Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ADAC-wierzyc czy nie

Featured Replies

Napisano

Wierzycie w opinie i robione przez nich testy bo mnie niektore dziwia,przyklad planuje kupic Opony letnie YOKOHAMA A.drive AA01 i przegladajac neta,strony ze sklepami z oponami i umieszczonymi tam opiniami oraz opiniami urzytkownikow na forum to widac ze maja dobra opinie a u nich wrecz odwrotnie http://www.opony.com.pl/aktualnosci/foto/adac_2006_d.jpg Opony letnie uwazaja ze te opony sa slabe, zauwazylem ze i w przypadku samochodow czesto maja rozne opinie czyzby wplyw niektorych firm motoryzacyjnych mial znaczenie na przebieg testow z korzyscia dla tych firm. Jakie sa wasze opinie

Napisano

> Wierzycie w opinie i robione przez nich testy bo mnie niektore

> dziwia,przyklad planuje kupic Opony letnie YOKOHAMA A.drive AA01

> i przegladajac neta,strony ze sklepami z oponami i umieszczonymi

> tam opiniami oraz opiniami urzytkownikow na forum to widac ze

> maja dobra opinie a u nich wrecz odwrotnie

Jeżeli zestawimy opinie użytkowników do testów ADAC to raczej wierzyłbym tej instytucji. Ludzie na forach generalnie uwielbiają dowartościowac swoje zakupy. Poza tym ciężko znaleźc przeciętnego użytkownika, który co miesiąc zmienia opony na inne i przez to może sobie wyrobi o nich jakieś zdanie.

Poza tym ludzie nie maja skali porównawczej. Klient ostatnio podniecał się pirelli p6000 - jak przejechał się autem na potenzach to o mało świat mu się nie zawalił rotfl.gif

Napisano

o Nokianach raczej prawdziwie napisali waytogo.gif

Napisano

Nie wieże rożnym testom szczególnie prowadzonych w naszym kraju( czasem pachnie mi tu wielką kasą) hmm.gif

Ale jeśli chodzi o testy ADAC to ja do ich opinii po testowych mam pełne zaufanie pomimo czasami odwrotnej opinii na forum oponiarskim waytogo.gif

Napisano

miałem te najlepsze wg zestawienia (inny rozmiar 205/16/55) teraz mam te najgorsze wg zestawienia zlosnik.gif

Tych najlepszych nikomu nie polecam, a zobaczymy jak będzie z tymi najgorszymi zlosnik.gifhehe.gif

Napisano

Wg mnie to czysta komercja nie majaca wiele wspolnego z rzeczywistością.

Przez zupełny przypadek kupiłem dwie oponki Goodride - chinszczyzna... zlosnik.gifzlosnik.gif

I muszę powiedzieć że za tę cenę nie dostałbym opony o takich parametrach. Oceniam ją na 4 w 5-cio stopniowej skali.

czyli rewelacja.

Info

Napisano
  • Autor

> miałem te najlepsze wg zestawienia (inny rozmiar 205/16/55) teraz mam

> te najgorsze wg zestawienia

> Tych najlepszych nikomu nie polecam, a zobaczymy jak będzie z tymi

> najgorszymi

A na jakich oponach sie przejechales smile.gif

Napisano

> A na jakich oponach sie przejechales

turanza- bardzo twarde opony po dwóch sezonach do wyrzucenia.

Bardzo śliskie smirk.gif

Napisano
  • Autor

> turanza- bardzo twarde opony po dwóch sezonach do wyrzucenia.

> Bardzo śliskie

Mysle ze Yokohama jak kupie to nie bedzie zly wybor tym bardziej ze duzo uzytkownikow je chwali,napewno lepsze od 8 letnich koreancow kumho ktore mam obecnie zeby.GIF Dzieki za info

Napisano

> turanza- bardzo twarde opony po dwóch sezonach do wyrzucenia.

> Bardzo śliskie

potwierdzam, turanza to generalnie kiszka. moj sasiad ma w służbowym focusie II i bardzo narzeka na te opony. co ciekawe w reszcie floty służbowej wymieniono te opony na inne, lepsze.

Napisano
  • Autor

> potwierdzam, turanza to generalnie kiszka. moj sasiad ma w służbowym

> focusie II i bardzo narzeka na te opony. co ciekawe w reszcie

> floty służbowej wymieniono te opony na inne, lepsze.

A wiec jak widac ADAC swoje wiadomo czemu a zycie swoje

Napisano

na przyszłość polecam Nokiana waytogo.gif

Napisano

Ja jestem zdania że do cywilnej jazdy autkiem klasy niższej średniej nie ma znaczenia jakich opon się używa. Nie jeżdżę szybko po mokrej nawierzchni, nie wchodzę ostro w zakręty i nie przekraczam raczej 120 kmh. Uważam że opona nie achowująca się poprawnie przy takich założeniach po porstu nie byłaby produkowana.

W tej chwili kulam się na Barumach Bravuris 195/50/15 i gdybym miał się sugerować opiniami to powinienem się z mostu rzucić po takim zakupie.

Napisano
  • Autor

> Ja jestem zdania że do cywilnej jazdy autkiem klasy niższej średniej

> nie ma znaczenia jakich opon się używa. Nie jeżdżę szybko po

> mokrej nawierzchni, nie wchodzę ostro w zakręty i nie

> przekraczam raczej 120 kmh. Uważam że opona nie achowująca się

> poprawnie przy takich założeniach po porstu nie byłaby

> produkowana.

> W tej chwili kulam się na Barumach Bravuris 195/50/15 i gdybym miał

> się sugerować opiniami to powinienem się z mostu rzucić po takim

> zakupie.

No ale zawsz ta z lepszymi parametrami z lepszym trzymaniem ma mnejsze szanse wpadniecia w poslizg przy wolniejszej jezdzie .Chociaz wiadomo na brawure nawet najlepsze laczki nie pomoga trzeba myslec jadac w kazdym razie ja kupie Yokohama A drive lub Dunlopy SP30 ,moze szwagier ktory jest kierowca tira gdzies z hurtowni jeszcze taniej niz ze sklepu mi zalatwi zeby.GIF

Napisano

> produkowana.

Niestety rzeczywistość jest trochę inna niż Twoje wyobrażenia, widać że nie trafiłeś na naprawdę kiepskie opony czego Ci oczywiście nie życzę, ale uwierz na słowo że takie istnieją.

Poza tym nawet przy cywilnej jeździe zdarzają sie sytuacje awaryjne w których dobra opona jest niezastąpiona.

Jeżeli chodzi o testy ADAC to tak się zdarzyło że i letnie i zimowe opony jakie mam testowali i ich opinie potwierdzają się z tym co zauważyłem sam.

pzdr.

Napisano

> produkowana.

> W tej chwili kulam się na Barumach Bravuris 195/50/15 i gdybym miał

> się sugerować opiniami to powinienem się z mostu rzucić po takim

> zakupie.

Jakby Ci to powiedzieć... ja jeżdżę głównie po mieście i wierz mi, że dobre opony są konieczne nawet przy takiej jeździe. Mam nieszczęście mieć Dębicę Vivo - nikomu nie polecam. Przy 75 w koleinie złapałem klin wodny pod jednym z przednich kół. Na wodzie to opony w ogóle nie hamują, tylko się ślizgają i z wiekiem (teraz mają 3 lata niecałe) jest coraz gorzej... Najwidoczniej nigdy nie trafiłeś na naprawdę złe opony - i życzę Ci żebyś nigdy nie trafił ok.gif

Napisano

> Jakie sa wasze opinie

Jezdze na Turanza 195/65 R 15 (Made in Poland) i uwazam, ze na suchym nic nadzwyczajnego, a na mokrym sa bardzo dobre i czuje sie bezpiecznie.

Zgadzam sie, ze godna polecenia, ale nie wydaje mi sie, ze to absolutny nr 1.

Napisano

słabiutkie na deszczu, ale ciche

Napisano

myśle, ze testy ADAC są dość miarodajne, testują je na dokladnie tych samych autach w tych samych warunkach. A opinie w sieci to co? Prawie kazdy ma inne auto i w innym miejscu jeżdzi. Choć też zwracam na nie uwagę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.