Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ukarał się sam, ale nie tylko

Featured Replies

Napisano

Gazeta.pl

Dwie osoby zginęły, a dwie - w tym kobieta w zaawansowanej ciąży - w stanie ciężkim trafiły do szpitala w wyniku wypadku, od jakiego doszło w niedzielę w miejscowości Miedary koło Tarnowskich Gór. Wszyscy podróżowali skradzioną dwie godziny wcześniej Toyotą. W szpitalu jest też pobity podczas kradzieży właściciel samochodu.

Jak poinformował zespół prasowy śląskiej policji, 24-letni kierowca skradzionego samochodu na łuku drogi, prawdopodobnie w wyniku nadmiernej prędkości, stracił nad nim panowanie, zjechał na pobocze i uderzył w drzewo. Na miejscu zginął on sam i 31-letnia pasażerka samochodu. Pozostali pasażerowie - 23-letni mężczyzna i 20-letnia kobieta, będąca w widocznej ciąży, w stanie ciężkim zostali przewiezieni do szpitala.

Tymczasem prowadzący sprawę funkcjonariusze stwierdzili, że samochód, który uczestniczył w wypadku, niecałe dwie godziny wcześniej został skradziony z parkingu w Tarnowskich Górach. Siedzącego w zaparkowanym samochodzie właściciela toyoty zaatakowało dwóch mężczyzn. Napastnicy wyciągnęli go ze środka, pobili, a następnie odjechali skradzionym autem. Policja wyjaśnia teraz wszystkie okoliczności zajścia.

Napisano

> Gazeta.pl

> Dwie osoby zginęły, a dwie - w tym kobieta w zaawansowanej ciąży - w

> stanie ciężkim trafiły do szpitala w wyniku wypadku

Sprawiedliwość szybko go dosięgła.

Napisano

Na porodówkę może się spieszyli?

Napisano

Dobrze, dobrze im tak.

Tylko szkoda własciciela autka. Mam nadzieje że miał Ac bo inaczej to bedzie krucho.

Napisano

> Dobrze, dobrze im tak.

> Tylko szkoda własciciela autka. Mam nadzieje że miał Ac bo inaczej to

> bedzie krucho.

Obciażyć tych żyjących kosztami i niech zasuwaja na toyotę... 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Obciażyć tych żyjących kosztami i niech zasuwaja na toyotę...

Ci co zgineli pewnie tez posiadali jakis "majatek" - sprzedac i zwrocic kase wlascicielowi

Napisano

> Ci co zgineli pewnie tez posiadali jakis "majatek" - sprzedac i

> zwrocic kase wlascicielowi

i tak powinno działac prawo ...jestem zaa ok.gifok.gifok.gif

niech cała rodzina odpowiada za swojego bliźniego przestępcę...może wtedy rodzice , bracia i siostry bardziej zainteresowali by sie działalnościa swoich bliźnich......

Napisano

> i tak powinno działac prawo ...jestem zaa

> niech cała rodzina odpowiada za swojego bliźniego przestępcę...może

> wtedy rodzice , bracia i siostry bardziej zainteresowali by sie

> działalnościa swoich bliźnich......

gosc mial 24lata i IMO nie mozna obciazac rodziny (sam decyduje juz o swoim zyciu)

Napisano

> gosc mial 24lata i IMO nie mozna obciazac rodziny (sam decyduje juz o

> swoim zyciu)

KC mówi wyrażne "kto swoim działaniem przyczynił się do strat na mieniu innej osoby jest zobowiązany do jej naprawy" czy jakoś tak. Zatem jeśli miał majątek to z niego się potrąca to co winien innym. Ergo => mniejszy majątek do podziału dla spadkobierców. No chyba, że nic nie posiadał.

Napisano

> Szczerze mówiąc żal mi tylko

> tego nienarodzonego jeszcze dzieciaczka...

> Reszta do piekła raz.

Mamusi powinni zabrać dziecko i ją wysterylizować żeby nigdy więcej nie mogla mieć dzieci.

Napisano

> Mamusi powinni zabrać dziecko i ją wysterylizować żeby nigdy więcej

> nie mogla mieć dzieci.

Chyba Cię trochę poniosło?

Dlaczego miałaby w ten sposób płacić za to, że ktoś inny ukradł samochód i spowodował wypadek?

Sterylizacja za coś takiego? yikes.gifscrewy.gif

Napisano

> Chyba Cię trochę poniosło?

Trochę Go poniosło, ale przyznasz chyba, że wsiadanie do kradzionego auta w "widocznej ciąży", to nie jest najrozsądniejszy pomysł... icon_rolleyes.gif

Napisano

> Trochę Go poniosło, ale przyznasz chyba, że wsiadanie do kradzionego

> auta w "widocznej ciąży", to nie jest najrozsądniejszy pomysł...

Czy ja wiem.... niewiem.gif

Przyczyną wypadku i potem śmierci była utrata kontroli nad samochodem a nie sama kradzież. Przecież ci ludzie nie uciekali przed pościgiem, ani nic z tych rzeczy. Dwóch kolesi ukradlo autko, zabrali swoje kobiety i pojechali się przejechać nad jeziorko. A że humory im dopisywały - udana kradzież - to i sobie poszaleli.

Ta dzioucha w ciąży zrobiła błąd, że wsiadła do samochodu prowadzonego przez konkretnego człowieka. A tak naprawdę, to to był wypadek, sprawa nie zawsze do przewidzenia.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> Ta dzioucha w ciąży zrobiła błąd, że wsiadła do samochodu

> prowadzonego przez konkretnego człowieka.

Sorry ale moja serce.gif by sie lekko zdziwila gdybym ot tak przyjechal sobie nowa fura spineyes.gif A tu panna wsiada i jada nad jeziorko? spineyes.gif

Napisano

> Sprawiedliwość szybko go dosięgła.

Zeby zawsze tak szybko dzialala.. oslabiony.gif

Napisano

> Czy ja wiem....

> Przyczyną wypadku i potem śmierci była utrata kontroli nad samochodem

> a nie sama kradzież. Przecież ci ludzie nie uciekali przed

> pościgiem, ani nic z tych rzeczy. Dwóch kolesi ukradlo autko,

> zabrali swoje kobiety i pojechali się przejechać nad jeziorko. A

> że humory im dopisywały - udana kradzież - to i sobie poszaleli.

> Ta dzioucha w ciąży zrobiła błąd, że wsiadła do samochodu

> prowadzonego przez konkretnego człowieka. A tak naprawdę, to to

> był wypadek, sprawa nie zawsze do przewidzenia.

> Pozdrawiam

> Bartek

Ale chyba jadąc kradzionym autem jest się bardziej "narażonym" na nieprzewidziane akcje, typu pościg, strzelanie w opony, zajeżdżanie drogi, czy podobne... icon_rolleyes.gif

Napisano

jaki złodziej tacy jego znajomi. Kto rozsądnie myślący wsiadłby do kradzionego samochodu? co zabawa, niewinna przejażdzka? a pobity właściciel samochodu to co?

...na pewno ukradli samochód i spieszyli sie do szpitala w sprawie ciąży.

niestety jest jeszcze duża niedoskonałość urządzeń i ryzyko pomyłki ale dwiema rękami podpisuje sie pod takimi rozwiązaniami, zeby złodziejowi jakieś urządzenie zabezpieczajace obcieło palce albo spaliło pół twarzy.

Prawo powinno dopuszczać zasadę, ze jeśli próbujesz dokonać kradzieży czy włamania to trzeba sie liczyć z okaleczneiem a nawet śmiercią

Napisano

> Ale chyba jadąc kradzionym autem jest się bardziej "narażonym" na

> nieprzewidziane akcje, typu pościg, strzelanie w opony,

> zajeżdżanie drogi, czy podobne...

Może niedokładnie czytalem, ale nie było tam mowy o tym, że byl pościg, ktos do nich strzelał lub coś podobnego.

Napisano

> Sorry ale moja by sie lekko zdziwila gdybym ot tak przyjechal sobie

> nowa fura A tu panna wsiada i jada nad jeziorko?

Moja też. Ale rozmawiamy o konkretnym wypadku, w którym brały udzial 4 osoby w tym jedna kobieta w ciąży.

To, że auto było kradzione nie oznacza, że była to przyczyna wypadku. Kolejna rzecz to to, że pognębiacie kobietę, która będąc w ciąży wsiadła do kradzionego samochodu. A dla mnie te dwie rzeczy nie mają nic ze sobą wspólnego. Równie dobrze mogło być tak, że gdyby jechali własnym samochodem, to w danych okolicznościach kierowca zachowałby się tak samo nieostrożnie i doprowadził do wypadku.

A już głosy o tym, aby sterylizować takie kobiety, co to jeżdżą kradzionymi samochodami są moim zdaniem..... delikatnie mówiąc mało dojrzałe.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> Może niedokładnie czytalem, ale nie było tam mowy o tym, że byl

> pościg, ktos do nich strzelał lub coś podobnego.

Nie twierdzę, że coś takiego się działo, ale jadąc kradzionym autem trzeba się z tym liczyc. W związku z tym nazwałem nierozsądnym zachownie tej dziewczyny w ciąży - tylko tyle.

Napisano

> Nie twierdzę, że coś takiego się działo, ale jadąc kradzionym autem

> trzeba się z tym liczyc. W związku z tym nazwałem nierozsądnym

> zachownie tej dziewczyny w ciąży - tylko tyle.

Różni ludzie bywają, rozsądni i nierozsądni. Nierozsądność tej panny polegać mogła na tym, że wsiadła w ciąży do kradzionego samochodu, albo........ że w ogóle zadawała się ze złodziejem. Kto to wie.

Pozdro

Bartek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.