Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

o takie bravo sobie wyszukalem

Featured Replies

Napisano

> jakiś tekst

> Jak na pierwszy rzut oka fachowcow wyglada ten samochod

wygląda jakby maska miała jaśniejszy odcien niż reszta ale może to kwestia oswietlenia, taki matowy kolor....

na pewno bedzie sprzegło do wymiany zeby.GIF

a poza tym kto dawał ogłoszenie? BRA W O?

Napisano

> jakiś tekst

Jeśli ma oryginalny nalot to urzytkowany tylko w mieście z nogą na sprzęgle .. Ja mam ponad 190 kkm i pedał wygląda tak samo!

Napisano

> jakiś tekst

nie kupuj auta bez klimy 270751858-jezyk.gif

Napisano

> to ladnie wyglada tylko strasznie daleko ode mnie stoi

Ale w 8k to się z nim raczej nie zmieścisz.

Napisano

> wygląda jakby maska miała jaśniejszy odcien niż reszta ale może to

> kwestia oswietlenia, taki matowy kolor....

> na pewno bedzie sprzegło do wymiany

> a poza tym kto dawał ogłoszenie? BRA W O?

e raczej nie! Wydaje mi sie ze to tylko tak pada swiatlo! Za to ma nieorginalne radio bo zaslepke ma 270751858-jezyk.gif

Co do sprzegla to cos musisz wiedziec o tym zeby.GIF Ja mam auto po kobiecie i sprzeglo bylo robione przy 120 tys

Napisano

> to ladnie wyglada tylko strasznie daleko ode mnie stoi

hmm.gif

auta przed FL miały progi i dół zderzaków w kolorze czarnym .....a ten ma pod kolor nadwozia....IMO było robione.

Napisano

WFK - blachy z moich okolic, ale jakos nie przypominam sobie abym widzial ten samochod "na miescie". Jezeli nadal to bravo stacjonuje gdzies obok mnie to moge podskoczyc obczaic - ale dopiero w przyszlym tygodniu.

Napisano

> Co do sprzegla to cos musisz wiedziec o tym Ja mam auto po kobiecie

> i sprzeglo bylo robione przy 120 tys

ja mam po dwoch kobietach....jestem trzecia kobieta i drugą Iwonką właścicielką

Napisano

> nie kupuj auta bez klimy

A dlaczego niby?

To chyba zalezy od wlasnych upodoban?

W ten sam sposob mozna komus radzic zeby kupil kupil niebieskie auto, bo np zielone sa brzydkie.

Napisano

> A dlaczego niby?

> To chyba zalezy od wlasnych upodoban?

> W ten sam sposob mozna komus radzic zeby kupil kupil niebieskie auto,

> bo np zielone sa brzydkie.

właśnie!

PS: zielone są najładniejsze prawda?

Napisano
  • Autor

> WFK - blachy z moich okolic, ale jakos nie przypominam sobie abym

> widzial ten samochod "na miescie". Jezeli nadal to bravo

> stacjonuje gdzies obok mnie to moge podskoczyc obczaic - ale

> dopiero w przyszlym tygodniu.

O kolega z moich stron i to bardzo blisko 20.GIF. ten na Wfk jest z Milanowka tam tez bylo WFK

Napisano

> O kolega z moich stron i to bardzo blisko . ten na Wfk jest z

> Milanowka tam tez bylo WFK

Czyli wszystko jasne - mysalem ze to Pomiechówek.

Napisano

> właśnie!

> PS: zielone są najładniejsze prawda?

tu się zgodzę....zielone są naj...... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Czyli wszystko jasne - mysalem ze to Pomiechówek.

Nie u mnie nie jezdi takie bravo grinser006.gif

Napisano

> tu się zgodzę....zielone są naj......

To jedyny słuszny kolor. palacz.gif

Napisano

> To jedyny słuszny kolor.

To czemu masz czerwone w avatarze?

Napisano

> To czemu masz czerwone w avatarze?

bo to jedyny słuszny kolor dla ferrari..... 270635636-JUMP2.gif

Dla Bravy to zieleń Heinekena.... uzbroj_zlo.gif

Napisano

> jakiś tekst a co o tym na pierwszy rzut oka powiecie

A co można powiedzieć Bravo jak Bravo .Zdjęcia mało dokładne i wyrazne .Cena niezła ale zachowaj czujność w takich przypadkach gdy cena jest nazbyt atrakcyjna

Napisano
  • Autor

> A co można powiedzieć Bravo jak Bravo .Zdjęcia mało dokładne i

> wyrazne .Cena niezła ale zachowaj czujność w takich przypadkach

> gdy cena jest nazbyt atrakcyjna

no wlasnie frown.gif koles pisal, ze juz po oplatach zostaly juz tylko blachy. Jutro go obejrze

Napisano

do przebiegu dolicz sobie 100kkm......a ze zdjęć to nic nie widać.

Napisano

ja sie kiedyś wybrałem po bravo aż 360km.Stał w salonie fiata w Jeleniej Górze więc myslalem ze wszystko bedzie ok mimo ze cena była wtedy atrakcyjna.Pani z salonu powiedziała ze auto ma małą ryse i nic poza tym.Oczywiście nie bite!,jak spytałem np o opony to że są dobre:).Na miejcu się okazało że opony to zimówki już zreszą zjechane a auto było całe lakierowane i bite.Co prawda poskładane dobrze ale już całe pordzewiałe a rocznik 2000!!Pani tłumaczyła potem że to były drobne stłuczki bo kobieta poobcierała a nie "dzwon";) .Wszystkie ranty nadkoli brała rdza a na przednim błotniku na dole rdza wielkości dłoni!Przy próbie odpalenia okazało sie ze rozrusznik padnięty:).Chciałem jej dać w pysk normalnie! A pani z salonu powiedziała ze to tylko Fiat;)

Napisano

Moje wspomnienia z okresu poszukiwania samochodu też są ciekawe smile.gif

Salon. Fiat Brava, ful wypas (klima, el. szyby, CD etc.), cena dość atrakcyjna. Oględziny i... mój wzrok wyłapuje pewne niuanse - nadkola pomalowane od wewnątrz na kolor nadwozia na brud! Na czarnych listwach bocznych zajechane farbą pod kolor nadwozia. Na moje pytanie czy samochód był lakierowany padła odpowiedź "nie, kolorek oryginalny". W zasadzie już w tym momencie zapadła w mojej głowie decyzja "odpuszczam" ale z ciekawości drążę temat. No to zobaczmy co pod maską. A pod maską wszystko prawie nówka jeszcze się białe etykiety dyndają. Sprzedawca idzie w zaparte że autko było myte itd. Więc przechodzę do natarcia i pytam się, że niby to auto nie malowane a te mazy na listwach to od czego, a te nadkola to pomalowane po co? Sprzedawca trochę wymięka ale próbuje dalej ściemniać, że lakier był porysowany i trzeba było pomalować. Podziękowałem za prezentację autka i... więcej już w tym salonie mnie nie zobaczą.

Kolejny przypadek. Tym razem tico w innym salonie. Ładnie wypastowane karoseria, listwy, oponki, zderzaki. Błysk. Bliższe oględziny pod dużym kątem po swiatło ujawniają prawdę. Tylne drzwi i błotnik malowane - widocznie drobne strupki (pyłek) i coś ciekawego, niezbyt mocna rysa która w dziwny sposób urywa sią dokładnie w miejscu gdzie wg mnie zaczyna się malunek. Sprzedawca idzie w zaparte, że nie było malowane, ale jest przy tym mało przekonujący.

Reasumując każda zmiana koloru na nadwoziu, zakłócenia połysku, obecność zbyt dużej ilości nowych elementów świadczą że autko było bite. Oczywiście jeśli dobrze zrobione i przygotowane to ciężko poznać, ale jak się ma dobre oko to można.

Na pewno zbyt okazjonalna cena też powinna wzbudzić wątpliwości.

Napisano

a to ciekawe......moje ma malowane tylne błotniki a nie było bite.....co ty na to??

Napisano

> a to ciekawe......moje ma malowane tylne błotniki a nie było

> bite.....co ty na to??

moje ma malowane lusterka...też nie było bite....:D

Napisano

> bite.....co ty na to??

A to podobna sytuacja jak u mnie. Moje autko tez nie bylo bite, a maske ma malowana (bylo bardzo duzo odpryskow od kamyczkow i w jednym miejscu luszczyl sie lakier bezbarwny - wygladalo to koszmarnie, wiec niedlugo po kupnie auta postanowilem zrobic ta maske).

I co? Jakbym teraz chcial sprzedac, to pewnie jakis palant bedzie mi wmawial, ze na pewno bite bylo, bo sie dopatrzyl ze z maska cos bylo robione...

Tyle tylko ze ja sobie porobilem zdjecia z przed malowania i jakby cos to moge zawsze pokazac jak to bylo. Ale na pewno i tak jakis "pseudo fachowiec" by mi troche nerwow popsul...

Napisano

> Najładniejsze są czerwone

zaraz nad na HP wyrzucą za te niemerytoryczne posty

Zielony rulez

Napisano

> zaraz nad na HP wyrzucą za te niemerytoryczne posty

> Zielony rulez

i jeszcze w dodatku zieleń butelkowa heinekena.... waytogo.gif

Napisano

Lekko np przerysowane auto i pomalowane to nic złego i to całkiem normalna sprawa ale rdza i odłażący lakier to już jak dla mnie dyskwalifikacja i nie chodzi już nawet o to jak było bite.

Napisano

A co o tym sadzicie?

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2820352

Jak znalazłem to ogłoszenie, cena podana byla 8300zł do negocjacji. Własciciel powiedział że tylko blotnik był wymieniony. Pojechaliśmy z kumplem zobaczyć co i jak. Okazało sie ze obydwa błotniki były malowane razem z maska, nawt źle dobrany odcień bo się na każdym elemencie rózni i widac gołym okiem ze było malowane, no i szyby powymieniane. I po co mi było jechać prawie 200km? Zauważyłem też pewną zależność, że jeżeli są malowane błotniki to nie mają pod kierukowskazem znaczka np: 100 16V (dla innych pojemności inne oznaczenie). Teraz będe zwracał na to uwage oglądając kolejne ogłoszenia.

Napisano

Ja bym brał od razu - 16000cm3 silnik - ciekawe ile ma koni przy 16 litrach pojemności...ale kopa musi mieć niezłego zeby.GIF

Napisano

> bite.....co ty na to??

Zawsze jest jakiś powód malowania. Od względów estetycznych - (rysy, odpryski, pęknięcia lakieru) do robótki po pobiciu.

Jeśli sprzedawca twierdzi, że autko nie było malowane a widac, że było to chyba o czymś świadczy. Z podawanych przykładów widać, że nie zawsze sprzedający uczciwie mówi co i jak. Trzeba być czujnym.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.