Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupujemy seata

Featured Replies

Napisano

Wiatm Panow nie znam sie w temacie zupelnie a kolega chce kupic sobie seata ibizie. Znalazl na sieci dwa ogloszenia. czy ktos z was zna te samochody lub dowiem sie na co ma zwrocic szczegolna uwage.

Oto linki:

http://moto.allegro.pl/item472291488_ibiza_cupra_1_9tdi_160km_super_okazja.html

http://moto.allegro.pl/item479635762_seat_ibiza_cupra_1_9_tdi_160km.html

Napisano

> Wiatm Panow nie znam sie w temacie zupelnie a kolega chce kupic sobie

> seata ibizie. Znalazl na sieci dwa ogloszenia. czy ktos z was

> zna te samochody lub dowiem sie na co ma zwrocic szczegolna

> uwage.

> Oto linki:

> http://moto.allegro.pl/item472291488_ibiza_cupra_1_9tdi_160km_super_okazja.html

> http://moto.allegro.pl/item479635762_seat_ibiza_cupra_1_9_tdi_160km.html

Czarna:

-paruje jej lewa przednia lampa. U mnie przednie nie parują, nawet po myciu karcherem.

-ma jakoś za dużo płynu chłodzącego w zbiorniczku

Co oczywiście nie musi nic znaczyć, ale to zauważyłem na zdjęciach.

Napisano

ogolnie to tak:

cena jest w obu przypadkach za niska

poduszki powietrzne sa jakies podejrzane w czerwonej dziwnym trafem tylko zdjecie srodka sie rozmazalo a w czarnej poduszka odroznia sie od reszty tapicerki

nigdzie nie jest napisane ze sa bezwypadkowe co moze oznaczac ze mialy jakie powazniejsze kolizje

polecem wrzuci linki na tam napisza dokladnie co i jak z nimi jest i powiedza co i jak ...

pozdro

Napisano

czemu w obu przypadkach nie ma oryginalnych xenonów? w cuprze zdaje się już były fabrycznie montowane.

poza tym trzeba obejżeć, po zdjęciach to nikt nic nie wyduma, ta czarna napewno miała malowany felunek na czarno (brzydki kolor fee)

Napisano

> czemu w obu przypadkach nie ma oryginalnych xenonów? w cuprze zdaje

> się już były fabrycznie montowane.

> poza tym trzeba obejżeć, po zdjęciach to nikt nic nie wyduma, ta

> czarna napewno miała malowany felunek na czarno (brzydki kolor

> fee)

źle Ci się wydaje

w Cuprach nie ma nawet za dopłatą ksenonów ze względu na niemożność zamontowania spryskiwaczy reflektorów przy fabrycznym orurowaniu FMIC'a

Napisano

> Czarna:

> -ma jakoś za dużo płynu chłodzącego w zbiorniczku

> Co oczywiście nie musi nic znaczyć, ale to zauważyłem na zdjęciach.

płyn kolorystycznie przypomina Borygo, a nie G12 cos tu jest nie tak, Borygo tylko u nas leja smile.gif

Napisano

> Wiatm Panow nie znam sie w temacie zupelnie a kolega chce kupic sobie

> seata ibizie. Znalazl na sieci dwa ogloszenia. czy ktos z was

> zna te samochody lub dowiem sie na co ma zwrocic szczegolna

> uwage.

> Oto linki:

> http://moto.allegro.pl/item472291488_ibiza_cupra_1_9tdi_160km_super_okazja.html

> http://moto.allegro.pl/item479635762_seat_ibiza_cupra_1_9_tdi_160km.html

Czerwoną odpuść od razu. Widać że jakaś wydumka i odnoszę wrażenie że prawy tył był ruszany. Albo zderzak tylny. Coś na pewno jest tam na rzeczy.

Czarna nie wygląda źle. Tak czy inaczej dobrze bym ją prześwietlił.

A tak wogóle to życzę wytrwałości w szukaniu tej wersji auta. Niestety ale wybierasz między ibizą odwijaną z drzewa albo ze słupa wink.gif

Napisano

> płyn kolorystycznie przypomina Borygo, a nie G12 cos tu jest nie tak,

> Borygo tylko u nas leja

Ale powiedz co??? Auto ma 4 lata. Ktoś po prostu wymienił co w tym złego??? Ja bym się nie skupiał na tym co jaki ma kolor pod maską tylko jak dobrze auto zostało naprawione. Bo to że jest bezwypadkowe możesz między bajki schować.

Napisano
  • Autor

> Czerwoną odpuść od razu. Widać że jakaś wydumka i odnoszę wrażenie że

> prawy tył był ruszany. Albo zderzak tylny. Coś na pewno jest tam

> na rzeczy.

> Czarna nie wygląda źle. Tak czy inaczej dobrze bym ją prześwietlił.

> A tak wogóle to życzę wytrwałości w szukaniu tej wersji auta.

> Niestety ale wybierasz między ibizą odwijaną z drzewa albo ze

> słupa

Naszczescie to nie ja szukam, tylko kolega z pracy napalil sie okrutnie co jak wiadomo nie jest zdrowe w szukaniu auta dla siebie.

cena niezbyt wysoka przebiegi niskie a pozniewaz po auto ma kawalek chcialbym oszczedzic mu drogi.

A czy ktos mialby mozliwosc sprawdzenia VINu? (VSSZZZ6LZ4RR229131).

Napisano

> A czy ktos mialby mozliwosc sprawdzenia VINu? (VSSZZZ6LZ4RR229131).

o 1 R za dużo zlosnik.gif

Czarny kolor lakieru, 17.05.2004 r produkcji, wyprodukowany na rynek Włoski.

Silnik 160 KM - 1.9 TDI, 17" felgi

Napisano

ta czerwona na allegro wisi juz od jakiegoś czasu, podejrzewam że coś z nią jest nie tak skoro za nawet tak niską cene nie potrafi się sprzedać

czarna też jakaś za tania wg mnie jest

ale nie mozna od razu ich skreślać, niekiedy drobne wady kosztem kilku tyś zł można przeboleć

najlepiej samemu oblukać

Napisano

Jak sam nie obejrzysz i nie pojedziesz do serwisu na "prześwietlenie" nikt nic mądrego nie wymyśli. No chyba że szpary między blachami będą takie że pięść będzie wchodzić to wiadomo wink.gif Myślę że raczej nie możesz odrzucać kupna samochodu bo ma za dużo o kilka kropel płynu chłodzącego hehe.gif

Napisano

Wiesz co, jest tutaj takie auto, nie ma felg, nie wyglada jak rajdowka, przebieg to jeden wielki znak zapytania, ale chyba wolalbym czegos takiego szukac niz cupre tak jak wyzej napisali, z drzewa.

Napisano

> Wiesz co, jest tutaj takie auto, nie ma felg, nie wyglada jak

> rajdowka, przebieg to jeden wielki znak zapytania, ale chyba

> wolalbym czegos takiego szukac niz cupre tak jak wyzej napisali,

> z drzewa.

jednak co cupra to cupra

lepszy silnik, zawieszenie, hamulce ............

ale fakt trudniej znaleźć tymbardziej za 30 tys zł

Napisano

> jednak co cupra to cupra

> lepszy silnik, zawieszenie, hamulce ............

> ale fakt trudniej znaleźć tymbardziej za 30 tys zł

Zgadza się. Dlatego widzę dwie opcje. Pierwsza mocno zwiększamy pułap cenowy i szukamy czegoś kupionego w Polsce. Druga bierze tę kasę którą ma i jedzie na zachód przywieść sobie auto całe kupione od prywatnej osoby bądź delikatnie uszkodzone. W takim wypadku jest w stanie stwierdzić w jakim stanie jest auto i co najważniejsze naprawia dla siebie a nie na handel. Jeśli żadna z opcji nie podpasi to pozostaje szukać takiego auta w biedniejszej wersji. Oczywiście i ta opcja nie wyklucza że trafi się na jakiś przystanek.

Napisano

> Zgadza się. Dlatego widzę dwie opcje. Pierwsza mocno zwiększamy pułap

> cenowy i szukamy czegoś kupionego w Polsce. Druga bierze tę kasę

> którą ma i jedzie na zachód przywieść sobie auto całe kupione od

> prywatnej osoby bądź delikatnie uszkodzone. W takim wypadku jest

> w stanie stwierdzić w jakim stanie jest auto i co najważniejsze

> naprawia dla siebie a nie na handel. Jeśli żadna z opcji nie

> podpasi to pozostaje szukać takiego auta w biedniejszej wersji.

> Oczywiście i ta opcja nie wyklucza że trafi się na jakiś

> przystanek.

dobrze godo, polać mu drink.gifgrinser006.gif

Napisano

> Ale powiedz co??? Auto ma 4 lata. Ktoś po prostu wymienił co w tym

> złego???

nie "co" tylko tak...

bo jesli silnik ma padnieta glowice albo sama UPG i znika plyn od chlodnicy, to co najlepiej dolac zeby sprzedac??? Odpowiedz jasna - cos co bedzie tanie i przypominajace choc troche dla laika (badz napalonego ogladacza) oryginalny plyn jaki moze widzial wczesniej ogladajac inne auto... poza tym ze zdjec nikt nie jest w stanie okreslic w jakim stanie jest auto, po prostu widzialem wiele aut i wiele przetrzepalem szukajac... takie tanie numery mozna od razu latwo wychwycic i szybko sprawdzic czy aby nasze podejzenia sie nie pokryja z rzeczywistoscia... Szczerze to dla mnie wszytskie te Cupry, GTI'ki S-line'y, GSI, OPC itp. za male okazyjne pieniadze zawsze kryja w sobie cos za co nabywca po zakupie sobie bedzie pluł, ze kupił... frown.giffrown.giffrown.gif

> Ja bym się nie skupiał na tym co jaki ma kolor pod

> maską tylko jak dobrze auto zostało naprawione. Bo to że jest

> bezwypadkowe możesz między bajki schować.

powypadkowe auta tez sie psuja, bo elektronika to nie 3kg młot, ktorym mozna walic w beton i nic mu nie bedzie... auta po dzwonach czesto czekaja na swoje nowe zycie na placach przed warsztatami gdzie wilgoc i woda dostaja sie w rozne zakamarki... po takim wplywie natury czesto zdarzaja sie brzydkie bąki, np w sterowaniu pompami, czujnikami lub sterownikami od wyposazenia elektrycznego.

Nie pisze tego komus po złości czy z zazdrości tylko ku przestrodze, zeby nie napalac sie na byle spotkane okazje, bo czesto mozna sie na nich przejechac.

Dziekuje za uwage! smile.gif

Napisano

Ja w swojej Cordobie mam również "różowy" płyn chłodzący.

Więc w tej czarnej jest jak najbardziej w porządku, tyle że jakoś go dużo.

Napisano

> Ja w swojej Cordobie mam również "różowy" płyn chłodzący.

> Więc w tej czarnej jest jak najbardziej w porządku, tyle że jakoś go

> dużo.

nie mowie, ze to cos zlego, ale skoro dopiero co przyjechalo z zachodu wydalo sie podejzane, wiec warto sie tym zainteresowac!

Osobiscie nie mam nic przeciwko Borygo czy Petrygo, tylko kolega zapytawszy czy sie oplaca i na co patzrec to podalem swoje sugestie! Fajny wyglad nic nie znaczy bo mozna go osiagnac samemu majac do tego odpowiednie kosmetyki...

Zawsze przy zakupie uzywki, patrzymy:

1. Stan techniczny - historia ewentualnych bliskich spotkan z przeszkodami

2. Serce - silnik - jak wyglada jego stan pracy co sie dzieje, co wycieka jak pracuje

3. Wszelki osprzet i uklad jezdny

4. Wyposazenie, jego sprawnosc i proporcjonalnosc do ceny.

Pozdro!

Napisano

> Ja w swojej Cordobie mam również "różowy" płyn chłodzący.

> Więc w tej czarnej jest jak najbardziej w porządku, tyle że jakoś go

> dużo.

Tak, oryginalnie jest różowy.. natomiast ja wymieniłem na Prestone i jest.. zielony. Temperatura czynnika była -12stopni, a dodatkowo coś tak dziwnie mętny był ten płyn, więc musiałem wymienić.

Napisano

Trafić Fr lub cupre bez wypadkowa graniczy z cudem.Ja swoja kupiłem w Luksemburgu z przerysowanym tylnym błotnikiem, za dość dobra cenę choć w Polsce szlo kupić taniej. Ale wolałem kupić po drobnej stłuczce i naprawić w Polsce niż kupić auto w kraju składane z przystanku

Napisano

Cupry nie bitej w PL sprowadzanej praktycznie nie uświadczysz... zdarzają się wyjątki ale to jest do policzenia na palcach jednej ręki w skali całego kraju niestety. Lekki dzwon czy otarcie to nic.. ja mówię, o wymianie połowy samochodu, bo jak już ktoś pisał większość jest albo odwinięta ze słupa albo z drzewa. Wystarczy poczytać fora Seata, czy poświęcone konkretnym modelom. Żeby kupić Cuprę, trzeba mieć sporo gotówki i jeszcze więcej szczęścia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.