Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

autocasco

Featured Replies

Napisano

w tym roku postanowiłe je wziść ale pytanie gdzie :totalszok, podstawowym kryterium żeby nie zanliżali szkody

Napisano

ja bym proponował jakąś dobrą, renomowaną firme np. Allianz albo Hestia. Są też inne towarzystawa ubezpieczeniowe, tańsze np. TUW TUZ - Ojca Dyrektora grinser006.gifgrinser006.gif

Commerial Union podobno honoruje żniżki a OC na AC i daje nawigacje w prezencie do pakietu (wow! też mi atrakcja, jakieś Mio za 300 zł grinser006.gif)

Napisano

> w tym roku postanowiłe je wziść ale pytanie gdzie :totalszok,

> podstawowym kryterium żeby nie zanliżali szkody

osobiscie polecam CU Direct

moje doswiadczenia z ta firma sa tylko i wylacznie pozytywne - jak poszperasz to kilkukrotnie pisalem o tym - mialem u nich szkode calkowita likwidowana z AC - po 3 moze 4 tygodniach od chwili zgloszenia mialem odszkodowanie, sprzedany wrak i kupiony drugi samochod a i w chwili wystapienia szkody tez udzielenie pomocy na bardzo wysokim poziomie

a zalatwienie wszystkiego ograniczylo sie do kilku telefonow i kilku maili i jednej wizyty likwidatora

Napisano

Nigdzie nie masz pewności, że TU potraktuje Cię tak jak chcesz. Towarzystwo ubezpieczeniowe nie prowadzi działalności charytatywnej i dba o swój interes, a co za tym idzie zawsze będą chcieli wypłacić Ci jak najmniej.

Części problemów można uniknąć czytając dokładnie OWU i umowę jaką zawierasz (do wyboru jest dużo wariantów, wykupienie amortyzacji i udziału własnego, assistance etc.). Jeśli będziesz szedł w ciemno w towarzystwo polecane przez znajomych albo najtańsze - możesz się przejechać.

Znajdź uczciwego brokera, przeliczcie różne opcje dla Twojego samochodu i Ciebie, zobacz stosunek cena/warunki i wybieraj.

Napisano

> osobiscie polecam CU Direct

CU direct jest czescią grupy Aviva.

Ja jestem ubezpieczony w Hibernian Direct czyli tez firmie nalezacej do grupy Aviva i poza tym ze skladki ubezpieczenia zaoferowali mi najnizsze to bym zadnego dobrego slowa o nich nie powiedzial. Naszczescie szkody jeszcze zadnej nie mialem ale jak widze jak sa zalatwiane najprostsze formalnosci to mi sie slabo robi.

Mozliwe jednak ze mimo ze ten sam wlasciciel to jednak sposob dzialania tych dwoch firm jest zupelnie inny.

Napisano

Benefia - 2 razy korzystalem i nie było zadnego problemu (wyplacali wiecej niz sie spodziewalem) i najwazniejsze ze szybko ok.gif

Napisano

> Hestia.

Na minus: Wypłacili tyle ile powinni dopiero po 2-gim odwołaniu. Wcześniej (szkoda całkowita) zaniżyli wartość samochodu (biedniejsza wersja do rozliczeń) oraz zawyżyli wartość pozostałości (rozbitka). Jak bym sprawę odpuścił to bym był 2k w plecy.

Na plus: dobry kontakt (e-mailowy, listowy).

Napisano

> ja bym proponował jakąś dobrą, renomowaną firme np. Allianz

buhahahaha dobry zarcik...

a tak bardziej powaznie to problemow nie miewalem w przypadku likwidacji szkod w Compensa, PTU, Generali... zgodnie z OWU i z zasadami sztuki... sporo zalezy od tego na jakiego "szkodnika" trafisz... to tylko albo az ludzie...

pozdr.

M.

Napisano

> a tak bardziej powaznie to problemow nie miewalem w przypadku

> likwidacji szkod w Compensa, PTU, Generali... zgodnie z OWU i z

> zasadami sztuki...

Liczyłem ostatnio AC w PTU dla Almery z 2000r. Przy wykupionej amortyzacji i udziale własnym, z dokupionym fajnym assistance oferta była tańsza niż w innych towarzystwach bez tych opcji. hmm.gif W OWU nie znalazłem żadnych niekorzystnych zapisów. ok.gif

Napisano

> Liczyłem ostatnio AC w PTU dla Almery z 2000r. Przy wykupionej

> amortyzacji i udziale własnym, z dokupionym fajnym assistance

> oferta była tańsza niż w innych towarzystwach bez tych opcji. W

> OWU nie znalazłem żadnych niekorzystnych zapisów.

Mam OC i AC w PTU . Nic nie piszę na temat tej firmy , bo nie miałem powodu zgłaszać im szkody . Są konkurencyjni ok.gif .

Napisano

> Liczyłem ostatnio AC w PTU dla Almery z 2000r. Przy wykupionej

> amortyzacji i udziale własnym, z dokupionym fajnym assistance

> oferta była tańsza niż w innych towarzystwach bez tych opcji. W

> OWU nie znalazłem żadnych niekorzystnych zapisów.

Zgadzam się. Likwidowałem unich szkodę z AC, gdy jeszcze nazywali się TU Daewoo, i nie mam żadnych zastrzeżeń. Po zmianie nazwy zostały te same pakiety ubezpieczeń, mam nadzieję, że i obsługa pozostanie na tym samym poziomie - jutro mam wizytę likwidatora z polisy AC. Zobaczymy jak będzie.

Napisano

> Na minus: Wypłacili tyle ile powinni dopiero po 2-gim odwołaniu.

> Wcześniej (szkoda całkowita) zaniżyli wartość samochodu

> (biedniejsza wersja do rozliczeń) oraz zawyżyli wartość

> pozostałości (rozbitka). Jak bym sprawę odpuścił to bym był 2k w

> plecy.

> Na plus: dobry kontakt (e-mailowy, listowy).

Hestia - jeden wielki minus no.gif

Ubezpieczenie kupione w multibanku, szkody likwidowane przez Hestie. Nigdy więcej oslabiony.gif Jeden wielki bajzel, nie potrafią szybko zakończyć likwidacji szkody, o informacje musisz się prosić i dzwonić po kilka razu. Na koniec dziady wypłaciły mi kwote netto chodziaż nic o tym nie ma w OWU

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.