Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uwaga na ASO OPLA

Featured Replies

Napisano

Witam,

Po 500 km sprawdziłęm poziom oleju i był max w nowym aucie. (twinport )

zadzwoniłem wtedy do ASO i powiedzieli że tak ma być " leją na sicher", zadzwoniłem do ASO na drugim końcu polski a tam kolo z serwisu mówi że to dla lepszego smarowania łańcucha rozrządu, poczytałem jednak forum i zrozumiałem że leją na pałę (na wszelki wypadek )

wkur.. się pojechałem do mojego ASO i spuścili 250 ml oleju, facet powiedział troszeczkę i przeprosił.

Wnioskuję, że lachę kładą.

Opuścili mi oleju po 1 tys km

W związku z tym mam pytanie czy taki stan oleju mógł mieć jakikolwiek wpływ negatywny na silnik, jego pracę?

pozdrawiam i nie wierzcie ASo bezkrytycznie

Napisano

> Wnioskuję, że lachę kładą.

Mowa grinser006.gif

> W związku z tym mam pytanie czy taki stan oleju mógł mieć jakikolwiek

> wpływ negatywny na silnik, jego pracę?

Nie.

Napisano

U mnie w ASO raz nalali ponad 0.5 l za dużo. Następnym razem w ramach bonusu dostałem 1 atm powietrza ponad normę w jednej oponie. Wszystko trzeba sprawdzać. Na szczęście już po gwarancji i mogę serwisować pojazd gdzie mi się podoba.

Napisano

> U mnie w ASO raz nalali ponad 0.5 l za dużo. Następnym razem w ramach

> bonusu dostałem 1 atm powietrza ponad normę w jednej oponie.

> Wszystko trzeba sprawdzać. Na szczęście już po gwarancji i mogę

> serwisować pojazd gdzie mi się podoba.

W trakcie gwarancji tez mozesz serwisowac (przeglady okresowe) gdze chcesz - jest to ogolne prawo w EU.

Napisano

> W trakcie gwarancji tez mozesz serwisowac (przeglady okresowe) gdze

> chcesz - jest to ogolne prawo w EU.

Mozesz podac zrodlo?

Napisano

Wiem o tym, tylko obawiam się, że w praktyce, w razie jakichś problemów mogą być problemy z wyegzekwowaniem tego bez sądu.

Napisano

...chyba ze warunkiem jest to żebyś serwisował nawet w konkretnym aso...

Napisano

Tak w ogóle to absurd, że po usługach w ASO trzeba sprawdzić czy czegoś nie zepsuli(bo psują), zmieniałem olej w ASO w Radomiu, które miało (i pewnie ma) dobrą markę, ale po tym jak mi zalali przy wymianie tyle oleju, że miarka cała mokra była to podziękowałem i zmieniam sobie sam.

Napisano

Z tego co się zorientowałem, główna różnica między dobrym a złym ASO polega wyłącznie na tym, że w dobrym ASO nie kradną (brak fikcyjnych napraw gwarancyjnych, wymiany nowych części na stare, nieużywanie samochodu klienta do prywatnych celów, uczciwa wymiana oleju na taki jak powinien być). Co do poziomu fachowości, cudów raczej nie ma.

Napisano

Co do ASO i ja dorzucę kilka groszy.

Mój szef ma do sprzedania astrę H GTC. Zjawiła się zainteresowana osoba no i zażyczyła sobie sprawdzenie auta w ASO. Wybrała firmę ABEXIM w Wawie.

Podjechali. Wszystko ok tylko uznali że brak czynnika w klimatyzacji. Stwierdzili, że może też być uszkodzona sprężarka a koszt naprawy to 7,5tyś zł. Szef się zmartwił. Ale pech dla ASO chciał, że mój szef wynajmuje biuro dla firmy która zajmuje się klimatyzacjami samochodowymi. Wysłał mnie do nich tą astrą.

Okazało się, po pierwsze że czynnik jest i to tyle co trzeba, po drugie sprężarka faktycznie nie działa. Zaczęli się jej przyglądać i dostrzegli nie dociśniętą wtyczkę od sprężarki. Po dociśnięciu wszystko zadziałało.

Do wszystkiego dodam, że klima działała przez okres letni, później gdy było zimniej nie była używana i nie mogła się od tak sama zepsuć, mógł ubyć czynnik, normalne ale okazało się, że nic nie ubyło a domyślać się można było działań mających na celu zdyskredytowania auta w oczach kupującego lub tez kupujący miał w tym jakiś udział aby wyrwać tanio auto.

Jednak po tej akcji nie polecam firmy ABEXIM gdyż pracownicy są niekompetentni i działają na szkodę klientów.

Napisano
  • Autor

ale fakt faktem, że potem jak Ci auto opylą to mają Ciebie głęboko, głęboko w D, tacy własnie są autoryzowani sprzedawcy

Napisano

Mi kiedys probowali wcisnac ze "Powietrze zeszlo z poduszki i nabili" a chodzilo o to ze pala sie kontrolka AirBag a probolem polegal na tasmie ktora trzeba bylo wymienic czyli zwijacz i potem nagle problem znikl.,

Dodam ze w szczenie to w obu ASO to genelranie cwaniacy sa na ktorych nalezy bardzo uwazac..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.