Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zakup sprowadzonego "bitego" 307 SW kombi 2.0

Featured Replies

Napisano

Witam kolegów z sąsiedzka. Planuję zakup właśnie takiego autka. Auto przyjechało z Francji na lawecie sprowadzone przez dobrego znajomego. Mówi że pewny na 100% przebieg oglądałem zresztą auto no i środek "pasuje" do przebiegu spineyes.gif wklejam zdjęcie wiec nie będę pisał co jest uszkodzone dodam tylko że zawieszenie nie ruszone podłużnice lekko wygięte. Poduszki nie wystrzeliły przynajmniej taka jest wersja oficjalna. Pasy wystrzelone. I tu moje pytanie. Czy to możliwe że najpierw strzelają pasy. Czy da się sprawdzic czy są poduszki i czy są w stanie użyteczności czyli czy zadziałają jeśli zaszłaby taka konieczność (oby nie były potrzebne). Jak sprawdzić czy nowe pasy są z napinaczami czy są "zwykłe" no i tak ogólnie czy warto smirk.gif i jeszcze samochód odpala palacz.gif

282374638-307.jpg

post-25578-14352502115943_thumb.jpg

Napisano

> Witam kolegów z sąsiedzka. Planuję zakup właśnie takiego autka. Auto

> przyjechało z Francji na lawecie sprowadzone przez dobrego

> znajomego. Mówi że pewny na 100% przebieg oglądałem zresztą auto

> no i środek "pasuje" do przebiegu wklejam zdjęcie wiec nie

> będę pisał co jest uszkodzone dodam tylko że zawieszenie nie

> ruszone podłużnice lekko wygięte. Poduszki nie wystrzeliły

> przynajmniej taka jest wersja oficjalna. Pasy wystrzelone. I tu

> moje pytanie. Czy to możliwe że najpierw strzelają pasy. Czy da

> się sprawdzic czy są poduszki i czy są w stanie użyteczności

> czyli czy zadziałają jeśli zaszłaby taka konieczność (oby nie

> były potrzebne). Jak sprawdzić czy nowe pasy są z napinaczami

> czy są "zwykłe" no i tak ogólnie czy warto i jeszcze samochód

> odpala

Wszystko zależy od kasy-ile masz dac za rozbitka i gdzie i za ile to naprawisz. Jeżeli kasa za samochód jest niewielka i masz dobrego sprawdzonego człowieka, który naprawi Ci to auto to może warto....

Ja kupiłem niestety "bite" i do tego gów....niano naprawione- i bardzo żałuję, że skusiłem się... Te auta są są dosyć zaawansowane elektronicznie i MUSI je naprawiać człowiek, który naprawdę dobrze się na tym zna; patrząc na własne przygody z moim autem to wolałbym kupić je w takim stanie - tj. przed naprawą i dać do kogoś, kto zna się na naprawach francuzów i ich elektronice, a tak to obecnie co chwila pojawia się coś nowego, weź pod uwagę że większość części możesz dostać tylko w ASO, raczej rzadko na szrotach lub allegro. co do poduch to aby mieć pewność, co do ich skutecznego zadziałania- w razie czego; to chyba musiłbyś kupić nowe w ASO łącznie z napinaczami pasów i komputerem-sterownikiem, a to kwota do około 4-5 tyś złotych, są ludzie którzy wykasowują program sterownika i wgrywają nowy za kilkaset złotych ale gwarancji Ci raczej nie dadzą.....

ALE GENERALNIE UWAŻAM ŻE P307 W wersji kombi lub SW to ŚWIETNE AUTO!!!! ALE najlepiej kupić je nowe lub solidnie naprawione.....

Napisano

Ogolnie przebadaj papiery czy wszystkie sa i czy nie bedzie problemu z rejestracja.

Ważne aby nei bylo w dowodzie czy innym dokumencie ZE AUTO USZKODZONE BEZ PRAWA REJESTRACJI.

Znajomy kupil takie z francji po stluczce i potem cuda sie dzialy aby to zarejestrować.

Napisano

Jak robić to robić dobrze takie autko. I może sie okazać że zakup częśći oryginalnych (bo tylko takie zagwarantują ci późniejsza bezawaryjną eksploatację) może być dość kosztowny. Poza blachami, silnikiem najgorsza jest elektronika. Być może wiesz (z lektur różnych for samochodowych) że zawodność francowatych w zakresie elektroniki jest uzależniona również od wypadkowości auta. Nie chce demonizować ale poszytaj ze szczegółowym rozumieniem fora dotyczące 307 SW. Nie tylko polskie ale i zachodznie. Dziwne jest to że poduchy nie wystrzelily, auto jest dość mocno uderzone. Co do stanu poduch to po podpięciu ich do kompa będziesz wiedział (znał) ich stan faktyczny.

Co do naprawy to polecałbym ci zdecydowanie kogoś kto pracuje w ASO Peugeota i zna to auto na wskroś - będzie wiedział doskonale co i jak zrobić (na czym można zaoszczędzić) a co trzeba kupić nowe. Zanim kupisz postaraj się uzyskać dostęp do mechaników/blacharzy z ASO - może przez kogoś kto tam zna ich czy coś. Ważne aby to był ktoś konkretny a nie koziołek-matołek.

Napisano

>Poduszki nie wystrzeliły

> były potrzebne).

Musisz podpiąć go pod komputer, wtedy wszystko będzie jasne. uszkodzenia tego auta są spore i nie była to stłuczka parkingowa. Odpalone napinacze świadczą, że ktoś siedział za kierownicą. W mojej starej marejce poduszki strzeliły jak żona zerwała lewy narożnik tuż rzy podłużnicy. W nowych autach poduszki są bardziej inteligentne jednak w tym przypadku aż na logikę prosi się stwierdzić, że powinny być otworzone.

Napisano

Jeśli strzelają napinacze muszę strzelic poduszki - alb boczne albo przednie. Ale któreś muszą wink.gif

Napisano

> Jeśli strzelają napinacze muszę strzelic poduszki - alb boczne albo

> przednie. Ale któreś muszą

zdajesz sobie sprawę że opowiadasz brednie ? oslabiony.gifoslabiony.gifoslabiony.gif

Napisano

a jak w aucie są napinacze a nie ma poduszek ... to co wystrzeli ???

Napisano
  • Autor

w serwisie powiedzieli mi że nie musiały wystrzelić 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Musisz podpiąć go pod komputer, wtedy wszystko będzie jasne.

> uszkodzenia tego auta są spore i nie była to stłuczka

> parkingowa. Odpalone napinacze świadczą, że ktoś siedział za

> kierownicą. W mojej starej marejce poduszki strzeliły jak żona

> zerwała lewy narożnik tuż rzy podłużnicy. W nowych autach

> poduszki są bardziej inteligentne jednak w tym przypadku aż na

> logikę prosi się stwierdzić, że powinny być otworzone.

wiem że to tak strasznie wygląda na zdjęciu też miałem takie odczucia. jak zobaczyłem auto na żywo już nie wyglądało tak strasznie światła całe tylko zapinki poleciały, maska cała, błotniki przednie całe. odpadł praktycznie zderzak no i trochę blach za nim się pogięło grinser006.gif

Napisano

>auto jest dość mocno uderzone.

piszesz to na poważnie? bo chyba dość mocno uderzonego auta nie widziałeś icon_rolleyes.gif tu zapewne nawet maski i błotników przednich nie trzeba będzie wymieniać. ich stan jest co najmniej więcej niż zadowalający (będzie potrzebne ewenualne drobne prostowanie). z większych części jedynie lampy i zderzak z pasem przednim do wymiany (i być może chłodnica).

Napisano

> piszesz to na poważnie? bo chyba dość mocno uderzonego auta nie

> widziałeś tu zapewne nawet maski i błotników przednich nie

> trzeba będzie wymieniać. ich stan jest co najmniej więcej niż

> zadowalający (będzie potrzebne ewenualne drobne prostowanie). z

> większych części jedynie lampy i zderzak z pasem przednim do

> wymiany (i być może chłodnica).

Przyjrzy się dobrze zdjęciu.Przecież nawet podłużnice są pogięte.Uderzenie było mocne.A pokrywa silnika nie pochodzi z tego pojazdu.Została założona od innego auta.

Napisano
  • Autor

> Przyjrzy się dobrze zdjęciu. Przecież nawet podłużnice są

> pogięte.Uderzenie było mocne.A pokrywa silnika nie pochodzi z

> tego pojazdu.Została założona od innego auta.

a skąd ty taki pewny? klapa jest oryginalna i w salonowym stanie 270751858-jezyk.gif

podłużnice wygną się nawet jak kolizja ma miejsce przy prędkości 30 km/h. ty chyba nie widziałeś pogiętych podłużnic wink.gif

Napisano

> a skąd ty taki pewny? klapa jest oryginalna i w salonowym stanie

> podłużnice wygną się nawet jak kolizja ma miejsce przy prędkości 30

> km/h. ty chyba nie widziałeś pogiętych podłużnic

Kolego z oglądania takich aut to ja żyję.A tu nawet zawiasy pokrywy są zagięte.A pogiętych podłużnic to widziałem bardzo dużo.Te uszkodzenia nie mogły powstac przy 30 km/h tylko znacząco większej.

Napisano

> Kolego z oglądania takich aut to ja żyję.A tu nawet zawiasy pokrywy

> są zagięte.A pogiętych podłużnic to widziałem bardzo dużo.Te

> uszkodzenia nie mogły powstac przy 30 km/h tylko znacząco

> większej.

Na mój gust- jestem laikiem samochodowym; to ta maska nie jest z tego auta: cały przedni pas jest "wybebeszony" to raczej chyba zamek powinien trzymać maskę a wtedy na pewno odkształciłaby się????

Napisano

jak na moj gust jakies 5 do 7 tysi naprawa tego czegos wyniesie w jakims bardziej ogarnietym warsztacie a nie w stodole

Napisano

> wiem że to tak strasznie wygląda na zdjęciu też miałem takie

> odczucia. jak zobaczyłem auto na żywo już nie wyglądało tak

> strasznie światła całe tylko zapinki poleciały, maska cała,

> błotniki przednie całe. odpadł praktycznie zderzak no i trochę

> blach za nim się pogięło

gdyby nie przesunięta belka od chłodnicy i wystrzelone pasy to bym powiedział że mój gorzej wyglądał po spotkaniu z jelonkiem przy 140km/h zlosnik.gifok.gif

Napisano

> przyjechało z Francji na lawecie sprowadzone przez dobrego

> znajomego. Mówi że pewny na 100% przebieg oglądałem zresztą auto

> no i środek "pasuje" do przebiegu wklejam zdjęcie wiec nie

> będę pisał co jest uszkodzone dodam tylko że zawieszenie nie

> ruszone podłużnice lekko wygięte. Poduszki nie wystrzeliły

> były potrzebne). Jak sprawdzić czy nowe pasy są z napinaczami

> czy są "zwykłe" no i tak ogólnie czy warto i jeszcze samochód

> odpala

Zawsze najpierw walą pasy potem poduszka żeby przyciągnąć cię do fotela zanim poducha ci w pysk przywali smile.gif. Jak na taki strzał to powinny wylecieć poduchy, pasażera mogla byc wylączona ale kierowcy powinna wyskoczyć. Co do ich obecności to najlepiej sprawdzić to wizualnie, żadnej innej pewnej metody nie ma, a czy są sprawne nie ma opcji stwierdzić, tego nawet producent nie sprawdzi inaczej jak odpalając je smile.gif

Napisano

> <ciach>

Jeny.... w zyciu bym na takie auto nie spojrzal, jesli chcesz znac moje zdanie (a chyba chcesz, bo inaczej bys tego na forum nie wrzucal smile.gif).

Jedno auto naprawialem po stluczce (mniejszy zakres uszkodzen niz tu - proste podluznice, pognieciony prawy blotnik z przodu), w sprawdzonym, porzadnym warsztacie, na orginalnych czesciach. I tyle problemow, ile potem mialem, dlugo nie zapomne. Po wypadku w aucie moze popsuc sie WSZYSTKO - nie jest powiedziane, ze bedzie mialo to cokolwiek wspolnego z czesciami uszkodzonymi w jego trakcie - po prostu w tym momencie przez auto przechodza takie przeciazenia (przez cala konstrukcje), ze naprawde nie jestes w stanie powiedziec co dostalo po dupie. Potem sa pytania o jakis dziwne swisty, gwizdy, postukiwania (najlzejszy kaliber), czy, ze auto stracilo moc. Konczy sie na tym, ze przy kolejnym wypadku auto sklada sie na pol, albo nie odpala poduszka.

I tyle mam do powiedzenia. Wiem, ze mozna kupic uzywane auto po wypadku nie zdajac sobie z tego sprawy - co jest chyba nawet gorsze, bo jeszcze kase do tych nerwow tracisz. Ale tak czy siak najwieksze uszkodzenie z jakim bym auto kupil to lekko pofałdowany ktorys z elementow karoserii (od stluczki parkingowej).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.