Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

tanie, markowe ale które?

Featured Replies

Napisano

tak jak w temacie tanie ale markowe radyjko z CD (bez MP3) do punciaczka mego. Mam dwa typy pierwszy drugi . Który wybrać? Oba to koszt średnio 300 z małym hakiem. Myślę o sony ale może coś podpowiecie?

Napisano

> tak jak w temacie tanie ale markowe radyjko z CD (bez MP3) do

> punciaczka mego. Mam dwa typy pierwszy drugi . Który wybrać?

> Oba to koszt średnio 300 z małym hakiem. Myślę o sony ale może

> coś podpowiecie?

Pioneer lub Blaupunkt ok.gif

ja mam blaupunkta gra super waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Pioneer lub Blaupunkt

> ja mam blaupunkta gra super

miałem do niedawna blaupunkta, o którego zresztą kiedyś pytałem w kwesti rozkodowania, i grał zajefajnie. A co sony się nie spisują?

Napisano

> coś podpowiecie?

Blaupunkt ok.gif nie zamienił bym na żadne inne. Najpierw miałem Lausanne CD30 a teraz oryginalną radionawigacje do punta wsadziłem smile.gif

Napisano

> miałem do niedawna blaupunkta, o którego zresztą kiedyś pytałem w

> kwesti rozkodowania, i grał zajefajnie. A co sony się nie

> spisują?

może cos takiego blaupunkt

ja mam sanremo na mp3 i jest super

Napisano
  • Autor

> Blaupunkt nie zamienił bym na żadne inne. Najpierw miałem Lausanne

> CD30 a teraz oryginalną radionawigacje do punta wsadziłem

ja miałem modene RD148, zaryzykowałem i rozkodowałem. CD nie działało. Zapłaciłem za rozkodowanie 40 a na aledrogo sprzedałem go za 66. Ale dźwięk był ok.gif

Napisano

> go za 66. Ale dźwięk był

Dokładnie dzwięk jest waytogo.gif ,na pewno nie bedziesz narzekał.Blaupunkt ma to do siebie ,że to nie jest choinka na święta ,tylko proste i funkcjonalne radio z super odbiorem i dzwiękiem.

Napisano
  • Autor

> może cos takiego blaupunkt

> ja mam sanremo na mp3 i jest super

ładne, a o co chodzi z technologią MOSFET przy wzmacniaczu? jest tak przy sony i pioneer, przy tym blaupunkcie nie wiem.

Napisano

> ładne, a o co chodzi z technologią MOSFET przy wzmacniaczu? jest tak

> przy sony i pioneer, przy tym blaupunkcie nie wiem.

TU masz wszystko

Napisano

Ja mam Pionieera tylko że z serii 4 i jest super. Ładny desing i no kolor podświetlenia nie grzyie sie z deską kropka...

Napisano

Ja bym bral Pionka. Sony to tandeta, szczegolnie te tansze. Tak wogole, to bym polecil Alpine, ale sa sporo drozsze. Co do Blaupunktow to nie mam do nich przekonania. Slabe sa w nich plyty glowne, co powoduje ze po 2-3 latach moga sie pojawic pierwsze problemy, spowodowane brakiem kontaktu. W ciagu ostanich 4 miesiecy robilem dwa Blaupunkty z taka usterka, na szczescie skonczylo sie na przelutowaniu wszystkich punktow lutowniczych na plytce.

Napisano
  • Autor

> Ja bym bral Pionka. Sony to tandeta, szczegolnie te tansze.

czyli przy tańszym sony płace za sony a nie jakość radia?

Napisano

Ja mam od trzech lat SONY CDX-R3300 MP3 i mówiąc szczerze zawiodłem bardzo na tunerze i na "dynamice dzwięku" ....

Bierz pionka Blaupunkta lub Clarion a od sony z daleka... czacha.gif

Ops, błąd adresata posta.... blush.gif

Napisano

Dokładnie.... Ale przy tych droższych też....

chcesz Sobie kupić sony to kup telewizor.... hi,hi ale kineskopowy, bo te mieli najlepsze.... hi,hi grinser006.gif

Napisano

> czyli przy tańszym sony płace za sony a nie jakość radia?

Mozna tak powiedziec. A tak wogole to Sony bylo dobre z 10-15 lat temu. TV LCD Sony sa zobione we wspolpracy z Samsungiem. Maja taki same matryce i.t.d., tyle za Sony jest sporo drozsze. No bo przeciez placi sie za firme, za znaczek crazy.gif

W zeszlym roku kupilem TV JVC, taki troche tanszy. Ostatnio sporo sie zdziwilem, gdy sie dowiedzialem, ze w nim cala elektronika jest z telewizora Daewoo, z modelu ktory byl sporo tanszy angryfire.gif

Napisano

> Ja mam od trzech lat SONY CDX-R3300 MP3 i mówiąc szczerze zawiodłem

> bardzo na tunerze i na "dynamice dzwięku" ....

> Bierz pionka Blaupunkta lub Clarion a od sony z daleka...

Od Clariona tez z dala. Mechanika CD jest do kitu, nagminnie padaja silniki lub sterowniki. Koszt calego nowego czytnika to ponad 200zl.

Napisano

No i codziennie coś nowego... a taki ładny dzwięk (ponoć) dają....

Eh, dobrze, że nie mam takich dylematów...

offtopic.gif

Ja, na przykład, muszę dokonać zakupu przełącznika szyb el. prawych za jedyne 84 PLN..... sick.gif bo stary się był wysr...

Napisano

ja mam właśnie tego PIONEER'a kupiłem go niewdawno - po tym jak padło mi jakieś no name.....

tylko mój Pioneer ma czerwono/bursztynowe podświetlenie tak że ąłdnie się komponuje z podświetleniem zegarów i deski rozdzielczej ...

gra fajnie ...

Napisano
  • Autor

z sony na CA jadą jak ze szmatą (przelukałem archiwum). Bedzie pionek bo wkońcu jutro 15 i Geburtstag smile.gif

Napisano

> z sony na CA jadą jak ze szmatą (przelukałem archiwum). Bedzie pionek

> bo wkońcu jutro 15 i Geburtstag

będziesz adowolony z tego Pioneer'a 1920 to dobre radyjko budżetowe......

Napisano

> Ja, na przykład, muszę dokonać zakupu przełącznika szyb el. prawych

> za jedyne 84 PLN..... bo stary się był wysr...

To się da rozebrać i naprawić... chyba, że całkiem stopiony.

Napisano

Wyjęte, odlutowana góra, rozebrane i.... pęknięta blaszka jednego styku i duża ilość sadzy...

Też miałem nadzieję.... buu.gif

Sorki za O.T.

Napisano

> No i codziennie coś nowego... a taki ładny dzwięk (ponoć) dają....

> Eh, dobrze, że nie mam takich dylematów...

> Ja, na przykład, muszę dokonać zakupu przełącznika szyb el. prawych

> za jedyne 84 PLN..... bo stary się był wysr...

standard panie zlosnik.gif, ja dorwałem kiedyś używke na allegro za 20 dychy, poszukaj wink.gif

Napisano

ja polecam pionka. Mój już 3 rok dzielnie sie sprawuje bez żadnej awarii

Napisano

> coś podpowiecie?

Miałem Blaupunkta i już nie kupie tej firmy po 1,5 roku przestał czytać płyty w zimie co w lecie się nasiliło i poszedł na sprzedaż NIGDY BLAUPUNKTA.

Teraz mam Pionka i już 4 rok wszystko czyta bez zająknięcia.

Jeśli chcesz tanie i dobre radio to plecam JVC 322 jak się nie pomyliłem z oznaczeniem(i 3 lata gwary grinser006.gif), mulher.gif ma w sc i gra łądnie jak na 340zł wydane w sklepie Caraudio a nie na allegro.

pozdro

Napisano

Odpuść sobie te modele. Weź, tak jakkoledzy radzą blaupunkta, ewentualnie jakiegoś Clariona.

SONY to robi dobre......telewizory, a Pionek podstawowe modele ma średnio atrakcyjne.

Napisano

> Odpuść sobie te modele. Weź, tak jakkoledzy radzą blaupunkta,

> ewentualnie jakiegoś Clariona.

> SONY to robi dobre......telewizory, a Pionek podstawowe modele ma

> średnio atrakcyjne.

osobiście uważam, że Sony w ogóle jest marką przereklamowaną, chcą kupę kasy za porównywalny do konkurencji sprzęt. Mam na myśli telewizory właśnie.

Napisano

> Ja mam od trzech lat SONY CDX-R3300 MP3 i mówiąc szczerze zawiodłem

> bardzo na tunerze i na "dynamice dzwięku" ....

> Ops, błąd adresata posta....

Nie wiem co ty chcesz od tego modelu Sony hmm.gif

Tuner jest ok, szybko wyszukuje stacje. CD ładnie pracuje (miękko) - może brakuje mu kilku dodatkowych funkcji ale to ma grać a nie robić za kombo (All in one), na złej nawierzchni nie ma efektu zanikania odczytu z płyty no i do tego dekoder MP3. Wyjście na zewnętrzny wzmacniacz.. a to nie każdy wówczas miał!

W tej cenie [w 2003r. ok 800PLN] pod względem reprodukcji dźwięku na różnych przetwornikach nie miał godnego rywala wśród innych marek (Pioneer, Blaupunkt, Clarion etc.) - odsłuch był robiony bez podbijania częstotliwości - wszystok na 0.

Czegóż chcieć więcej?

Napisano

> coś podpowiecie?

Jezeli zdecydujesz sie na pionka to bierz ze srodka polki albo te wyzej ,sam uzywam pionkow od nastu lat ale same te z wysokiej polki i sa waytogo.gif Te z niskiej polki po glebszej analizie to stwierdzisz ze wielu funkcji nie posiadaja i sa nastawione na konkretnego odbiorce , albo muzyka z tunera albo cd .Jezeli chodzi o jakosc dzwieku to te ze sredniej polki na standartowych glosnikach boje_sie.gif naprawde graja OK .Szczegolnie jezeli chodzi o CD.

Napisano

Do odtwarzacza CD żalu nie mam, jest OK i sprawuje się dobrze, Tuner owszem, szuka szybko... ale ma słabą "bazę stereofoniczną" a to wiąże się z falowym, dobrze wyczuwalnym uchem, słabnięciem sygnału... Czasem szumy i zanikanie sygnału... Antenę mam b. dobrą, kabel antenowy zmieniałem 2 lata temu no i na końcu inne radyjka tego problemu w mojej okolicy nie mają... Ale może przesadzam... confused.gif

Napisano

Do odtwarzacza CD żalu nie mam, jest OK i sprawuje się dobrze, Tuner

> owszem, szuka szybko... ale ma słabą "bazę stereofoniczną" a to

> wiąże się z falowym, dobrze wyczuwalnym uchem, słabnięciem

> sygnału... Czasem szumy i zanikanie sygnału... Antenę mam b.

> dobrą, kabel antenowy zmieniałem 2 lata temu no i na końcu inne

> radyjka tego problemu w mojej okolicy nie mają... Ale może

> przesadzam...

Kurcze... ja opisanych przez ciebie wad w moim egzemplarzu nie zauważyłem hmm.gif

No może tylko taki, że niektóre stacje radiowe w Gdańsku i Gdyni nadają na różnych częstotliwościach więc niestety trzeba się przerzucić gdy słabnie sygnał icon_eek.gif

Napisano

> No może tylko taki, że niektóre stacje radiowe w Gdańsku i Gdyni

> nadają na różnych częstotliwościach więc niestety trzeba się

> przerzucić gdy słabnie sygnał

Hmm.. a tuner ma funkcje AF?

No, bo gdybys kupil sobie najtanszego Blaupunkta ktory ma Tuner Codem III z funkcja AF(alternative freqeuncy) np. Alicante CD31 taki jak mam ja dalem za niego 2,5 roku temu niecale 300zl-

279121746-100_0774.JPG ,

to nie mialbys takiego problemu, tuner sam zmienialby sobie czestotliwosci bez zadnej przerwy w odbiorze, odbierana stacja zawsze bylaby najwyzszej jakosci.

Aha co do czytania CD to do tej pory (odpukac) nie bylo problemow, rowniez na nierownosciach zachowuje sie dobrze. Zauwazylem tylko ze mechanizm nie radzi sobie z slabej jakosci, najtanszymi supermarketowymi plytami, pewnie pomogloby przeczyszczenie mechanizmu.

post-65389-14352484081642_thumb.jpg

Napisano

ja do 300 wybrał byum jakiegos clarionika bo gram na tych radjach juz kilka lat i to wedlug mnie naprawde dobra firma do polecenia wiem ze to nie bedzie jakis wysoki model clariona ale według mnie co clarion to clarion:))

Napisano

> ja do 300 wybrał byum jakiegos clarionika bo gram na tych radjach juz

> kilka lat i to wedlug mnie naprawde dobra firma do polecenia

> wiem ze to nie bedzie jakis wysoki model clariona ale według

> mnie co clarion to clarion:))

No to sobie kup nowego Clarionka z mp3, jakiegos takiego tanszego i zobaczysz ze na 99% cos w nim padnie zaraz po skonczeniu sie gwarancji sick.gif

Jednemu 3 miechy po gwarancji padl silnik obracajacy plyte CD (nowy ciezko dostac, cala mechanika 230zl na Wolumenie w W-wie)

Drugiemu padla plyta glowna, tez 3 miechy po gwarancji - radio bylo martwe.

Jeden z tych ludzi to kolega z IKP. Nie bede wymienial teraz, kto to.

A jak chcesz dokladniej poznac typowe i czeste usterki radii tej firmy to zapraszam na www.elektroda.pl

Napisano

Soniacz ma AF i wiele więcej tylko, że u mnie akurat ta funkcja była ustawiona na OFF, tak samo jak TA itp. duperele boozing.gif

Napisano

imho pioneer ok.gif w sony często pada laser sick.gif

Napisano

Ja potwierdzam JVC KDG-322 jak za cenę ok. 300pln gra ładnie - zero problemów i te wspomniane 3 latka gwarancji...

Napisano

Ja mam JVC i nie narzekam. Na moje potrzeby wystarcza zlosnik.gif

Napisano

miałem sony, mam sony, bede miał sony... zlosnik.gif

cdx-gt200 polecam waytogo.gif

----------------------------------------------------------------

"ZŁOTA STRZAŁA" PUNTO 2 DYNAMIC 2002 1,2 8V

Napisano

pewnie to co napiszę rozpęta burzę ale ja kupiłem radyjko LG.

za cośtam ponad 300 złotych mam cd mp3 i port usb więc podpinam sobie pendrive'a. z tym czytaniem mp3 z pendrive'a to niesamowita sprawa, śmiech mnie ogarnia na wspomnienie jak kiedyś pieniłem się na dziury...

ciekawe ile by kosztowało jakieś inne markowe radyjko z podobnym wyposażeniem co?

pozdrawiam

Napisano

> pewnie to co napiszę rozpęta burzę ale ja kupiłem radyjko LG.

> za cośtam ponad 300 złotych mam cd mp3 i port usb więc podpinam sobie

> pendrive'a. z tym czytaniem mp3 z pendrive'a to niesamowita

> sprawa, śmiech mnie ogarnia na wspomnienie jak kiedyś pieniłem

> się na dziury...

> ciekawe ile by kosztowało jakieś inne markowe radyjko z podobnym

> wyposażeniem co?

> pozdrawiam

p.s. zapomniałem dodać, że wyświetlacz ma 7 kolorów ustawianych zaleznie od upodobania...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.