Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stożek K&N Bravooo

Featured Replies

Napisano

No więc tak... Nie powiem bo się chwalę 270751858-jezyk.gif he he...

Kawał dobrej roboty by LCQ

Mianowicie :

Dzień pierwszy: rozeznanie na rynku... dobór stożka... z poczatku miał być uniwersalny.. Stwierdzenie faktu co uniwersalne jest do dup* wzięło tu góre... Więc został zamówiony Stożek dedykowany do Bravo 1.6 16v firmy K&N, oczywiście objęty gwarancją...

Demontaż dotychczasowego filtra wraz z obudową był brutalny smile.gif ponieważ wcześniejszy posiadacz auta chciał dobrze wyminić filtr powietrza... Bardzo mocno chciał przykręcić śruby mocujące... niestety nie pomyslał że wkręca śruby w gwint który jest przymocowany do plastiku... co rezultatem było zerwanie zaczpów... Więc niestety w ruch poszła szlifierka he he

Cała obudowa została wycięta, co też nie było łatwe, biorąc pod uwage że trzeba było się pilnować zeby nic nie wpadło w dolot filtra co mogło by spowodować późniejsze komplikacje... Następną żecza którą trzeba wziąść pod uwagę to fakt ze jest tutaj mało miejsca na zabieg ze szlifierka w ręce... Został tylko dolot powietrz z poaczatku autka zeby dostarczal powietrze do filtra, z czasem doloze jeszcze jedna rurke gietka z pod zderzaka aby filtr mial jeszcze wiecej swierzego podmuchu.. Kiedy została już obudowa wycięta trzeba było pozamiatać i schować narzędzia... auto czekało do dnia aż przyjdzie filtr...

Na szęście mam znajomego który prowadzi sklep z częściami i miałęm filtr na drugi dzień smile.gif Do drugiej części zabiegu było potrzebne: Kolanko (w moim przypadku firmy Jacky, na prezentowanym zdjeciu koloru czervonego), kawałek parury o wymiarze średnicy wewnętrznej 74mm2 (koszt parury i kolanka 48 zl) metalowe złączki, jak i plastikowe złączki... Wszystko łaczymy tak jak na zdjeciu lub wg potrzeb... Jedynie na plastikowe złączki trzeba było wywiercić 3 otwory...

Ktoś zapyta po co plastikowe złączki które brzydko wygladają ??

Odpowiec jednoznaczna tak ma być ... he he

Prawda brzydko wygląda... ale calosc nie ma wygladac to ma jezdzic, Mam obnizone i utwardzone auto, sprężyny OMP tył 40 mm, przód 60 mm na amortyzatorach Monroe Reflex gazówki... także wstrząsy sa dość mocnei takie rozwiazanie bylo najbardziej optymalne smile.gif

Klik

20.GIF

Napisano

I tyle zachodu dla poprawy samopoczucia,bo chyba na przyrosty mocy nie liczyłeś...? cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> I tyle zachodu dla poprawy samopoczucia,

?? Ty sie znasz cos wogole na tunignu ? jesli tak to chyba powinienes wiedziec ze taka operacja jest jedna z podstawowych...a wymienienie na sama wkladke nie jest najlepszym rozwiazaniem..

>bo chyba na przyrosty mocy

> nie liczyłeś...?

Nie liczylem (gorsz do grosza az wkoncu sie uzbiera troche wiecej mocy, bo kazde auto posiada pewien zakres mocy w rezerwie) cfaniaczek.gif ale najlepszy przyrost z filtrow stozkowych otrzymala wlasnie firma K&N bylo to 3.7km i 7,2Nm

Napisano

> ?? Ty sie znasz cos wogole na tunignu ?

Nikt sie tu nie zna, same jelopy siedza zlosnik.gif

Prawda jest taka, ze narobiles sie jak dziki a efekt bedzie marny [no poza halasem spod machy]

Napisano
  • Autor

> Nikt sie tu nie zna, same jelopy siedza

> Prawda jest taka, ze narobiles sie jak dziki a efekt bedzie marny [no

> poza halasem spod machy]

az tak sie nie narobilem... zreszta traktuje to jako przyjemnosc... efekt nie jest marny bo jestem zadowolony... moj problem ze skaczacymi obrotami znikl... autko sie znacznie lepiej wkreca na wysokich obrotach... za taka cene mogl bym to robic raz w miesiacu za takie efekty

Napisano

Obawiam sie, ze moze [ale nie musi] byc to autosugestia. Mogles stracic troche dolu i przez to masz wrazenie lepszego kopa na gorze

Napisano
  • Autor

własnie ze nie starcil bo wkrece sie dobrze nawet troszke lepiej, wydaje mi sie ze tylko zyskalem za kilka tygodni bede mial mozliwosc sprawdzenia.. takze sie wszystkiego dowiem

Napisano

> własnie ze nie starcil bo wkrece sie dobrze nawet troszke lepiej,

> wydaje mi sie ze tylko zyskalem

Oby waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> ?? Ty sie znasz cos wogole na tunignu ? jesli tak to chyba powinienes

> wiedziec ze taka operacja jest jedna z podstawowych...

No wreszcie ktoś kto się zna na tunningu. Możesz mi pomóc? Bo chciałem zamontować wkładkę KN, podobno daje 5% więcej mocy i lepiej się silnik wkręca? Myslisz, że warto założyć? I czytałem jeszcze dużo o strumiennicy, że też można mieć 5% albo nawet 10% więcej mocy. Myślisz, że warto?

Napisano
  • Autor

> No wreszcie ktoś kto się zna na tunningu.

No nie dokonca ze sie znam cos tam wiem lecz ciagle sie ucze... "Tuning? im go wiecej tym go mniej" zaczynasz od pierdulek az wkoncu chcesz wiedziec jak najwiecej na ten temat smile.gif czytaj poprostu duzo i pytaj jak czegos nie wiesz a jestes tym bardzo zainteresowany...

> Możesz mi pomóc? Bo

> chciałem zamontować wkładkę KN,

Bardzo dobre posuniecie... pamietaj aby kupic wkladke dedykowana do Twojego auta...

> podobno daje 5% więcej mocy

Nigdy w to nie uwierze poniewaz czytalem wypowiedz osoby ktora opracowala filtry K&N bylo to w jakiejs gazecie ale juz nie pamitam jak znajde to Ci zeskanuje wywiad... Byl tam przeprowadzony test na 5 autach... Stwierdzili tam ze filtr moze dac maksymalnie 3,6km i 7,2 Nm czy jakos tak... I jest to zalezne od auta jak i jego stanu technicznego... w tescie dowiedli co bylo udokumentowane wykresami z hamowni ze w 2 /5 przypadkow wymiana filtra pogorszyla moc aut... Badz dobrej mysli bo 3 /5 osiagi sie polepszyly.

Cos takiego jak slysze ze filtr daje 5% lub ze daje 10 km to nie wiem czy mi sie chce plakac czy smiac... ludzie nie czytaja a ze sluchu powtarzaja po kims kto chcial zaszpanowac przed kims kto sie nie zna ...

> lepiej się silnik wkręca? Myslisz, że warto założyć?

Tak jak napisalem wyzej ja nie jestem tego w stanie sprawdzic.. musisz pocisnac przed wymiana zobaczyc jak sie auto wkreca na dole a jak na gorze... jak masz mozliwosc to skozystaj ze sprzetu pomiarowego... To jest najlepsze rozwiazanie...

A ja mysle ze sprobowac zawsze wrato smile.gif

>I czytałem

> jeszcze dużo o strumiennicy, że też można mieć 5% albo nawet 10%

> więcej mocy. Myślisz, że warto?

He he a tu akurat mysle ze lepszej sciemy sie nie dalo wymyslic zeby.GIF tez to samo nie ma czegos takiego ze dostajesz iles % mocy... Sama strumienice uwazam za gowno bo wychodze z zalozenia ze spaliny wydostajace sie z silnika trafiaja na przeszkody typu wszelkie tlumiki katalizatory.. czy tez jak w tym przypadku strumienice... Im MNIEJ przeszkod tym szybciej sie wydostana i tu mozesz liczyc na przyrost mocy... Mocny typowo sportowy wydech posiada sportowy katalizator w moim przypadku koszt okolo 2,800 zl rure... tlumik srodkowy... i tlumik koncowy... osoby ktore sa dopuszczone do ruchu drogowego musza dodatkowo posiadac katalizator, ktory jest najgorszym zlem dla wydechu bo w najwiekszym stopniu zatrzymuje spaliny... Moja rada jest troche niezgodna z prawem ale jesli Ci zalezy na mocy to mozesz zrobic tak: Planowac kolektor, usunac wszystkie niepotrzebne tlumiki, u mnie bylo lacznie 5 tlumikow zostaly tylko 2, oraz wybebeszenie katalizatora lub calkowite usuniecie... jak go wybebeszysz to masz 50 % ze przejdziesz przeglad ale bedziesz musial wymienic tlumik koncowy na jakis sportowy zeby za bardzo nie mogli dojsc do tego ze katalizator jest pusty w srodku... jezeli wymienisz wszystko to mozesz liczyc na okolo 30 km i 40 Nm... tak wyliczyla firma V-tech z Karkowa moj przypadek... kosztu moze juz nie podam bo jest odstraszajacy... A do tego radza zmiane Chipa na sportowy + zmiana mapy wtrysku paliwa... Przyrost mocy to 7-13 KM i 18-21 Nm wiecej sie nie da poniewaz jest to tylko 1.6 benzyna i z tej pojemnosci nie da sie nic wiecej wyskrobac 20.GIF milej lekturki smile.gif jak czegos nie rozumiesz to proponuje zalozyc Ci nowy temat zeby nie zasmiecac co wlasnie zrobilismy ...

Napisano
  • Autor

> To sie kolega dal w jajo zrobic

Nie no w jajo jeszcze nie bo nie kupil tej strumienicy.. i mam nadzieje ze nie kupi smile.gif

A z niewiedzy jak bys chcial miec wieksza moc tez bys tak zrobil jak on... ktos poprostu mu zle doradzil, a ze sie nie orientowal to uwierzyl pierwszej lepszej osobie ktora sprawiala wrazenie ze sie zna 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Stwierdzili tam ze filtr moze

> dac maksymalnie 3,6km i 7,2 Nm czy jakos tak... I jest to

> zalezne od auta jak i jego stanu technicznego... w tescie

> dowiedli co bylo udokumentowane wykresami z hamowni ze w 2 /5

> przypadkow wymiana filtra pogorszyla moc aut... Badz dobrej

> mysli bo 3 /5 osiagi sie polepszyly.

3,6km i 7,2 Nm to już nieźle! Kupię taki filtr.

> Tak jak napisalem wyzej ja nie jestem tego w stanie sprawdzic..

> musisz pocisnac przed wymiana zobaczyc jak sie auto wkreca na

> dole a jak na gorze... jak masz mozliwosc to skozystaj ze

> sprzetu pomiarowego... To jest najlepsze rozwiazanie...

Dzisiaj sprawdzałem i jakoś tak słabo się wkręcał, ale może dlatego że była mgła. Sprawdzę jeszcze jutro.

A ten sprzęt pomiarowy żeby sprawdzić wkręcanie to gdzie można kupić?

> Moja rada jest troche

> niezgodna z prawem ale jesli Ci zalezy na mocy to mozesz zrobic

> tak: Planowac kolektor, usunac wszystkie niepotrzebne tlumiki, u

> mnie bylo lacznie 5 tlumikow zostaly tylko 2, oraz wybebeszenie

> katalizatora lub calkowite usuniecie...

No to ja pewnie też mam 5 tłumików i katalizator i dlatego się nie wkręca frown.gif

A u kogo można splanować ten kolektor?

> jezeli wymienisz

> wszystko to mozesz liczyc na okolo 30 km i 40 Nm...

> A do tego radza zmiane

> Chipa na sportowy + zmiana mapy wtrysku paliwa... Przyrost mocy

> to 7-13 KM i 18-21 Nm

Aż tak dużo mocy by było? Nieźle, to razem z tym filtrem K&N miałbym ze 350 koni. Dzięki za rady!

Napisano
  • Autor

> A ten sprzęt pomiarowy żeby sprawdzić wkręcanie to gdzie można kupić?

poszukaj na allegro sprzetu pomiarowego uzywki mozna kolo 1 tys kupic...

> No to ja pewnie też mam 5 tłumików i katalizator i dlatego się nie

> wkręca

Z tego co widze masz dobre autko wiec tam juz chyba nie ma co zmieniac... nawet jesli to koszta beda bardzo duze...

> A u kogo można splanować ten kolektor?

poszukaj na www.google.pl V-tech kontakt krakow i sobie zadzwon do nich niech Ci doradza smile.gif i wycenia od razu

> Aż tak dużo mocy by było? Nieźle, to razem z tym filtrem K&N

> miałbym ze 350 koni. Dzięki za rady!

nie wiem ile bedziesz mial smile.gif oby jak najwiecej smile.gif20.GIF

Napisano

Kolego Jajek.....fajnie piszesz ale nie masz pojęcia jak działa układ wydechowy, a to by wypadało wiedzieć jak chcesz pisać o tjunach....

Układ wydechowy to nie tylko przeszkody jak to ująłeś....jak by tak było to bez niego auto miało by większą moc, a jest wręcz przeciwnie.....

Musisz jeszcze troche poczytać...

Pozdro.

Napisano
  • Autor

> Kolego Jajek.....fajnie piszesz ale nie masz pojęcia jak działa układ

> wydechowy, a to by wypadało wiedzieć jak chcesz pisać o

> tjunach....

> Układ wydechowy to nie tylko przeszkody jak to ująłeś....jak by tak

> było to bez niego auto miało by większą moc, a jest wręcz

> przeciwnie.....

> Musisz jeszcze troche poczytać...

> Pozdro.

O przeszkody chodzilo mi tylko o niepotrzebne tlumiki... do tego wiem ze musi byc odpowiednia akubatura tego wszystkiego....wszystko musi byc obliczone, tak aby spaliny wydostawaly sie jak najszybciej :> Do tego dochodzi jeszcze chestotliwosc ktora tez musi byc obliczona aby nie wypchalo uszczeliki z pod glowicy :> jest tego troche... wiem ze wszystkiego na ten temat nie wiem, ale wydaje mi sie ze jestem na dobrej drodze smile.gif20.GIF

Napisano

> O przeszkody chodzilo mi tylko o niepotrzebne tlumiki... do tego wiem

> ze musi byc odpowiednia akubatura tego wszystkiego....wszystko

> musi byc obliczone, tak aby spaliny wydostawaly sie jak

> najszybciej :> Do tego dochodzi jeszcze chestotliwosc ktora tez

> musi byc obliczona aby nie wypchalo uszczeliki z pod glowicy :> jest tego troche... wiem ze wszystkiego na ten temat nie wiem,

> ale wydaje mi sie ze jestem na dobrej drodze

20.GIF

Fajne opracowanie nt. wydechu

>>Jakiś tekst<<

polecam

Napisano
  • Autor

> Fajne opracowanie nt. wydechu

> >>Jakiś tekst

Dzieki bardzo jak tylko bede po obiedzie napewno przeczytam zlosnik.gif20.GIF

Napisano

> Kawał dobrej roboty by LCQ

nikomu niepotrzebnej ? hehe.gif

Stozek lub wkladka fajnie warczy i to jest chyba najwiekszy ekekt, ltorego mozna sie spodziewac hehe.gif (pomijajac samochody, w ktorych dolot byl fabrycznie przytkany w celu ograniczenia mocy ... ale to rzadkosc - a i wtedy najwiekszy efekt daje i tak wywalenie zwezki)

Powiem tak - mam dwa takie same auta. W jednym jest wlozona dedykowana wkladka i chip (program - nie rezystor, zeby nie bylo hehe.gif ), drugi jest seryjny. "tuning" nie rekompensuje roznicy w szerokosci opon (235 vs 205) no.gif Auto po chipie i z wkladka jest nadal wolniejsze !!!

Acha - po wlozeniu wkladki odczulem poprawe ok.gif ale najprawdopodobniej dlatego, ze filtr, ktory wyjalem byl masakrycznie zawalony pyłem i liśćmi clown.gif

M.

P.S.

W sumie mialem powiedziec tylko tyle, ze w wolnossacym bez wiekszej ingerencji w silnik (wałek, głowica itp...) to sobie mozna crazy.gif Ale jakos sie rozpisalem hehe.gif

Napisano

gratki za wlozona prace biglaugh.gifale poza efektami wizualnymi i dzwiekowymi bym sie wiecej nie spodziewal. Jako ze mi sie nie chce bawic w takie stozki mam pytanie co do wkladki K&N. Znalazlem ostatnio taka dedykowana do sieny i mam pytanie czy dzwiek silniczka ulegnie troche zmianie ??

Napisano
  • Autor

> gratki za wlozona prace ale poza efektami wizualnymi i dzwiekowymi

> bym sie wiecej nie spodziewal. Jako ze mi sie nie chce bawic w

> takie stozki mam pytanie co do wkladki K&N. Znalazlem

> ostatnio taka dedykowana do sieny i mam pytanie czy dzwiek

> silniczka ulegnie troche zmianie ??

Wydaje mi sie ze powinno zmienic dzwiek... zawsze to sportowa wkladka a nie seryjna.. takze mysle ze jak najbardziej 20.GIF dzieki za gratki 20.GIF

Napisano

yikes.gifpad.gif

Racze twierdzić że taką długością dolotu z tym stozkiem raczej pogorszyłeś osiągi biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Racze twierdzić że taką długością dolotu z tym stozkiem raczej

> pogorszyłeś osiągi

dolot ?

Tam jeszcze nie ma dolotu... dopiero bedzie

Napisano
5 Tlumikow ? WTF ? 30 koni samym wydechem w 1.6 16v ? Litosci chlopcze. smirk.gif
Napisano

> 5 Tlumikow ? WTF ? 30 koni samym wydechem w 1.6 16v ? Litosci

> chlopcze.

nie stresuj sie biglaugh.gif chopak myslal ze go serio potraktowali swiety.gif i ze hameryke odkryl 270635636-JUMP2.gif

co do wydechu to 10-15KM to jeszcze idzie wydusic ale 30 to ristekpa biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> 5 Tlumikow ? WTF ? 30 koni samym wydechem w 1.6 16v ? Litosci

> chlopcze.

?!?! Zadzwon sobie do V-techa w krakowie to sam zobaczysz Co Ci powiedza... chlopcze...

Napisano

> ?!?! Zadzwon sobie do V-techa w krakowie to sam zobaczysz Co Ci

> powiedza... chlopcze...

Nic nie bierze sie z niczego - Pysiu.

Zanim zaczniesz produkowac sie z jakimis chorymi i wzietymi z kosmosu teoriami radze zapoznac sie lepiej z tematem.

Przyrosty mocy na samym stozku - bez zadnych airboxow, nawiewow oraz "lepsze wkrecanie" mozesz miedzy bajki wlozyc, roznicy napewno nie poczujesz. Chcialbym zobaczyc wykres Twojego demona predkosci na seryjnym filtrze i stozku.

Idac dalej - Wydech ktory da 30 koni w wolnossacym 1.6 bylby bez watpienia fenomenem, takie przyrosty nie sa mozliwe.

Jesli tak Ci powiedzieli fachowcy z V-techa to znaczy, ze bredza. smirk.gif

Napisano

> Jesli tak Ci powiedzieli fachowcy z V-techa to znaczy, ze bredza.

Praktykanci pewnie rotfl.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Praktykanci pewnie

nie wiem mozliwe...

Napisano
  • Autor

Nie napisalem tego zeby sie z kims klocic... jak masz jakies uwagi i rady ktore moga sie przydac to je poprostu napisz a nie skacz mi kolo nosa ze powtarzam to co uslyszalem od firmy :-/

Lepsze wkrecanie napewno uzyskalem bo to czuje...

Mozliwe ze sam taki filtr nie daje czegos co mozna poczuc.. ale pewnie przez to ze mialem zapchany poprzedni filtr, a teraz firmowy czuje duza roznice...

Napisano

> pewnie przez to ze mialem zapchany poprzedni filtr, a teraz

> firmowy czuje duza roznice...

Jak wymoenisz ostatni tlumik to pewnie tez tak bedziesz mowił

Wymien filtr kabinowy to moze i klimatyzacje poczujesz biglaugh.gif

Napisano

a tu widzę dalej ten sam wątek od dwóch tygodni, powodzenia kolego z tym bravo smile.gif

ja wymiękam zlosnik.gif kiedy on sobie da spokój?

Napisano

Ale wesoło jest jump.gifpub2.gif

Napisano

ok.gif niesluchaj sie ich oni sami bredza, naczytaja sie na internecie i miedzy soba puszczaja ploty ze to nic nie daje, a jest inaczej kazdy tjuner to wie....

poprostu najlatwiej kupic mocny woz i sie nim chwalic i smiac z innych, ze kombinuja...

tak od siebie to proponuje ci jeszcze

spytaj w tym V-tech'u

o cwancykator spalin. Do mojego audi powiedzieli ze przyrost ok 15-20km ,a wstawiasz zamiast srodkowego tlumika. Podobno dobrze sie sprawdza z organoleptycznym bipolarnomedialnym dupikatorem nawiewowym, wlansie do filtrow K&N ja tak mam i powiem ci ja nie jezdze szybko..ja powoli latam....

PS: aaaaa do cwancykatora musowo czerwony przycisk z bety M3 zlosnik.gif i siwecace wentyle zeby chociaz ludzie mogli po tym cie poznac zes smignol przez miasto ok.gifideia.gif

Napisano

> niesluchaj sie ich oni sami bredza, naczytaja sie na internecie i

> miedzy soba puszczaja ploty ze to nic nie daje, a jest inaczej

> kazdy tjuner to wie....

> poprostu najlatwiej kupic mocny woz i sie nim chwalic i smiac z

> innych, ze kombinuja...

> tak od siebie to proponuje ci jeszcze

> spytaj w tym V-tech'u

> o cwancykator spalin. Do mojego audi powiedzieli ze przyrost ok

> 15-20km ,a wstawiasz zamiast srodkowego tlumika. Podobno dobrze

> sie sprawdza z organoleptycznym bipolarnomedialnym dupikatorem

> nawiewowym, wlansie do filtrow K&N ja tak mam i powiem ci ja

> nie jezdze szybko..ja powoli latam....

> PS: aaaaa do cwancykatora musowo czerwony przycisk z bety M3 i

> siwecace wentyle zeby chociaz ludzie mogli po tym cie poznac zes

> smignol przez miasto

hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif poległem hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

> PS: aaaaa do cwancykatora musowo czerwony przycisk z bety M3 i

> siwecace wentyle zeby chociaz ludzie mogli po tym cie poznac zes

> smignol przez miasto

icon_eek.gificon_eek.gifhahaha.gifhahaha.gif przegiołes rotfl.gif

Napisano
  • Autor

Nie no fakt pojechales ... z tymi wentylami to juz wogole... niewspominajac o przycisku...

Napisano

001.gif panie jak to same nowe trendy som u nas na bazarku w dodaktu jedne z drozszych.... zlosnik.gif

wiec nie przeginam tylko podpowiadam ci jak zrobic

najszybszy bolid w miescie..pewnie tez chcesz miec taka bestie cfaniak.gif

Napisano

zgadzam sie z Homerem aczkolwiek zapomniał dodac ze jak montuje cwancykator spalin to musi miec tez wygwancer dolotowy. Jedno bez drugiego nie moze byc. siiiiiła wysssa krolik.gif

Ps. Homer naprawde lata... ostatnio sam widziałem jak latał z drabiną po Mysłowicach 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.