie anteny:

Wskazanie napięcia sygnału przesyłanego przez antenę radiową Nacisnąć jednocześnie przyciski '3' (B) i '6 RND' ©.

Rozpoczął się test jakości dźwięku przekazywanego przez głośniki Nacisnąć ponownie przycisk '3' (B), aby uzyskać dostęp do tego trybu. Na wyświetlaczu pojawi się napis informujący o natężeniu sygnału wyjściowego synchronizatora radiowego, wyrażony odpowiednią wartością napięcia (np.:'SIGNAL STRENGTH 1.6 V'').

Było już to kiedyś

Napisano

Miałem kiedyś w poprzednim aucie pęknity bat /antenę zewnętrzną/ załóż moze drugą i sprawdż ! hmm.gif

Napisano

Zrobiłem test z przyciśnięciem 3+6. W rezultacie mam 0.2V-0.3V

W momencie gdy niby wszsystko działa mam 0.7V To i tak chyba trochę mało...

Napisano

> Zrobiłem test .......<

Jeszcze jeden test z kabelkiem zamiast oryginalnej instalacji antenowej i będzie wszystko jasne.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Jeszcze jeden test z kabelkiem zamiast oryginalnej instalacji

> antenowej i będzie wszystko jasne.

No i wszystko jasne, inne radio śmiga aż miło, zatem padła głowica frown.gif

Analizując szystkie watki zwiaane z problemem radia to mozna stwierdzić, że wszystkie padają koniec listopada - początek grudnia... hmm.gif

Napisano

padają koniec listopada - początek

> grudnia...

coś w tym jest, moje 2 dni temu się zawiesiło..na szczescie zwykly restart za pomocą bezpiecznika pomogl:)

Napisano

> No i wszystko jasne, inne radio śmiga aż miło, zatem padła głowica

> Analizując szystkie watki zwiaane z problemem radia to mozna

> stwierdzić, że wszystkie padają koniec listopada - początek

> grudnia...

To padnięte bym odkupił, potrzebuję obudowy. Co Ty na to.

Napisano

> padają koniec listopada - początek

> coś w tym jest, moje 2 dni temu się zawiesiło..na szczescie zwykly

> restart za pomocą bezpiecznika pomogl:)

a mnie ze trzy tygodnie temu yikes.gif(kaseciak gral)--ale szybko mu przeszlo 270751858-jezyk.gif

Napisano

> To padnięte bym odkupił, potrzebuję obudowy. Co Ty na to.

Narazie słucham AM, jak upoluję jakieć CD na alledrogo to dopiero wtedy możemy cos o tym pomyśleć. Ale teraz budżet nadszarpnięty, więc nie zanosi sie szybko na orginal CD Stilo.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Panowie a powiedzcie jak sprawdzić czy wznacniacz antenowy działa . Moje fabryczne radio zaczęło strasznie gubić fale ale i tak mi nie odpowiadało więc je wywaliłem . Nowe radio radzi sobie trochę lepiej ale tak jak niektórzy wyżej pisali nawet w mieście potrafi sygnał zanikać .

Podłączyłem bat osobnym kablem i rzuciłęm na przedniw podszyb ie u już jest duzo lepiej . Puki co tak jeżdżę ale dowiedziałem się , że z kostki idzei osobny kabel zasilający na 12V do anteny a raczej do jej wzmacniacza . Może to właśnie on padł . Gdzie takie coś się mieści i jak się do tego dobrać , sprawdzić itd. ??? hmm.gif

Napisano

>Puki co tak jeżdżę ale dowiedziałem się ,

> że z kostki idzei osobny kabel zasilający na 12V do anteny a

> raczej do jej wzmacniacza . Może to właśnie on padł . Gdzie

> takie coś się mieści i jak się do tego dobrać , sprawdzić itd.

> ???

Nie ma osobnego kabla, zasilanie jest kablem sygnałowym i myślę że to lepsze rozwiązanie jak zasilanie osobnym przewodem.

Napisano

> Nie ma osobnego kabla, zasilanie jest kablem sygnałowym

nie masz racji - przejżyj schemat zasilania radiabusted.gif

Napisano

> Panowie a powiedzcie jak sprawdzić .....<

Witam,

Ciężko będzie zdiagnozować w pełni wzmacniacz bez specjalistycznych przyrządów, ale coś tam możemy zawsze zrobić sami bez serwisu.

Proponuję wpiąć (do tego obwodu 12V o którym Kolega pisze) amperomierz (zakres 200 mA) i pomierzyć prąd jaki pobiera nasz wzmacniacz. Następnie porównać wynik z pomiarem dokonanym na sprawnym radiu (wzmacniaczu) np. u znajomego czy kolegi z Forum. Różnica większa plus/minus 10% względem wzorcowego będzie świadczyła o uszkodzeniu wzmacniacza. I tyle można stwierdzić po pomiarze prądu.

Napisano

> pomierzyć prąd jaki pobiera nasz

> wzmacniacz.

taaa tylko gdzie go znaleźć - jakto wygląda?

shemat.jpg

Napisano

> taaa tylko gdzie go znaleźć - jakto wygląda?

Tak dokładnie jak kolega zaznaczył A5 ok.gif - na tym przewodzie wpinamy amperomierz.

Będzie bardzo ciężko bo musimy się wpiąć szeregowo a to jest wyjście z kostki. Można to zrobić szybko i brutalnie - przeciąć ten kabeleki i wtedy wpiąć miernik, pózniej połączyć i zaizolować. Przed przecieciem należy sprawdzic czy jest napiecie na tym przewodzie - oczywiście operacje robimy bez napiecia (cięcie).

Amperomierz wpinamy nie zwracając uwagi na biegunowość - przy wyniku pojawi się minus lub nie - nie ma to znaczenia dla nas.

Trochę się rozpisałem ale nie wiem czy Kolega ma doswiadczenie "z prądem".

Mój stilon to "golas" - mam zwykłe radio bez wzmacniacza antenowego - wyniku porównawczego nie mam jak dać.

Nie wiem jak z dostępnością tych wzmacniaczy - jezeli jest w miarę tani to może od razu lepiej go kupić i wymienic.

U mnie zwykła radio na instalacji bez wzmacniacza antenowego pracuje bardzo dobrze - idealnie.

Może jeszcze inna opcja podłączyć zwykłe sprawne radio pod ten wzmacniacz i sprawdzić jak "gra". jezeli źle to prawie 100% wina wzmacniacza.

Napisano

> nie masz racji - przejżyj schemat zasilania radia

Po co mi schemat jak to miałem we własnych rękach i zasilanie jest z wewnątrz radia na gniazdo antenowe, mówię o oryginalnej antenie i radiu.

A konektor kostki "A5" to opcja wynikająca ze znormalizowanej kostki ISO do zastosowania innego sprzętu, przecież nie każde Stilo miało fabrycznie radio.

Napisano

> Po co mi schemat jak to miałem we własnych rękach i zasilanie jest ... <

Sprawa jest prosta do zweryfikowania - wystarczy sprawdzić samą kostkę wzmacniacza czy dochodzi tam zasilanie z A5 ("po kabelku".

Kolega ma rację wszystkie (no prawie) przedwzmacniacze RTV (te montowanych przy antenie) mają zasilanie "puszczone po kablu antenowym" - kondensatory w odpowiednich miejscach blokują składową stałą. W takim przypadku oryginalne radio (jego obwody wejściowe) powinno byc przystosowane do zasilania.

Co do standardowych wyjść zasilających antenę to były one stosowane do wysuwania anteny teleskopowej (namontowałem się kiedyś radyjek starej generacji) - czyli włączamy radio pojawia się napięcie na tym wyjściu i wysuwa antenę teleskopową, wyłączamy - odwrotnie.

Czy po by było A5 w tym radiu fabrycznym ? - nie wiem. Kolega mający problem wyraźnie sygnalizuje , że do jego wzm. dochodzi osobne zasilanie.

Napisano

Oto zdjęcia wyjaśniające zasilanie wzmacniacza antenowego.

1. Zaznaczone usunięte elementy filtrujące napięcie zasilające wzmacniacz antenowy:

[image]65ee4f76378a59d8m.jpg[/image]

2. Wylutowane elementy umieściłem na płytce do zamontowania i zasilania anteny w tunerze do carpc:

[image]890159926762a4a3m.jpg[/image]

3.Oryginalna antena ze znaczkiem MM ze wzmacniaczem którą zdemontowałem ze Stilona:

[image]29cb99f8b345fe22m.jpg[/image]

4.Również fabryczna antena MM z zasilaniem wzmacniacza osobnym przewodem. Zdjęcie pozwoliłem sobie wkleić z allegro od kogo kupiłem, ponieważ moja kupiona jest zamontowana:

[image]d5449ce7dcc81091m.jpg[/image]

Napisano

no i wszystko jasne - o to mi chodziło .

Czyli wznacniacz anteny (jesli jest) to mieści się w antenie. U mnie właśnie biegnie osobny przewód z gniazda A-5 , jest on koloru czarnego i gnie gdzieś daleko w kokpicie . Mało tego przewód ten w pobliżu kostki złączony był na skrętkę i niezaizolowany. Gdy zaciekawiony zmierzyłem w nim napięcie stwierdziłem że jest tam 12V to włos mi się zjeżył . To spowodowało że zacząłem interesować się tym tematem, zwłaszcza , że jak pisałem stacje giną za miastem .

Teraz mam zupełnie inne radio , więc chyba go odłączę całkowicie , antenę wpuszczę gdzieś w słupek i tyle .

Mam otwierany dach więc demontaż podsufitki nie wchodzi w grę . A inaczej nie da rady żeby się dobrać do kabla antenowego i go sprawdzić lub ewentualnie połozyć nowy . Podejrzewam że być może kabel jest gdzieś uszkodzony , bo badałem napięcie w gnieździe anteny na dachu i jest tam kompletne "0" - nie ma przejścia pomiędzy wtyczką do radia a gniazdem na dachu.

Napisano

Podejrzewam że być może

> kabel jest gdzieś uszkodzony , bo badałem napięcie w gnieździe

> anteny na dachu i jest tam kompletne "0" - nie ma przejścia pomiędzy wtyczką do radia a gniazdem na dachu.

Gniazdo bata jest połączone ze wzmacniaczem poprzez układy L,C i na nim nie będziesz miał żadnego napięcia.

Napiszę jeszcze o moim doświadczenie z anteną z zasilaniem wzmacniacza osobnym kablem (4 zdj). Antenę połączyłem z tunerem porządnym kablem RG-174 Profi gęściejszy oplot jak bez znaczka Profi(mam obydwa) o długości 2m. Przewód zasilający antenę 12V też 2m z niezależnego akumulatora żelowego. Kręciłem anteną w różne strony żadnej różnicy w odbiorze, więc odkręciłem bat dalej sygnał taki sam, odłączyłem zasilanie żadnej różnicy. Następnie odłączyłem przewód zasilający od anteny i sygnał słabszy, dalej podłączyłem antenę bezpośrednio do tunera i cisza, po podłączeniu bata sygnał wrucił zależny od kierunku ustawienia. W końcu zmieniłem przewód antenowy na H-155 w ekranie z czystej miedzi (folia i oplot) bez bata brak sygnału, po przykręceniu jest, więc podłączyłem zasilanie 12V już widać różnicę jak manewruję anteną. Znów odłączyłem bat dalej jest sygnał, po odłączeniu przewodu zasilającego cisza raczej szum.

Wniosek wyciągnąłem następujący ze antena fabryczna z zasilaniem wzmacniacza porządnym kablem sygnałowym odbiera fale radiowe tylko z bata anteny i go wzmacnia.

Dlatego jak przyjdzie wiosna fabryczna antena wraca na dach, a ten filter z fabrycznego radia zamontuję w obudowie tunera i zasili wzmacniacz kablem sygnałowym. Wtedy dopiero będę widział i słyszał czy jest różnica między metodą fabryczną a stosowaniem innych rozwiązań i anten.

Napisano

> Podejrzewam że być może

> Gniazdo bata jest połączone ze wzmacniaczem poprzez układy L,C i na

> nim nie będziesz miał żadnego napięcia.

ale sprawdziłem czy jest przejście na poczatku kabla antenowego i w gnieździe anteny - skoro go nie ma to kabel musi być gdzieś przerwany.

Napisano

> ale sprawdziłem czy jest przejście na poczatku kabla antenowego i w

> gnieździe anteny - skoro go nie ma to kabel musi być gdzieś

> przerwany.

Rozumuję tak, że podłączyłeś miernik do wtyczki kabla przy radiu i gniazda anteny po wykręceniu bata to żadnego przejścia nie będzie. Musiałbyś opuścić podsufitkę pod anteną tam jest złącze kabla z anteną i dopiero wtedy możesz powiedzieć czy kabel jest dobry czy nie. Nie wiem czy dobrze mi w uchu dzwoni że ktoś pisał tutaj, że kabel jeszcze ma złącze w przednim słupku?

Napisano

> gniazda anteny po wykręceniu bata to żadnego przejścia nie

> będzie. Musiałbyś opuścić podsufitkę pod anteną tam jest złącze

> kabla z anteną i dopiero wtedy możesz powiedzieć czy kabel jest

> dobry czy nie. Nie wiem czy dobrze mi w uchu dzwoni że ktoś

> pisał tutaj, że kabel jeszcze ma złącze w przednim słupku?

czyli wszystko popierdzieliłem . To teraz już zupełnie nie wiem gdzie szukac przyczyny...

Napisano

> czyli wszystko popierdzieliłem . To teraz już zupełnie nie wiem

> gdzie szukac przyczyny...

szukac nowego radyjka w tych radyjkach padaja tunery i nikt tego nie robi ja tez przestalem

Napisano

> szukac nowego radyjka w tych radyjkach padaja tunery

ale ja już ma mnowe - Panasonic . Jest lepiej ale za miastem i tak tragedia

Napisano

> ale ja już ma mnowe - Panasonic . Jest lepiej ale za miastem i tak

> tragedia

to wymien antene z tylu główke albo bat sprawdz na innym radyjku

albo daj zarobic dobremu elktrykowi.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> albo daj zarobic dobremu elktrykowi.

to już drugie radio , węc sprawdzanie na 3-cim odpada ,

jak znam fachowców nie będzie się elektryk pierdzielił tylko kupi za 2 zł 3m kabla i poprowadzi nowy a za rozebranie i złożenie podsufitki zerżnie 2 stówy i nie jest powiedziane że ma pratyktykę ze skywindow i czegoś nie zmaluje ... Zgadzam się tak było by najprościej ale zawsze najprościej = najdrożej :/

• 5 miesięcy później...
Napisano

A więc pół roku temu, gdy radio kaseciak padło i przestało odbierać FM, zamieniłem go na Pioneerka. Ale że estetycznie nie za bardzo mi to wyglądało, stary kaseciak wrócił na swoje miejsce z zamiarem, że dojeżdżę z nim nim znajdę jakieś oryginalne radyjko z CD. I tu mnie zaskoczył poraz pierwszy, bo gdy po dwóch dniach wpiąłem ponownie w instalację, odżył niby nic mu nie było. Pomyślałem, może to tylko chwilowa samo naprawa, ale jak się okazało sprawny był aż do minionego piątku, czyli ponad pół roku. W miniony piątek znów nastała cisza na FM. Odłączyłem radio na dwa dni wożąc go w bagażniku, i dzisiaj rano gdy znów go podłączyłem, FM działa... Teraz tylko pytanie na jak długo się znów uleczyło?

Napisano

może zaglądnij do środka, który kabelek wewnątrz jest luźny?

Napisano

> może zaglądnij do środka, który kabelek wewnątrz jest luźny?

Wewnątrz nie ma żadnych "kabelków" prócz jednej taśmy łączącej przedni panel i drugiej napęd z płytą, a panel sterujący pewnie nie ma wpływu na zaniki toru FM jeżeli AM działa dobrze.

Napisano

Mi po podobnych objawach kompletnie padl tuner, zanioslem do majstera zlotej raczki elektryka ale mowil ze tam jakas kosc pada i sciagnac ja z portugalii czy skad te radia sa to koszmar i nie naprawil. Ja sie nie znam, kupilem drugie i dziala 270751858-jezyk.gif

Napisano

> ale mowil ze tam jakas kosc pada i

> sciagnac ja z portugalii czy skad te radia sa to koszmar i nie naprawil.

Kość w głowicy jest Philipsa jak i kilka pozostałych, tylko wymiana w takich obudowach to nie prosta sprawa. Minęły już czasy jak się wymieniało układy w obudowie DIP i sprzęt dalej pracował. Dzisiaj trza kupować nowy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.