Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czerwone kierunki w lampach tylnych

Featured Replies

Napisano

W związku z tym, że miałem pomarańczowe kierunki w CC z tyłu, psiknąłem je na czerwono sprajem do tego przeznaczonym, tylko teraz mam problem, bo kierunki mrygają na czerwono, a powinny na pomarańczowo, zmieniłem już żarówki na pomarańczowe, ale to nic nie dało, sprajował już ktoś kiedyś tak lampki? jak temu zaradzić?

Napisano

> W związku z tym, że miałem pomarańczowe kierunki w CC z tyłu,

> psiknąłem je na czerwono sprajem do tego przeznaczonym, tylko

> teraz mam problem, bo kierunki mrygają na czerwono, a powinny na

> pomarańczowo, zmieniłem już żarówki na pomarańczowe, ale to nic

> nie dało, sprajował już ktoś kiedyś tak lampki? jak temu

> zaradzić?

jak psiknales na czerwono szprajem to trudno zeby swiecily na pomaranczowo.....

Napisano

chyba za grubo siknales.

tym lakierem do "przyciemiania" lamp?

Napisano

za gruba warstwa... z drugiej strony jeżeli chcesz, żeby świeciło na pomarańczowo to musisz na tyle cienką warstwę położyć, że pomarańczowy i tak będzie przebijał... lepiej kupić sportingowe lampy.

Napisano

Zrobilem tak samo i to w lampach sportingowych i mam ten sam efekt smile.gif Ale jezdze juz tak ponad 2 lata. Raz tylko policmajster sie przyczepil ale olal sprawe smile.gif Na badaniach technicznych tez nikt nawet uwagi nie zwrocil. Jezdze tak i nigdy mnie nitk nie strabil. Mi osobiscie nie przeszkadza to a lampa wyglada o niebo lepiej wink.gif Pozdrawiam

Napisano

>Mi osobiscie nie przeszkadza to a lampa wyglada o niebo

> lepiej Pozdrawiam

Brawo, świetne podejście screwy.gif Czerwone to sobie możesz zrobić oświetlenie w kabinie ... kierunki mają być pomarańczowe.

Napisano

Ja w poprzednim bolidzie mialem taka folia lampy obklejone to w swietle dziennym mrygalo na czerwono a jak bylo ciemniej to byl to kolor pomaranczowy a pach chcial ze niebiescy mnie zatrzymali w dzien i po dlugich rozmowach skonczylo sie tylko na zabranym dowodzie

Napisano

Tak?? O kurcze nie wiedzialem... A moze na rozowo sobie w srodku podswietlenie zrobie?? Ale lepiej sie napjpierw Ciebie zapytam czy aby moge.

Napisano

> Tak?? O kurcze nie wiedzialem... A moze na rozowo sobie w srodku

> podswietlenie zrobie?? Ale lepiej sie napjpierw Ciebie zapytam

> czy aby moge.

Mnie nie musisz ... wystarczy że do KD zajrzysz, albo zapytasz kogoś starszego po co jest ten kodeks. Różne są sytuacje na drodze i jeden system sygnałów i oznaczeń jest po to, żeby każdy mógł odpowiednio szybko, wręcz odruchowo reagować na to co się na drodze dzieje a nie zastanawiać się co właściwie sygnalizuje kierowca auta przed nim ... ale przecież to nieważna, ważne żebyś TY miał piknie umajone toczydełko no.gif

Napisano

> Zrobilem tak samo i to w lampach sportingowych i mam ten sam efekt

> Ale jezdze juz tak ponad 2 lata. Raz tylko policmajster sie

> przyczepil ale olal sprawe Na badaniach technicznych tez nikt

> nawet uwagi nie zwrocil. Jezdze tak i nigdy mnie nitk nie

> strabil. Mi osobiscie nie przeszkadza to a lampa wyglada o niebo

> lepiej Pozdrawiam

super podejscie, brawo... glownym zadaniem lampy jest swiecenie a nie wyglad.

Napisano

No i jak zwykle glos zabieraja napewno Ci ktorzy oczywiscie wszystko w aucie robia wedlug homologacji i wogole zgodnie z prawem i jezdza oczywiscie tylko i wylacznie przepisowo. Ehh nawet szkoda mi komentowac to dalej... Zajmijcie sie swoimi problemami tak bedzie lepiej...

Napisano

wsadz zolte zarowki a nie pomaranczowe i bedzie mrygac na pomaranczowo cool.gif

Napisano

Hmm wiesz co wszystko ladnie pieknie. Tylko jest jedno male ale... Popatrz na ulice czasem i zobacz jakie wymysly i w jakim stanie niektore samchodzy jezdza po naszych drogach. Ja wszystko rozumiem bezpieczenstwo itd najwazniejsze. Ale co z tymi ktorzy kierunkow nie uzywaja wcale?? I co z tego ze maja je pomaranczowe?? Ja nie mowie ze tak jak ja mam powinno byc. Tak wyszlo i tak zostawilem. Akurat w cienkim jest o tyle lepiej ze kierunki sa po skrajnej stronie lampy wiec dosc latwo sie domyslic ze to kierunek a nie stop. I powiem Ci tak ze jesli policja przymyka na o wiele gorsze rzeczy oko to osobiscie uwazam ze jesli chodzi o czerwone kierunki to nie jest jeszcze takie zlo. Bo przynajmniej widac jesli jest wlaczony a nie tak jak kiedys byla moda na przyciemnianie calych lamp gdzie przy slonecznym dniu wogole nei bylo widac czy stop sie pali czy nie. A tak juz apropo to czy Ty wszystko w swoim samochodzie masz legalne i zgodne z homologacja?? Kazdy ma wlasne podejscie na ile moze sobie pozwolic a prawo jest po to zeby te rzeczy weryfikowac. Tyle razy mialem kontrole i jakos nigdy nikt za to mi dowodu nie zabral a tylko 1 raz zwrocil uwage. Ciemnych szb z przodu tez nie wolno miec. ja mam i co juz jestem przestepca wedlug Twojego toku myslenia?? Nie robcie z siebie takich zyjacych wedlug prawa i w zgodzie z nim obywateli bo jest to po prostu smieszne... Pozdrawiam

Napisano

A cóż to za argumenty ? No i twoje wykroczenie dokłada się do ogólnej sumy występków na drodze, przez co bezpieczeństwo jeszcze bardziej maleje no.gif

Podobają ci się czerwone lampy, prosze bardzo, kombinuj ... ale światło mają dawać pomarańczowe ... po zmierzchu, we mgle, w śnieżycy, albo nawet na osiedlowym parkingu, jak się włączasz do ruchu zza przeszkody to ktoś zza twoich pleców może ten twój czerwony kierunek odczytać niewłaściwie i będzie kwasior no.gif

Nikt tu się nie robi świętym, ale co można to można, byle bez szkody dla innych użytkowników drogi waytogo.gif

EDIT:

Uwierz, że to naprawdę niebezpieczne. Piszesz, że "można się domyślić po umiejscowieniu lampy, że to kierunkowskaz" ... zastanów się ile czasu może zająć komuś zorientowanie się, że jedziesz cento i że migasz ? A potem policz jaką drogę w tym czasie pokona auto jadące 40, 60, 80 km/h ...

Napisano

> No i jak zwykle glos zabieraja napewno Ci ktorzy oczywiscie wszystko

> w aucie robia wedlug homologacji i wogole zgodnie z prawem i

> jezdza oczywiscie tylko i wylacznie przepisowo. Ehh nawet szkoda

> mi komentowac to dalej... Zajmijcie sie swoimi problemami tak

> bedzie lepiej...

nie obracaj kota ogonem no.gif nie bylo slowa o jezdzie i nie probuj mi prosze porownywac np. wydechu (bo u mnie byl za glosny) do czerwonych migaczy, bo to inna liga. Mialem watpliwa przyjemnosc jechac kiedys za centomaniakiem z czerwonymi migaczami i uwierz mi ze mialem z poczatku ladne zdziwienie co jest.. no.gif

Napisano

Ja tak nie uwazam. Jezdze dobrze a przede wszystkim z wyobraznia i nikomu nagle nie pakuje sie przed maske z tym moim czerwonym kierunkiem. Zgadzam sie ze innym uzytkownikom nie nalezy bezsensownie wyzadzac szkody smile.gif jednak dalej twierdze ze moje "wykroczenie" nie jest niczym tak niebezpiecznym zebym naprawde zagrazal innym. Jezdze po warszawie dosyc sporo i jeszcze mowie nei mialem sytuacji zeby ktos hamowal za mna z piskiem czy uzywal klaksonu. Jestem tak nauczony ze za wczasu sygnalizuje zmiane pasa czy skret i jadacy za mna widzac nawet i migajacy czerwony kierunek jest za wczasu poinformowany o tym co zamierzam zrobic. Nie zrobilem tych lamp specjalnie zeby miec czerwony kierunek tylko tak wyszlo bo za duzo dalem jak sie pozniej okazalo lakieru. Pozdrawiam

Napisano

ten lakier da sie zmyc. motip ma preparat do tego.

jak chcesz poprawic, to masz mozliwosc...

Napisano

> jechac kiedys za centomaniakiem z czerwonymi migaczami i uwierz

> mi ze mialem z poczatku ladne zdziwienie co jest..

sorry... ale jak to czytam to scina mnie z nog.... nie wierze i w zyciu nie uwierze ze nie wiedziales ze centomaniak,ktory jechal przed Toba wlaczyl migacz bo byl akurat czerwony.... jezeli tak bylo na prawde to wybacz ale z calym szacunkiem do Ciebie chyba nie myslales wtedy logicznie...

poza tym jest wiele, bardzo wiele nawet samochodow ktore seryjnie jezdza po PL z czerwonymi kloszami i czerwnymi migaczami...

a i zeby nie bylo. NIE jestem zwolennikiem malowania lamp czym kolwiek i tak samo jak Ty uwazam ze to jest zle... ale jak czytam takie paranoje o WIELKIM niebezpieczenstwie z tego wynikajacym to mnie sie smiac chce...

Ludzie tutaj zakladaja jakies xenony, bixenony wydumiki taki ze glowa mała , a nie wazne ze powoduja one wiecej niebezpiecznych sytuacji przez oslepianie niz glupi czerwnoy migacz z tylu.... i wszycy sie tym zachwycaja ahh i ohh, i nikt nie napisze ze to jest niebezpieczne....

Jezeli ktos umie logicznie myslec to skapnie sie ze czerwony, czy pomaranczowy mrugajacy klosz to jest kierunkowskaz... Bo nawet w seryjnym sportingowym on nie swieci idealnie na pomaranczowo... wiec przestancie pie***yc trzy po trzy ze to wielkie niebezpieczenstwo za ktore powinni dowod zabierac i jeszcze do wiezienia wsadzac...

peace !

Napisano

Nie obracam. Nie napisalem tylko o jezdzie. Pozatym moim zdnaiem zachowanie na drodze jest o wiele wazniejsze ale to moje prywatne zdanie. Hmm a dlaczego np nie moge tak porownac wydech a migacze?? Wedlug KD i to i to jest niedozwolone?? Fakt ze migacze czerwone moga bardziej negatywnie wplywac na bezpieczenstwo na drodze ale np dla mnie glosny wydech jest rzecza za ktora bardziej niz za kierunki powinno tracic sie dowod. Ale mowie to moje prywatne zdanie i nie interesuje mnie co ktokolwiek na ten temat mysli. Hmm bardzo mozliwe ze jechales za mna wlasnie. Coz Ty masz swoje racje ja mam swoje. I tyle. Mozemy tak sie sprzeczac w nieskonczonosc tylko po co?? Odrazu mowie ze nie jestem dumny ze tak mam i to bylo moim zamiarem od samego poczatku tak zrobic. Ale nie uwazam tego za jakas naprawde straszna rzecz. Dbam o to zeby sie swiecily zawsze i stopy i kierunki, zeby nie bylo sytuacji ze w ktoryms mam przepalona zarowke. Poki co nie mam zamiaru tego zmieniac no chyba ze faktycznie policja mnie kiedys zatrzyma i zabierze za to dowod ( co pewnie 3/4 z was bedzie mi zyczyc ). Wtedy ok zmienie. Pozdrawiam

Napisano
waytogo.gifwaytogo.gif20.GIF20.GIF Dokladnie smile.gif Cesze sie ze jest ktos kto normalnie podchodzi do takich rzeczy smile.gif I dokladnie jak kolege najbardziej mnie rozwalaja osoby ktore wszystkie przerobki gania a sami uwazaja sie za swiety.gif Panowie troche pokry do samych siebie. I zupelnie nie mam tu na mysli akurat tylko przykladu bob_best'a. W wielu watkach zauwazylem ze pewne rzeczy niektorzy tak gania jakby zalezalo od tego zycie. Pozdrawiam
Napisano

Ale czy ja napisalem ze chce poprawic?? Hmm nie. Napisalem tylko ze wyszlo tak a nie inaczej i tak zostawilem. Jakbym chcial koniecznie to zmienic to juz dawno bym to zrobil a pozatym nie byloby calej tej dyskusji. Ale uwazam ze nie jest to takie zlo za jakie tu niektorzy to uwazaja wiec, poki za to konkretnie dowodu nie strace, albo nie bede mogl przejsc badania technicznego to zostawiam.

Napisano

> poza tym jest wiele, bardzo wiele nawet samochodow ktore seryjnie

> jezdza po PL z czerwonymi kloszami i czerwnymi migaczami...

Jest to podstawa do odebrania DR. Pierwszy uczciwy diagnosta z chęcią to zrobi. Wiem, bo sprzedawałem kiedyś samochody z USA.

> a i zeby nie bylo. NIE jestem zwolennikiem malowania lamp czym

> kolwiek i tak samo jak Ty uwazam ze to jest zle... ale jak

> czytam takie paranoje o WIELKIM niebezpieczenstwie z tego

> wynikajacym to mnie sie smiac chce...

Ludzie sa przyzwyczajeni do żółtego, także nie zdziwi się jak cię ktoś cmoknie w tyłek, bo nie wpadnie na to, że migacz włączyłeś. Druga sprawa, że wystarczy że taki obywatel powie, że wpadł na Ciebie, bo nie zauwazył kierunkowskazu, który był czerwony i wina jest twoja, albo współwina.

> Ludzie tutaj zakladaja jakies xenony, bixenony wydumiki taki ze glowa

> mała , a nie wazne ze powoduja one wiecej niebezpiecznych

> sytuacji przez oslepianie niz glupi czerwnoy migacz z tylu.... i

> wszycy sie tym zachwycaja ahh i ohh, i nikt nie napisze ze to

> jest niebezpieczne....

Zalezy gdzie nie piszą. Napisz tu że załozyłęś ksenony - słusznie Cię zjedzą wink.gif

> Jezeli ktos umie logicznie myslec to skapnie sie ze czerwony, czy

> pomaranczowy mrugajacy klosz to jest kierunkowskaz... Bo nawet

> w seryjnym sportingowym on nie swieci idealnie na

> pomaranczowo... wiec przestancie pie***yc trzy po trzy ze to

> wielkie niebezpieczenstwo za ktore powinni dowod zabierac i

> jeszcze do wiezienia wsadzac...

Owszem da się domyslić... mogą się zdarzyć tacy, którzy na to nie wpadną wink.gif

Oczywiscie dowód powini zawierać. Przepisy są po to by je przestrzegac gdy jeździ się drogą publiczną. Na prywatnym placu możesz robić co chcesz.

> peace !

and love and rock&roll grinser006.gif

Napisano

bo taka jest prawda... czerwony migacz to nie czarny, ktrorego juz w ogole nie widac, czy to w dzien czy to w nocy...

jeszcze bym rozumial to wielkie poruszenie gdyby migacze nie mrugaly tylko w wyniku jakiegos zwarcia swiecily stale.... jak to bywa w starych maluchach czy innych samochodow z epoki naszych dziadkow....

Napisano

Dokladnie. Ale widac mamy tutaj fachowcow ktorzy chyba tylko marza by pracowac w drogowce i wlasnie za takie rzeczy zabierac dowody. Jendo sie zgadza jest to powod do zabrania dowodu zgodnie z KD. Tylko jesli by tak naprawde sprawdzac samochody z KD w reku to przynajmniej polowa wogole nie powinna wyjechac z garazu np przec cieknacy olej itd. Ale coz za czerone kierunki powinno sie chyba delikwenta chlostac publicznie no.gif Niektorzy widac troche nie bardzo maja stycznosc z rzeczywistoscia panujaca na drogach. Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

> Jest to podstawa do odebrania DR. Pierwszy uczciwy diagnosta z chęcią

> to zrobi. Wiem, bo sprzedawałem kiedyś samochody z USA.

ja tutuaj nie mowie o samochodach z USA bo one pojawily sie stosunkowo nie dawno....

> Ludzie sa przyzwyczajeni do żółtego, także nie zdziwi się jak cię

> ktoś cmoknie w tyłek, bo nie wpadnie na to, że migacz włączyłeś.

moje akurat swieca na pomaranczowo....

a co mi powiesz na biale carello, ktore maja homologacje a nie maja czerwonego odblasku ?

> Druga sprawa, że wystarczy że taki obywatel powie, że wpadł na

> Ciebie, bo nie zauwazył kierunkowskazu, który był czerwony i

> wina jest twoja, albo współwina.

albo i nie wpadnie smile.gif

> Zalezy gdzie nie piszą. Napisz tu że załozyłęś ksenony - słusznie Cię

> zjedzą

na szybko przyklad to wątek Kocosa, jeszcze nikt mu nie napisal zeby pukna sie w glowe bo to jest nie bezpieczne.... wiec nikt nikogo nie je....

> Owszem da się domyslić... mogą się zdarzyć tacy, którzy na to nie

> wpadną

wspólczuje takim rozgarniecia ok.gif

> Oczywiscie dowód powini zawierać. Przepisy są po to by je

> przestrzegac gdy jeździ się drogą publiczną. Na prywatnym placu

> możesz robić co chcesz.

zgadzam sie z Toba, ale nie popadajmy w przesadyzmy....

> and love and rock&roll

ok.gif wole trance wink.gif

Napisano

> Dokladnie. Ale widac mamy tutaj fachowcow ktorzy chyba tylko marza by

> pracowac w drogowce i wlasnie za takie rzeczy zabierac dowody.

> Jendo sie zgadza jest to powod do zabrania dowodu zgodnie z KD.

> Tylko jesli by tak naprawde sprawdzac samochody z KD w reku to

> przynajmniej polowa wogole nie powinna wyjechac z garazu np

> przec cieknacy olej itd. Ale coz za czerone kierunki powinno sie

> chyba delikwenta chlostac publicznie Niektorzy widac troche

> nie bardzo maja stycznosc z rzeczywistoscia panujaca na drogach.

> Pozdrawiam

czasem jak czytam to forum to wydaje mi sie ze ludzie usprawiedliwaja swoje naginanie prawa w realnym zyciu, piszac ze sa swieci na forum i ganiac wszystko co jest nie zgodne z KD..

Napisano

> sorry... ale jak to czytam to scina mnie z nog.... nie wierze i w

> zyciu nie uwierze ze nie wiedziales ze centomaniak,ktory jechal

> przed Toba wlaczyl migacz bo byl akurat czerwony.... jezeli tak

> bylo na prawde to wybacz ale z calym szacunkiem do Ciebie chyba

> nie myslales wtedy logicznie...

pokaz mi gdzie napisalem ze nie wiedzialem ze wlaczyl kierunek? jak probujesz mi cos zarzucic to chociaz przeczytaj dokladnie co napisalem zlosnik.gif

mialem lekkie zdziwko, ale wiadomo ze cieciem nie jestem i zorientowalem sie ze to kierunek, ale jednak lekko bylem zaskoczony

> poza tym jest wiele, bardzo wiele nawet samochodow ktore seryjnie

> jezdza po PL z czerwonymi kloszami i czerwnymi migaczami...

np?

> a i zeby nie bylo. NIE jestem zwolennikiem malowania lamp czym

> kolwiek i tak samo jak Ty uwazam ze to jest zle... ale jak

> czytam takie paranoje o WIELKIM niebezpieczenstwie z tego

> wynikajacym to mnie sie smiac chce...

> Ludzie tutaj zakladaja jakies xenony, bixenony wydumiki taki ze glowa

> mała , a nie wazne ze powoduja one wiecej niebezpiecznych

> sytuacji przez oslepianie niz glupi czerwnoy migacz z tylu.... i

> wszycy sie tym zachwycaja ahh i ohh, i nikt nie napisze ze to

> jest niebezpieczne....

> Jezeli ktos umie logicznie myslec to skapnie sie ze czerwony, czy

> pomaranczowy mrugajacy klosz to jest kierunkowskaz... Bo nawet

> w seryjnym sportingowym on nie swieci idealnie na

> pomaranczowo... wiec przestancie pie***yc trzy po trzy ze to

> wielkie niebezpieczenstwo za ktore powinni dowod zabierac i

> jeszcze do wiezienia wsadzac...

hehe.gif w sportingowych swieci na pomaranczowo i daje Ci na to gwarancje, ale mowie o oryginalach ze sprawnymi zarowkami, czytaj z takimi ktore dalej sa pomaranczowe, a nie kiedys byly

> peace !

20.GIF

Napisano
  • Autor

> ten lakier da sie zmyc. motip ma preparat do tego.

> jak chcesz poprawic, to masz mozliwosc...

już zdrapałem lakier, fajnie to wyglądało, ale nie dozwolone wink.gif poluje już na lampy od CCs wink.gif

p.s. nie kłóćcie się już tak wink.gif

Napisano

> Nie obracam. Nie napisalem tylko o jezdzie. Pozatym moim zdnaiem

> zachowanie na drodze jest o wiele wazniejsze ale to moje

> prywatne zdanie. Hmm a dlaczego np nie moge tak porownac wydech

> a migacze?? Wedlug KD i to i to jest niedozwolone??

wydech o ile wiem zagrozenia nie stwarza takiego jak moze storzyc czerwony migacz

Fakt ze

> migacze czerwone moga bardziej negatywnie wplywac na

> bezpieczenstwo na drodze ale np dla mnie glosny wydech jest

> rzecza za ktora bardziej niz za kierunki powinno tracic sie

> dowod. Ale mowie to moje prywatne zdanie i nie interesuje mnie

> co ktokolwiek na ten temat mysli. Hmm bardzo mozliwe ze jechales

> za mna wlasnie. Coz Ty masz swoje racje ja mam swoje. I tyle.

nie, nie jechalem za Toba

> Mozemy tak sie sprzeczac w nieskonczonosc tylko po co?? Odrazu

> mowie ze nie jestem dumny ze tak mam i to bylo moim zamiarem od

> samego poczatku tak zrobic. Ale nie uwazam tego za jakas

> naprawde straszna rzecz. Dbam o to zeby sie swiecily zawsze i

> stopy i kierunki, zeby nie bylo sytuacji ze w ktoryms mam

> przepalona zarowke.

waytogo.gif

Poki co nie mam zamiaru tego zmieniac no

> chyba ze faktycznie policja mnie kiedys zatrzyma i zabierze za

> to dowod ( co pewnie 3/4 z was bedzie mi zyczyc ). Wtedy ok

> zmienie.

ja w zadnym wypadku Ci tego nie zycze, Twoja sprawa, ale milczec na ten temat nie mam zamiaru grinser006.gif

Pozdrawiam

20.GIF

Napisano

> pokaz mi gdzie napisalem ze nie wiedzialem ze wlaczyl kierunek? jak

> probujesz mi cos zarzucic to chociaz przeczytaj dokladnie co

> napisalem

> mialem lekkie zdziwko, ale wiadomo ze cieciem nie jestem i

> zorientowalem sie ze to kierunek, ale jednak lekko bylem

> zaskoczony

no to dobrze ze cieciem nie jestes, bo za takiego Cie nie uwazam... a juz sie balem

> np?

na szybko pierwszy z brzegu.. AR 156

> w sportingowych swieci na pomaranczowo i daje Ci na to gwarancje,

> ale mowie o oryginalach ze sprawnymi zarowkami, czytaj z takimi

> ktore dalej sa pomaranczowe, a nie kiedys byly

widocznie ja w wiekszosci przypadkow mialem do czynienia z innymi....

Napisano

> p.s. nie kłóćcie się już tak

Eee tam zobacz jak sie koncik ozywil zeby.GIF

Napisano

> p.s. nie kłóćcie się już tak

nikt sie nie kłóci zlosnik.gif luzna wymiana pogladow wink.gif od tego mamy forum w koncu grinser006.gif

Napisano

Mozna by w tej materii polemizowac ale ok powiedzmy ze tutaj masz racje smile.gif

No po to jest forum zeby moc porozmawiac o roznych kwestiach zlych i dobrych a przede wszystkim zeby wyniesc z tego jakas nauke smile.gifwaytogo.gif

Pozdrawiam

Napisano

> ja tutuaj nie mowie o samochodach z USA bo one pojawily sie

> stosunkowo nie dawno....

Czerwony migacz, to czerowny migacz - wychodzi na to samo wink.gif

> moje akurat swieca na pomaranczowo....

> a co mi powiesz na biale carello, ktore maja homologacje a nie maja

> czerwonego odblasku ?

No ... co by tu powiedzieć ... nikt nie zauwazy różnicy grinser006.gif

> albo i nie wpadnie

Oby ok.gif Miałem klienta, który dostał po tylku za to, że nie przerobił na pomarańczowe.

> na szybko przyklad to wątek Kocosa, jeszcze nikt mu nie napisal

> zeby pukna sie w glowe bo to jest nie bezpieczne.... wiec nikt

> nikogo nie je....

Ten wątek, to jakiś wyjątek - jakby pogrzebac w archiwum podobnych wątków, to nie było tak pokojowo wink.gif

> wspólczuje takim rozgarniecia

ja również. Jestem wtedy za aborcją wink.gif

> wole trance

Ja również. Pozdro 20.GIF

Napisano

> na szybko pierwszy z brzegu.. AR 156

co jak co ale kierunki w alfie na pomarańczowo świecą..

Napisano

> co jak co ale kierunki w alfie na pomarańczowo świecą..

miedzy pomaranczowym, a pomaranczowym jest roznica... sa i takie co swieca na bialo.... to jest pojecie wzgledne tak na prawde jak wyglada pomaranczowy.... Bo dlam nie pomaranczowy taki jaki powinien byc to wydobywa sie spod pomaranczowego klosza...

Napisano

> No ... co by tu powiedzieć ... nikt nie zauwazy różnicy

no widzisz... a nasz klubowy kolega mimo ze wszystkie lampy swiecily jak trzeba stracil dowod za biale carello, ktore podkreslam maja homologacje..

Napisano

> miedzy pomaranczowym, a pomaranczowym jest roznica... sa i takie co

> swieca na bialo.... to jest pojecie wzgledne tak na prawde jak

> wyglada pomaranczowy.... Bo dlam nie pomaranczowy taki jaki

> powinien byc to wydobywa sie spod pomaranczowego klosza...

a tak na prawdę to faceci nie powinni o kolorach rozmawiać.. pomarańcza to owoc a nie kolor zlosnik.gif

Napisano

> a tak na prawdę to faceci nie powinni o kolorach rozmawiać..

> pomarańcza to owoc a nie kolor

no to tez mialem napisac zlosnik.gif

Napisano

> no widzisz... a nasz klubowy kolega mimo ze wszystkie lampy swiecily

> jak trzeba stracil dowod za biale carello, ktore podkreslam maja

> homologacje..

Kto konkretnie ?

Napisano

> no to dobrze ze cieciem nie jestes, bo za takiego Cie nie uwazam... a

> juz sie balem

nie musisz sie martwic

> na szybko pierwszy z brzegu.. AR 156

jakbym mial sie czepic to widac ze nie sa czerwone jak pozostale lampy, sa wyraznie jasniejsze, no i przede wszystkim dam se reke uciac ze swieca na pomaranczowo

> widocznie ja w wiekszosci przypadkow mialem do czynienia z innymi....

sadze ze w wiekszosci wypadkow zarowki nie byly juz pomaranczowe lub ktos wsadzil zwykle (biale)

Napisano

> Mozna by w tej materii polemizowac ale ok powiedzmy ze tutaj masz

> racje

> No po to jest forum zeby moc porozmawiac o roznych kwestiach zlych i

> dobrych a przede wszystkim zeby wyniesc z tego jakas nauke

dokladnie, tez mam takie zdanie i dlatego wyrazilem swoje zadanie na ten temat i zeby nie bylo nie probuje grac swietego bo bez zadnych problemow przyznaje ze wydech mialem przez dlugi czas za glosny, no i kola "letko" wystawaly na przodzie. Ale czerwonych kierunkow nie trawie

> Pozdrawiam

waytogo.gif20.GIF

Napisano

> Eee tam zobacz jak sie koncik ozywil

dokladnie, wreszcie jakis "ruchawy" temat sie trafil hehe.gifhehe.gif

Napisano

> sadze ze w wiekszosci wypadkow zarowki nie byly juz pomaranczowe lub

> ktos wsadzil zwykle (biale)

albo, ze byly pomaranczowe, ale farba zlazla ze starosci z zarowy i byly i tak przezroczyste...

Napisano

> Kto konkretnie ?

to nie jest istotne...

Napisano

Nikt nie jest swiety a jak probuje to udowodnic to tak jak Drabek napisal ze po prostu sam siebie oszukuje i tylko chce uchodzic za takiego idealnego. Temat swietosci byl juz wielokrotnie poruszany na cento. A to ze ktos zaparkowal jak c... albo ze nasz szanowny kolega Ociec jezdzi jak wariat itd itd. Kazdy ale to kazdy ma swoje grzechy bo kazdy z nas jest tylko czlowiekiem i po prostu ma chwile slabosci, zapomnienia, momenty agresji itd. Ja nikogo nie krytykuje bo sam wiem ze zdaza mi sie czasem przesadzic z predkoscia itd. Ale na szczescie mam wyobraznie i wszelkie sytuacje udalo mi sie przewidziec smile.gif Co do samych elementow w samochodzie ktore nie sa zgodne z KD to w naszym kraju niestety narazie poki co nie bedzie jak w Niemczech gdzie na wszystkie przerobki trzeba miec papier. I to uwazam akurat za w pewnym sensie dobry pomysl chociaz nie idealny. Ja np. od pewnego czasu po prostu nie trawie glosnych wydechow a wszystko przez hondy... I tak uroilo mi sie w glowie ze nigdy w zyciu nie kupie hondy. Bo 3/4 hond ma mega glosny wydech ktory moze i brzmi fajnie ale jest zdecydowanie za glosny a ludzie z usmiechem przejezdzaja na pelnej p.... Kazdy ma inne podejscie do roznych rzeczy ale najwazniejsze w tym wszystkim zeby szanowal zdanie drugiej osoby smile.gifwaytogo.gif Bo wtedy mozna wlansie sobie podyskutowac kurturalnie tak jak my to robimy waytogo.gif20.GIF Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.